De Duitse vrienden van Jesse Klaver: “Wij willen leraressen die hoofddoeken dragen!”

Als het aan de Duitse versie van GroenLinks – de Groenen – ligt, gaat Duitsland binnenkort leraressen met hoofddoekjes voor de klas zetten. De seculiere partij wil af van de zogenaamde ‘neutraliteitswet’.

Momenteel is het in Duitsland docenten niet toegestaan om religieuze symbolen te dragen tijdens het lesgeven. Dat is geregeld in de zogenaamde neutraliteitswet die bepaalt dat hoofddoekjes, kruiskettinkjes, tulbanden en andere religieuze tekenen taboe zijn. Maar als het aan de Groenen in de deelstaat Berlijn ligt, komt daar binnenkort verandering in. Dan gaan leraren in vol islamitisch ornaat voor de klas staan:

“Onderwijs moet neutraal zijn, maar dit moet zich niet uitstrekken tot kledingvoorschriften, zo beweert de partij.

“Ik zou graag leraren hoofddoeken zien dragen in scholen in Berlijn,” aldus de voormalige deelstaatpresident Bettina Jarasch. “We we nodig hebben zijn voorschriften die religieuze manipulatie verbieden, in plaats van een cultuurstrijd om de hoofddoek.”

Wat bij deze Bettina kennelijk niet is opgekomen, is dat je het gewoon allebei kan (en moet) verbieden. Allereerst is manipulatie (op welke manier dan ook) natuurlijk iets dat verboden moet zijn, maar de schijn van manipulatie moet ook worden uitgebannen. Als geschiedenisleraren voor de klas staan alsof ze op het punt zijn op hadj te gaan naar Mekka, dan is het lastig om te geloven dat zij een neutraal verhaal zullen vertellen over – ik noem maar een zijstraat – de kruistochten, de stichting van Israël of zelfs de Armeense genocide.

Laten we dus hopen dat Jesse Klaver zijn Duitse vriendjes en vriendinnetjes op de vingers tikt, omdat ze hun seculiere wortels aan het verloochenen zijn. Maar iets zegt me… dat kleine Klaver liever in z’n eikeltjespyama naar Sesamstraat zit te kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. corfo

  De Duitse “vrienden” van Yasser Feras willen hoofddoeken voor de klas ?
  Wát een hoogmoed om “vrienden” te zeggen…………….Feras heeft er maar één, en dat is Adolfina Merkel. Dit jongetje, Yasser, laat zich voor diverse karretjes spannen.

 2. Ritter

  De Duitse Groenen zijn nog een paar graadje erger dan de Nederlandse variant.

  Ook hier weer toont de islam aan dat van integratie geen sprake is. Moslims proberen hun waarden/normen/levenswijze aan anderen op te dringen. Dat is de aard van deze religie/ideologie.

  Hoe meer moslims Europa binnenkomen via illegale immigratie hoe meer er geïslamiseerd zal worden en groter de druk vanuit de islamitische hoek zal zijn op de samenleving om hun manier van leven op te dringen.

  1. Kodi

   Citaat:
   “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.

   (Citaat van de stalinist Theun de Vries bij zijn steun aan het standpunt van de Socialistische Partij zoals verwoord in de brochure Gastarbeid en Kapitaal en de daarbij gevoegde reacties en commentaren, alsook in het partijorgaan Tribune.)

   Citaat:
   “Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”

   (Anton Constandse, SP brochure Gastarbeid en Kapitaal, p. 17, 1983)

   https://sptransparant.wordpress.com/gastarbeid-en-kapitaal/

   1. Marija

    Vooruitziende blik heet dat

    1. Kodi

     Alle voorspellingen blijken te zijn uitgekomen.

   2. Floris

    “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken.”
    ————————————————————————–
    Dat zal je tegenwoordig geen links politicus meer horen zeggen.

    Nu buigen en likken ze alleen nog maar naar dit fascistoïde gedrocht. Hoe ze dit met hun geweten en vroegere idealen in overeenstemming kunnen brengen is mij een raadsel.

    1. cmsuijkerbuijk

     @Floris
     “Hoe ze dit met hun geweten en vroegere idealen in overeenstemming kunnen brengen is mij een raadsel.”
     Om het met hun geweten in overeenstemming te kunnen brengen, moet je wél beschíkken over een geweten.

 3. Pedrito

  Ach ja…… hoe linkser hoe dommer !

 4. trampoline

  Een hoofddoek is nog iets anders als een Nikab of Burka.
  Trouwens dan kan men ook geen enkel bezwaar meer hebben tegen een tulband, groot Kruis op de borst, keppeltje, etc. wantd at zijn ook geloofsuitingen.

  1. Bloem

   Beste Trampoline, alle voorbeelden die u noemt zijn eveneens niet toegestaan. En dat is maar goed ook. Op school krijgen onze kinderen een opleiding om feitenkennis op te doen. Voor sprookjes/religie kun je naar de Efteling of naar een godsdiensthuis naar keuze.

   1. denk eens na

    trampoline je bent de vergiet vergeten (vliegend spaghetti monster godsdienst)

  2. corfo

   @ trampoline.
   In wezen heeft u wel een héél klein beetje gelijk. Echter waar ik mij tegen verzet is het feit dat het soort gedoe, zoals in dit geval “hoofddoeken voor de klas”, op een manier wordt gebracht alsof het vanzelfsprekend is om een mevrouw, gewikkeld in een hoofddoek, voor de klas te hebben. Wij worden op deze manier gemasseerd om e.e.a. “gewoon” te gaan vinden. Ik heb trouwens nog géén onderwijzer(es) met een tulband, of met een groot Kruis op de borst zien optreden. In ieder geval zou dat soort onzin niet mogen worden toegestaan op een z.g. openbare school.

  3. trampoline

   U begrijpt niet wat ik bedoel. Natuurlijk ben ik voor neutraliteit.

   Maar als de hoofddoek toch wordt toegestaan, en dat zou best wel eens kunnen, dat zal dat ook moeten geld voor Joden die een keppeltje dragen, Christenen met een zichtbaar kruis, Sikhs met en tulband of welke geloofsuiting dan ook.
   Alleen een hoofddoek en de rest verbieden is discriminatie vanwege geloof.

   1. van Urk

    Inderdaad trampoline. Maar zoals gewoonlijk wordt de hoofddoek als eerste benoemd en praat men niet over de overige religieuze symbolen van religies dat Links ooit in een speciaal hoekje heeft getrapt. Ook hier blijkt maar weer hoe de islam door Links weer voorgetrokken wordt.

   2. Ritter

    trampoline

    De hoofddoek is niet alleen maar een stukje textiel maar staat voor een bepaald wereldbeeld.

    Luistert u naar mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran. Die kan u precies uitleggen waarom de hoofddoek gevaarlijk is.

    Zij zegt o.a. in het interview:

    ” Vergeet niet: De filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw”
    ———–

    Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’
    https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

    1. trampoline

     Ik ben het volstrekt met u eens!
     Maar als het er toch van komt dat hoofddoeken voor de klas mogen (en daar lijkt het op), dan mogen kruizen, keppeltjes, joodse kruisjes, tulbanden etc. ook, toch.
     Of mogen die toch niet omdat dat door linkse knuffelaars wordt beschouwd als moslimprovocatie?

 5. Duckday

  Het gaat steeds verder Europa is volledig de weg kwijt Activisten maken nu al de dienst uit

  1. corfo

   @ Duckday.
   Klopt helemaal.
   De “regeringen” van de diverse Europese landen zijn het kennelijk met het verkwanselen van onze identiteit volledig eens. Ze staan erbij en kijken er naar.
   De media overspoelt ons met berichten over islamisering, hoofddoekjes enz. om ons op die wijze klaar te stomen voor de volledige islamisering van Europa i.c. Nederland.
   De échte kenners van de islamisering zitten in o.a. Polen, Hongarije, Rusland enz. Omdat het échte kenners zijn, komen in die landen géén islamieten binnen. In west Europa hebben we “leiders” die geen knip voor de neus waard zijn, Rubberen Rutje, Buma, Adolfina Merkel, Macron, Korsakov Juncker (de Lebberkoning), Adolf Verhofstadt.
   Vraag a.d. redactie : één van m’n vrienden wil vóór de klas waar z’n zoontje in zit, graag een juf, vermomd in een nikab. Wanneer kan ik daarover een artikel verwachten ?

 6. Kodi

  Zo’n kopvod is toch gewoon niets anders dan een soort overwinningsvlag, zeg maar het nieuwe piketpaaltje geplaatst in de verovering en onderwerping van nog niet helemaal geïslamiseerd territorium.

  Zo’n kopvod is gewoon niets anders dan een vlag die de lading van de Islamitische baggerschuit dekt.

  En de Islam is gewoon een baggerideologie. Het brengt enkel parasieten voort.

 7. Spaanse kok

  Tim denkt te kunnen stellen:Maar iets zegt me… dat kleine Klaver liever in z’n eikeltjespyama naar Sesamstraat zit te kijken.
  .
  Nu heeft uw baas, werkgever of hoe u hem ook noemen wilt, hier heden ochtend een verhandeling gehouden over het objectief en ongekleurd de feiten brengen en geen privé meningen zoals volgens hem de NRC doet.
  Ik zou haast zeggen tijd voor werkoverleg om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

  1. Top

   Blablablabla Blaaskaak!

 8. Viertel

  Er zijn 2 partijen die zich in hoog tempo vervreemden van het merendeel van de Nederlandse samenleving. de ene partij is GroenLinks, dat is de ergste. Hebben ieder gevoel voor realiteit verloren, dat debiele mens van Voortman (“ik ben een Marokkaan”) voorop. De andere partij is D66 met die wereldvreemde Ollogren (“Als Wilders premier wordt, roep ik de republiek Amsterdam uit”). Dat geschifte Zweeds/Fins/Russische wijfje is nu nota bene minister!

  Zowel GroenLinks en D66 zijn elitairder dan elitair. Ik heb niks met PvdA of SP. Maar als er dan toch zoiets als links moet zijn, dan 100x liever Asscher of Roemer dan Klaver en Pechtold.

  1. trampoline

   GL en D66 zijn de personificatie van de achterbakse 5e colonne die ons land willen weggeven.

  2. Kodi

   Wat jammer voor GL toch dat na Deurne niemand meer zo’n t-shirt wilde kopen…

 9. trampoline

  Cabaretier Wim Kan zei het al eind jaren ’70: “Nederland wordt niet geregeerd door de regering maar door actiegroepen”
  Er is dus niets nieuws onder de zon behalve dat er een voorwaarde is bijgekomen: “de actiegroepen moeten extreem links zijn”

 10. Kees

  De Duitsers en de Islam konden het al heel lang geleden goed met elkaar vinden, dus die hoofddoekjes, dat zal wel doorgaan.

 11. marco1

  Hoe zou het toch komen dat Duitse jeugd zich steeds meer aangetrokken voelt tot extreem rechts. Ik snap er niks van.

 12. EllyD19

  Ik denk niet dat de Grünen naar Jesse Klaver zullen luisteren.
  Hoop voor de Duitsers dat ze niet in de regering gaan komen, maar het gaat daar net zo als hier. Merkel zal op het pluche komen, koste wat kost.

 13. fusilier

  Er verhuizen steeds meer oudere mensen in Duitsland naar Bulgarije aan de zwarte zee,een huurhuis 150 euro ,eten kopen voor de helft van het geld ,kleding en persoonlijke behoeften ook half geld. In Duitsland hebben deze arme drommels geen bestaan meer, dankzij de merkel gelukszoekers, die alles voor noppes krijgen

 14. Ni28

  De islamisering gaat blijkbaar niet snel genoeg.

 15. Ni28

  Tijd om de keuken te sluiten.

 16. Gerlos

  De linkse kerk wordt al gevaarlijker met dat achterlijke geloof uit de middeleeuwen ISLAM van die profeet die de moslims overal tegen mekaar laat uitmoorden en aanslagen laat plegen. Lekker geloof is dit. brrrrr

 17. denk eens na

  En hoe wil zo iemand darwin aan kinderen leren?

  1. trampoline

   Dat zullen we dan thuis moeten doen, want op school mag dat niet meer.

 18. trampoline

  Laten we openbaar met symbolen van de godsdienst waarmee je sympathiseert op straat gaan lopen; gewoon zichtbaar.
  Een kruis, Jodenster, tulband, keppeltje of wat dan ook. Dat is ons recht, net als moslims hun recht claimen.

  Eens kijken wat onze overheid dan doet; verbieden is discriminatie.

 19. HierBenIk

  Veel meer mensen in NL zouden het boek van Machteld Zee, Heilige identiteiten op weg naar een Shariastaat, eens moeten lezen. Nadat je dit hebt gelezen, dan weet je wat Europa te wachten staat. Het is geen 5 voor twaalf meer, het is al 5 over twaalf. Ik kan een ieder dit boek aanraden. Het geeft een verhelderend inzicht in de Islam. Ik snap niet dat politici dit niet goed/beter op het publiek kunnen overbrengen. Ik heb een credo voor mezelf en dat is: Vrijheid is niet iets vanzelfsprekend, Vrijheid moet je VERDEDIGEN (niet perse met wapens of oorlog natuurlijk!). Iedereen die maar denkt dat vrijheid zomaar komt en blijft, door alles te tolereren en toe te staan, die leeft echt in een droomland! Boek lezen, aanrader!

  1. Pjotter

   Hierbenik@ ik heb het boek besteld, ben benieuwd of het iets toevoegt aan het al eerder verschenen boek van Bat Ye’or – Eurabia: The Euro-Arab Axis naast haar waarschuwingen een opgave van jarenlange ondertekening van verdragen in Brussel m.b.t. de islam door de NL vertegenwoordigers waar geen Nederlander maar iets wist, ja toen de instroom al een tijdje aan de gang was kwam zo hier en daar wat aan het licht.

   1. HierBenIk

    Ben erg benieuwd wat u er van vindt. U heeft vast al op Internet gezocht over recensies, inhoud, etc. Hou me/ons op de hoogte. Het boek heeft mij veel ‘pleziert’ om het zo even te zeggen…. Blijft alleen ontzettend moeilijk voor veel mensen om open en vooral kritisch over de Islam te spreken. Vaak (eigenlijk altijd) worden meteen de ‘hakken in het zand’ gezet en kreten geroepen zoals ‘jij discrimineert’, bent een ‘racist’ en ga zo maar door ….

    1. Pjotter

     HierBenik@ DaarBenikWeer, nou ik hoop dat het net zo duidelijk is als Bat Ye’or – Eurabia: The Euro-Arab Axis en haar waarschuwingen aan het weten, maar plezier denk ik niet dat er aan valt te beleven.

     1. Pjotter

      weten=westen

     2. HierBenIk

      @Pjotter Nee plezier valt er idd. niet aan te beleven, daarom ook tussen aanhalingstekens 😉 . Maar het doet mij wel plezier dat er nog mensen zijn die dit durven te schrijven, te benoemen en uit te geven!

 20. Parestado4

  Soooros?

 21. sjun

  De Groenen hebben Duitsland al op forse kosten gejaagd met hun irreële energievoorzieningseisen. Als gevolg hiervan zit Duitsland met een tekort aan constante energievoorziening dat in Frankrijk (kernenergie) en Rusland (Gas) moet worden bijgekocht. Nog meer van zulke stunts en de Duitse kiezer gaat de club voor jaren beneden die kiesdrempel houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.