'Geruststellend': de VVD komt ons op Nieuwjaarsnacht tegen tuig beschermen met GIF'jes en stockfoto's

Geen categoriedec 30 2017, 12:00
Dan ben je al zeven jaar de grootste partij van Nederland, onder anderen door jezelf uit te roepen tot law and order-partij, en dan slaag je er maar niet in om de rust te laten wederkeren met oud en nieuw. In plaats van spijkerharde maatregelen komt de VVD nu aanzetten met nep-WhatsApp-gesprekken, GIF'jes en tenenkrommende stockfoto's.
https://twitter.com/VVD/status/946999318883348481
Het gebeurt helaas "vaak" dat hulpverleners worden aangevallen met oud-en-nieuw. Kennelijk is dat leuk ofzo: terwijl de ambulance iemand aan het verplegen is, val je de doktor en zijn gevolg gewoon aan. Lachen!
De VVD zegt daar terecht over: "Dat mag geen traditie worden." Helemaal mee eens. Maar nu boter bij de vis: wat gaat de VVD aan dit probleem doen? We hebben het namelijk over de partij die al drie Tweede Kamerverkiezingen op rij wist te winnen en al zeven jaar aan het roer staat van de BV Nederland. Deze doorgewinterde bestuurders hebben met al hun ervaring toch wel een oplossing voor dit probleem?
Nou, mispoes. Want de VVD komt niet verder dan platitudes en rare GIF'jes op Twitter. Men meent kennelijk door een WhatsApp-gesprek met "Inge [icon name="heart" class=""]" de ambulancemedewerkster alle agressieve vandalen van Nederland over te halen om morgenavond alsjeblieft geen rotzooi te trappen. Terwijl een geliefde van de vrouw - die een selfie deelt die in werkelijkheid een gephotoshopt allegaartje van stockfoto's is - de vrouw een gelukkig nieuwjaar wenst, is zij hard aan het werk om levens te redden. En wat blijkt om kwart over zes 's ochtends? Alles is gelukt! Geweldig, alweer het land een beetje veiliger gemaakt.
Fijn hoor, VVD. Dankzij jullie 'briljante' filmpjes zijn in no-time alle problemen opgelost en hoeven we ons nooit meer ergens over zorgen over te maken, en al helemaal niet om mishandelingen van hulpverleners. Wellicht dat jullie de tip ook kunnen doorgeven aan collega Pechtold? Eén filmpje maken over zijn appartement in Scheveningen, en ook zijn (PR-)probleem is als sneeuw voor de zon verdwenen. Gewoonweg verbluffend over hoeveel toverkracht één zo'n stockfoto-GIF'je kan beschikken, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten