Ebru Umar NIET op de kieslijst voor Leefbaar Rotterdam

Ebru Umar bij de kickoff van de jongerenbeweging van Forum voor Democratie, JFVD. Bron: Lonneke van de Weijer / De Dagelijkse Standaard.
Foto: Ebru Umar bij de kickoff van de jongerenbeweging van Forum voor Democratie, JFVD. Bron: Lonneke van de Weijer / De Dagelijkse Standaard.

Met een beetje geluk kunnen Rotterdammers straks op Ebru Umar stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Leefbaar Rotterdam-lijsttrekker Joost Eerdmans liet die mogelijkheid nadrukkelijk open toen hij daar vanmiddag op werd bevraagd in Buitenhof.

Een interessant nieuwtje vanmiddag van Paul Witteman. Jawel: het oude VARA-baas blijkt z’n journalistieke tentakels nog altijd in de lokale politiek te hebben, en besloot daarom om vanmiddag bij Buitenhof om Leefbaar Rotterdam-wethouder en -lijsttrekker Joost Eerdmans wat vragen te stellen. Paul Witteman had namelijk vernomen dat niemand minder dan de populaire Metro-columniste Ebru Umar zich verkiesbaar wil stellen bij de Gemeenteraadsverkiezingen van aanstaand voorjaar.

Eerdmans ontkende het ‘gerucht’ niet, maar weigerde ook om het te ontkrachten:

“Bij de aftrap van het gesprek stelde presentator Paul Witteman dat het gerucht de ronde doet dat columnist Ebru Umar op de lijst van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen staat. De kandidatenlijst wordt komende dinsdag gepresenteerd. Eerdmans wil de kandidaatstelling bevestigen noch ontkennen. “Ik zit niet in de kandidatencommissie. Maar het is wel een kanjer.”

Als blijkt dat het klopt dat Ebru Umar zich kandidaat stelt namens Leefbaar Rotterdam, mogen we gerust van een lokale game changer spreken. De partij maakte zich grote zorg over het spelbederf in de gemeente omdat de PVV ook zal meedoen met de verkiezingen. De PVV heeft echter geen goede week achter de rug in Rotterdam: de lijsttrekker moest worden teruggetrokken wegens het ophemelen van een holocaustontkenner, en nu blijkt ook nog eens één van de bekendste rechtse gezichten van Nederland uit te zullen komen voor de concurrent.

De verrassing is trouwens niet eens dat Ebru Umar voor Leefbaar kiest (de partij wordt gesteund door Forum voor Democratie, namens wie hartsvriendin Annabel Nanninga lijsttrekker in Amsterdam zal zijn), maar dat ze wellicht een politieke carrière ambieert. Eerder hield ze die boot altijd nadrukkelijk af. Of daar in 2018 verandering in komt? We zullen het ongetwijfeld spoedig weten.

UPDATE: Ebru Umar komt niet op de kieslijst van Leefbaar Rotterdam, zo laat ze weten in een sms:

Clipboard01


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Prachtig toch ? Zij is de enige die misstanden in eigen gemeenschap/cultuur aan de kaak durft te stellen. Geen holle frasen bij deze dame.

 2.   

  Ik zou het top vinden, een geweldig mens.

 3.   

  Populistische maken altijd dezelfde fout: mensen zonder enige politieke ervaring of competentie op het schild hijsen.
  Er komt altijd narigheid van maar dan zijn domme kiezers er al ingetrapt.

  1.   

   Linkse landverraders maken altijd dezelfde fout: corrupte beroepspolitici keer op keer verkiezen en dan verwachten dat dezelfde corrupte persoon die ze 4 jaar eerder verkozen nu opeens wél integer is. Er komt altijd narigheid van, maar dan zijn de naïeve communisten er al lang ingetrapt.

  2.   

   is dat niet het geval met de huidige politie?

   1.   

    Nee.

  3.   

   domme Adolf toch maak je niet zo druk lol

 4.   

  Hé G.W.:Laat mij zien wie jou vrienden zijn;dan zal ik zeggen wie jij bent!Is bruin jouw kleur?

 5.   

  Een toffe vrouw neemt nu een juiste beslissing Leefbaar Rotterdam is niet meer zo als het geweest is Net zo als in den Haag dei partij die overal tegen was iemand op het pluche was alles voor Eerdmans was redelijk maar nee zo weer moeten veranderen

 6.   

  JAMMER JAMMER JAMMER Ebru Umar kunnen we je over halen want je bent meer dan nodig in ONS Rotterdam.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!