Antisemiet Abou Jahjah strikes again: “Verplaats Israël naar de Verenigde Staten!”

Wat Abou Jahjah betreft wordt niet Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël, maar Israël erkend als de 51e staat van de Verenigde Staten. Pas als dat gebeurt, zo beweert de Belgische Palestina-activist, dan zullen Palestijnen eindelijk “hun leven en hun land terugkrijgen” en zal vrede wederkeren tot het Midden-Oosten.

Je weet dat je met een gehersenspoelde malloot te maken hebt als ironisch bedoelde memes ineens bloedserieus worden ingezet als wapen tegen Israël. Dan heb ik het natuurlijk over de Belgisch-Libanese jodenhater Abou Jahjah, die woest is dat Donald Trump de stad Jeruzalem erkend heeft als hoofdstad van Israël. Volgens Jahjah wordt Jeruzalem in werkelijkheid ‘bezet’ door de Israëli’s, die binnenkort door een koene coalitie van Arabieren, Turken en Perzen zullen worden verjaagd uit het hart van de joodse thuisstaat.

Maar de Belgische activist, die bekendstaat om zijn driftbuien, is nog niet klaar met zijn antisemitische getwitter. Hij gooide er ook nog een leuk “ideetje” achteraan, en dat is door alle Israëli’s uit het land van hun voorvaderen te laten verhuizen naar de Verenigde Staten.  Ja, alle 8 miljoen inwoners kunnen hun boeltje inpakken en vertrekken naar een nieuw-Israël dat zich in middle America bevindt.

Volgens Jahjah biedt dit alleen maar voordelen, zoals het idee dat in het Midden-Oosten plotsklaps overal vrede zal heersen als Israël er weg is. De conflicten in Jemen en Syrië volledig negerend – die buiten de wil of deelname van Israël om worden gevoerd – denkt de Bezige Bij-auteur dat het kebabgeur en maneschijn zal zijn in de woestijnen rondom Jordanië zonder die vervelende Joden die alles manipuleren. Sure… alsof Arabieren niet heel goed zelf in staat zijn om een potje te vechten met elkaar.

Daarnaast speculeert Abou Jahjah ook alvast op veranderingen in de olieprijs en de wereldwijde inflatie. Ehm sinds wanneer is deze ex-Hezbollah-strijder een econooom? Het zijn daarnaast allemaal nogal vergezochte verklaringen voor iets dat in werkelijkheid gewoon neerkomt op deportatie en een gedwongen volksverhuizing.

De ‘oplossing’ van Abou Jahjah voor het Israëlisch-Palestijnse conflict is daarmee dus nog het meest te vergelijken op de Endlösung die de Duitsers zo’n zeventig jaar geleden op schrift zetten. Ook toen was het de bedoeling dat er voor eens en altijd afgerekend werd met Joodse burgers… Dat staat deze vriend van Sunny Bergman toch maar weer fraai.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. marco1

  Ik dacht eerst nog dat het maar een rare snuiter was maar bij alla die turk heeft verrekte goede ideeen. Leuk dat de DDS zoeen dorpsgek een podium geeft.

  1. swetsnek

   Of niet dan we kunnen natuurlijk ook hem verplaatsen laat ik maar niet zeggen waar naar toe hahaha

 2. Jip

  Ik snap niet alle aandacht voor deze man. Heeft hij een achterban. Doet zich alleen maar intellectueel voor. Of is hij het toonbeeld van de Arabieren? Dat zijn alleen maar sukkels die weten hoe Israël hun verschillende malen op de vingers heeft getikt. En eeuwig wachten op revanche met het uitroeien van de Israëli’s.

  1. Ritter

   Jip

   Zijn achterban bestaat uit radicale moslims en extreem links.

   1. PMG

    Ja en het blijft een heel goed idee.

    Over hoeveel mensen hebben we het eigenlijk, o, 70% van ruim 8 miljoen inwoners is joods, sommige willen blijven dus laten we het houden op 5 miljoen. We malen de Markerwaard droog en stampen zo letterlijk het nieuwe beloofde land uit de grond en bouwen daar een superstad. Wij redden dat. Laat maar komen.

    1. Zout

     Jij pleit voor deportatie?

  2. Dubbele Komma

   Een moslim die zich intellectueel voordoet…

   Hahaha…. dat gaat niet echt samen. Hahaha

   1. PMG

    dubbele komma, da’s intellectueel – niet onderschatten die mensen daar, hele oude beschavingsrestanten – die hebben wij niet!

 3. van Urk

  Dus als Israel verhuist naar de VS dan is er opeens vrede in Syrie, Jemen, Irak, Afghanistan en tussen Iran en Saudi Arabie. Hoehahaha! Het blijft een druif onze Abou Blabla.

  1. PMG

   Geen druif maar vredesduif!

   Goed realistisch plan, en mochten ze het niks vinden dan kunnen de voorstanders aan eigen zijde (= tegenstanders Israel) altijd nog verkassen naar de VS.

   Alleen de VS wil dat niet, voor hun is het juist goed dat het blijft rommelen in het MO.

 4. Babaji538

  Klinkt logisch, gezien de bijdrage
  van Flip Fluitketel met PTSS zonder nachtmerries.
  Petra Hermans

 5. van Urk

  Maar goed.. voor de zoveelste keer moet het Joodse volk dus gaan verhuizen omdat zij onrechtmatig beschuldigt worden van verschillende religieuze, politieke en nationalistische conflicten in hun buurlanden. Dit is toch overduidelijk een toonbeeld van antisemitisme!!!

  1. Zout

   Nee van Urk, de enige die moeten verhuizen zijn de Mohammedanen die zich Palestijnen noemen. Die moeten weg uit Israël en gaan wonen bij hun familie in Jordanië en Turkije, zelfde soort, zelfde godsdienst. Dat brengt de vrede voor Israël een stuk dichterbij. Wie geen ruzie maakt met Israël of hen bedreigt, heeft niets te vrezen.

 6. Ritter

  Kent Abou Jahjah de geschiedenis wel van Jeruzalem?

  Overigens zelfs als Israel morgen niet meer bestaat zal er geen vrede zijn in de regio. Net zoals nu vechten moslims elkaar onderling de tent uit.

  Israël is de enige stabiele liberale democratie in de regio. Voor de rest zijn het allemaal gewelddadig islamitische dictaturen.

  In heel Jeruzalem zijn de Joden al 3000 jaar lang thuis en dat zal zo blijven
  https://brabosh.com/2012/03/02/pqpct-ght/

  1. van Urk

   Ritter@ Ik vraag me inderdaad af hoe groot de historische kennis van de gemiddelde Arabische burger is. Van de Linkse pro-Palestina activisten zou ik het ook graag van willen weten. http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/koeweitse-held-doet-gewaagde-uitspraak-arabieren-zouden-juist-moeten-samenwerken-met-israel/

   1. Dubbele Komma

    Die historische kennis is ongeveer net zo groot als van de linksmensen hier…

    Helemaal niks dus.

    Ze maken gewoon hun eigen geschiedenis. Er reageert er hier een met 40 accounts. Die probeert ook tevergeefs de geschiedenis te herschrijven.

    1. Kees

     Geef die schizofreen ook een kans!

  2. van Urk

   Er bestaat namelijk geen Palestijnse geschiedenis of cultuur. De geschiedenis kent geen onafhankelijke staat onder de naam Palestina noch een Palestijns volk of taal. Er is een entiteit gecreeerd die helemaal niet bestond. Wat men nu nog een Palestijns volk noemt is niets anders dan een verzameling Arabieren uit verschillende Arabische landen. Arafat kwam zelf ook uit Egypte. En ze spreken net als miljoenen andere Arabieren dezelfde Arabische taal. Het Palestijns Museum voor Kunst, Geschiedenis en Cultuur is een leeg gebouw. http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20claims%20op%20het%20land%20zijn%20vals.htm

 7. Christina

  Achterlijke pislammer!!
  Al zou Israël dat doen, dan hebben die allah aanhangers wel weer wat anders om boos op te worden en oorlogje mee te willen voeren, want het zijn en blijven gewoon hersenloze neanderthalers, die alleen maar oorlog en ellende willen voeren!!
  Stuur deze lamzak terug naar waar dat kreng vandaan kwam in een vliegtuig en stort hem boven zijn eigen land eruit, met een beetje mazzel krijgt hij een parachute om…!!

 8. Dubbele Komma

  De moslims bezetten Oost Jeruzalem want de joden zaten daar al een paar eeuwen langer voordat de eerste islamiet het levenslicht zag. Die moordlustige pedo profeet.

  Ik stel voor om het hele midden oosten behalve Israël (de enige democratie daar)
  Te verplaatsen naar Mars.

  Dan hebben de pallies hun vrede die ze zo graag willen… (kuch)

 9. tomygun

  Het beste is om zijn gelijke mafklappers op de Turkse kust te dumpen
  of 5 Km voor die kust incl zijn vrienden die op deze aardkloot rondlopen .
  Dan zien wij pas hoe goed zij samen kunnen werken om die landen
  op tebouwen tot iets wat zij graag willen nemen zonder er voor te werken .
  LOL in geen 1000 jaar kunnen zij dat .

 10. Roughwood

  Ai, de realiteit is confronterend hè. Die Palestijnse staat die er nooit gaat komen.

  1. Zout

   Juist, én er nooit is geweest… 😛

 11. buitenbeentje

  Zijn idee is natuurlijk heel verstandig. Israel als staat van de VS betekent dat de VS midden tussen Syrie Jordanie en Egypte ligt, dat zal een wezenlijke verandering teweeg brengen in de geopolitieke situatie daar. Het toch al niet bestaande Palestina afschaffen en op de Amerikaanse manier afrekenen met Fatah en Hamas. Reken er op dat ze dan bidden voor een onafhankelijke staat Israel.

 12. PMG

  Het blijft een hele geode oplossing!!!

 13. Zout

  De Palestijnen verplaatsen naar Jordanië, Turkije en Frankrijk, dat is dé oplossing. Hebben de Israëliërs eindelijk rust.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Verplaats de gifmenger Abou Jahjah naar een kerker van Assad. Daar wil ik best een euro voor bijdragen.

 15. nienke

  Donder deze walgelijk idioot terug naar de woestijn daar waar hij thuis hoort.

 16. Rosasolis

  Hoe gek moet het gaan worden? De hele wereld wordt gek vanwege de verplaatsing van een ambassade van Tel Aviv naar Jerusalem. Ja we weten dat Netanyahu Amerika nodig heeft, omdat de ernstige problemen in dit kleine land groeien. Grote Artikel met fotos van demonstraties in Turkije in Trouw vandaag. Volgens de Turken moet de Ottomaanse regiem hersteld worden. Turkije wil “de Redder” van de Palestijnen zijn. Een nieuwe vreselijke oorlog gaat binnenkort uitbreken in het Midden-Oosten. Netanyahu kan niet langer de problemen van Israel tegemoet komen. Daarom heeft hij hulp nodig van Amerika, van de Big Brother van Israel. Met Trump in de hoofdrol.
  Misschien is dit een goed reden voor ons EU landen te blijven waar zij zijn, in Tel Aviv.
  Tijd voor ons Europese Unie sterker op te treden. Vandaag heeft Trouw een groot artikel over het vormen van een grote EU Militaire macht. Zeer interessant, en ook
  actueel. Ik vindt dat wij dit moet niet negeren.

 17. Kees

  Ik hem nu zo’n 15 jaar, maar wat een immense loser!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.