Charles Groenhuijsen valt Thierry Baudet en Geert Wilders aan: ze zijn hem te negatief

Geen categoriedec 06 2017, 12:00
Charles Groenhuijsen heeft een nieuw boek uit over optimisme. Dat vindt hij heel belangrijk. En dus promoot hij zijn boek continu. Niet altijd direct, maar dan zeker wel indirect.
Hoe?
Nou, bijvoorbeeld door dit soort tweets de wereld in te sturen:
https://twitter.com/chgroenhuijsen/status/938310323777531904
Hij doet dus net alsof Geert Wilders en Thierry Baudet negatief tot op het bot zijn. Natuurlijk is dat je reinste onzin. Eén van de redenen dat Baudet zoveel mensen aanspreekt is dat hij juist positief is. Ja, hij ziet dat er (veel) dingen misgaan, maar vervolgens komt hij met duidelijke oplossingen aanzetten. Als het 'negatief' is om problemen te benoemen kunnen we wel ophouden met de politiek. Die draait immers om het benoemen van problemen en dan om oplossingen te bedenken. Dat is precies wat Baudet doet.
Zoals ik terugtwitterde naar Groenhuijsen:
https://twitter.com/MikevdGalienNL/status/938310568326377472
Het is hartstikke belangrijk om optimistisch te zijn in je eigen leven én in de politiek, maar optimisme is niet hetzelfde als wegkijken en pretenderen dat problemen niet bestaan. Echt optimisme is problemen zien en geloven dat je er iets aan kunt doen. De SP is de partij van 'nee,' FVD is de partij van 'het nu is niet goed genoeg, maar we kunnen er iets aan doen.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten