De trends op het gebied van diervoedering

Geen categoriedec 17 2017, 6:00
Met ruim 1.5 miljoen honden in Nederland is de kans groot dat de producenten van hondenvoeding van tijd tot tijd proberen in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en nieuwe trends. Omdat de voedingsbehoefte van de hond uiteraard niet veranderd is het de vraag of bepaalde trends een meerwaarde hebben. De voeding voor de hond dient immers het belang van de hond en zijn of haar gezondheid voorop te stellen. Gelukkig zijn de meeste trends op het gebied van hondenvoeding zeer verantwoord. Dat komt met name omdat het geen trends zijn vanuit commercieel oogpunt maar juist zijn ontstaan door intensief onderzoek. Zo weten we tegenwoordig beter dan vroeger welke specifieke behoefte de hond heeft. Doordat de producenten van hondenvoeding juist het belang van de hond bij de ontwikkeling van nieuwe producten vooropstellen, zijn enkele trends zonder meer de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Bekijk hier meer informatie als je wilt weten wat de meerwaarde is van de huidige ontwikkeling op het gebied van diervoedering.
De meerwaarde van eerlijke en natuurlijke voeding
Net als mensen hechten dieren, en dan met name honden, waarde aan goede voeding. Het is vaak dan ook de kunst om te achterhalen welke voeding het meest geschikt is voor je huisdier. De laatste tijd zien we een trend waarbij de keuze voor diervoeding verschuift van ‘makkelijk’ naar ‘verantwoord’. Een ontwikkeling die toegejuicht mag worden omdat hiermee de gezondheid van onze huisdieren juist extra gebaat is. In grote lijnen kunnen we drie belangrijke variaties op de bestaande producten onderscheiden:
*KVV (Kant en klaar Vers Vlees)
*NRV (Natuurlijk Rauw Voeren)
*BARF (Bones And Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food)
De grootste gemeenschappelijke deler hier is de natuurlijke aard van de voeding. Er wordt als het ware getracht om het natuurlijke voedingspatroon van de hond na te bootsen. In die zin is het dus ook logisch dat deze variaties meer kwalitatief goed vlees bevatten en tegelijkertijd een evenwichtige samenstelling kennen.
KVV – Kant en klaar Vers Vlees
Bij de KVV voeding zijn alle noodzakelijke ingrediënten in de juiste verhoudingen gemengd en handig verpakt waardoor je de voeding eenvoudig kunt aanpassen aan de behoefte van de hond. Zo zijn er smakelijk KVV hamburgers, worst en vleesblokjes te verkrijgen. Het voordeel van KVV voeding is dat het goed bewaard kan worden in de vriezer waardoor je het dus ook als extraatje kan geven aan de hond, als je er nog niet aan toe bent om dit als volwaardige maaltijd aan je viervoeter te geven.
Overigens is KVV voeding niet uitsluitend voor de hond, ook voor de kat en zelfs de fret zijn er KVV voedingen verkrijgbaar.
NRV - Natuurlijk Rauw Voeren
Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij NRV voeding om de rauwe, natuurlijke voeding. Hier komt dus geen bereiding aan te pas, maar kan je de voeding gewoon zo aan de hond geven. Het meest opvallende aan de NRV methode van eten geven, is dat er geen groentes, fruit, granen en supplementen aan de voeding wordt toegevoegd. Het is dus pure voeding. Bij NRV staat juist de verdeling van de verschillende onderdelen centraal:
*15% tot 20% rauwe vleesbotten
*15% tot 20% rauw orgaanvlees
*60% tot 70% rauw spiervlees
BARF - Bones And Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food
BARF is een van de trends die de laatste tijd aan populariteit aan het winnen is. DE BARF methode onderscheid zich met name in vergelijking met de NRV methode doordat hier wel groenten toegevoegd worden aan de maaltijd. Op zich is dat ook logisch omdat de hond in het wild ook af en toe groente eet als er geen vlees beschikbaar is. Ook voor de BARF methode wordt gebruik gemaakt van rauwe voeding, echter wel in afwijkende percentages:
* 50% rauwe vleesbotten
* 20% rauw spiervlees
* 20% rauw orgaanvlees
* 10% rauwe groentes
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten