De VVD stort in elkaar in Vlieland, kader richt Nieuw Liberaal Vlieland op

Geen categoriedec 27 2017, 8:00
FVD: "In Vlieland begint de victorie."
De Leeuwarder Courant bericht dat Rutte en co het hele VVD-kader in Vlieland kwijt zijn. De liberalen op het eiland zijn uit de partij gestapt en hebben hun eigen, nieuwe club opgericht: Nieuw Liberaal Vlieland, NLV.
In een officieel statement laten de NLV'ers weten dat ze "steeds minder affiniteit met het beleid van de landelijke VVD-politici" hebben, dat de VVD-fractie in de Tweede Kamer te weinig oog heeft voor "nuance en de uitzondering", en -- oh ja -- dat ze al tijden het gevoel hebben dat het hoofdkantoor van de VVD ze helemaal niet waardeert.
"Als kleine gemeente hobbel je overal achteraan. Je hebt als eiland niet veel aan de landelijke politiek," aldus raadslid Nel Hopman. Daar vroegen zij en haar collega's zich af wat "we nog aan die club hebben." Het antwoord bleek uiteindelijk dus te zijn: helemaal niets. Daar kan de gemiddelde VVD-kiezer zich ongetwijfeld in herkennen.
Een andere reden dat de lokale politici hun eigen partij hebben opgericht is dat de VVD -- ja, ja! -- een "negatieve bijklank" heeft op Vlieland en dan met name "bij jongeren." Met NLV willen de oud-VVD'ers jongeren die rechts van het midden zijn aanspreken. Want nee, dat kan niet meer onder de naam "VVD." Die is zo erg bezoedeld, daar kun je onder jongeren geen kant meer mee op. Zeker niet onder écht liberale en conservatieve jongeren.
En ja, dat is wel degelijk opvallend. Tot nu toe was Vlieland namelijk hét VVD-bolwerk van Friesland. Er zat altijd wel een VVD'er in het college en in 1994 behaalde die partij zelfs de absolute meerderheid van de stemmen op het eiland. Daarna ging het bergafwaarts (onder meer door, jawel, grootschalige fraude van de 'liberalen'), en nu heeft Rutte de partij dus écht de das omgedaan op Vlieland.
Voor de VVD is dat natuurlijk hartstikke vervelend, maar een andere partij is er juist héél blij mee:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/945595961350508544
Inderdaad, op Vlieland begint het allemaal. Zoals we vaker moeten de Friezen het voortouw nemen om af te komen van een corrupt bestuur. Geen punt hoor, dat doen we graag!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten