De Groene-journalist Jan Postma over Thierry Baudet: ‘Goor stuk vreten dat dreigt met razzia’s en genocide!’

Stukjesbakker Jan Postma, van het hoofdstedelijke weekblad De Groene Amsterdammer, slaat helemaal op tilt vanwege een oud interview met het FVD-Kamerlid waarin laatstgenoemde zegt graag oplossingen te willen vinden.

Volgens De Groene-journalist Jan Postma is FVD-voorman Thierry Baudet een man die dreigt met ‘razzia’s’ en ‘genocide’, en is daarom een ‘goor stuk vreten’. Dat zegt de cultuurjournalist althans op Twitter, waar hij bezig is met een jaaroverzicht van 2017 genaamd “Het jaar in stukjes van screenshots” waarin hij aan de hand van printscreens van tweets en nieuwsberichten probeert te duiden wat het overkoepelende thema van de afgelopen twaalf maanden was. In één van z’n tweets in het overzicht is hij daar overigens duidelijk over: het was een “kutjaar“.

Redenen voor die vulgaire kwalificatie lijken vooral te maken te hebben met Donald Trump en het feit dat er mensen zijn die zijn opkomst proberen te verklaren. Maar ook is er een tweet aan Thierry Baudet gewijd. Weliswaar als foto van een krant in plaats van een screenshot, maar dat kan Jan Postma niets schelen: “fuck it“.

Hij citeert een kop van een interview dat afgelopen februari werd afgenomen bij Thierry Baudet, waarin de FVD-lijsttrekker aangaf dat hij de politiek ingaat om woede van burgers te kanaliseren. Om te zorgen dat er concreet beleid kan worden gemaakt voordat er een vlam in de pan zou slaan:

“Haags dedain voor de kiezer’, noemt [Baudet] de reflex om hem en zijn achterban verdacht te maken. Uit de weerzin om referenda toe te staan spreekt enkel wantrouwen jegens het volk. ‘Maar een woedende burger betekent nog geen extreme burger’, zegt Baudet. ‘Wij willen dat er oplossingen komen voordat het op een onbeschaafde manier gaat.”

Postma interpreteert die uitspraak alsof Baudet dreigt met geweld. Zo van: geef het FVD hun zin, of knokploegen komen straks half Nederland kort en klein slaan. Dat is natuurlijk niet wat Baudet bedoelt. Die zegt: als we het beleid niet ingrijpend veranderen, dan zullen woedende burgers vanzelf veranderen in extreme burgers en komt er geweld. Dat jaagt Baudet niet aan, maar dat probeert hij juist te voorkomen.

Jan Postma ziet dat uiteraard anders. Die ziet in de woorden van Baudet iemand die de Tweede Kamer probeert te chanteren om het FVD-verkiezingsprogramma onverkort door te voeren, omdat anders zijn aanhangers zullen beginnen met het uitvoeren van razzia’s en genocide. Je vraagt je af: denkt Postma dat nu écht, of is het gewoon een moedwillige verkeerde uitleg van Baudets woorden om het Kamerlid – of in Groene-taal: het gore stuk vreten – in een kwaad daglicht te kunnen zetten? Ik durf in ieder geval het antwoord niet te geven op de vraag of dit nu snoezige naïviteit of enkelvoudige kwaadaardigheid is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Ritter

  “Volgens De Groene-journalist Jan Postma”

  Dit heeft natuurlijk niets meer met “journalistiek” te maken maar eerder veel meer met links activisme

  Veel “journalisten” gedragen zich tegenwoordig veel meer als (linkse) politiek activisten dan als echte journalisten.

  Ook zo is de situatie in de VS waar constant “nep nieuws” over Trump word verspreid door de gevestigde media die Trump en zijn agenda haten.

  Alleen al deze week zijn er drie artikelen in grote Amerikaanse media gepubliceerd die achteraf “nep nieuws” bleken te zijn.

  Onderstaand artikel geeft aan welke leugens over Trump werden verspreid alleen al afgelopen week en hoe de media hierop betrapt werden.
  —————-
  The media’s Russia probe meltdown: 3 screw-ups in one week
  https://www.axios.com/the-medias-russia-probe-meltdown-3-screw-ups-in-one-week-2515978886.html

 2. sjun

  Jan Postma,… vast een stukgelezen visionair. Oh wacht politieke kleur bekennend journaille voor de Groene. Stilletjes laten begaan zijn lezersgroep krimpt met de dag.

  1. swetsnek

   fijn mannetje als je hem bekritiseerd op twitter wordt je geblokt hahahaha wat een waslap

   1. Zout

    @Sjun: Sterker, ik had nog nooit van de beste man gehoord. Maar ja, logisch ook want zulk leesvoer komt er bij mij niet in.

 3. Ritter

  Ditzelfde werd ook gezegd door linkse journalisten over Geert Wilders. Maar Geert Wilders heeft altijd beklemtoont dat verandering moet plaatsvinden binnen de grenzen van de parlementaire democratie. Dus zonder geweld!

  De praktijk laat zien dat het vooral links is die aanzet tot gewelddadige demonstraties, vernielingen;enzovoorts. (b.v in Hamburg ) Maar daar klagen veel media niet over omdat veel “journalisten” sympathiseren met de linkse demonstranten en het linkse geweld vaak goedpraten.

  Over de jaren dat de PVV actief is zijn er geen gewelddadige demonstraties geweest van de PVV. Geen knokploegen van de PVV; enzovoorts. Omdat de gemiddelde PVV kiezer gewoon een verontruste burger is en geen raddraaier die uit is op geweld en vernielingen.

 4. Original NL

  Citaat:…..”Dit gore stuk vreten”(Baudet)
  Ja..de druiven zijn zuur linkse hufter!!!

  1. swetsnek

   Moet je tegen hem zeggen op twitter duurt 10 sec dan ben je geblokt zielig mannetje
   Grote bek maar geen antwoordt echt links dat misbaksel

 5. marco1

  Hij weet heel goed hoe Baudet het bedoelt. De angst zit nogal diep aan de linkse kant. Ik hoop dat Baudet aangifte gaat doen tegen alles wat hem middels leugens en verdraaien van woorden hem nu en in de toekomst probeert zwart te maken. Zwart maken is in deze tijd zowiezo uit den boze voor je het weet staan er een hoop dramnegers voor je deur te roepen dat zwartmaken racisme is.

 6. Marija

  Jan Postma geeft zijn visitekaartje af.
  Blameert zichzelf.

 7. EllyD19

  Dat deze linkse journalist het buskruit niet heeft uitgevonden, is wel duidelijk.

  1. tomygun

   Elly nat buskruit doet niets kan niets en zal nooit iets bijdragen .

 8. jowyajax

  Kijk dat zijn nou de zogenaamde ontwikkelde mensen met wijsheid niets minder is waar dit zijn mensen extreem gewelddadige links geïndoctrineerd domme figuren die alleen maar met Dreiging een dom gelul mensen zoals Thierry Baudet willen beledigen Zij voelen dat en rechts denkend mens Meer inhoud voor dit land kan betekenen dan de zakkenvullerij van links.

 9. Ritter

  Onderstaand artikel van Greenwald is een “must read”.

  Hij toont aan hoe onbetrouwbaar de gevestigde media zijn geworden in de VS. Maar hetzelfde geld ook voor de gevestigde media in Nederland.

  Deze media hebben afgelopen week artikelen over Trump verspreid die “nep nieuws” bleken te zijn. Dit onjuiste nieuws is wereldwijd overgenomen door talloze nieuwszenders.

  Dus “nep nieuws” wat wereldwijd is verspreid over Trump door deze nieuwszenders.
  ——————–

  The U.S. Media Yesterday Suffered its Most Humiliating Debacle in Ages: Now Refuses All Transparency Over What Happened
  https://theintercept.com/2017/12/09/the-u-s-media-yesterday-suffered-its-most-humiliating-debacle-in-ages-now-refuses-all-transparency-over-what-happened/

  1. PMG

   ga nou eens voor jezelf beginnen joh, rot op met die troep

   1. Floris

    Gefrustreerde querulant.

 10. van Urk

  Jan Postma gelooft nog steeds in de Zweedse aanpak.

  1. denk eens na

   Wie betaald bepaald , volgens jan.

 11. shidaian

  zo’n journalistje, althans daar wil hij voor doorgaan, die zo’n taalgebruik heeft, kan je al bij voorbaat niet serieus nemen, laat staan de inhoud.
  Ziende blind, horende doof. levend in zijn eigen “vuile”wereldje.

 12. corfo

  Ik zou zeggen : “Laat dhr. Baudet maar schuiven !”.
  Hij zal het verder brengen als die ene figuur die zich “journalist” noemt.
  Trouwens, er valt hier héél veel sneeuw, witte sneeuw; mag ik dat nog zeggen eigenlijk ?

  1. sjun

   Witte sneeuw, dat is zoiets als zwarte Piet…

  2. penis aqua di rosa

   Ja hoor, dat mag jij wel degelijk zeggen, ik heb nog nooit zwarte sneeuw gezien.
   Hier begint het ook mooi wit te worden, zal alleen van korte duur zijn.

 13. H.Vaes

  Hoe ziek kun je zijn. Links is doodziek, maar ze weigeren om medicijnen in te nemen……en dan ga je langzaam dood.

 14. penis aqua di rosa

  Ik vraag me af bij welke onderwijsinstellingen hij geindoctrineerd werd, want dit gedachtengoed en die taal slaat nergens op, maar ja, voor De Groene(n) gelden geen fatsoensnormen en zelf nadenken is uit den boze. Ben steeds blijer mijn eens zo geliefde Mokum al 20 jaar geleden verlaten te hebben.

 15. Paaldanseres

  Jaja… links kan het niet meer winnen en worden constant met harde feiten om hun oren geslagen… ja dan moet je wat met je meningkje en roeptoeter je onzin. Links is al heel lang af… en zijn vooral bang dat ze nooit meer mogen meespelen.

  1. van Urk

   Van vadertje Drees kan nog gezegd worden dat hij een nuchtere, zuinige Nederlander was die niets moest hebben van een kostbare Europese superstaat of van geldverslindende Linkse hobby,s. Eind jaren zestig, met de opkomst van de marxistisch geinspireerde protestbeweging, werd Nederland nog veel Linkser. Nieuw Links greep de macht in de PvdA en Drees voelde zich genoodzaakt om zijn lidmaatschap van de partij op te zeggen.

 16. Lex

  Vroeg of laat breekt de pleuris toch uit.

  De grens van het toelaatbare komst steeds dichterbij. Nederland is in rap tempo aan het veranderen in een land waarin steeds meer nederlanders niet in meer willen leven.

  Ja er zullen twee kampen gaan ontstaan een links activisme kamp voor de gelukzoekers en een kamp de realisten tegen kostbare gelukzoekers.

  Links heeft niet in de gaten dat ze bezig zijn met hun eigen ondergang te graven.

 17. lanex

  Heel duidelijk een kwaadaardig stuk vreten die Postma!

 18. Babaji538

  Kortweg gezegd, het is gewoon prettig
  werken in een klimaat van onverdraagzaamheid
  en gevoelloze frustratie die geen kant kent.
  De afwisseling tussen frikandel speciaal
  met patatje oorlog en ondertussen ook wat
  geslachtsdelen richting dhr. Theo Hiddema,
  mag het allemaal in het geheel verbeteren!

  Petra Hermans

 19. Jip

  De journalist had gewoon even het partijprogramma van FvD moeten inzien, dan weet je dat razzia’s op illegalen (gebeurt al twintig jaar op beperkte schaal) maar genocide zeker niet in Baudet zijn denken wortelt. Oplossing is grenzen sluiten. Simpel.

 20. Parestado4

  Groene paranoia?

 21. tomygun

  Groen en links en loopt paars aan dat gaat goed een kat in het nauw .
  Hoop dat de toilet dame dit ook door het putje kan spoelen .

 22. Gerlos

  Spoort deze man wel die zich journalist noemt, wat zit de frustratie diep geworteld bij dit onmens. Gelukkig dat het rode linkse gevaar het niet voor het zeggen heeft in ONS LAND Jan Postma want dan glijden wij nog verder af met islamitisch achterlijke geloof en massa intergratie. Dank u Jan Postma geen behoefte aan.

 23. Roughwood

  Kan iemand journalisten (meestal die onzin uitkramende in de welbekende linkse vodjes) eens uitleggen dat hun mening er totaal niet toe doet en dat deze de realiteit onder ogen ziende NL’er geen ene moer interesseert? Die door de school van journalistiek vergiftigde en geïndoctrineerde egootjes moeten zich eens beperken tot hun corebusiness, te weten waarheidsvinding middels hoor en wederhoor. Niets meer en niets minder.

 24. PMG

  Het was een kut-jaar zegt het gore stuk vreten himself. Hij bedoelt waarschijnlijk juist ‘geen kut-jaar’ door gebrek aan intieme omgang met een persoon het vrouwelijke geslacht. Op zich hoeft dat niet negatief te zijn, homofiele mannen die net uit de kast zijn zouden dit ter afsluiting van hun eerste jaar in openheid kunnen zeggen.

  Bij anderen was het het jaar van de haan bijvoorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.