Democratiehaters66 denderen in volle vaart verder en vragen ‘spoedprocedure’ aan rondom afschaffen referendum

Dat het D66-kabinet-Rutte III van het raadgevende referendum afwil wisten we al, maar nu weten we ook dat ze er met alle spoed vanaf willen.

Dat het raadgevende referendum rijp is voor de slacht, was iets dat al tijdens de formatie van het kabinet-Rutte III uitlekte en al maanden bekend is. Maar dat dit kabinet, met zogenaamde democratiepartij D66, écht zo snel mogelijk de directe democratie in Nederland wil afschaffen is iets nieuws dat we pas vandaag leerden.

Wat is er namelijka aan de hand? Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft bij de Raad van State een ‘spoedprocedure’ aangevraagd rondom de wet. Dat betekent dat dit kabinet zich opmaakt om binnen enkele maanden het raadgevende referendum al de nek om te draaien. Normaalgesproken duurt het wetgevende proces veel langer, maar Pechtold en zijn vrienden willen het volk écht niet zolang nog wat te zeggen laten hebben, en dus wordt deze schaamteloze zet gedaan:

“Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) wil haast maken met het afschaffen van het raadgevend referendum. De minister heeft het wetsvoorstel dat dit regelt maandag bij de Raad van State ingediend en om een spoedprocedure gevraagd, bevestigt de Raad van State. „Het kabinet wil snel duidelijkheid geven over dit punt in het regeerakkoord”, aldus een woorvoerder van Ollongren.”

Het blijkt iedere week dus weer een nieuw, klein wonder van de voormalige partij voor democratie. Steeds als je denkt dat hun dedain voor de burger, en hun haat voor democratie niet groter kunnen worden, verbazen ze je tóch weer opnieuw met een schandalige zet.

Het enige wat ik nu nog kan hopen is dat de Raad van State desondanks zo traag als een slak aan de gang gaat met het advies over de anti-referendumwet. Het is triest, maar dat is inmiddels zo’n beetje de laatste strohalm geworden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Ritter

  D66 kan zich beter herbenoemen tot DDR66.

  Na het afschaffen van het referendum door Kajsa OIlongren komt misschien het aanschaffen van hoofddoekjes bij de politie ter sprake door Kajsa Ollongren.

  Want Ollongren is tegen het referendum maar kennelijk voorstander van hoofddoekjes bij de politie.
  ————————————

  Ollongren: meer onderzoek naar hoofddoek bij politie (artikel van juni 2017)
  https://www.parool.nl/amsterdam/ollongren-meer-onderzoek-naar-hoofddoek-bij-politie~a4501025/

  1. trampoline

   Laten we dan, als de hoofddoek straks mag bij de overheid, uit protest massaal Davidssterren, keppeltjes, kruizen, tulbanden gaan dragen in het openbaar; ook bij de Overheid.

 2. Babaji538

  Ze is verder niet rechtlijnig, of zo.
  Over recht gesproken.
  Petra Hermans

 3. Ben Zine

  Schaamteloos is inderdaad het juiste woord. D66 heeft gewoon schijt aan het Nederlandse volk en die naam (Democraten 66) is volkomen misplaatst. Onvoorstelbaar dat er mensen op deze partij stemmen, dan spoor je echt niet.

 4. Guus Geluk

  Dom, beter direct door het parlement halen. De Raad van State is, inderdaad, zo sloom als een slak en de uitkomst staat al vast.

  Of is dit verplicht?

 5. Spaanse kok

  Deze dame doet haar werk namens het kabinet.
  Ze wilt snel duidelijkheid.
  Niks mis mee.
  De letter D van democratie zit in VVD, CDA en D66.
  Waren schijnbaar veel mensen vergeten.

  1. sonar

   Spaanse sufferd de D staat bij die partijen voor Dictatuur.

   1. Guus Geluk

    De bewering dat de partijen afwillen van de democratie, is een onzinnig fabeltje dat er door de populisten wordt ingestampt. VVD, CDA, SGP, ChristenUnie waren altijd een sterk voorstander van de vertegenwoordigende democratie en derhalve gekant tegen een vorm van referenda. D66 heeft haar utopie van een directe democratie nu, heel verstandig, ook aan de kant gezet.

    1. buitenbeentje

     De bewering dat de partijen niet af willen van de democratie, is een onzinnig fabeltje dat er door de useful idiots wordt ingestampt. VVD, CDA, SGP, ChristenUnie waren altijd een sterk tegenstander van de directe democratie en derhalve gekant tegen elke vorm van referenda. D66 heeft haar laatste reden van bestaan, een directe democratie, nu heel verraderlijk, ook aan de kant gezet.

     Net zo´n drogreden, alleen niet links nagewauweld. En wat wilde je nu zeggen?

     1. Spaanse kok

      Helaas snapt buitenbeentje het verschil niet tussen democratie welke wij in Nederland kennen via verkiezingen en democratie via referenda.
      Ons alpenweibewonertje denkt als je een soort democratie vaarwel zegt je alle democratie vaarwel zegt.
      De laatste tijd zijn de referenda in Europa gekaapt door een hard schreeuwende minderheiden onder valse beloftes en beweegredenen, laten we zeggen een soort anti-zwarte pieten.
      Oei, pijnlijk vergelijk, een referendum in Nederland over zwarte piet waarbij 5% anti is en de rest er niet de moeite voor neemt om naar het stemlokaal te lopen. Dag zwarte piet tot nooit meer, via democratische weg geregeld. Lang leve de gekaapte referenda.

     2. Guus Geluk

      Het is geen drogreden. De desbetreffende partijen zijn tegenstander van een directe democratie en voorstander van een representatieve democratie. Derhalve voelen zij niets, om Rutte zelf maar te citeren, voor de “halfbakken, vlees-noch-vis” referenda. Het argument dat zij democratiehaters zijn, raakt werkelijk kant noch wal.

    2. PMG

     Gelul, oprotten terug naar je Donald Duck, kinderachtige onvolwassendromer!

     1. Guus Geluk

      Trol alarm!

  2. trampoline

   Die D staat al jaren niet meer voor democratie! Die D staat in de huidige tijd voor dictatuur.

  3. Disowned

   En u vind drie rechtse opmerkingen hierboven veel? Quack.. En natuurlijk weten veel mensen dat de D voor Dictatorkabinet staat! Of was het toch de cupsize van mijn zus?

   1. sonar

    +++++++++

 6. Bloem

  Ga er maar vanuit dat de raad van state er net zoveel haast achter gaat zetten als de PLO-minister zelf. Vermoedelijk staat het democratische proces een aantal geplande wetten en wetswijzigingen in de weg. Als de democratie de nek is omgedraaid kunnen ook die versneld doorgevoerd worden. Met dank aan alle leerkrachten die op de DDR66 fascisten gestemd hebben

  1. Guus Geluk

   Kasya Ollongren is de viceminister-presidente en minister van Binnenlandse Zaken. Met PLO-minister doel je waarschijnlijk op Sigrid Kaag, de minister zonder portefeuille van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

   Tja, het zijn beiden blonde dames van D66 en beiden minister.

   1. sonar

    Guus Geluk je kent toch wel het gezegde dom blondje ,en we hebben er
    2 dat wordt nog extreem dom.

 7. Code134

  Referenda betekenen een uitholling van de democratische rechtsstaat. Het Oekraïne-referendum toonde dat pijnlijk aan.
  Het is heel goed dat D66 deze tumor voortvarend wegsnijdt.

  1. trampoline

   Als je echt een tumor uit ons “democratisch” bestel wilt verwijderen dan zou D66 moeten verdwijnen.

   1. swetsnek

    en zoutzak code 12334i445uy5u of zoiets toch ook dan ????

 8. DolleDries

  EU fascisme.

 9. poison

  Dan zal het niet lang meer duren dat de eerste kamer ook word afgeschaft.

  1. trampoline

   Halbe Zijlstra zei 2 jaar geleden al dat de 1e kamer hinderlijk was omdat het soms eisen stelde aan het beleid. Laat dat nou net de taak van de 1e kamer zijn.

   1. denk eens na

    Het zal niet lang meer duren of we zijn de verenigde staten van Europa.

 10. DolleDries

  Onder tussen het ene succes na de ander voor Trump.

  New York – Ondanks de problemen in Russia-gate ziet het eind van het jaar er voor Donald Trump steeds beter uit. Naast het naderende akkoord over nieuw belastingstelsel was er gisteravond wederom een succes te noteren voor de president. De blokkade op het omstreden inreisverbod voor reizigers uit zes moslimlanden is opgeheven door het Amerikaanse Hooggerechtshof.

  1. Kodi

   De Trump trein dendert maar door en door. Dat zullen voor links nog zo’n dikke zeven zure jaren gaan worden.

 11. trampoline

  Gisteren 2 opvallende zaken op TV.

  Bij 2DOC werd haarfijn uit de doeken gedaan hoe het partijkartel (VVD, CDA, PvdA en D66) gedurende tientallen jaren milieu-misdaden heeft gesanctioneerd, controles heeft verboden en de controle organisaties financieel heeft vermoord.

  Bij Jinek kwam advocaat Knoops aan het woord over de smerige rol van de overheid in de achterbakse uitlevering van Julio Poch aan Argentinië. Tevens werd duidelijk dat de collega’s die hem hebben aangeklaagd onder ede hebben gelogen tijdens hun video-verhoor aan de Argentijnse rechtbank. De Nederlandse overheid heeft zelfs nooit de moeite genomen om die verklaringen op waarheid te controleren.
  En de huidige minster Grapperhaus verklaarde dat Nederland netjes de regels had gevolgd en dat het probleem Poch een Argentijns probleem was.

  De eigenaar van camping Oranje werd door de burgemeester de toegang tot de camping ontzegd. De rechterlijke uitspraak dat daar geen juridische onderbouwing voor was, werd simpelweg door de burgemeester naast zich neer gelegd en de man werd gearresteerd.

  Ik heb zelf mee gemaakt hoe in de aandelen lease affaire de rechtspraak onder druk van de toenmalige regering Balkenende werd verbogen zodat banken en verzekeraars aan het langste eind trokken, zelfs na een uitspraak van het Amsterdamse hof dat ik recht had op schadevergoeding; die mocht ik dus weer inleveren.

  En zo zijn er nog heel veel meer voorbeelden.

  Dit hoef je niet te accepteren van de overheid die de belangen van burgers moet behartigen. Voor mij is de overheid simpelweg een criminele organisatie, die zichzelf alle rechten heeft toebedeeld om te blijven bestaan.
  Daarom ook ben ik lid geworden van FvD. En ik ben actief bezig om mensen te overtuigen om dat ook te doen.

  1. penis aqua di rosa

   Mijn bek viel open van alle schandalen en wat wordt er mee gedaan?
   Doofpot!

   1. trampoline

    Dat is de Nederlandse “Democratie”; een open riool van policor bevoordeling en bescherming.

 12. DolleDries

  VVD…. Volks partij voor Vrijheid en Democratie .Best lachen dus
  CDA.. Christen Democratisch Appel .Die nemen hun eigen lieve heer in de maling

 13. Klukkluk

  Heel veel landen maken gebruik van referenda. Het enig andere land dat ooit het referendum heeft afgeschaft was … de DDR.

 14. wheelboy

  Ik vind het heerlijk amateuristisch als je politici over referenda en gekozen burgemeesters en cdk hoort praten . Zeker als het over de laatste 2 gaat .Dadelijk wordt iemand die geen ervaring heeft gekozen puur om zijn charisma dat zijn uitspraken van div politici .Waar ze dus niet bij stil staan is 2 dingen .De hele westerse wereld kiest hun burgemeester gouverneur of de titel ook heet .Behalve wij . Dat zoiets democratie heet als een bevolking bv een dorpsgek als burgemeester kiest . Dit geeft alleen al aan hoe laatdunkend de gemiddelde politici over de bevolking denkt

 15. poldi

  Deze mevrouw Ollongren wil met spoed vanuit haar elitaire hoogte de Referendum wet om zeep probeert te helpen.
  Zij zit op de zelfde golflengte als minister Ferdinand Grapperhaus die zeer gevoelloos reageerde op de bewezen onschuld van door collega piloten verraden Julio Poch..

  Geldt trouwens ook van de rest van het kabinet.
  Vanaf nu is het weer een keer in de 4 jaar tekenen en voor de rest je mond houden, wat ze verder allemaal uitspoken en tot wet laten verheffen daar heb je miks mee te maken, ook al was het geen onderwerp van de verkiezingsstrijd, zoals het voorgenomen afschaffen van het Referendum en de afschaffing dividen belasting dat ook niet was.

 16. Ni28

  Er heersen echte communistische wetten in Den Haag. En de burger moet het voelen dat zij geen inspraak hebben. Het referendum wet moet zo snel mogelijk weg maar er komt i.p.v. een dag per jaar inspraak voor de kinderen in het parlement. Wat ontzettend leuk dat er wel aan de jeugd gedacht wordt terwijl de volwassenen in het verdoemd hokje geplaatst worden. Van de jeugd met strikt gedirigeerde aanwezigheid zult je geen last hebben, denken zij, en het maakt de parlement nog zo mooi transparant. Lulkoek, natuurlijk. De afschaffing van het referendumrecht is een dolksteek voor de democratie. Dit zou moeten leiden tot hevige protesten gevolgd door het snelle val van dit doomkabinet.

 17. Ni28

  VOOR ONZE TROLLEN, de “steun” van het establishment is deze artikel bedoeld: “Voor wie ik schrijf”
  https://opiniez.com/2017/12/04/voor-wie-ik-schrijf/

 18. poldi

  Plagiaat
  ———–
  ik voel me totaal vervreemd en vernederd in mijn eigen land en voel me kotsmisselijk worden van deze politieke elite, die het gewone volk gewoon afserveert als zijnde dom klootjesvolk!

  ik ben er dan ook helemaal klaar mee! landverraders zijn het!
  wat mij betreft wordt het oorlog! ik sterf nog liever dan onder een islamitisch dictatuur te moeten leven straks! men kweekt gewoon extremisten op deze manier, want alle democratische wegen worden of zijn afgesloten voor het gezonde verstand, linksom of rechtsom dit word helaas oorlog vroeg of laat.

 19. poldi

  D’66 is het toppunt van hypocrisie geworden.
  Ontluisterend hoe die van een vernieuwingspartij uit de jaren 60 zijn verworden tot een bestuurders club voor carrière politici.
  Een soort kruising tussen de VVD , PvdA en GL.
  En wat voegen ze eigenlijk toe aan het geheel ?

  Baantjes jagers en vriendjes politiek. Het kartel waar Baudet het over heeft.

 20. Ni28

  Deze kok is een belediging voor de Spaanse keuken.

  1. corfo

   @ CJD.
   Wij hebben inderdaad dezelfde onvrijheden als mensen in de ex-DDR.
   Onderwijs en gezondheidszorg waren gratis in de DDR én Polen.
   Ik was in de jaren van het `IJzeren Gordijn` enkele keren in de DDR en Polen. De zorg was inderdaad gratis, maar er was helemaal niks : geen medicijnen en/of verbandmiddelen. Een Poolse moeder vroeg ons om medicijnen voor haar doodzieke kind, na terugkomst in NL besteld en opgestuurd.
   Maar in dat soort links bestuurde landen blééf men roepen dat het er heel goed was; hetzelfde gebeurt momenteel in óns armzalig landje : we zijn een “rijk” landje, roepen de Haagse Dwazen. Ammehoela, we zijn zo arm als een kerkrat.

 21. CJD

  Wij kennen de zelfde onvrijheden zoals de mensen in de DDR maar dan zonder een basisinkomen, gratis onderwijs en goede gezondheidzorg. Kortom in de DDR had men het veel beter

  1. Code134

   Het communisme is niet dood, en DDS is daarvan het bewijs.

   1. corfo

    @ Cootje123.
    Rot toch op, kwijlbak.
    Je voelt je kennelijk wel thuis op een communistische site, zoals je deze site noemt.
    Je bent een grote, valse, stinkende rioolrat. Jij hoort thuis onder de categorie “landverraders”, járen geleden noemde men dat tuig “NSB’ers”.

   2. CJD

    Ja gelukkig maar code123 maar wat jij hier „communisme“ noemt is in de werkelijkheid sociaaldemocratie zoals het in de jaren 80 was. Beschaving dus. Heb jij niet veel van meegekregen he?

    1. corfo

     @ CJD.
     Ik las uw reactie betr. de DDR en reageerde daarop.
     Mijn vraag : bedoelde u het cynisch ?

     1. CJD

      Nee Corfo. Onze bestuurders zijn net zo ondemocratisch als binnen de DDR, maar in de DDR had men wel dingen zoals gratis onderwijs en een basisinkomen. Dat is een feit. Wij glijden dus af naar een systeem dat erger is

 22. denk eens na

  Ik vraag me toch af waarom d66 niet in de peilingen zakt. Je zou toch denken dat de (democratische ) aanhang van deze partij massaal zou overstappen .

  1. poldi

   Heb je wel eens van manipulatieve peilingen gehoord ?
   Daar is onze Manipulator de Hond zeer bedreven in.

 23. Soellaart

  Het referendum zal en moet van tafel vóórdat blijkt dat de Brexit positief heeft uitgepakt voor de Britten. Waarschijnlijk dat Bilderberg druk uitoefent, anders is het Beatrix zelf die hier achter zit.

  Op 29 maart 2019 -nog minder dan 16 maanden te gaan dus- gaat de stekker eruit, komen wat er komen gaat. Daarom ineens die haast want, neem 2 tot 3 jaar en de eerste tekenen van herstel in GB zullen beslist zichtbaar worden. Rijke nettobetalers in de EU (zoals NL) zullen deze ontwikkeling met grote belangstelling volgen.

  Als burgers zien wat het werkelijke gezicht en meerwaarde van de EU is zal de roep om een Nexit niet meer te stoppen zijn. Daarom moet het referendum tijdig onmogelijk zijn gemaakt.

  Met de kennis van zaken uit vorige referenda weten we dat NL schaapachtig maar redelijk kritisch is. De kans acht ik groot dat we collectief voor een Nexit kiezen. Dat als een kabinet weer geen opvolging aan de volkswens geeft de rapen ditmaal gaar zijn. Dat een EU zonder financiële trekpaarden en initiatiefnemers als NL een doodbloedend moloch zal blijken.

  Het is allemaal zo opzichtig: Bilderberg > Pechtold > D66 > Ollongren > Beatrix > Bilderberg

  1. PMG

   Iets om over na te denken: geen enkele unie heeft in de geschiedenis ooit stand gehouden en de EU gaat zeker niet de eerste worden …

 24. PMG

  Wist ik veel? Toch maar eens even kijken wie nu deze dame is en wat blijkt? Onze premier Mark Rutte heeft zelf geen gezin en onze vice premier is getrouwd met een vrouw en heeft dus ook geen normaal gezin! Beetje vreemd allemaal toch? Sins wanneer laten normale mensen met normale gezinnen zich regeren door mensen die zelf het spel niet spelen zoals veruit de meerderheid dat wel doet?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.