Genoeg is genoeg! ChristenUnie en SGP zijn klaar met door EU ingefluisterd anti-Israëlbeleid van Nederland

joodsemeneersgp
Foto: De SGP organiseert regelmatig bijeenkomsten over Israël. Bron: Kees van der Staaij / Twitter.

Als het aan de ChristenUnie en de SGP ligt, is het een keertje afgelopen met het pesten van Israël in internationale overlegfora zoals de Verenigde Naties. Want Nederland doet daar volop aan mee, en dat is de twee christelijke partijen een klap in het gezicht.

De kleine christelijke partijen in de Tweede Kamer zijn helemaal klaar met het feit dat Nederland keer op keer meedoet met rondjes Israëlpesten in internationale overleggremia. Er worden regelmatig resoluties bij de VN gesteund waarin Israël wordt gebombardeerd tot grote mensenrechtenschender, of waarin wordt ontkend dat de Tempelberg heilig zou zijn voor joden.

De ChristenUnie en de SGP stellen daar nu ieder een aantal Kamervragen over. Eerder heeft Nederland namelijk via de in de Tweede Kamer aangenomen motie-Van der Staaij c.s. bepaald dat de anti-Israëlresoluties bij de VN niet meer gesteund gaan worden door Nederland. Maar onder druk van de EU gebeurt dat nu regelmatig toch.

De partij van Gert-Jan Segers wil weten waarom Nederland zich constant door de EU laat voorschrijven dat zij Israëlvijandige stemmen moeten uitbrengen. Joël Voordewind stelt de volgende Kamervragen:

DQMl2yvWsAIWxEe.jpg largeBij de SGP gaan ze wat dieper in op de intriges bij de VN, de Algemene Vergadering van dit orgaan alsmede de cultureel-educatieve afdeling UNESCO:

“1. Kent u het bericht ‘151 UN member states vote to disavow Israeli ties to Jerusalem’ over een resolutie binnen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) waarin, analoog aan de Unesco-resolutie van december 2016, de Joodse band met de Joodse heilige plaatsen in Jeruzalem wordt ontkend?
2. Is de berichtgeving correct dat alle EU-lidstaten, dus inclusief Nederland, voor deze resolutie stemden, inclusief de landen die eerder binnen Unesco tegen de resolutie stemden of zich van stemming onthielden?
3. Klopt het dat de Europese Unie (EU) de AVVN na de stemming heeft gewaarschuwd haar standpunt ten aanzien van dergelijke resoluties in de toekomst te wijzigen als de taalkeuze niet neutraler is? Aangezien dit impliceert dat de resolutie onvoldoende neutraal geformuleerd was, waarom heeft Nederland dan niet tegen gestemd?
4. Kunt u aangeven welke andere resoluties binnen de AVVVN en andere VN-gremia in 2017 betrekking hadden op Israël, en wat daarbij het Nederlandse stemgedrag was?
5. Hoe verhoudt het Nederlandse stemgedrag zich tot de aangenomen motie Van der Staaij c.s. van 2 november 2017, waarin de regering verzocht is actief stelling te nemen tegen lidstaten in VN-organisaties die disproportioneel agenderen tegen Israël, en onrechtvaardige resoluties af te wijzen?
6. Welke maatregelen gaat u treffen om alsnog effectief uitvoering aan deze motie te geven?”

Ik ben heel benieuwd met wat voor omzwervingen ministers Halbe Zijlstra en Sigrid Kaag nu gaan proberen te antwoorden op deze vragen…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  En nou hoop ik van harte dat de CU zich terug trekt uit de coalitie en dat de regering valt!

  1.   

   Laat ze nog even wachten tot er nog meer mensen het vertrouwen in de VVD verliezen. Nu zijn ze nog de grootste dus schieten we er weinig mee op.

   1.   

    Waar blijven onze trollen, C.Q,. Blaaskaken?

    1.   

     Die halve tamme is er al met de nick foutmelding.

 2.   

  Cu stap uit dit corrupte zooitje Ze gebruiken deze partij als een voet veeg CU trekt de stekker uit de coalitie Nederland zou U dankbaar zijn

  1.   

   Bij woorden horen daden.

   1.   

    Geloof zonder daden is op zich genomen dood.

 3.   

  Eindelijk lijkt men bij deze bijbelvorsers niet enkel wakker maar ook bereid tot actie te zijn geworden. Steekt dat licht niet langer onder de korenmaat opdat het de omgeving verlicht en de duisternis vliedt.

 4.   

  Europese Unie streeft naar Apartheid in Jeruzalem als toekomstige hoofdstad van 2 staten
  https://brabosh.com/2017/12/04/pqpct-fnd/

 5.   

  De VN is verworden tot een schaamteloze islam-lobby en de EU steunt dat.

  NEXIT!!!!!!!!!!!!!

 6.   

  We kunnen een hoop leren van Israel.

  1.   

   Ben je alweer dronken?!

   1.   

    Ze maken in ieder geval direct korte metten met allah akbar roepers en dat mag ik wel, zekerheid voor alles.

    1.   

     Hmm.
     ze hebben geen keus he? Als je je zelf in een Land nestelt, waar een andere bevolking en religie woont en heerst, in dit geval een andere zandgod dan hun zandgod, dan zal je aangevallen worden. Jij staat toch ook niet toe dat er hier van die minderwaardige haatbaarden een eigen landje zouden gaan stichten? Wat ze bijna gaat lukken ook.
     Ik snap je gedachtengang hoor, echt. Een vijand van de islam is een vriend en bondgenoot. Echter betreft het hier om Israël, en Israël denkt alleen ikke ikke en de rest kan stikke.
     Ik blijf het zeggen. Laat ze elkaar maar lekker het leven zuur maken daar, wij zitten hier met onze eigen problemen.

     1.   

      In Israel weet je als terrorist dat als je een aan slag pleegt het zelf niet overleeft .

 7.   

  In 2013 publiceerde de Adviesraad internationale Vraagstukken (AIV) een uit 47 bladzijden bestaand standpunt over het vredesproces in het Midden-Oosten. Het rapport zwijgt over Israels vreselijke dilemma,s, uitzichtloze situaties en territoriale beperkingen en negeert zelfs zulke wezenlijke punten als de islamitische bedreiging en Palestijnse hetze tegen Israel en de vrede. Aan het eind van het advies eist de AIV het opleggen van sancties tegen Israel en de aanknoping van betrekkingen (door Nederland en de EU) met Hamas, een organisatie die oproept tot de volkerenmoord op alle Joden. Protesten van het Simon Wiesenthal Center, waarmee voor de ontbinding van deze opstokende adviesraad wordt opgeroepen, waren tegen dovemansoren gericht. Wim Kortenoeven, voormalig afgevaardigde van de PVV, beschreef dit als “niets anders dan een boosaardige aanklacht tegen de Joodse staat; het ignoreren van de islamitische wortel van het conflict; het weglaten van beslissende historische data; de weigering of weglating van de legale rechten van het Joodse volk in Palestina; en manipulatie van feiten, cijfers en VN resoluties. ” Er is al jaren een duidelijk patroon te bespeuren van Israelhaat en islamliefde onder Nederlandse politieke figuren, media, allerlei Linkse organisaties en virulente anti-Israel activisten. Velen krijgen met regelmaat een podium om hun sympathie te etaleren voor het corrupte en misdadige PLO bewind in Ramallah en niet te vergeten voor de doodscultuur Hamas in Gaza. Zo heeft de Nederlandse overheidsorganisatie in het rapport “Tussen woord en daad” (perspectieven op duurzame vrede in het Midden-Oosten) opgeroepen om de banden met de destructieve geesten van de terreurbeweging Hamas (door de EU, de VS, Canada en Japan als een terroristische organisatie beschouwd) nauwer aan te halen ten koste van Israel. De voorzitter van de AIV is voormalig Nederlands minister van justitie Frits Korthals Altes de man die als minister van justitie op 17 januari 1989 de twee laatste Duitse nazi-oorlogsmisdadigers (waaronder Ferdinand Hugo Aus der Funten die verantwoordelijk was voor de deportatie van Nederlandse Joden naar de vernietigingskampen) liet vertrekken om zogenaamde humanitaire redenen. (Na de tweede wereldoorlog werden 18 Duitse oorlogsmisdadigers in Nederland ter dood veroordeeld, maar koningin Juliana weigerde het bevel tot executie te ondertekenen).

 8.   

  Nog meer redenen voor een Nexit:

  EU bepaalt wat Nederland in de VN over Israël stemt

  Op 19 november j.l. publiceerde OpinieZ mijn eerste verslag over de continuering van het Nederlandse anti-Israël stemgedrag in de VN door ons nieuwe kabinet Rutte III. Ondanks de uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer hiermee te stoppen, zoals vastgelegd in de motie Staaij/Wilders/Baudet, stemde ons land op 10 november opnieuw acht keer voor, één keer blanco en nul keer tegen bij de start van een nieuwe vloedgolf van anti-
  Israël resoluties in de VN.

  Dit stemgedrag is, zoals sommigen denken, geen vergissing begaan tijdens de wisseling van de wacht op het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar staand beleid.

  Nieuwe resoluties
  Afgelopen donderdag 30 november lieten onze VN-ambtenaren in New York voor de tweede keer zien dat zij hun stemgedrag niet zullen veranderen. In de Algemene Vergadering werden zes nieuwe anti-Israël resoluties aangenomen, ingediend door landen als Qatar, Syrië en Cuba. Nederland stemde drie keer voor, drie keer blanco en nul keer tegen. Het betreft resoluties waarin de VN vijftig jaar ‘Israëlische bezetting’ en de zogeheten Nakba diep betreurt, Israëlische ’terreuracties’ tegen de Palestijnse bevolking veroordeelt en de Tempelberg in Jeruzalem ontdoet van zijn Joodse betekenis.
  Hysterie

  Ook een door Noord-Korea en Syrië ingediende resolutie waarin Israël opgeroepen wordt de Golanhoogte ‘terug te geven’ aan het regime van massamoordenaar Assad, werd in het Walhallah van het internationale recht aangenomen. Deze anti-Israël hysterie in de Algemene Vergadering werd de Britse VN-delegatie te veel: kijk en luister

  https://opiniez.com/2017/12/03/over-het-gezag-en-de-geloofwaardigheid-van-ons-parlement/

 9.   

  Als het aan minister Kaag ligt wordt Israel vandaag nog van de kaart geveegd. Terecht dus dat SGP en CU kritische vragen gaan stellen over het anti-Israel beleid van Nederland bij de VN. Het is trouwens een goed teken dat confessionele partijen zich steeds meer laten horen als antwoord op de islamisering van Europa. Als deze kiezers over zouden lopen naar het FvD, en er is sprake van een trend in deze richting, heeft Thierry zomaar in één klap 23 zetels.

  1.   

   Met een PLO-minister als Ollongren kunnen we helaas niet veel steun voor Israel te verwachten van dit kabinet. De Christen partijen zullen snel hun keutel intrekken in ruil voor meer vertrutting in NL. Net als in de vorige kabinetsperiode toen de grens voor alcoholconsumptie verhoogd werd. Vermoedelijk wordt nu consumentenvuurwerk aangepakt of wordt abortus verboden of iets dergelijks

   1.   

    Het probleem met de CU is inderdaad dat ze niet helemaal zijn te vertrouwen. Ze zijn grillig, onberekenbaar, tikje stiekem en achterbaks, en toch ook behoorlijk links in de aard. Ik neem mijn woorden terug, we hebben van de CU niks te verwachten, die geven kennelijk de voorkeur aan een samenwerking met de grootste Eurofiel van het Binnenhof, dat braakmiddel dat luistert naar de naam Peggel. De SGP is wat rechtser en standvastiger van aard, daar valt misschien nog wat van te verwachten in de toekomst als het gaat over samenwerking met het FvD.
    Wat Israel betreft is het ronduit schandalig dat we door Brussel worden gedwongen tot een vijandige houding ten opzichte van de enige democratie in het hele Midden-Oosten. Ik droom van de dag dat wij de EU zullen verlaten. Een Nexit, liefst per direct. Laat ze toch de hik krijgen daar in Brussel. En dan zeg ik het nog heel netjes, want eigenlijk wilde ik wat anders zeggen.

    1.   

     Laten we hopen op een snelle val van dit kabinet. Nexit komt er alleen wanneer pvv en fvd groot genoeg worden

 10.   

  De SGP snap ik. De CU niet. Zit in dit kabinet……zit liever op pluche dan dat het z’n principes houdt. Ik verwacht hier dus niets van.

 11.   

  Dit kabinet valt door of D66 of de Christen Unie die nu aan kop staat.

 12.   

  De CU en SGP steunen deze coalitie voor wat zilverlingen. En wie zich brandt, moet op de blaren zitten.

 13.   

  Er zijn 3 verscheidene manieren, om
  het woord “beter” te gebruiken.
  1. Beter kan misbruikt worden,
  in de vergrotende trap.
  2. ‘Beter’ kan worden misbruikt,
  vanuit jaloezie.
  3. Ik heb, vanuit bescheidenheid, langer dan
  22 jaar mogen werken, aan de poëziebundel
  “Voor een betere wereld”.
  P.C.M. Hermans
  Tilburg, 5 december 2017

 14.   

  De regering heeft belooft zich in te zetten tegen een groot aantal moties tegen één land. Goed dat de CU het kabinet kritisch volgt.

  Overigens zie ik de moslimhatende reaguurders weer overspannen brullen over de val van het kabinet. Zeker nog in rouw, omdat hun geliefde Geert verloor.

  1.   

   @ GG.
   Wéér een beetje doorgedraaid Guusje ?
   Doe toch normaal, kinderlijk figuurtje.
   Ik wacht op je huisslogan : “Trol alert” !!
   Kom d’r maar in Guzemansje !

 15.   

  O O O;Maar wacht eens even…:Oo,dat oliekraantje$$$$$$$

 16.   

  Dat de CU zich niet als een meeloperspartij weg laat zetten door dit kabinet,ze hebben de CU als kleine kinderen behandeld ,maar nu het er op aan komt ,hang ze aan de haak en laten ze respect tonen ,mee met het akkoord of blaas het kabinet op .

  1.   

   @ Florissa.
   Blaas a.u.b. het kabinet op, zijn we eindelijk verlost van die hele lieg- en bedriegzooi.
   Ik vrees dat het pluche, óók voor de CU, zó heerlijk zit, dat ze gewoon blijven meelopen.
   Dan is ‘t voor mij een clubje zónder enige ruggengraat en past dus precies bij Rubberen Rutje.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!