Arrogante AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis gaat af als een gieter: blijkt oliebollentesten gewoon te verzinnen

Oei, daar moest de voorman van een gerespecteerd medium even diep door het stof. Vanwege zijn… je weet wel. Het begint met een ‘F’ en het eindigt op ‘ake news’.

Dat was gisteren niet zo’n goede beurt voor Algemeen Dagblad-opperpief Hans Nijenhuis. Hij schoof aan bij Jinek om de testen van zijn kranten te verdedigen. Haringtesten, oliebollentesten… allemaal hartstikke leuke testjes, natuurlijk, alleen bakt de krant er helemaal niks van. Hoe dat komt? Omdat men sensatie wil. En dus worden testuitslagen van de consumabele waren expres naar beneden bijgesteld voor het extra dramatische effect.

En dan krijg je dus dat oliebollenbakkers en haringverkopers die dat totaal niet verdienen ineens met een ‘1’ of ‘2’ beoordeeld worden door de aanvoerder van het Algemeen Dagblad. Zelfs al kwam dat dus helemaal niet uit de test rollen. Waarmee ondernemers dus geschoffeerd werden zonder goede aanleiding, zodat AD een paar extra krantjes kon verkopen. Chic hoor.

En – zoals de Britten dat zo mooi kunnen zeggen – to add insult to injury kwam Hansje Nij ook nog eens op de proppen met beledigingen van degenen die slecht uit de test waren gerold:

“Ik zit bijna te denken: als je bakt zoals je praat, dan verbaast het me niet dat je op de laatste plaats bent geëindigd.”

Wat ik daar ruik? De stuitende arrogantie van een mediamagnaat die zichzelf een weg uit z’n anti-journalistieke blamages probeert te beledigen. Gelukkig had Hans ook zelf door dat zijn eigen prestaties bij Jinek nog erger waren de smerigste oliebol van heel Nederland:

Een afgang was het zeker. We wachten dus geduldig af, Hansiepansie, hoe jij die neptesten van het Algemeen Dagblad gaat rechtzetten. Ik heb wel een tip: wellicht een idee om je verantwoordelijkheid te nemen en op te stappen? Want hoe moet men ooit nog het AD vertrouwen als jij er aan het roer staat?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. DolleDries

  Heeft de AD Pechtholt al getest op corruptie.

 2. DolleDries

  Maar wat een smerige oliebol die Nijenhuis,bah.

 3. corfo

  Die man handelt/spreekt helemaal in de trant van het AD.
  Walgelijke leugenaar die probeert om hardwerkende Nederlanders kapot te maken.
  Het AD………lijfblaadje van de “regering”.

 4. Ni28

  Arrogante AD redacteur verspreid nepnieuws. Niet nieuws onder de zon. Zelfs de oliebollen worden niet gespaard.

 5. Marius Feenstra

  Niet de enige krant die leeft van liegen en bedrog, gewoon opdoeken die hap.

 6. Two Ravens Black Kettle

  De haringtesten bleken doorgestoken kaart. Bevriende ondernemers kregen een hoog punt, de rest (zonder het geproefd te hebben) onvoldoendes.Zelfs enen die kwaliteitskeurders nooit afleveren.

  Ik roep alle oliebollen- en haringboeren op om de koppen bij elkaar te steken en dit Fake News Vod volledig kapot te procederen.

  Is het AD vertrokken naar de eeuwige Leugen-Jachtvelden dan concentreren op de leugenfabriek van het NSB-Handelsvod en hun fake news inzake Omzigt.

  1. Zout

   Je moet ook niet alles geloven wat er in de courant staat Ravens.
   Je wordt besodemieterd waar je bij staat, dat weet je toch?

   Zelf proeven is nog altijd het beste. En dan kom ik toch uit bij de plaatselijke visboer die z’n haring rechtstreeks betrekt van Ouwehand.

 7. meijer61200

  De laatste stuiptrekkingen van dit wc papier moet je maar denken. Heeft Nijenhuis al een leuk appartement overgehouden aan deze corruptie? Ik wens Nijenhuis sterkte, en een fijn 2018, samen met zijn 23 abonnee’s op deze pulp courant.

 8. meijer61200

  Die oliebollenbakkers en haringhandelaren weten toch wel waar het huis van deze flutredacteur woont? Hij had aan mij een verkeerde om moedwillig mijn bedrijf te slopen. Ik doe nou eenmaal niet aan steekpenningen. Hij zou prima passen op een ministersstoel met zijn zieke corrupte mentaliteit. Hé Rutte: Heb je geen plekkie voor deze fijne man??

 9. Roughwood

  Waar blijven die immer objectieve reacties van de ons welbekende linkschmenschen?

 10. Klukkluk

  Zo, ik heb net de adverteerder in het AD gebeld.

 11. denk eens na

  Net als van jole is het AD niet meer serieus te nemen.

 12. Parestado4

  Oliebol!

 13. B. Pascal

  Heel eenvoudig: over smaak valt niet te twisten!
  Heel eenvoudig: maak iemand zijn handel niet kapot.

  Wanneer iemand met z’n bollen blijft zitten, ga hij vanzelf beter bakken.

 14. henk vintage

  Veel gepest op school zeker die Hans.

 15. Florissa

  Dit soort op sensatie beluste klungels, maken ondertussen wel even gezonde bedrijven kapot,want er zijn altijd nog mensen (al worden het er wel steeds minder ) die een krant serieus nemen . Ontslaan die kwal ,totaal ongeschikt voor die functie .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.