Eurofiele lafbak Martin Schulz neemt idee voor “Verenigde Staten van Europa” weer terug

Afgelopen donderdag baarde Martin Schulz opzien door zijn eurofiele agenda weer eens aan te scherpen. De leider van de Duitse sociaal-democraten wilde de Verenigde Staten van Europa oprichten. En alle landen die het daar niet mee eens waren, die konden fijn ophoepelen. Nog geen 48 uur hebben zijn woorden standgehouden: nu alweer neemt de man afstand van zijn agressieve taal.

Op donderdag deed Schulz maar even een Trumpje: grote aangekondigde beleidswijzigingen via Twitter wereldkundig maken. Zo vertelde de voormalige voorzitter van het Europese Parlement en huidige leider van de tweede partij van Duitsland in maar liefst drie talen dat hij graag de “Verenigde Staten van Europa” wilde oprichten.

Oftewel: het Lissabonverdrag wat reeds zeer verregaande bevoegdheden voor Brussel regelt, moet op de schop. En het moet vervangen worden door een nieuw verdrag welke de Europese touwtjes nóg steviger aanhaalt. En wie dat niet zint, kan oprotten. Dat land zal “automatisch” de EU verlaten.

Nu is dat natuurlijk allemaal al een bizarre machtsgreep: de zoveelste die de EU zou doen, maar belangrijk om mee te nemen is ook dat Schulz’ wensen helemaal niet kunnen. Staten mogen namelijk alleen ‘onvrijwillig’ de EU verlaten wanneer zij op grote schaal de mensenrechten schenden. Je moet dus een soort Zimbabwe of Noord-Korea worden voordat je uit de EU kan worden gezet: onenigheid over nieuwe verdragen is echt onvoldoende aanleiding.

Twee dagen later is ook bij Martin Schulz eindelijk het besef geland dat hij onzin heeft lopen verkondigen. En dus praat hij in een nieuw video-interview met DW al zijn ultra-eurofiele uitspraken weer goed. Ineens is het: nee, ik wil geen letterlijke “Verenigde Staten op Europese bodem” want Duitsers zijn geen Texanen. En ok breekt Schulz ineens een lans voor nationale soevereiniteit. Echt, het enige dat SPD-leider wil veranderen is dat we meer gaan samenwerken. Zeg maar: dat wat nu al gebeurt, alleen dan een beetje meer.

Sure, Martin. Heel geloofwaardig allemaal. Volgens mij heb je gewoon eergisteren je ware gezicht laten zien, en kon je vervolgens niet eens zelf de aanblik van de spiegel verdragen. Wat er vervolgens plaatsvond was een hoop cognitieve dissonantie en gesus om maar te proberen niet over te komen als Junckerder dan Jean-Claude Juncker. Maar weet je wat? Dat is nogal mislukt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. eRik2017

  Nou kijk aan. Laten wij het lijntje met vorige post openhouden.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/12/dictator-in-spe-schulz-slaat-helemaal-door-elk-land-dat-geen-verenigde-staten-van-europa-wil-moet-de-eu-verlaten/#comment-756038

  Deze man is gewoon teruggeroepen en gevraagd of hij wel helemaal goed bij zijn hoofd is.

 2. corfo

  Deze Adolf Schulz ” is totaal doorgedraaid door het idee dat hij waarschijnlijk binnenkort met z’n Duitse popo op ’t Duitse pluche kan gaan zitten, als gevolg hiervan gedroeg hij zich als de meest beruchte Duitser óóit : Adolf H.
  Hij, Schulz, kreeg op z’n donder van Merkel i.v.m. de komende regerings-vorming in Duitsland, kreeg toen óók nog eens Dronken Druppie Juncker a.d. telefoon die hem zei dat hij, Schulz, stom bezig was, door met z’n gebral zéér veel Europeanen nóg meer anti-EU te maken dan ze al zijn !
  Als deze vent in de Duitse “regering” komt is het leed, voor de “gewone man” in de EU, niet te overzien.

 3. Paaldanseres

  Brrrrrr…. echt een eng naar menneke….kunnen we die niet bij het grofvuil zetten?

  1. corfo

   @Paaldanseres.
   Hij is al eens bij het grofvuil gezet, maar men had géén plaats voor hem in het grofvuil depot, er was reeds véél te veel Duits grofvuil.

  2. hans-e-pans

   Dat deze enge man dit soort uitspraken te pas en te onpas verkondigd, is een teken dat deze in zijn hoofd zit. Dan kan hij wel zeggen dat hij de uitspraak terugneemt maar die uitspraak blijft in zijn hoofd zitten. Niet in zijn hersens, want deze uitspraak bewijst maar weer eens dat hij daar niet over beschikt.

 4. denk eens na

  Het hoogste woord is er uit verenigde staten van Europa . Als je dat de burgers maar vaak genoeg laat horen raakt er een gewenning op ,rutte deed het vorige week ook die sprak van een federaal Europa , die er volgens rutte nooit zal komen.

 5. Original NL

  Dit stuk shit is een Merkel met baard , zo’n onverbeterbare “Gutmensch” die voor iedereen in europa wel even zal bepalen wat goed en wat slecht is.
  Ook zo’n naïve linkse dombo.

  1. corfo

   @Original NL.
   Dit is een héél gevaarlijke minkukel; tijdens z’n “redevoering” waarin hij de VS van Europa introduceerde, leek hij de reïncarnatie van de beruchte Adolf H. te D.
   Taalgebruik, gebaren, gezichtsuitdrukking, om van te gruwen !

 6. Ni28

  Een Trumpje? Trump maakt waar wat ie beloofd heeft ondanks de tegenstand die hij ervaart in de vorm van rechters. Een Schultzsje is gewoon een grote mond die niets waarmaakt. En gelukkig maar als wij tot een vergelijk zouden willen gaan. Niemand wilt een dictatoriale linkse Europa. Niemand? Dat is niet helemaal waar het gevaar is nog niet geweken.

 7. Guus Geluk

  Het is geen wonder dat de SPD zetels verloor bij de bondsdagverkiezingen. Schulz heeft niet echt een sympathiek gezicht, zo iemand zou je toch voor geen meter vertrouwen?

  1. PMG

   Nee, van jouw uitgestorven-vogelen-soorten-kop wordt je vrolijk!

   1. Guus Geluk

    Tokkie-trol alarm!

    1. PMG

     O, jij hebt privileges hier? Mag afzeiken zonder zelf afgezeken te willen worden? De Moffen keken ook naar uiterlijkheden ….

    2. Zout

     Error code 134 – Program Abort…

     1. Guus Geluk

      Error Baaz, zout rechtsaf…

     2. Zout

      @GG: Error code 134 – Program Abort…

 8. PMG

  Déjà vu. Ene Rutte.

 9. Zout

  Schulz neemt om de dooie dood geen afstand van zijn agressieve woorden. Ze staan hooguit geparkeerd om ze in een later stadium weer van stal te halen.

  De voorzitter van de Eurogroep, Jean Claude Juncker, legde het in 1999 nogmaals uit: ‘We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.’

  https://www.volkskrant.nl/dossier-schuldencrisis/elite-zwendelt-ons-federaal-europa-in~a3297321/

  1. sjun

   Dàt verwacht ik ook niet. Maar vaker maakte Martin S. de verkeerde rekening op. Wie herinnert zich deze nog? https://www.youtube.com/watch?v=CjUUgAwVDg8 Intussen is het duidelijk dat islam en Westerse waarden op zeer gespannen voet staan. Mohammed had niks met mensenrechten en praktiseerde die ook niet. Wie het niet gelooft leest zelf koran, hadith en soenna. Vooral het slotstuk van de koran verwoord in de hoofdstukken 5 en 9 laat aan duidelijkheid niets te wensen over over het karakter van de profeet van islam en zijn instructies voor de volgelingen van alle tijden. Juist dat verhoudt zich bar slecht met Europese waarden en maakt van ervoor vatbare moslims wandelende tijdbommen. Het is zeer verstandig daar voortdurend kritische noten over te laten horen om schade aan mens en maatschappij te voorkomen in plaats van de koers van appeasement, wegkijken en juridisering van kritiek die Martin Schultz voor stond.

 10. Bloem

  Schulz is een gevaarlijke man. Zijn ideeën kunnen leiden tot een gewapend Europees conflict. We hebben expansiegeile Duitsers al eens eerder uit moeten drijven

  1. Zout

   Klopt, wat in ’40 – ’45 niet lukt wordt nu “legaal” door onze strot gedrukt. Het stopt hier echt niet hoor…

  2. PMG

   Bloem, trolletje, doe op zijn minst een beetje je best wanneer je alleen maar de zaak op wilt naaien. Ik neem aan dat je als een uitgehongerde hond zit te wachten op je wekelijkse portie friet met korket uit eigen airdryer of zijn het vanavond spekpannekoeken met stroop en chocoladevla toe?

   1. Zout

    Los van de typering, die nogal óp de persoon is, ziet jouw menukaart er wel lekker uit, als snack dan heh… 😉

  3. Guus Geluk

   Schulz ziet er gevaarlijk uit, maar dat is hij absoluut niet.

   1. Zout

    Want?

    1. Guus Geluk

     Eurofederalisme is geen uitzondering, ook Verhofstadt in opper-eurofiele D66-ers geloven in een verenigd Europa. Schulz, leider van de tweede partij van de bondsrepubliek, zwengelt deze discussie aan.

     Er is helemaal niets gevaarlijk aan Schulz. Je kunt zijn idee afwijzen (dat doe ik ook), maar gevaarlijk? Nee.

     1. Original NL

      @ Guus..
      Iemand met catastrofale denkbeelden én in de politiek is per definitie gevaarlijk.

 11. EllyD19

  Angela trekt aan de touwtjes, hij moet gelijk zijn plaats weten.

 12. Florissa

  Dat de politiek in Nederland in zee gaat straks met een regering waarin deze imbeciel zit ,zegt alles over wat een stelletje mafklappers er in de nederlandse regering zit.

  1. Zout

   Schulz was van 2012 tot 2017 voorzitter van het Europees Parlement, hij weet dus precies waar de touwtjes zitten om aan de Nederlandse regering te trekken. Het zijn allemaal trekpoppen daar op het Binnenhof, Rutte voorop!

   1. eRik2017

    Valt best mee Zout. Op het Binnenhof zijn ze duidelijk dat Nederland soeverein blijft, en vooral Rutte is daar juist duidelijk over!
    Duitsland is het land dat al lange tijd de meeste staatssteun verleent aan Duitse bedrijven, zwaar tegen de wil van de EU. Duitsland wil ook soeverein blijven.
    Niet voor niets dat de partij van Schulz zwaar verloren heeft.
    Frankrijk wil ook soeverein blijven zo kan ik wel even doorgaan.

    1. Vit

     Met Rutte is alleen het probleem dat hij het tegengestelde bedoelt van wat hij zegt.

  2. eRik2017

   Schulz wil juist helemaal in de regering. Net als Lodewijk.

 13. poldi

  Als je Schultz ziet raaskallen gaan de rillingen je over de rug. Met boter en suiker wordt er ingetuind. Zolang Rutte het hier voor het zeggen heeft zal hij er alles aan doen dit volk te knechten om de brave hendrik te zijn voor Merkel en Co, deze despoot in de dop is helemaal op weg totale macht naar zich toe te trekken. We hebben nu eenmaal geen sterke oppositie, die zijn behalve de bekende partijen helemaal ingepakt door Rutte en zijn handlangers het MSM.

 14. Kees

  Vandaag ook vadsige Frans weer op de staatsomroep, die beweerde dat mensen hem beschuldigden van contacten met Poetin, terwijl hij Soros bedoelde.

 15. Babaji538

  ” – Hoe meer commercials, via Flippie Fluitketel, te asociaal
  media, hoe minder en des te groter de schade, die er niet toe doet. – ”

  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.