Docent Radboud Universiteit: ‘Allahoe Akbar’ roepen duidt niet op terrorisme. Anders is elke moslim een terrorist!’

Dit is dus het niveau van onze universitaire docenten. Als een terrorist tijdens het plegen van zijn aanslag ‘Allah akbar’ roept, dan bewijst dat helemaal niets. Aldus Jan Hoogland van de Radboud Universiteit in Nijmegen. “Dan is elke moslim een terrorist,” meent de apologeet.

Nederland is nog altijd niet uitgepraat over de aanslag op het Joodse restaurant in Amsterdam, daags na de bekendmaking van Donald Trump dat hij Jeruzalem ziet als de ondeelbare hoofdstad van Israël.

Gisteren besloot een politierechter dat de zaak te gevoelig is en moet worden doorverwezen naar een meervoudige kamer. Maar ook praathuis Nederland is nog niet klaar met de zaak, en dat bleek wel uit een tweet van Jan Hoogland. Hoogland is universitair docent islamstudies bij de Radboud Universiteit in Nijmegen, en derhalve acht hij zich bekwaam om te reageren op zaken die samenhangen met moslimterrorisme.

Van dat laatste was echter geen sprake bij de jongeman die de ruiten van het Joodse restaurant inkegelde, zo oordeelt Hoogland. Want: de man zei ‘Allah Akbar’, maar dat zegt helemaal niets. Er zijn immers zoveel moslims die ‘Allah akbar’ zeggen en dat zijn heus niet allemaal terroristen. Dus: de jodenhater die het Amsterdamse restaurant aanviel is daarmee ook geen terrorist. Klaar. Iedereen die het daarmee eens is, zoals de kundige advocaat Herman Loonstein, die heeft een “lesje islam nodig“.

Kortom: als jij uit religieuze haat joodse bedrijven vernielt en daarbij religieuze teksten aanhaalt, dan heeft dat niets met je geloof en al helemaal niets met terrorisme te maken. Gewoon een onschuldig voorbeeld van alledaags vandalisme. Kan gebeuren, maar dat je op dat moment ‘Allah Akbar’ zegt is stom toeval en verraadt beslist weinig over je beweegredenen. Totaal niets, zelf!

Gaat u dus maar weer rustig slapen. Nederland – en onze kennis over de islam – is echt in goede handen bij onverschrokken mensen als Jan Hoogland. Zij zouden echt nóóit de boel in de maling nemen. Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. DolleDries

  Dus als je Heil roept ben je nog geen Nazi.

  1. Anton Adriaan

   Dit is correct.

  2. Feit

   Ze zeggen Allahu Akbar.

   Dat is zoiets als Heil Hitler, idd.

   En we laten het allemaal toe.

  3. Dubbele Komma

   alle moslims hangen hetzelfde boekje aan als de terroristen.

   een extremist wil je onthoofden,en de “gematigde” moslim zou graag willen dat je onthoofd word door een extremist.

   heel simpel uit te leggen,alle moslims hebben de opdracht om de wereld te bekeren,desnoods met geweld,maar de ideologie schrijft voor dat heel de wereld moslim moet worden.

   bron: de koran.

 2. Supernoodle

  Wel grappig dat een docent op een universiteit dat zegt!?
  Universiteit en BALLO komen steeds dichterbij elkaar.
  Het onderwijs systeem is al jaren aan het afbrokkelen. Het bewijs wordt nogmaals bevestigd.
  Het niveau is in en in triest.

  1. Ritter

   Supernoodle

   Universiteiten zijn linkse bolwerken waar de islam vaak word verdedigt. Het barst op universiteiten ( en ook in veel media!) van islam-apologeten.

   1. Supernoodle

    Universiteiten en/of HBO zijn niet alleen linkse bolwerken!.
    Het Niveau gaat drastisch omlaag.
    Universiteit en HBO kan men niet vergelijken met cq 25 jaar geleden.

    Wat vroeger VMBO was, kan men nu bijna vergelijken HBO.

  2. sjun

   Zo verwonderlijk is dat niet. Je komt aan het brood en anders aan een toekomstige leerstoel en wat sponsors van deze man. We hebben in Nederland wel meer islamwitwassende broodschrijvers aangesteld op de Universiteit waar je vroeger geacht werd wetenschap te bedrijven. Denk maar eens aan Maurits Berger, Fred Leemhuis, Leo Lucassen en Tariq Ramadan. http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/10/leerstoelen-met-geld-van-tirannen-betaald/

 3. Ritter

  Kennelijk heeft Jan Hoogland een lesje “islam” nodig.

  De gematigde islam bestaat niet

  “Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

  1. Zout

   Radicale islam is een pleonasme. Daarom bestaat de gematigde islam niet.

 4. Ritter

  “De kreet “Allahu Akbar!” heeft niet alleen de duidelijke betekenis om aanspraak te maken op de hegemonie van de islam met de uitspraak “Allah is de grootste”, maar heeft een bijzondere historische samenhang met de islamitische massamoord op de Joden.

  De oorsprong van “Allahu Akbar” is afkomstig uit de Hadith, en is daar te vinden waar Mohammed´s genocide op de joden wordt beschreven:

  Toen het ochtend werd kwamen de Joden… te voorschijn. Toen zij de profeet zagen, zeiden ze: “Mohammed en zijn leger! De profeet zei: Allahu Akbar (Allah is de grootste) en Khaibar is vernietigd, want altijd als wij bij een natie komen, dan zal het voor deze een ongelukkige ochtend worden…” Sahih Bukhari 4:52:195.

  En evenals destijds gebruiken moslims ook nu nog de kreet “Khaibar, Khaibar Ya Yahud Jash Muhammad Saya’ud, Khaibar, Khaibar” (Oh Joden, Mohammed´s leger zal terugkeren) als hun anti-Joodse strijdkreet.

  “Allahu Akbar” heeft een duidelijk vijandige religieuze betekenis en wordt gebruikt om de religieuze heerschappij-aanspraak, die de fundamentele missie van de islam vormt, aan te duiden.”

 5. Ritter

  Op talloze video’s is te zien hoe Jihadisten de strijdkreet roepen ‘Allah Akbar’ bij vechthandelingen. Of als Jihadisten terreur aanvallen plegen waarbij ze ook de deze strijdkreet roepen.

  Ook op onderstaande video. Maar ‘Allah Akbar’ gaat bij onderstaande video volkomen mis.

  https://youtu.be/anspM7NBlj8

  1. Zout

   Ik kan niet zo goed zien wie het is of wat daar gebeurt. Maar als het is wat ik vermoed dan gaat het niet echt mis.

 6. Knopper

  Roep dat maar op elk willekeurig station in Europa!??!

 7. Ni28

  Wij hebben de laatste tijd meer last van terrorisme der verwarden.

 8. Zout

  Niet iedere Mohammedaan is een terrorist, de meeste terroristen zijn wel Mohammedaan.

 9. Supernoodle

  Eigen volk eerst heeft niks te maken met nationaalsocialisme!
  Prima! Dank Jan Hoogland.
  Nu kunnen we roeptoeteren wat we Willen.

 10. Professor Zonnebloem

  We zullen Tim even helpen.

  Als je Allahu Akbar roept (of zegt), ben je een moslim.
  Als je ruiten ingooit, ben je een vandaal.
  Als je illegaal ernstig geweld pleegt, ben je een terrorist.

  Uiteraard zijn meerdere combi’s van het bovenstaande mogelijk.
  Zo moeilijk is het echt niet, Tim.

 11. Nasrani

  In principe is elke moslim ook terrorist omdat de islam een verdorven, geweldadige en achterlijke ideologie is. Dus deze hoogleraar heeft meer gelijk dan hijzelf denkt. De islam is als kanker wat nog onder de oppervlakte borrelt. Het komt er absoluut een keer uit.

  1. Guus Geluk

   Nee, niet elke moslim een terrorist, dat is onzin.

   1. B. Pascal

    nee, maar elke terrorist is wel moslim!

    1. Guus Geluk

     Deze stelling is simpelweg onjuist.

     1. B. Pascal

      meneer geluk kom alstublieft met bewijzen dat de islam vredelievend is. graag met historische bewijzen, niet met gevoelskwesties!

   2. B. Pascal

    Allahoe Akbar is een strijdkreet, een soort krachtsspreuk. Het herhalen van de spreuk geeft je ‘’magische’’ krachten. Wanneer we Harry Potter lezen vermaakt het ons hierin. Wanneer we het in de werkelijkheid zien geloven we het niet. Want ja we zijn zo rationeel!
    Allahoe Akbar is je ‘’god’’ voor je eigen doel gebruiken. Niets minder dan een toverij. Er gebeuren onder deze spreuken echt krachten. De demonische wereld is een werkelijkheid die we niet zien, maar echt bestaat. Ze is een werkelijkheid. Allahoe Akbar is het aanroepen van krachten van dood en verderf! Daarom gaat 1/3 van de wereld daar ook in op. Een demonische godsdienst met menselijke lusten en verzinsels die enkel naar de dood lijden. Je ziet 1400 jaar al dood, verderf en repressie voorkomen uit de islam.

    Onze wetenschap kan deze werkelijkheid niet begrijpen. Dus nemen ze de krachtspreuk weg. Zo, we begrijpen het weer!

    Ter bevestiging : Welke bereid waren tegen de ure, en dag, en maand, en jaar, opdat zij het derde deel der mensen zouden doden. Een geestelijke of lichamelijke dood. Deze zaken zijn voor de verstandigen verborgen!

   3. Nasrani

    Elke aanhanger van een geweldadige ideologie is een potentiële misdadiger. Mee eens?

    1. B. Pascal

     Oneens, een gewelddadige ideologie is gestoeld op misdaad. De ideologie brengt geen aanhangers voort, maar is misdadig in zichzelf. Wanneer je een gewelddadige ideologie gaat aanhangen zet je jezelf in de hoek waar je een oordeel over jezelf haalt. Niemand is neutraal. Wij hoeven geen oordeel te brengen over een potentiële terrorist of misdadiger, dat doet hijzelf. Aan de vruchten herkent men de boom! Een rotte boom brengt slechte vruchten voort.

     Tip: Laat zien dat je alle ”schijn des kwaads” van je af werpt.
     Goed, de laatste opmerking is wijsheid die niet voorkomt bij de ideologie waar we over spreken. Want voor hen is kwaad heel iets anders dan wat jij kwaad noemt. Je degradeert kwaad tot goed. Hetzelfde doet Jan Hoogland, je past je perceptie domweg aan.

    2. Guus Geluk

     Nee, niet mee eens. In elk mens schuilt een potentiële misdadiger. Moslims zijn in dat opzicht niets slechter dan christenen, atheïsten of Boeddhisten.

     1. B. Pascal

      En aangezien Guus Geluk het zo goed weet (hoogmoed = vrucht), ben je op de eerste trede naar een misdadiger. Het is behoorlijk arrogant van jou om jou standpunt te handhaven. Jij verheft je boven de hele situatie en stelt jou visie tot standpunt. Een ideologie, ”de ideologie van het : alles betwijfelen”. Daar lopen er al genoeg mee in Den Haag!
      En zie het gevolg, je houd niets over, je staat nu al met lege handen.
      Ik ben het eens met je, in ieder mens schuilt een misdadiger.

      Schouw de wereldgeschiedenis, het christendom is de meest zuivere leer met het oog op de slechte mens. De islam promoot het slechte, noemt alle mensen bij geboorte goed, en de jihad goed. Geef je het christendom op dan krijg je er een kwaadaardige ideologie voor in de plaats. Verdiep je ! Je bent goed op weg.

     2. Guus Geluk

      “Ik ben het eens met je, in ieder mens schuilt een misdadiger.”

      Ik begrijp dat je het met mij eens bent.

      Ieder mens is zondig, aangezien een ieder de zonde erft van Adam (erfzonde). Een christen is niets beter dan een moslim en een moslim is niets beter dan een christen. Boeddhisten en atheïsten zijn evenzo van nature even slecht als christenen en moslims.

      De schrijnende situatie van de Rohingya’s in Myanmar, maar ook de vele oorlogen en moordpartijen door christelijk Europa, toonden dit aan.

     3. B. Pascal

      De Rohingya’szijn zelf begonnen met aanslagen, dan moeten ze beter doen als ze dat zijn. Net als de Palestijnen gebruiken ze de bevolking als menselijk schild. De slachtpartijen in de oorlogen tussen de islam en het christendom is een gevolg van de islam. De islam viel de christelijke werelddelen aan, de christenen niet de islam. Dus betwijfel nooit je eigen geschiedenis! Wees zelf bewust! De islam heeft meer dan 500 oorlogen gestart om het christendom ten val te brengen. Er zijn daar 16 verdedigingsoorlogen (kruistochten) tegen op gekomen! Wat jij denkt is precies wat de tijdgeest wil, twijfel aan het christendom in alles! Links denken! Weet wel, God heeft geeft dat je nog christendom ziet, en dat is niet dankzij maar ondanks de ‘’links verlichte alles betwijfelende tijdgeest’’.
      Het gaat hier niet om beter zijn, maar om beter doen. Het gaat hier niet om nature en om leven maar om cultuur en samenleven. Het gaat hier om apologetiek. Hoe overtuigen we dat het christendom in cultureel vlak het beste is. Deze site is niet om te evangeliseren maar om het christelijke cultuur niet te verliezen. Niet om theologische discussie maar om het winnen van de ander! Wanneer men openstaat voor een de christelijke cultuur komt de rest vanzelf. Zoek verbinding, leer van Paulus manier, die haalde ook griekse dichters aan om aandacht te vinden voor de waarheid. Lees je bijbel vriend! Ik ben bang dat je nu een visie volgt!. Je hoeft niemand te overtuigen van erfzonde, dat weet iemand van nature. Hij wil het enkel niet aanvaarden. Overtuig de mensheid dat het christendom de beste cultuur is. Daarna komen de levensvragen van de ziel vanzelf.

     4. Nasrani

      Dus jij vindt de Christelijke buurman om de hoek even gevaarlijk als een lid van de KKK? Dat geloof je toch zelf niet hoop ik.
      Dat is de bijbelse leer dat elk mens zondig is wel heel apart uitleggen hoor. Ha ha. Een beetje een sullige poging om van de zondige mens een misdadiger te maken. Een beetje een linkse uitleg zullen we maar zeggen, beetje zoals de CU doet.

     5. Guus Geluk

      Dat is niet wat ik zeg, Nasrani. Jij geeft aan dat iedere aanhanger van een ideologie – ik neem aan dat je doelt op de islam – een potentiële misdadiger is. (Eerder stelde je dat elke moslim een terrorist is).

      Ik meen dat elk mens een potiëntele misdadiger is. Wij herbergen allen iets misdadigs. Zo is de mens – in bijbels perspectief – geworden na de zondeval.

      Slecht, achterlijk en verdorven.

     6. B. Pascal

      Er is een wezenlijk verschil tussen een cultuur en het individu. Ik ben het eens dat ieder mens in zichzelf slecht is. Dat vindt iedere rationalist, zelfs de VVD vindt dat. De mens moet tegen zichzelf beschermd worden staat er in haar statuten. De cultuur dient een leefomgeving te zijn die het goede promoot, het slechte straft. Het individu dient zich te voegen naar de cultuur en samenleving. De Nederlandse cultuur is zins 1100 gevormd door het christendom. Nu na 1950 zie je dat dit niet meer normaal is. Alles wat het christendom was wordt afgedankt. Nu zie je de islam opkomen! We danken het christendom af en we worden daarvoor gestraft met de islam en nog andere doldwaze ellende. De kwaliteit van leven holt achteruit en van samenleven weten we bijna niet meer. We twijfelen aan alles, zelfs aan onze geschiedenis, geloof en cultuur. We zitten dom te discussiëren maar niemand heeft meer kracht. Alles wordt via het individu afgehandeld, een individu binnen de massa. We zitten elkaar te bestoken met erfzonde terwijl je samenleving op hol is en niet meer weer wat ze inhoud. Er is geen samenhang meer. Waar hebben we het over! De mens is niet achterlijk, slecht hij heeft zeker nog overblijfselen van goedheid! En die goedheid wordt enkel alleen uitgelegd in God en het christendom. Wil je het met de islam proberen? A***u Akbar, ze dringen zich op met hun duistere macht? Je verstand is blind als je dit kant op wil. Verdedig je waarde! Je oorsprong, je cultuur en je toekomst! Verraad je land en geschiedenis niet. Stop met die onzin! Bouw op het oude fundament gelegd door onze voorvaderen! Het is je plicht, wordt één volk, anders heb je over 30 jaar niets meer.

 12. sjun

  Een lesje islam kan natuurlijk geregeld worden. Na ruim 1400 jaar vruchten van islam in de wereld en de opgetekende verhalen in koran, hadith en soenna zijn er wel wat indrukken achtergebleven: http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=44&t=14

 13. Adriaan

  Nog nooit heb ik een moslim Allah akbar horen roepen als hij een brood kocht. Wat een lul is de Hoogland. Hoogland rot op. Je bent te dom om voor de duvel te dansen. Oh nee, dat kun je nog wel.

 14. buitenbeentje

  Universitair docent duidt niet op intelligentie ( en hoogleraar al helemaal niet ). Iedereen die denkt dat deze namen iets met studie of intelligentie te maken hebben, hebben een lesje wetenschappelijke scholing nodig.

  Er lopen al zoveel mensen met zo´n titel rond, dat het stom toeval is als je er eentje treft met realiteitszin.

 15. Peter Selie

  Docent Radboud Universiteit: ‘Allahoe Akbar’ roepen duidt niet op terrorisme. Anders is elke moslim een terrorist!’ Manmanman elke terrorist is wel een moslim, heb je daar nou zoveel voor moeten leren en doen om met deze achterlijke uitspraak het verschil te proberen te maken.

 16. Parestado4

  Vraagje:Wie is toch die allah?

 17. Jantje

  Lees de koran er maar op na. Dan is er maar 1 conclusie: Elke moslim is een potentiële terrorist.

 18. Nasrani

  @ Guusje. Klopt. In elke islamiet, aanhanger van de islam, schuit een terrorist. Daarom vind ik ook dat de islam in het westen verboden moet worden, net zoals het nazisme. Gelukkig raken hier steeds meer mensen ( en landen) van doordrongen. Ik haat de islam om wat ze voorstaan, en dat is bepaald geen vrede voor Jeruzalem, Christenen, homo’s, Joden, kortom iedereen die een afwijkende mening heeft.

  1. Guus Geluk

   Daar zijn we het over oneens, Nasrani. Ik zie niets in een gedachtenpolitie.

   Voorts vind ik het te kort door de bocht om elke moslim als een terrorist neer te zetten. Moslims zélf zijn immers ook het slachtoffer van terrorisme.

   1. penis aqua di rosa

    HAHAHA, WAT EEN ONZIN.

 19. Gerlos

  Dat deze docent hierover zo lang moest studeren, en dat nog wel van ONS gemeenschapsgeld, Allahoe akbar

 20. Two Ravens Black Kettle

  Radboud is niet langer een universiteit.
  Het is een overheidsorgaan die haar onderdanen oproept om mensen met een ‘foute’ mening aan te geven bij de politie.
  Desnoods op voorgedrukte aangifte-formulieren.

 21. penis aqua di rosa

  Deze Jan is totaal van het padje. Ik heb al weinig respect voor zijn collegae (docenten op die U.V.). Je kind zal maar zo geindoctrineerd worden,tijdens haar/zijn studie. Dit zijn de nagels aan de doodskist van Nederland. Ik bepaal zelf wel hoe ik over Terroristen denk en dan helemaal van de moslim ideologie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.