Anti-Zwarte Piet activiste Sunny Bergman geeft toe te manipuleren in haar linkse documentaires

Documentairemaakster Sunny Bergman (bekend van allerlei acties en demonstraties tegen Zwarte Piet) moet in een nieuw interview toegeven dat ze de zaken waarover ze docu’s in elkaar timmert niet waarheidsgetrouw weergeeft.

Eén van de meest overschatte linkse mensen van dit moment is zonder twijfel Sunny Bergman. Een documentairemaakster die denkt dat ze aan de juiste kant van de geschiedenis staat door met jodenhater Abou Jahjah te gaan dineren, en met Jerry Afriyie de gemeente Amsterdam voor de rechter daagt om Zwarte Pieten bij de Sinterklaasintocht.

Desondanks vinden ook Vlaamse SJW’ers de hersenspinsels van Sunny razendinteressant, en dat levede een interview met het Vlaamse ontwikkelingshulptijdschrift Mo op. Dat interview staat boordevol knotsgekke uitspraken, maar laten we eerst eens beginnen met datgene waarover de kop van dit artikel gaat: Sunny’s manipulaties. De vrouw gaat prat op het idee dat seksuele vrijheid de hoogste vorm van emancipatie is. Om dat aan te tonen, reist ze af naar Oeganda om te bewijzen dat Afrikanen “op een positieve manier tegen vrouwelijke seksualiteit” aankijken.

Het fenomeen schaamliptrekken komt dan voorbij. Dat is inderdaad, je raad het al, een ingreep waarbij de schaamlippen van de vrouw worden uitgerekt. Het zou meer seksueel genot moeten geven, maar zoals je aan je theewater al voelt: dat is natuurlijk niet zonder gevaren. Dat weet zelfs Sunny Bergman ook best, maar ze kiest ervoor om dat deel van het verhaal doodleuk weg te laten:

Knip je dingen tijdens de montage die niet in je kraam passen?

Sunny Bergman: Ik zal nooit feiten vertekenen, al wil ik altijd wel een stelling neerzetten. En soms knip ik bepaalde stukken weg. In de Sunny Side of Sex heb ik het bijvoorbeeld over labia pulling in Oeganda en op welke manier men daar op een positieve manier tegen vrouwelijke seksualiteit aankijkt. Tijdens mijn gesprekken kreeg ik te horen dat er ook nadelen zijn aan labia pulling, maar ik heb gekozen die weg te laten. Want de kijker moet al een hele inspanning doen om mee te gaan met het onderwerp waarover ik het heb.”

Je leest het Sunny vertekent nooit feiten, maar als ze de kijker ‘mee’ moet krijgen dan geeft ze alsnog toe dat ze feiten vertekent. Dolkomisch. In het hetzelfde interview klaagt Sunny trouwens ook nog steen en been over wat zij “giftige mannelijkheid” noemt: het feit dat jongetjes tijdens de opvoeding als jongetjes worden behandeld…. verschrikkelijk!

Maar het allermooiste is nog wel het feit dat Bergman boos wordt op de Vlaamse publieke omroep, omdat daar een programma te zien is van een “witte man” die een reis door de islamitische wereld maakt. Dat grenst wel aan het racisme, aldus Sunny. Liever had zij gezien dat haatzaaier Abou Jahjah die reis had gemaakt. Ja, want dán had je een objectief beeld van de islam gehad… sure.

Oké, nog één knetterbezopen uitspraak van Sunny om het af te leren en dan houden we er weer even mee op. Nog even terugkomen op dat schaamlipgetrekt dat de activiste zo prachtig vindt. Dat mag niet zo genoemd worden. Want: “ik gebruik het woord “schaamlippen” niet, want dan lijkt het alsof we ons daarvoor moeten schamen.” Inderdaad: volkomen koekoek!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Blue monday

  Anti-links activist Michael vd Galien kan ook gerust toegeven te manipuleren op zijn extreem rechtse website.

  What’s New?

  1. trampoline

   Als deze site volgens jou zo manipulatief onbetrouwbaar is, wat doe je hier dan?
   Behalve het stelselmatig afkraken zonder enig bewijs heb ik nog nooit enig bewijs van het tegendeel van van jou gezien.

 2. Code134

  Bergman is een begenadigd documentairemaakster die doet wat elke documentairemaker doet, proberen de kern van de boodschap over te brengen en in het geval van de uitgerekte schaamlippen betreft dat de vrije manier waarop Afrikaners tegen seks aankijken. Haar integriteit blijkt juist uit het feit dat ze openhartig aangeeft deze inhoudelijke keuze te maken.

  In de benaderingswijze van Tim is het leugenachtig als je een documentaire maakt over (ik noem maar wat) het plezier van autosport of voetbal zonder de nadruk te leggen op de risico’s van hard met auto’s rijden en de akelige blessures die je met voetbal kunt oplopen.

  Tim heeft kennelijk een appeltje met Bergman te schillen omdat die, inderdaad, aan de goede kant van de geschiedenis staat maar met dit soort onbesuisde aanvallen raakt dat appeltje welzeker niet geschild.

  1. trampoline

   Deze reactie is een giller! Domheid ten top!

   Bergman kiest er voor om dingen uit haar documentaire weg te laten omdat het te “moeilijk” zou zijn voor haar kijkers, maar geeft dat vooral niet voorafgaand aan haar documentaire aan. Dat haar kijkers maar de halve waarheid te zien krijgen wordt keihard verdoezeld en is pure manipulatie en beïnvloeding.

   Het feit dat ze in dit interview zegt sommige dingen uit haar documentaires weg te laten, doet daar niets aan af. In tegendeel, het roept op om haar documentaires met volstrekt wantrouwen te bekijken; je weet nu dat je belazerd word.

   1. denk eens na

    Code probeert van iedere hoop stront een gebakje te maken.

 3. DolleDries

  De extreem gewelddadige Marokkaanse pooier Abdelilah el Y., die Nederland als ongewenst vreemdeling wil uitzetten, kan eind deze maand waarschijnlijk vrij rondlopen. Nederland kan de vrouwenuitbuiter namelijk niet terug naar zijn geboorteland sturen. Een van zijn doodsbange slachtoffers verklaart dat zij en haar dochter inmiddels politiebeveiliging krijgen.

  1. Meester Kong

   Ach gossie,Driesje is zijn luier vergeten.

   1. Zout

    Inhoudelijk Kong, puur en alleen inhoudelijk. Niets anders dan dat!

 4. Paulusdebk

  Nu verwachtte ik (eindelijk) een uitgebreide en keiharde de-bunk van mw. Bergman, maar het is een schaamlippen-detail-weglating als enig bewijs van manipulatie.
  Engelbart moet zich maar verder bekwamen in het aardappel bakken, want journalistiek was dit van het niveau schoolkrant.

 5. denk eens na

  Wat is nieuw? Links die de feiten verdraaid.

  1. Code134

   Het is verdraait, stam+t, sukkel.

   1. Ali Yas

    Verdraaid als het niet waar is: Wim speelt weer de bal. De bal gehakt dan.

    1. Code134

     Daar hebben we onze opinieleider. Wat vind je er inhoudelijk van, beste Yas, de draad geeft voldoende aanknopingspunten voor de erudiete beschouwing waar jij het patent op hebt.

     1. Zout

      Kssst wegwezen Error, je verpest de goede verhoudingen en verspreidt een verkeerde geur.

     2. Code134

      Goedzo, Zout, dit soort drollen over de schutting zijn je specialiteit. Ga daar mee door en vermijd de inhoud.

    2. Zout

     @Error Code 134 program abort: Nu flik je het weer! Hoepel toch eens een eind op met je taalshit en ga beperk je tot de inhoud van de discussies. Je zet jezelf opzettelijk buitenspel dikke druif!

     1. Code134

      Zout, ik heb je hier leren kennen als iemand die het vmbo-niveau niet overstijgt en geen haar op mijn hoofd denkt er aan om jou aan te sporen tot een inhoudelijke reactie. Kan wel, zie mijn bijdrage op 3, maar het resultaat zal zonder twijfel deerniswekkend zijn. Beter niet doen dus.

      Beperk jij je nou maar tot de oneliners die je op het schoolplein hebt geleerd.

  2. Guus Geluk

   Populistisch rechts kan daar anders ook wat van, denk eens na.

   1. Zout

    @Error Code: Badineren, denigreren en harder schreeuwen doen de realiteit geen geweld aan hoor, je bent en blijft jezelf buitenspel zetten. Over schoolplein gesproken, ik vermoed dat jij altijd als laatste overbleef wanneer er kinderen werden gekozen voor een teamspel.

    De actuele realiteit is dat je nog steeds alleen staat, begrotelijk en deerniswekkend, dat dan weer wel.

    1. Code134

     Heel goed, Zout, je blijft uit de inhoud en je kijft en tiert als de beste.

     1. Zout

      @Code Error abort program: Ik denk ook dat jij vroeger een blauw fietsje had, en je wilde met je hele kinderhartje een rood fietsje. Je hebt ongetwijfeld heel wat verdrietige momenten gehad die je allemaal hebt weggehuild. Had je vroeger wel een zakdoekje?

     2. Code134

      Je hebt de draad goed te pakken, Zout. Ga zo door en je gaat uitgroeien tot de grappige DDS-nar die er ook moet zijn.

   2. DolleDries

    Dan hebben we het nog over religieuze die maken er een zooitje dragen zelfs nazi achtige religie op handen onder de naam van verdraaiingen in naam van godsdienstvrijheid.

    1. Guus Geluk

     Dat lijkt me een verdraaiing van de feiten, Dries :-)).

   3. Scaldis

    Maar populistisch links is met glans de winnaar op dit gebied, Guus.

 6. Floris

  “…reist ze af naar Oeganda om te bewijzen dat Afrikanen “op een positieve manier tegen vrouwelijke seksualiteit” aankijken.
  ——————————————————————————–
  Sunny the social justice warrior wil de “neger” op een voetstuk zetten. Wat ze vergeet is dat vrouwen daar over het algemeen gezien worden als een seksueel gebruiksvoorwerp waar de man naar believen z’n kwakkie in kwijt kan.

  Mensen als Sunny leven in een roze wolk.

  1. Code134

   Raak, Floris, het is de perverse uitwerking van het cutuurmarxisme, wat ik je brom!

   1. denk eens na

    Ik heb zo het vermoeden dat code zijn dochter met een islamiet getrouwd is ,en er alles aan doet om het op zijn( codes) te rechtvaardigen zonder gezichts verlies.

    1. swetsnek

     en dan neukt zijn vrouw ook nog met een braboneger het kan niet op hahahaah

 7. Pecunia

  Sunny kan er waarschijnlijk de vloer mee aandweilen aangezien zij er positief tegenover staat.

 8. Pecunia

  Het lijkt me overigens geen gezicht, liever een gladde perzik.

 9. Seneca

  Toch vreemd dat als er een item over bijvoorbeeld, toenemend tot extreem anti Joods geweld op dit forum verschijnt, de trollen schitteren door afwezigheid. Zodra er een item verschijnt over linkse idioten, dezelfde trollen zich geroepen voelen om massaal te reageren. Bovendien zijn de reacties aanvullend t.o.v. elkaar. Dit bewijst temeer de stelling dat er een groepje beroeps trollen – door de overheid betaald – gezamenlijk in een zaaltje zitten en door een kapo gewezen wordt op welke items men dient te reageren. Iedereen die niet tot de trollen behoort, niet herhaal, niet reageren. Als dit linkse (uiteraard links, want idioot) idiote tuig geen weerwerk krijgen,maan druipen zij allen af.

  1. Meester Kong

   Haha moet altijd op Seneca reageren.
   De man die socialisten haat en bij Michael gaat vragen om een ban voor de reaguurder
   Kritisch zijn op Israel, u bent antisemiet

   Dat is ook die oude man die hoopt op een grote aanslag in NL, waarbij veel rechters en politici te linkerkant omkomen.
   Hoe ouder hoe gekker.

   Zo, kan weer 100 euro vangen 🙂

   1. Dubbele Komma

    Ha ha ik moet altijd reageren op die dopper zijn volgende nep-account

    De man die realisten wegzet als racisten maar door moslims te knuffelen laat blijken dat hij de grootste anti semiet is hier

    Daarom reageert deze regelrechte nazi noot op dat soort onderwerpen.

    Zo,Weer 100 stemmen voor geert en Thierry erbij!

    🙂

  2. Dubbele Komma

   Seneca heb je het ook door?

   En het zijn geen trollen,het is 1 trol met meerdere nicks.

   En nou niet bepaald de slimste. Daar is zo’n domme drol als sunny een professor bij.

   En inderdaad. Hij reageert alleen nooit op onderwerpen waar in het artikel zelf al blijkt dat hij uit zijn nek praat.

   Hij is al zo vaak op zijn domme plaat gegaan. En hij gaat maar door. En als hij weer eens op zijn eigen domme woorden onderuit gaat krijgen we taalles….

   Hij heeft geen leven. Knettergek. Rijp voor jarenlange therapie.

   Of gewoon betaald door soros open society.
   Daarom weet hij ook gewoon he-le-maal niks.

   De enige waarheid staat in het NRC namelijk.

   En van die waarheid word je nou niet echt slimmer of beter geinformeert zegmaar.

   Al bedelf je hem onder het bewijs,Hij blijft maar onzin ijlen.

   In feite moet je medelijden hebben met dit soort zwakzinnigen.

   Al staat hij tot aan zijn knieën in het bloed blijft de islam het mooiste wat deze planeet kent.

   Als de pleuris echt uitbreekt zullen we gelijk moeten afrekenen met dit soort figuren.

   Staatsgevaarlijk. En hoe meer islam geweld,hoe meer blijkt hoe gevaarlijk dit soort menselijk afval is.

   1. Meester Kong

    Ach wantrouwen is een slechte raadgever.
    Zal je ff uit de droom helpen, ieder die ooit op Spitsnieuws reaguurde (peter selie ,DD enz.) weet dat er nu minstens 3 onafhankelijke van elkaar, ex spitsnieuws reaguurders zijn.

   2. Floris

    “En het zijn geen trollen,het is 1 trol met meerdere nicks.”

    Het zijn er meerdere. Meester Kong is de hier verbannen Sarko uit Friesland. Blue Monday is ook iemand anders. Guus Gelul waarschijnlijk ook al weet ik dat niet zeker. De rest zijn allemaal aliassen van één en dezelfde gestoorde gek die dit al 10 á 15 jaar doet.

    1. Meester Kong

     Spaanse kok vergeet je.
     Wie en wat code12234 is weet ik niet maar vind zijn bijdrage wel van toegevoegde waarde.
     Peter Selie is hier de reaguurder met meeste nicks.

     1. Floris

      “Wie en wat code12234 weet ik niet”
      ————————————————
      Dezelfde als Simon Brouwenstein, Ceteris Paribus, Dopper, Zweedse kok/Spaanse kok, Bram Zanddijk, Becker en nog vele tientallen andere nicks.

    2. Dubbele Komma

     Welnee geloof ik niet,zo knettergek kunnen meerdere mensen niet zijn,

     En als de een niet reageert een dag,doet de ander dat ook niet

     Simpelweg omdat het 1 psychisch gestoorde is. Het valt veel te veel op. Of ze hebben elkaars wachtwoord. Ik heb hem ook al een paar keer betrapt dat hij antwoord geeft met een andere naam omdat hij vergat in te loggen met de eerste naam.

     Ik ben namelijk niet blind. Jet is zo doorzichtig als glas,en dat maakt de complete geschuffeld debieĺ ook zo dom.

     🙂

     1. Floris

      Sarko/Kong is duidelijk te onderscheiden als een ander persoon en Blue Monday ook. Van Guus weet ik het niet. Overigens vraag ik me af of één persoon in staat is al deze accounts te “bemannen”. Gezien de enorme productie acht ik dat onwaarschijnlijk.

 10. PMG

  Wie betaald het werk waarmee deze persoon voor den dag komt?

 11. corfo

  Zij is zeker niet de enige extreem linkse riool-rat die de bevolking besodemietert; het linkse “bastion” is gebaseerd op leugens en bedrog, waar héél veel niet-denkers, zich vreselijk goed thuisvoelen, immers…………er wordt voor hen gedacht.
  Bewijzen hiervan zijn overduidelijk aanwezig op dit forum, de namen zijn bekend bij de weldenkenden.
  A propos : wel erg fijn dat Oostenrijk een eerlijker koers gaat varen n.l. de koers wordt verlegd naar rechts; het zal beslist niet het laatste land zijn van de “wederopstanding”.

 12. corfo

  Deze “dame” is en zeer begenadigd leugenaarster , die over enige tijd bekend zal maken dat zij heeft “gerommeld” in haar linkse berichtgeving.
  Dit soort behoort tot de meest onbetrouwbare sujetten in dit landje.

  1. Anton Adriaan

   Dat klopt. Ik heb meerdere ‘documentaires’ van deze stookjodin bekeken, en alles wijst er op dat zij het zo laat overkomen dat alles waar zij voor staat ook werkelijk zo is. Iemand hier zei al dat ze op een roze wolk leeft, wat waar is. Echter, is het heel fijn om tegen heilige huisjes te trappen vanaf die roze wolk.

 13. PMG

  Dit wijf moet zelf eens flink aan haar labia gepulled worden.

  Onze ubermensch Berman vind dat de kijker al een hele inspanning moet verrichten om mee te gaan met het onderwerp. Ja, inspanning om wakker te blijven!

 14. RWB51

  Geknipt figuur!!

 15. toetssteen

  Artikel dat onderbouwde comments verdient, maar het veld trollen en sockpuppets beneemt me de lust.
  Sorry Tim, het ligt niet aan je artikel.

 16. FlorisDeVr1es

  Ik heb een aantal docu’s van Bergman gezien, die gingen over spiritualiteit. Ze trekt soms erg domme conclusies uit nietszeggende feiten. Bijvoorbeeld over Ghana, waar het woord depressiviteit niet bestaat. Goh. Waarschijnlijk bestaan de woorden hypofyse en dopamine ook niet in het Ghanees. Maar dat wil nog niet zeggen dat die fenomenen daar ook niet bestaan, Sunny!

  Uit het interview blijkt ook wel weer hoe onnozel ze is maar dus ook hoe ze de boel besodemietert. Ik hoefde er al niks meer van te zien.

 17. DennisEijs

  ‘De Waarheid’ komt meestal neer op, hun perceptie van de waarheid. Dat is niet eens zo erg, want day geldt bijna voor iedereen.
  Maar geef het dan ook gewoon toe, doe niet net alsof je subjectief bent.

 18. mening66

  En wat als de pleuris echt uitbreekt?
  Wat doen die Sunnys dan?
  Gaan ze ondergronds de islam een handje helpen de NLers te vermoorden en of aangeven bij de bezetters?
  Ja dat gaan ze doen, dit zijn de nieuwe NSBers die ná de ellende roepen dat ze verzetsstrijders zijn geweest.
  Want anoniem reageren is al niet zo laf als hun doelstelling de westerse samenleving bewust kapot maken.
  Waarom doen zij dit?
  Omdat zij zichzelf haten en zelfhaat zet zich door naar iedereen die houden v hun land, cultuur en tradities.
  Losers die al blowend de realiteit niet meer kunnen onderscheiden van de illusie.

 19. Babaji538

  Eerlijk.
  Petra Hermans

 20. Wally

  Ziezo…. weer een linker die door t mandje valt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.