Het partijkartel scoort weer een fijn baantje: Wouter Bos ‘genoemd’ als nieuwe Schipholbaas

Negen hele zetels, maar tienduizend prachtige functies binnen de overheid en het bedrijfsleven. Voorbeeld van vandaag: grote kans dat Wouter Bos de nieuwe chef van Schiphol wordt. Door eigen verdiensten? Mwoah. Daar heeft hij natuurlijk de PvdA en dat partijkartel aan te danken.

Wouter Bos heeft nog geen dag van zijn leven in de transportsector gewerkt. Hij is z’n carrière begonnen bij Shell en is daarna een half werkzaam leven voor de PvdA actief geweest op verschillende functies. Toen Bos zich in 2010 uit de politiek terugtrok begon hij zijn eigen “adviespraktijk voor de publieke sector en de gezondheidszorg.” Whatever that may mean.

Maar nu? Nu is Wouter Bos kennelijk ineens één van de topkandidaten om straks de nieuwe baas van Schiphol te maken. Ja, echt:

“Oud-PvdA-voorman Wouter Bos zou volgens De Telegraaf één van de gegadigden zijn om Jos Nijhuis op te volgen als baas van Schiphol.

Als opvolger van Nijhuis zoemt nu onder meer de naam van Wouter Bos rond, schrijft De Telegraaf zaterdag. Bos, nu nog bestuurder van het VU-ziekenhuis, zou een streepje voor hebben bij de gemeente Amsterdam, grootaandeelhouder van de luchthaven.”

Kennelijk is dat relevant: dat een linkse gemeente je nog herinnert uit de tijd dat je politiek actief was en vaandeldrager van PvdA. Nevermind dat Wouter Bos ondanks verschillende kansen van de PvdA nooit de grootste partij van Nederland heeft kunnen maken, en dat het kabinet dat hij voor z’n vriendjes Lodewijk en Diederik formeerde resulteerde in slechts negen armetierige zeteltjes voor de sociaal-democraten. Maar tijd heelt alle wonden. Toch?

Wel als je lid bent van het fameuze partijkartel, in ieder geval. Dan staat er altijd ergens wel weer een prachtig betaald baantje op je te wachten. En dan kan je na de gezondheidszorg zó de transportsector inrollen. Geloofwaardigheid? Ach, dat kan je niet eten. Maar van het salaris van Schipholdirecteur kan je een vorstelijke (vegetarische) foie gras bestellen!

En dus rinkelt binnenkort de kassa weer bij huize Wouter Bos. Ka-ching!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. eRik2017

  Niet te vroeg roepen. Wouter Bos was in 2008 Minister van Financiën en in die tijd samen met Camiel Eurlings partner in de strijd voor de de verdediging van de marktpositie van Schiphol.
  Als geen ander is hij bekend met de economische belangen van de luchthaven en de invloed van EU wet- en regelgeving. En dan met name EU regelgeving die de concurrentiepositie van Schiphol zwaar kan aantasten.
  Daarnaast weet Bos goed hoe de hazen lopen binnen de (stroperige) politiek.
  Iemand van zeer linkse komaf, daarover zou je je achter de oren krabbelen. Maarja, inmiddels hij ook weer wat ouder en wijzer geworden.

  Boodschap: Ik zie dit niet als een karteloplossing.

  1. Bloem

   Goede grap zeg. U moet stand-up comedian worden

   1. Heinz

    Handelt u in azijn?

    1. Bloem

     U in ketchup?

     1. Heinz

      Hij is goed !!

   2. eRik2017

    Hoezo Bloem?

 2. monach

  Wouter Bos doet ook goede dingen.

  Als ambassadeur van het Amsterdamse bid haalde Wouter Bos het Europese medicijnagentschap EMA binnen. ‘Ik hoop dat ik de stad een dienst heb bewezen.’

  https://www.parool.nl/amsterdam/wouter-bos-komst-ema-is-goed-voor-economie-van-de-stad~a4540483/

  1. Bloem

   Daar heeft hij niets anders aan bijgedragen dan de eer opstrijken. U doet met uw uitspraak de mensen achter de schermen tekort

  2. Heinz

   Afgeven is ook een kunst….maar doe het wel met kennis van zaken. Wouter Bos heeft ook de banken gered van een desatreuse ondergang. Het failliet van de bank zou een ramp voor ons land betekend hebben die zijn weerga niet kent. Zoals wij hebben kunnen lezen in het F.D. (niet bepaald een “linkse” krant) boert de bank weer prima! Misschien is het nuttig om het artikel te laten schrijven door een economisch redacteur.

   1. Original NL

    Heinz…..
    Niet Bos maar wij de belastingbetalers hebben de banken gered…
    Dus ere wie ere toekomt!

   2. Bloem

    Weer een alias van Dopper? U bent degene zonder kennis van zaken

   3. wheelboy

    Wat een onzin Heinz . Ijsland wat veel kleiner is qua mensen en economie daar viel de grootste bank destijds icesave om herinner je het nog !! Ijsland heeft toen die bank laten vallen .En zij waren veel eerder economisch op de been als de landen in de EU die er last van hadden .Ook waren de ijslanders niet de klos dat zij de schuld van de bank moesten betalen . Enige wat destijds de ijslanders voelde was de devaluatie van hun munt de kroon . En door die devaluatie waren ze ineens stukken goedkoper begon hun economie te groeien en hadden ze niet de lasten van de bank op hun rug .Vergeet niet Banken zijn bedrijven . En als bv een bedrijf als ASML om zou vallen dan laten ze het vallen als een baksteen .Dat hebben we met daf en fokker wel gezien . Veel te veel topfiguren hebben belang dat een bank niet omvalt die hebben er teveel geld in zitten .Daar moet je het zoeken niet dat hier de economie in elkaar had gestort .giraal verkeer is zo om te leiden .

  3. penis aqua di rosa

   Moet je daar blij om zijn? Vraag de bewoners van de Zuidas hoe ze zich hier mee opgescheept voelen?

  4. wheelboy

   LOl ja toen hij uit de politiek stapte dat was het beste wat hij kon doen . Die man heeft ons miljarden gekost . En nog . Vergeten dat hij ABN veel te duur kocht en er zijn maatje zalm neer zette . Die bank als die vandaag verkocht zou worden levert miljarden verlies op . Daarom zijn ea aandelen nog steeds in staatshanden . Mensen vergeten te snel wat een partij gedaan heeft .Dat is nu duidelijk in de peilingen te zien PVDA stijgt weer .Die salonsocialisten zouden niet een zetel meer moeten hebben . Dan heb ik 100X meer respect voor de SP .

  5. wheelboy

   Heel mooi geciteerd monach . Maar zon goed ding is het niet !!! Ten eerste een gewone Amsterdammer kan straks geen huis meer kopen of huren in Amsterdam . Ooit er bij nagedacht dat al die lui straks een woning kopen of huren? En die zijn er niet toh . Een ras echte Amsterdammer kan naar Almere verhuizen .Door de komst van dit buro zullen de huizenprijzen nog verder oplopen .De enige die er wel bij varen zijn de zoon van Magriet die er bergen woningen heeft en oerlemans en consorten .Jij en ik echt niet .Het is maar hoe je een verhaal verkoopt .

 3. Fortiori

  Flauwe schenenschopperij

 4. Code134

  Bos is al geruime tijd uit de politiek. Het kan toch niet zo zijn dat politici voor de rest van hun leven uitgesloten moeten worden van topfuncties?

  1. denk eens na

   Het gaat er om dat iedereen er op kan solliciteren . niet( gegeven)

   1. Code134

    Je meent dat topfuncties in het bedrijfsleven altijd via een openbare sollicitatieprocedure moeten worden vervuld?

    Op welke planeet woon je?

    1. denk eens na

     yep , waarom zou een iemand hoog in het bedrijfs ???leven deze functie niet kunnen vervullen???

     1. denk eens na

      Als de dat ontkend ben je inderdaad een troll .

     2. Code134

      Dat kan ook hoor, maar men zag meer in Bos.

     3. denk eens na

      Men zag inderdaad Bos. En sluit de rest uit omdat die niet in het baantjes kartel zitten.

 5. penis aqua di rosa

  Kennis en kunde schijnt niet van belang te zijn. Om het haagse wilde hij liever pappa spelen, het V.U. ziekenhuis pff, wat weet hij van geneeskunde en aanverwante zaken en dan nu Schiphol? Toch fijn als je vriendjes hebt die je steeds een treetje hoger schuiven op de financiële ladder. Je vaart gewoon op de reeds zittende deskundigen en hoopt op succes. Als zou ik verkozen worden, ik zou me schamen op deze manier RIJK te worden. Kijk naar ene van Dam, ook zo’n socialist met diepe zakken.

  1. Freud

   Penis!
   En jij hebt die “Kennis en Kunde”? Moet je als directeur van een ziekenhuis soms arts zijn en tegelijk ingenieur en ook nog econoom? Zo’n onnozel beeld dat je hier schetst. Mensen als van Dam en Bos hebben wel steeds in de volle schijnwerpers gestaan en Wouter Bos heeft het aangedurfd een omvallende ABN-AMRO-Bank te redden voor 20 miljard. Dat geld komt overigens met rente weer terug en de arbeidsplaatsen zijn gered. Dat is wat anders dan achter een lep-top wat lasterlijke praatjes te verkopen. Als Bos niet geschikt wordt geacht redt hij het heus niet. Weer zo’n rare gedachte, dat Den Haag zoiets even kan bedisselen. Een troost voor jou en voor Nederland: Jij wordt het in ieder geval niet!!

 6. eRik2017

  Mensen, mensen, vlieg elkaar niet meteen in de haren!

  Vergeet niet dat wij in Nederland niet zo heel veel topbestuurders meer hebben om te laten solliciteren, want wij hebben niet zoveel bedrijven meer die internationaal echt meedoen. Niet voor niets is Rutte zo overtuigd dat wij bedrijven terug moeten halen naar Nederland.
  Unilever en Shell, inderdaad Baudet, er zal zeker een overweging zijn. Maar ook Philips en ASML lopen gevaar. En waar is Stork gebleven?
  Fokker werd al eerder opgeofferd. Het groot potentieel marktaandeel herken je aan wat er vandaag wordt ingevuld door het Braziliaanse Embraer. Het was de regering Kok die vond dat wij onze eigen Nederlandse maakindustrie maar niet moesten steunen.
  EU regelgeving wil alleen nog maar verder verhinderen dat wij als soeverein land onze eigen industrie en dus ook economie beschermen.

  Nogmaals, Wouter Bos was in de jaren van de grote aanval op de concurrentiepositie van Schiphol de partner van Camiel Eurlings. In die dagen had Wouter Bos de mogelijkheid om socialistische belangen boven economische belangen te stellen, en dat heeft hij niet gedaan.

  En laten wij wel wezen
  En er is alleen maar een gerucht van de Telegraaf, en tot op dit moment heb ik dit gerucht nog nergens op Internet bevestigd gezien.

 7. Babaji538

  Camiel Eurlings en de verdwenen roebels.
  Of waren het nou Franse francs?
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.