DENK toont haar echte kleuren weer eens: ‘Voor ons blijft Jeruzalem altijd al-Quds!’

Erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van de joodse staat? Geen haar op het hoofd van Tunahan Kuzu die daar aan denkt!

Het kon natuurlijk niet uitblijven: ook de grootste anti-Israëlpartij van Nederland, DENK, heeft haar mening verkondigd over de erkenning van Donald Trump dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is. Het moge niet als verrassing komen dat die mening een ‘tikkeltje’ negatief was: zeg maar gewoon keihard afkeurend. Kijk maar vrolijk mee naar de verklaring die Tunahan Kuzu in de Nederlandse Tweede Kamer aflegde hierover:

Oftewel: Jeruzalem blijft altijd al-Quds in de ogen van de Nederturk en zijn gevolg. Daarmee denkt hij zich stoer af te kunnen zetten tegenover Trump, maar in feite doet hij slechts één ding: voor de zoveelste keer bewijzen dat hij de ene groep (waar hij zelf toe behoort) boven een andere groep (joden) plaatst.

Laten we namelijk eens even rustig kijken naar wat de erkenning van Trump nu precies betekent: hij zegt hiermee puur dat Jeruzalem op dit moment de hoofdstad van Israël is. Nou, dat is ook zo: al vele decennia lang. Dat ontkennen is net zo goed hard te maken als dat water niet nat is. Wat hij hiermee echter niet gezegd heeft, is dat Jeruzalem – of zoals de Arabieren het zelf noemen: al-Quds – niet ooit óók de hoofdstad van een te creëren Palestina wordt. In dat geval zou de stad in feite opgedeeld worden in twee: ‘Jeruzalem’ in het westen, en ‘al-Quds’ in het oosten. In welk geval Jeruzalem dus nog steeds de hoofdstad van Israël zou zijn, zij het als kleinere stad dan nu het geval is.

Maar dat gaat er vanzelfsprekend niet in bij het DENK-opperhoofd. Nee, hij ziet deze stad puur als Arabisch, als al-Quds. Voor hem is het zelfs niet mogelijk om ooit op termijn twee hoofdsteden naast elkaar te hebben (“voor ons zal het altijd al-Quds blijven”). En dat brengt ons natuurlijk weer terug naar het hele probleem: hij weigert hiermee ook maar enige zeggenschap van Israël over Jeruzalem – al is het maar over de helft – te erkennen. Sterker nog: voor Kuzu is het hele land Israël geen erkenning waard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Top

  Maar natuurlijk mijnheer Denkula! Dat wastie? Next!

 2. Rechtsaf

  Dubbele loyaliteit, het blijkt maar weer.

  DENK hoort dan ook niet thuis in het NL-parlement. Ze behoren hun Mohammedaanse biezen te pakken en op te tieven naar respectievelijk Turkije en Marokko.

 3. Floris

  Na Mekka en Medina is Jeruzalem de derde heilige stad van de islam.

  Maar waarom eigenlijk? Waarom claimen Arabieren de heilige stad van de joden? Op grond waarvan?

  Daar zou de wereld eens goed over na moeten denken omdat het ALLES zegt over het karakter van de islam.

  De islam is niet alleen een oorlogsreligie maar ook een dievenreligie. Ze hebben niet alleen gejat uit de Tenach en zelfs de joodse god gejat en die Allah genoemd, nee, dat was nog niet genoeg, ze moesten ook Jeruzalem nog erbij hebben. Dus bouwden ze (o symboliek) een moskee op de resten van de tempel van David.

  Ziehier het ware wezen van deze door en door verrotte religie die gesticht werd door een monster van een kerel.

  En wat doet de wereld? Opzitten en pootjes geven.

  1. Zout

   M.u.v. Trump, tot nu toe.

    1. Zout

     Ik heb niet de indruk dat Trump pootjes aan de islam geeft, jij wel?
     Een dansje voor oliemiljarden, ja dat wel 😛

     1. Floris

      Komt op hetzelfde neer. De grootste financier en verspreider van het islamitische gif is Saudi-Arabië, de bondgenoot van de VS.

      Trump houdt het vooralsnog bij wat symbolische acties. Echt doorpakken is er niet bij.

      Toegegeven: meer zit er vooralsnog ook niet in. Trump kan geen ijzer met handen breken.

 4. eRik2017

  Het verdrietige is dat deze man de actie van Trump aangrijpt om mensen in Nederland nog verder uit elkaar te brengen.

  1. Zout

   DENK is dan ook niet gericht op de mensen in Nederland. Ze is gericht op Mohammedanen en op Turkije/Marokko.

  2. Ritter

   eRik2017

   DENK is niet op integratie gericht. Het is een islamitische partij die aan de kant van Erdogan staat en de Turks/islamitische belangen dient.

   Over het algemeen zullen de meeste moslims niet integreren maar vasthouden aan islam en bijbehorend gedrag. Zoals de feiten laten zien van 50 jaar immigratie vanuit de islamitische landen.

 5. Ritter

  Israël is een Joodse stad die al eeuwen bestond voordat de islam werd gesticht door Mohammed.

  Hieronder een video over de geschiedenis van Jeruzalem.
  ———-
  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

 6. Ritter

  Amerika herstelt de rede en een respect voor de feiten versus het verraad van Europa
  https://brabosh.com/2017/12/07/pqpct-fqn/

  1. van Urk

   Als er een tweede volk recht zou hebben op Jeruzalem dan zijn het wel de Italiaanse Romeinen. Zij hadden de Joden eruit verjaagd, de stad verwoest en later weer nieuw opgebouwd onder de naam Aelia Capitolina. Het zal me niet verbazen dat de antisemitische, Romeinen kontslikkende voorouders van de Palestijnen hieraan meegebouwd hebben. De stad werd verboden voor Joden en bevolkt door vreemdelingen.

 7. Pedrito

  DENK dé partij voor intelers en leeghoofdigen

 8. PMG

  Jaja, kinderen erbij halen, lekker dramatisch! Wat een stelletje losers!

 9. trampoline

  En voor mij blijft Istanbul altijd Constantinopel!

 10. Fortiori

  Het feit dat Tunuhan Kuzu praat over “ons” (Al Quds) geeft aan dat hij en zijn Denkers
  geen snars geven om de samenleving. De enige doelstelling is uiteen drijven van de bevolking en tegenstellingen aan te dikken. Op een zuigende manier “vragen” te stellen over onbenulligheden.

 11. van Urk

  Hoewel controle over Jeruzalem sinds ruim vijftig jaar op de Palestijnse agenda staat, was de stad nooit hoofdstad van een moslim entiteit en het was zelfs niet de hoofdstad van de Palestijnse regio sinds de moslim verovering in de 7e eeuw. De hoofdstad was Ramle. De stad wordt vele malen in de Bijbel en Thora genoemd toen er nog geen moslims bestonden. In de Koran komt Jeruzalem niet eens voor. Voor moslims is Jeruzalem van politiek belang. Mohammed probeerde drie Joodse stammen over te halen tot de islam door ze te laten bidden richting de stad Jeruzalem. Toen mohammed overtuigd raakte dat de Joden zich niet tot de islam wilden bekeren ging hij ze vervolgen en liet de islamieten richting Mekka bidden. Jeruzalem werd vergeten. Mohammed,die stierf in 632, bezochte nooit Jeruzalem. Dat Mohammed daar boven de stad is opgestegen met paarden is een leugenachtig religieuze propaganda verhaal. Vijfentwintig jaar na zijn dood werd Damascus de hoofdstad i.p.v. Mekka. Maar aanhangers van Mohammeds traditie verzetten zich hier op tegen en verhinderden de bewoners van Damascus op pelgrimstocht te gaan richting Mekka. De heersers van Damascus zochten een alternatief en kozen voor Jeruzalem. Maar zij hadden steun nodig van de islamitische geschriften. Voor dit doel kreeg het vers uit de Koran over de nachtelijke reis van Mohammed naar de ver gelegen moskee een nieuwe interpretatie. De Al-Aska moskee in Jeruzalem werd uitgekozen als de ver gelegen moskee. Ook de mondelinge tradities werden vervalst en legden nadruk op Jeruzalem. Jeruzalem werd tijdens Saladin veroverd maar mocht niet de belangrijke status krijgen zoals Medina en Mekka. Bedenk dat moslims altijd met hun gezicht richting Mekka moeten bidden en nooit richting de Al-Aska moskee te Jeruzalem. Als de Palestijnen de macht krijgen over Jeruzalem en dezelfde religieuze legitimiteit zouden krijgen als de Saoedische Koning over Mekka en Medina, dan zullen ze beschuldigd worden door vele moslims de islam te verraden. Conclusie: Jeruzalem onder de islam is niet meer dan een politieke kwestie. 1) Mohammed gebruikte het om de Joden te bekeren, 2) De kalifaten uit Damascus gebruikten het als pelgrimsoord omdat ze niet naar Mekka konden, 3) En de Palestijnen gebruiken het voor hun eigen staat als die er komt.

  1. PMG

   Nou, blij dat je erbij was en het allemaal hebt opgeschreven en nu deelt met ons.

 12. marco1

  Dat gedrocht ziet Nederland ook als Arabie , die man is ziek. Nog zieker is het dat zoiets in de 2e kamer zit.

  1. Ali Yas

   Dat kun je ook anders zien: dankzij dit soort uithangborden kan iedereen zien wat er onder het door hen vertegenwoordigde volk leeft. Zeker als ze straks nog worden herkozen ook.

  2. Mart

   Nòg zieker waren en zijn de regeerders die het mogelijk maakten en hiermee doorgaan dat dit gespuis mee regeerd.Tja 2e paspoort geven aan gastarbeiders,en nu aan gasten die niet kunnen en willen arbeiden.Mart Brasil, slimme jongens hier niks 2e paspoort en ga maar zitten salaris……ook nooit voor mij en ik had een goed job ”marine engineer”, en bracht heel wat dollars binnen.Nu pensioentjes en daar verdienen ze ook goed aan…de banken tenminste.

 13. Heinz

  Met spanning wacht ik af op het moment dat Denk vragen stelt in de kamer op welke termijn justitie iets wil gaan doen aan de afwachtende houding van de politie m.b.t. het incident.

 14. Christina

  Denk de wandelende voorbeelden van incest!!
  Ga lekker terug naar het land van ome erdo, zakkenwasser!!

 15. Seneca

  DENK was toch voor elke Nederlander? Christen, Hindoe, Boeddhist, Jood en Moslim. behalve nu voor de Amsterdamse Joden, uitbaters van dit restaurant. De moslim Kuzu heeft zich laten kennen als de eerste de beste olie(!) domme moslim.

  1. corfo

   @ Seneca.
   DENK is voor elke Nederlander, dat zei Rubberen Rutte ook !
   Onbetrouwbaarder volk als “politici” bestaat niet.

 16. DennisEijs

  Of Israël erkenning verdient, ben ik zelf nog niet uit. Maar de VS en Trump, en de VN hebben het erkent. Jeruzalem als hoofdstad wordt door vele naties ook nog niet erkent. Persoonlijk zal het mij een rotzorg zijn. Al die religieuze poespas en onzin komt me de strot uit. Dat Kuzu zijn kinderen zo demonstratief gebruikt voor zijn propaganda, dat vind ik veel erger.

 17. Parestado4

  Goede reactie Floris

 18. Parestado4

  Floris de wereld opzitten en pootjes geven?Ja natuurliijk.O O O dat oliekraantje!

 19. Mart

  Ik wens jullie vèèl plezier met deze dubbele paspoorthouders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.