Dombo Jeroen Dijsselbloem verklapt per ongeluk uitkomst achterkamertjesoverleg van internationale partijkartel

Nee hoor, er is helemaal geen groep partijleden die achter de schermen allerlei baantjes regelt en besluitvorming voorkookt. Aldus tientallen politici de afgelopen maanden. Totdat een onoplettende Jeroen Dijsselbloem (voorzitter van de eurogroep) zo dom is per ongeluk de uitslag van zo’n geheimzinnig overleg alvast per ongeluk met de pers te delen.

Een video die RTL Z vandaag schoot van Jeroen Dijsselbloem is uitermate fascinerend. De ex-minister van de gedecimeerde PvdA is nog altijd de voorzitter van de eurogroep, maar daar komt binnenkort verandering in. Nederland liet een verlenging van zijn mandaat schieten, en dus moeten de landen die de euro als wettig betaalmiddel hanteren op zoek naar een nieuwe voorzitter. Er zijn diverse kandidaten in de race, waaronder de Portugees Mario Centeno.

Nu moest de stemming om die opvolger te bepalen nog plaatsvinden, maar Jeroen Dijsselbloem wist kennelijk de uitkomst al. In een interview met RTL spreekt hij over de aanstaande overdracht, waarin hij Centeno noemt als de man aan wie hij het stokje zal overdragen op 13 januari. Ja, Jeroen, dat is was nog niet bekend, dus waarom noem je zijn naam? Nerveuzig probeert de PvdA’er zich te herstellen door te zeggen dat hij dat ‘helemaal nog niet weet’.

Maar Dijsselbloem weet het natuurlijk al wel. De stemming in de eurogroep is een farce: achter de schermen is alles al bedisseld en is duidelijk dat Mario Centeno de nieuwe voorzitter van de eurogroep wordt. Het enige wat Dijsselbloem deed was de façade laten vallen dat stemmingen er nog toe doen en dat alles nog openligt. Alsof de kleffe partijkliek in Brussel en Luxemburg niet net zo incestueus is als het welkbekende partijkartel uit Den Haag.

We hebben je wel door Jeroen. Je hebt je masker per ongeluk laten vallen. En het gezicht wat daarachter schuilgaat, is die van de volgevreten elitaire bestuurder die niet vies is van een beetje vriendjespolitiek om allerlei lucratieve baantjes voor zichzelf en z’n vriendjes veilig te stellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Spaanse kok

  quote:Dombo Jeroen Dijsselbloem
  En het gezicht wat daarachter schuilgaat, is die van de volgevreten elitaire bestuurder die niet vies is van een beetje vriendjespolitiek om allerlei lucratieve baantjes voor zichzelf en z’n vriendjes veilig te stellen.
  .
  Walgelijk artikel waarbij de persoonlijke mening van Tim belangrijker lijkt dan het nieuws zelf.

  1. Tguard

   Walgelijk artikel?
   Journalisten brengen het nieuws vanuit hun referentiekader. Dat kan ook niet anders en voor de duidelijkheid:” citeert u mij alsjeblieft maar even niet”.
   Ik denk dat Tim de spijker op de kop slaat met zijn journalistieke mening en voor diegene die het niet weten wil. Tja betonplaten zijn moeilijk om doorheen te komen. Maar het is toch wel duidelijk dat er achterkamertjes politiek wordt bedreven op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau. Mocht u dat werkelijk willen ontkennen dan denk ik dat uzelf onderdeel uitmaakt van het geheel.

   1. Spaanse kok

    Tgaurd denkt te kunnen vragen:citeert u mij alsjeblieft maar even niet.
    .
    Ik hoop dat het uw ego niet beschadigd, maar er staat werkelijk niets zinnigs in uw samenspel van letters wat bij mij ook maar de geringste opwelling teweeg brengt op u te reageren.
    Het kost mij dan ook geen enkele moeite om aan uw verzoek te voldoen.

    1. Vit

     Ahh daar hebben we nummer 2.

    2. Tguard

     Citeert u mij maar even niet, slaat op het laatste gedeelte van het fragment. Gezien uw reactie heeft u dat niet bekeken.

     1. denk eens na

      Klopt hij lult vaker uit zijn nek.

     2. Feit

      Die indruk heb ik ook vaak van de Spaanse trol.

      Hij leest alleen de koppen, denk ik.

      Kan ook niet anders als je op meerdere sites zit te trollen met 20+ accounts.

    3. swetsnek

     hahahaahaahaha dit is nog dommer dan je vorige waardeloze berichtje ga lekker zoals gewoonlijk aan je drankje hahahaha

  2. swetsnek

   Man wat ben jij achterlijk hahahahaha

 2. Henk-Jansen

  Het is duidelijk dat de Europese Unie hervormingen nodig heeft. Een nexit is echter geen oplossing want dat zou desastreus zijn voor onze economie en onze welvaart!

  1. ayreonaut

   Daar gaan we weer,

   Leg uit!!

  2. sjun

   Waarom? We houden fors geld over als de EU het niet langer afroomt. Daarnaast besparen we enorm op het budget voor zorg en onderhoud als Nederland autonoom bepaalt wie er vanwege wat hoe lang opvang krijgt en wat dat behelst. Beter bewaakte grenzen gaan ook nog eens vigerende grenscriminaliteit met daarbij meekomende kosten tegen. Bovendien valt er dan politiek wat te kiezen en zonodig af te rekenen bij wanbeleid. De Nederlandse democratie zal tot bloei komen bij vertrek uit de EU.

   1. van Urk

    Die vijf miljard naar Griekenland bijvoorbeeld. Waar hadden wij zo,n bedrag eigenlijk ook alweer zelf voor nodig?

    1. corfo

     @ van Urk.
     Zelf voor nodig ?
     Hoe komt u daar nu toch bij ?
     Wij zijn een “rijk” landje hoor, barsten van de banken, Voedselbanken; lopen voorop met het onderwijs, gróót tekort aan onderwijzers, politieambtenaren, technici en verzorgenden; Maar ons aller Pinokkio denkt dat alle NL’ers, behalve hij zelf, totaal gek zijn. Die man wordt wekelijks onzinniger.

   2. PMG

    Respect!

 3. HW

  Even het mes in de rug van Rutte, onze Pineukio, die er zelf ook al diverse heeft uitgedeeld. Dijsselbloem geeft vast de voorzet. Baudet krijgt toch gelijk, niet Mark.

 4. Fortiori

  Gemankeerd epistel wat kant noch wal raakt.

  1. ayreonaut

   Leg uit hoe Dijsselbloem, voordat er officieel gestemd is, weet wie zijn vervanger is en waarom dit nog niet bekend mag zijn.

 5. sjun

  De Dijs duikt vast weer op in het schimmenspel rondom Schiphol. Maar vertelt u dat nog even niet.

 6. Ni28

  Brussel, de Kremlin van het Westen.

 7. Ni28

  De trollenkeuken is weer geopend en het ruikt niet lekker.

 8. Heinz

  Ik wist er ook van. Maar omdat het mij totaal onbelangrijk leek heb ik het gelaten voor wat het was. Onnodig om alles aan de grote klok te hangen.

 9. henk vintage

  Hoor ik nou goed dat er een Italiaan op zijn functie komt.
  Mijn god nog meer financiële ellende van Noord naar Zuid in de EU.

 10. Babaji538

  Laten we wel, allen tezamen, goed verstaan
  dat J. Dijsselbloem allerminst dom kan worden
  genoemd… .
  Men kon beweren, dat we allemaal mensen zijn.
  Als ik zie en bezie wat bij mij op de stoep verder
  heeft te schuifelen, is het woord ‘beest’ totaal misplaatst.
  “Ons kent ons”, maar je weet nooit tot nìet, hoe prachtig
  dat zal (gaan) uitpakken!!
  Hij ziet er overigens erg geloofwaardig gelukkig uit,
  zó tegenwoordig.
  Petra Hermans

 11. Ni28

  Nu is mij pas duidelijk dat het geen onhandigheid was van Dijsselbloem maar een sneer naar Rutte die hem afgedankt heeft. Lees over de “transparantie” van de EU doolhof in Brussel in het interview van P. Omtzigt.

 12. wheelboy

  Zo effe de baantjes carrousel die ik zo al weet .NS = D66 ,UWV = GL ,Schiphol =PVDA ,
  ABN-AMRO = VVD Teeven kreeg job bij de RvS .

 13. PMG

  Daar is echt geen per ongeluk bij hoor! Hij kikt er gewoon op en beloont daarna zichzelf!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.