Haha, zelfs de internationale basisschool staat vierkant achter Zwarte Piet

En zo kunnen we weer een fabeltje begraven: dat Nederland volstrekt alleen zou staan met diens steun voor de traditionele kinderfiguur Zwarte Piet. Zelfs buitenlandse leraren aan de internationale basisschool zien er geen enkel kwaad in, zo bewijst een interessante nieuwe video.

Oké, vanavond is het Pakjesavond en morgen gaat Sint weer terug met z’n stoomboot naar Spanje. Dan houden we weer een tijdje op over Zwarte Piet, maar dat betekent ook dat we vandaag nog even en laatste keer vol op het orgel mogen om onze favoriete kinderheld te steunen.

Want wat blijkt? Zwarte Piet is heus niet alleen populair bij de doorgewinterde Nederlander, bij Henk en Ingrid, of op dorpen buiten de Randstad. Nee, mensen uit de grote boze buitenwereld die naar Nederland verhuizen hechten er belang aan dat kinderen iets wordt geleerd over de Nederlandse cultuur. En daar hoort dus ook de – traditionele! – Zwarte Piet bij. Zie het maar zelf in bovenstaand filmpje. Zelfs de directrice van de Internationale School in Breda geeft breed glimlachend toe: er is niets mis met de traditionele Nederlandse wijze van het vieren van het Sinterklaasfeest.

Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Zeker als je beseft dat de anti-Piet-demonstranten á la Jerry Afriyie en Clarice Gargard zich constant bedienen van Amerikaanse newspeak om hun punt te maken over Zwarte Piet. Alsof een internationale blik ook automatisch betekent dat je afrekent met Nederlandse volks- en kinderhelden. Mooi niet dus, zo wordt door dit prachtige filmpje uit het pittoreske Breda nog maar eens bewezen.

En dát besef lijkt me nu een geweldige afsluiter van de Zwarte Pietendiscussie 2017. Tot in 2018, anti-Nederlandse zielepieten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Babaji538

  Ik ben een groot bewonderaar van de NOS.
  Beter gezegd, ik ben de grootste fan!
  Petra Hermans

 2. Ni28

  Er zijn nog verstandige mensen te vinden die niet bang zijn voor de dreigingen van de linkse fascisten gesteund door onze regering en media.

 3. Kodi

  Ik wens de echte Nederlandse kinderen veel cadeautjes toe. Ze zijn het waard.

  1. Code134

   Waarmee het racistsiche karakter van de pro-Pieters weer eens is aangetoond.

   1. Pecunia

    Heb jij nou echt niets beters te doen?

   2. marco1

    Is ook zo.

   3. Stork

    De term racisme is gekaapt door linksaf

   4. Victor83

    Lulletje-alert!

 4. Heinz

  Het gaat om geld. Al die Pieten en Sinterklazen verdienen er aan. Tegen xxx Euries per bezoekje.
  De kinderen de stuipen op het lijf jagen…….Oh hoe leuk. Tja, kindervriend zegt men dan.

  1. swetsnek

   get a life idiot

  2. PMG

   Gefustreerde zielenpiet, zeker altijd zakje zout gehad?

 5. Christina

  Kijk zo hoort het, leve zwarte piet en leve Nederland!!

 6. toetssteen

  Was een prima uitzending, van genoten. Dát was en is de realiteit. Laat de rest naar janken.

  1. Code134

   Het blijft tobben met het Nederlands, is het niet Toetssteen?

   Ik begrijp dat je in Singapore woont, mogelijk verklaart dit het nogal moeizame Nederlands.
   Je bent overigens niet de enige. Zeker de helft van de reaguurders hier bestaat uit mensen die Nederland verachten en er al jaren niet meer wonen.

   1. corfo

    @ code123.
    Laat je jaloezie niet zo duidelijk zien en gedraag je toch niet zo stom, rioolrat !

    1. A3aan

     Ach, code 1 en nog wat schijnt op een gevoelige plek door een Spaanse vlieg te zijn gestoken en zou aan de achterkant volgepropt zijn met Spaanse pepers. Geen wonder dat je dan niet lekker in je vel zit en jaloers gaat mokken. Een trage en slechte genezing dan maar.

 7. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.