Ebru Umar NIET op de kieslijst voor Leefbaar Rotterdam

Geen categoriedec 17 2017, 13:00
Met een beetje geluk kunnen Rotterdammers straks op Ebru Umar stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Leefbaar Rotterdam-lijsttrekker Joost Eerdmans liet die mogelijkheid nadrukkelijk open toen hij daar vanmiddag op werd bevraagd in Buitenhof.
Een interessant nieuwtje vanmiddag van Paul Witteman. Jawel: het oude VARA-baas blijkt z'n journalistieke tentakels nog altijd in de lokale politiek te hebben, en besloot daarom om vanmiddag bij Buitenhof om Leefbaar Rotterdam-wethouder en -lijsttrekker Joost Eerdmans wat vragen te stellen. Paul Witteman had namelijk vernomen dat niemand minder dan de populaire Metro-columniste Ebru Umar zich verkiesbaar wil stellen bij de Gemeenteraadsverkiezingen van aanstaand voorjaar.
Eerdmans ontkende het 'gerucht' niet, maar weigerde ook om het te ontkrachten:

"Bij de aftrap van het gesprek stelde presentator Paul Witteman dat het gerucht de ronde doet dat columnist Ebru Umar op de lijst van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen staat. De kandidatenlijst wordt komende dinsdag gepresenteerd. Eerdmans wil de kandidaatstelling bevestigen noch ontkennen. “Ik zit niet in de kandidatencommissie. Maar het is wel een kanjer.”

Als blijkt dat het klopt dat Ebru Umar zich kandidaat stelt namens Leefbaar Rotterdam, mogen we gerust van een lokale game changer spreken. De partij maakte zich grote zorg over het spelbederf in de gemeente omdat de PVV ook zal meedoen met de verkiezingen. De PVV heeft echter geen goede week achter de rug in Rotterdam: de lijsttrekker moest worden teruggetrokken wegens het ophemelen van een holocaustontkenner, en nu blijkt ook nog eens één van de bekendste rechtse gezichten van Nederland uit te zullen komen voor de concurrent.
De verrassing is trouwens niet eens dat Ebru Umar voor Leefbaar kiest (de partij wordt gesteund door Forum voor Democratie, namens wie hartsvriendin Annabel Nanninga lijsttrekker in Amsterdam zal zijn), maar dat ze wellicht een politieke carrière ambieert. Eerder hield ze die boot altijd nadrukkelijk af. Of daar in 2018 verandering in komt? We zullen het ongetwijfeld spoedig weten.
UPDATE: Ebru Umar komt niet op de kieslijst van Leefbaar Rotterdam, zo laat ze weten in een sms:
Clipboard01
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten