Charles Groenhuijsen valt Thierry Baudet en Geert Wilders aan: ze zijn hem te negatief

Oud NOS-correspondent in Amerika Charles Groenhuijsen bij Pauw. Screenshot Pauw.
Foto: Oud NOS-correspondent in Amerika Charles Groenhuijsen bij Pauw. Screenshot Pauw.

Charles Groenhuijsen heeft een nieuw boek uit over optimisme. Dat vindt hij heel belangrijk. En dus promoot hij zijn boek continu. Niet altijd direct, maar dan zeker wel indirect.

Hoe?

Nou, bijvoorbeeld door dit soort tweets de wereld in te sturen:

Hij doet dus net alsof Geert Wilders en Thierry Baudet negatief tot op het bot zijn. Natuurlijk is dat je reinste onzin. Eén van de redenen dat Baudet zoveel mensen aanspreekt is dat hij juist positief is. Ja, hij ziet dat er (veel) dingen misgaan, maar vervolgens komt hij met duidelijke oplossingen aanzetten. Als het ‘negatief’ is om problemen te benoemen kunnen we wel ophouden met de politiek. Die draait immers om het benoemen van problemen en dan om oplossingen te bedenken. Dat is precies wat Baudet doet.

Zoals ik terugtwitterde naar Groenhuijsen:

Het is hartstikke belangrijk om optimistisch te zijn in je eigen leven én in de politiek, maar optimisme is niet hetzelfde als wegkijken en pretenderen dat problemen niet bestaan. Echt optimisme is problemen zien en geloven dat je er iets aan kunt doen. De SP is de partij van ‘nee,’ FVD is de partij van ‘het nu is niet goed genoeg, maar we kunnen er iets aan doen.’

Volg me op Twitter.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

58 reacties

 1.   

  Ik ben hartstikke positief; zolang het gaat over mijzelf, mijn familie en vrienden. Over de rest van ons land ben ik negatief en daarom ben ik ook lid van FvD.

  De reden: zopas is iemand uit Zwolle veroordeeld wegens 1 mening op Facebook over Turkije, hetgeen door Turken hier te lande werd beschouwd als “racistisch”.
  De rechter ging daar in mee en vonniste celstraf.
  Wat ik hiermee wil zeggen is dat je steeds meer uit moet kijken met wat je zegt als dat tegen de policor wens is (vrijheid van meningsuiting?).

  Zeggen mag dus steeds minder maar denken kan niemand je verbieden.

  1.   

   U geeft het dus toe.

   Dan snap ik niet dat u voor de PVV kunt zijn, die zijn sterk op het collectief gericht.

   FvD of een libertarische partij passen u dan beter

   1.   

    Lees eens goed!!!!

  2.   

   @trampoline.
   Ten eerste, Er is een voorwaardelijke celstraf opgelegd.

   Dit zei hij over een bomaanslag in Istanbul.
   ‘Jammer dat er maar 29 doden zijn, hadden er veel meer mogen zijn, maar ja??, die 29 komen gelukkig niet hierheen, top.’

   Ik vind ook dat dit absoluut niet kan en echt de grens van vrijheid van meningsuiting ver overschrijdt.
   Let wel, dit geldt ook voor de andere kant. Iemand die zoiets zegt over bijv. 9/11 of andere aanslagen, is ook strafbaar.

   Ik begrijp wel jouw emotie, want ook ik kan mij er vreselijk aan storen op sommige fora of social media te moeten lezen wat er soms over Nederland of Nederlanders wordt gezegd. Maar wees gerust en bewust dat het lijkt dat het meer gedoogd wordt, maar reken erop dat dergelijke fora destemeer in de gaten worden gehouden.

   1.   

    Je geeft precies mijn punt aan. De reactie was onfatsoenlijk (en misschien racistisch) maar dat zijn veel reacties van Moslims ook. Alleen tegen Moslims wordt niets gedaan door onze rechterlijke macht. Meten met 2 maten noem ik dat.

    1.   

     Trampoline wordt ontmaskerd als leugenaar en kruipt onmiddellijk in zijn schulp. Nog wat kinderachtig tegensputteren: “Ja, maar hun doen dat ook en dan gebeurt er niets”. Ook een pertinente leugen overigens want haat-imams worden wel degelijk voor zoiets gestraft! Wat trampoline doet is ook een vorm van haatzaaien.

    2.   

     Trampoline, je zat er volledig naast en er is maar een oplossing, excuses aanbieden voor je leugens.

 2.   

  Volstrekt mee eens.

  Een boodschap die altijd gebaseerd is op wat er mis is in dit land
  kunnen we natuurlijk niet positief noemen.

  FvD en PVV hebben ook nooit een bijdrage aan ons welvarende land geleverd,
  dus ze zullen wel gek zijn.

  Je trekt alleen kiezers die minimaal geprofiteerd hebben en de kiezers bij wie het glas altijd leeg is.

  Of zijn ze soms wel positief, ik heb het gemist, maar hoor het graag

  1.   

   En je heb ook lieden, die nooit iets hebben bijgedragen aan de samenleving. Die zitten op fora om anderen die het beter doen de maat te nemen. Ga eens aan de slag parasiet!

   1.   

    Ik houd het aardig netjes en dan krijg ik dit op mijn dak?

    Waarom ben ik een parasiet?

    Ik werk keihard voor mijn geld, doe vrijwilligerswerk, hetgeen u niet kan weten.
    Uit niets blijkt uit mijn teksten dat ik een parasiet ben, u zou wellicht eerst wat feiten moeten verzamelen voordat u mij de maat neemt.

    1.   

     Nu doet u het weer! Door te regeren met flauwekul, verraad u uzelf. Vrijwilligers werk? Zelfs dat geloof ik niet. En aan uw reageer tijden te zien, stelt ‘dat werk’ weinig tot niets voor. U voelt zich aangesproken omdat ik u agiteer, omdat ik precies weet, wie er aan de toetsen zit in de meeste gevallen. Jammer voor “U”.

     1.   

      En toen bleef het heel stil aan de overkant!

     2.   

      Omdat ik wellicht aan het werk was?

      Domme zak…

  2.   

   Weet u wie er daadwerkelijk een bijdrage aan het land heeft gegeven ?
   Ja ?
   Nou niet de regering , maar het volk !
   De regering is sinds den Uijl enkel maar op rooftocht en beter weten dan het volk geweest en niet meer maar zelfs minder dan dat .
   Er is namelijk niets makkelijker dan geld van een ander uitgeven en dan nog zeggen dat je van politiek niets snapt .

   Of u volgt het nieuws niet of u ben ziende blind en doof .

   1.   

    De intocht via goedkope arbeid en dus de Islam wat voor velen hier het grootste probleem is, kon alleen bij de PvdA en dus den Uyl op tegenstand rekenen.

    Dank de CDA en de werkgevers van de VVD werd hij weggehoond.

    Zo gek was Joop dus nog niet.

 3.   

  Charles wie? Oh Charles “ik heb niet genoeg kunnen stelen van de omroepen waar ik voor gewerkt heb”.

  1.   

   Eigenlijk heet hij gewoon Karel Groenhuis. Maar dat vond meneer niet chique genoeg. Is met slaande deuren weg gegaan bij de NOS. Maar mag nu toch 1x per maand opdraven bij Pauw!, vaak samen met maatje Jort Kelder (hardcore VVD, ook al zo’n bekakte kwal). Voor wat hoort wat bij Vara/BNN natuurlijk: Karel krijgt een vet honorarium en moet af en toe (als tegenprestatie) wat negatiefs roepen over Geert Wilders en, sinds een half jaar, ook Thierry Baudet.

   1.   

    Jort Kelder wil zich niet voegen bij Forum voor Democratie, de partij van zijn vriend Thierry Baudet. Kelder is gevraagd of hij op de kandidatenlijst zou willen staan, maar hij heeft daarvoor bedankt.

    “Om met hem in een partij te zitten? Daar is hij veel te autoritair voor. Ik ben niet gek”, zegt Kelder in gesprek met Quote-radio. De programmamaker weet nog niet wat hij gaat stemmen. “Ik ben principieel zwevend en dat blijft ook zo.”

   2.   

    Naast het partijkartel is er blijkbaar ook een Vara kartel.

 4.   

  Als Charles kinderen en/of kleinkinderen heeft mag ik voor hem hopen dat hij het heel positief inziet allemaal en gelijk heeft, maar:
  Ik ben het niet met hem eens.
  Er worden aanslagen gepleegd of ternauwernood voorkómen uit naam van dat zieke *geloof* Islam.
  De enige partijen die daar reëel naar kijken zijn PVV en FvD.
  Misschien gaan ook uw ogen eens open.

  1.   

   Dat is slechts een punt, de maatschappij is natuurlijk meer dan dat.

   De Islam is voor velen een groot probleem, daar doe ik niets vanaf, maar
   Om nu alles dat in dit land bereikt is altijd negatief te benaderen?

   U heeft een huis, een auto, onderwijs genoten, kan gewoon naar de dokter en de tandarts, kan op een goed onderhouden weg rijden en er zijn zelfs bruggen voor u gemaakt.
   Heeft u het iets minder, dan is er altijd nog een vangnet.

   Het kan gewoon niet allemaal slecht zijn….ook niet voor u.

   1.   

    Daarin heeft u volkomen gelijk.

    1.   

     ik benader niet alles negatief, maar zie de negatieve spiraal wel.
     Natuurlijk zijn er prachtige dingen om van te genieten en veel verworvenheden waar wij ons gelukkig mee mogen prijzen.

     1.   

      @ Blauwe maandag.
      In dit z.g. “rijke” landje is héél veel mis.
      Niet zoveel als in enkele Afrikaanse landen, maar toch wel genoeg om ons landje géén “rijk” landje te noemen zoals de Haagse fa. “List & Bedrog” doorlopend doet. Nog steeds groeit het aantal Voedselbanken, nog steeds zitten kinderen, zónder ontbijt, in school, nog steeds krijgen ouderen/zieken niet de verzorging die ze nodig hebben. Als men van plan is om het “leger” op te vullen met burger-flexwerkers dan is dat niet vanwege de rijkdom, als men duizenden politieagenten én onderwijzers tekort komt is dat óók niet vanwege de rijkdom. Er is veel wel goed alhier, maar ga niet álles goed of rijk noemen.

   2.   

    Nu lieg je weer. Je was niet aan het werk, want je plaatst latere commentaren in dezelfde tijdlijn als mijn reactie. Wel op blijven letten lampelul!

 5.   

  Wel, de gevestigde media zijn overwegend links dus kan je zoiets verwachtten.

  1.   

   Juist en tevens correct!

   Ze noemen het optimistisch maar gebruiken hun elitaire ruimte om FVD af te zeiken. Bovendien, en dat doen ze bij linksaf steeds opnieuw, vergelijken ze de PVV met FVD. Opzettelijk, ik begrijp dat, maar niet in lijn met de realiteit. Niet voor niets groeit FVD ten koste van het establishment.

 6.   

  Na D66 heeft nu ook de VVD de aanval op Thierry Baudet geopend. Ze zijn kennelijk doodsbang dat hij de VVD gaat leegeten. Hetgeen niet eens zo onwaarschijnlijk is gezien de laatste peilingen (VVD – 7, FvD + 10).

  Lees maar eens de tweets van Joël Serphos, persoonlijk assistent van VVD-kamerlid Han ten Broeke. https://twitter.com/JoelSerphos

  1.   

   @ Viertel.
   D66, VVD, CDA enz. zijn als de dood voor de opkomst van rechtsdenkende mensen. Dat kost hen n.l. zetels. Dat gehele linkse zooitje dat nú de “regering” vormt, trekt zich van hun broodheren/dames helemaal niks aan, zitten er voor zichzelf, graaien zo af en toe ff in de staatskas, reizen de wereld over zónder a.h. milieu te denken, dat betaalt Jan met de Pet wel. Rechts zou dat misschien óók wel gaan doen als er een rechtse regering zou zijn, maar ik zou dat wel willen meemaken, en dat gaat natúúrlijk ook gebeuren, kan nog wel ff duren, maar ‘t zit eraan te komen !!

   1.   

    @ GG.
    Kees v.d.Staaij van de SGP ?
    Dat is toch die anti-democraat die tijdens een vergadering van zijn geloofsgenoten, waar hij als spreker zou optreden, een aanwezige mevrouw liet verwijderen uit de zaal ? Vrouwen mogen van Keesje en z’n clubje NIET mee doen !
    Wég met zo’n vereniging ! Praat me niet over Kees v.d. Staaij; anders noem ik z’n bijnaam ook nog !!

 7.   

  De PVV en positiviteit?

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/31/rutte-legt-regeringsverklaring-derde-kabinet-af-in-kamer-a1579472

  “Ook SGP-leider Kees van der Staaij heeft nu het woord genomen. Hij vroeg Wilders of hij wel wist welke speciale dag voor de protestantse Nederlanders was. Even dacht Wilders dat het ging om de herdenking van de reformatie, maar al snel werd hij door Van der Staaij gecorrigeerd. De protestanten vieren vandaag “dankdag”, waarbij ze gedenken waarvoor ze dankbaar zijn. Of Wilders ook ergens dankbaar voor kon zijn? Dat was hij zeker, zei Wilders: “Voor alle Nederlanders die lafaard Rutte ook niet geloven.”

  Ja. Kijk, ik bedoel maar.

  1.   

   :-) slim he die Wilders.
   Te vertrouwen en weet waarover hij het heeft.
   Applaus…………

   1.   

    Exact, want een leugenaar is Rutte zeker, pathologisch zelfs!

   2.   

    “Dat (dankbaar zijn, GG) was hij zeker, zei Wilders: “Voor alle Nederlanders die lafaard Rutte ook niet geloven.””

    Hier spat de negativiteit toch van af?

    1.   

     @Guus. Nou ik vind dat heel er positief. Het vertrouwen in het Nederlandse volk dat Wilders hiermee uitspreekt kan door vele andere partijen best eens overgenomen worden. De regeringspartijen daarentegen hebben helemaal geen vertrouwen in het volk, hun eerste maatregelen zijn daar duidelijk genoeg over.

     1.   

      De bewering dat de coalitiepartijen in het kadervvan sterke negativiteit geen vertrouwen hebben in het electoraat, mist elke grond.

 8.   

  Is Charles Groenhuijsen ook niet gewoon een NPO-uithangbord?

  1.   

   @ Zout.
   Charles vreet gewoon mee uit de linkse staatsruif, de NPO.

 9.   

  Positief, negatief ik zie dat niet het lijkt mij dat het Fvd realistisch is. Neem de moties van Dhr. Hiddema simpel van opzet onderbouwd vanuit zijn praktijkervaring en bijna zonder kosten uit te voeren. Allen weggestemd omdat, het probleem te simpel wordt opgelost. Bijvoorbeeld het niet kunnen bijhouden van de status van een criminele asielzoeker als reden om van enige vervolging af te zien. Het is toch van de zotte dat dit niet mogelijk is. Overigens vind ik de verbetenheid waarmee enkele kamer en regeringleden reageren op het Fvd een zielige vertoning waarbij de arrogantie van een walgelijk niveau is. Het lijkt erop dat je als kamer of regeringslid de gevatheid van een cabaretier moet bezitten om te overleven. De inhoud kunnen zij helemaal niets mee en laten deze over aan een of andere onderzoekcomissie. Als dat ook niet het gewenste resultaat biedt laten ze de boel de boel en schuiven het probleem door aan het volgende kabinet. Nee realisme kan als negatief worden opgevat door anders denkende.

 10.   

  Beweren dat Wilders en Baudet positief zijn is net zo logisch als beweren dat Zwarte Piet knalrood is.

  1.   

   met de toevoeging dat mensen beweren dat Rutte géén leugenaar is.

  2.   

   Beweren dat Rutte de premier is voor alle Nederlanders, dat politici eerlijk zijn, onze belangen behartigen en het beste met ons voor hebben, dat politici niet bij de grote bedrijven op schoot zitten en dat de overheid, getuige de jongste uitzending van 2DOC, niet meewerkt aan het verdoezelen van milieudelicten, is als vloeken in de kerk.

  3.   

   1.   

    Ik denk laat ik ook eens wat onnuttigs zeggen.

  4.   

   U schiet hier in de alom bekende standaard (extreem)linkse kramp. Probleembenoeming, de vinger op de zere plek, duiding van feiten en realiteitszin vanuit de rechtse hoek zijn per definitie negatief want fout en willen we dus niet horen. De eigen waarheid is immers altijd de enige juiste nietwaar en die moet koste wat kost moralistisch drammend worden opgedrongen. Om vervolgens weer lekker de kop in het zand te steken of weg te kijken. Het is deze houding die menig NL’se problematiek in de loop der jaren alleen maar heeft verergerd omdat er niets of nauwelijks iets aan gedaan is. En dat is lekker positief…

 11.   

  charlatan misselijk makend mannetje die iedereen zijn mening op wil dringen nooit mensen laat uitpraten als het niet in zijn straatje past

 12.   

  Baudet zit al gebeiteld. Voor hem is de politiek een gebeuren waaraan hij een beetje kan meeregisseren. Maar ook niet meer dan dat. Kortom, een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat hij iets kan veranderen zegt hij. Maar geen 100% .Wilders is een open boek, die hoef je alleen maar te lanceren. Teveel aan verdeeldheid maakt het maken van een beleid onmogelijk. Het kapitaal bepaalt. Dus bloedt het dood. Het verleden heeft genoeg geleerd.

 13.   

  Even een aantal zeer recente zaken:

  Als je ziet hoe de Nederlandse Staat Julio Poch heeft laten barsten in Argentinië, stiekem heeft mee gewerkt aan zijn arrestatie, minister Grapperhaus daar nu weer onderuit probeert te komen, hoe Rutte de MH17 nabestaanden aan het lijntje houdt, de politiek Omtzigt wegwerkt met een vals verhaal van de NRC, tja, dan word je vanzelf negatief over de overheid.
  Wie dat niet doet is stekeblind! En daarom ben ik lid van FvD.

  1.   

   Jij bent niet in je eerste leugen gestikt Trampoline. Sterker nog, je bent nog erger dan die gezworen vijand van je: Premier Rutte. Al je stukjes hier ademen de sfeer van laster en bedrog. Poch heeft wel degelijk steun gekregen van de regering. Maar je kan niet zomaar roepen: Hij is onschuldig, al geloof je dat nog zo. Dat weet je best. En meegewerkt aan zijn arrestatie, dat moet je maar eens even toelichten.
   En mag Omzigt zich zo maar opwerpen als speurneus, die dat wespennest wel even zal uitroeien en de juiste dader zal aanwijzen? Een grote vergissing…. maar dat hij is weggewerkt is niet waar, dus ook een leugen.

   1.   

    kletsmajoor lul lekker verder gek

 14.   

  Als Wilders (OK, en Baudet) Pessimistisch zou zijn, was hij er al lang mee opgehouden. De hoop dat er langzaam maar zeker verandering gaat optreden is puur optimisme. D66 wil ons liever een pilletje geven en vindt de Nederlander te stom om voor zichzelf te denken, wie had het over pessimistisch.

 15.   

  Groenhuijsen dat is toch die linkse rakker die er van overtuigd was dat Trump het nooit zou gaan redden ,deze man kakelt maar wat ,en hoort de klok luiden ,maar heeft totaal geen idee waar de klepel hangt . Negatief,dat worden de mensen van dit kabinet ,en het wordt de hoogste tijd dat Geert en Baudet hier iets aan gaan doen .

 16.   

  En die linkse lamlul is nog een stadgenoot ook, erg hè !!!

 17.   

  En weer worden Baudet en Wilders benoemd tot de ultieme vertegenwoordigers van het volk. Het volk dat massaal NIET op deze volksverlakkers heeft gestemd. Het is precies als de CPN in de jaren 50, toen lieden als de Leeuw en Wouter Gortzak hun aanhangers lieten geloven dat de revolutie in Nederland voor de deur stond en men slechts hoefde te wachten op een sein van het partijbestuur om de vijanden van de klassenstrijd een kopje kleiner te maken. Met hoogstens 15% van de stemmen! Dat werd overigens al snel 5%. Ik, hoor ook tot het volk, en de SPGLVVDCDAD66CUPVDDSGP en noem maar op, eveneens. Nu, houd maar goede moed.

  1.   

   Populisten brallen graag over ‘Das Volk’ en claimen namen het volk te spreken.

   Je herkent het fascisme aan deze leugen: niet de democratie maar het eigen gelijk moet de machtsbasis zijn.

  2.   

   De allergrootste volksverlakker is helaas weer premier.

   1.   

    De allergrootste volksverlakker, genaamd Thierry Baudet, is helemaal geen premier.

 18.   

  Wit valt wit af, zwart valt zwart af.
  Wit en zwart, zwart en wit gaan samen
  in rustige wateren van open stil respect.
  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!