Hoogleraar Universiteit Utrecht blijkt antisemiet: “Holocaust wordt opgevijzeld, Joden zijn parasieten!”

Bij de Universiteit Utrecht blijkt jarenlang een antisemitische hoogleraar te hebben rondgelopen. Jan Tollenaere, zoon van een vader die in de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de Duitsers, zegt in een interview met de Belgische televisie dat hij Joden “geen sympathiek volk” vindt. Hij noemt zichzelf openlijk ‘antisemiet’ omdat hij Joden ziet als “profiteurs” en “parasieten”.

Daar is die progressieve Universiteit Utrecht dan maar weer lekker mee. Al vijfentwintig jaar geeft hoogleraar Jan Tollenaere er onderwijs in de scheikunde. Nu is de man ongetwijfeld een verdienstelijk chemicus, maar van geschiedenis en verdraagzaamheid heeft de “Gewoon hoogleraar De computationele medicinale chemie” duidelijk geen kaas gegeten, zo bleek gisteravond tijdens een uitzending van de Belgische staatsomroep Canvas over de nazaten van nazi-collaborateurs getiteld “Kinderen van de collaboratie“.

Aan het woord kwam dus ook Jan Tollenaere, die de zoon is van de beruchte nazi Reimond Tollenaere. Hij ronselde in de Tweede Wereldoorlog jongeren voor de Waffen-SS en maakte zijn zoon wijs dat Hitler absoluut geen crimineel was. Ook was hij de propagandaleider van de VNV, de Vlaamse variant van de NSB.

Nu moet je kinderen nooit veroordelen op basis van de (al dan niet gebrekkige) opvoeding die ze van hun ouders ontvangen hebben, maar zoon Jan is inmiddels ook 79 en zou beter moeten weten. Maar dat doet hij dus niet, zo leerden we dus gisteren bij Canvas:

Tollenaere: “Was dat allemaal wel waar? Ik denk wel dat er propaganda is om de Holocaust op te vijzelen, op te schroeven, en er cynisch misbruik wordt gemaakt om dat nu uit te buiten voor het geld.”

Tollenaere ging nog een stapje verder en zei over de Joodse gemeenschap: “het is geen sympathiek volk, ik heb daar geen voeling mee”. Hij omschreef zichzelf openlijk als “antisemitisch” en noemde Joden in één adem ook “parasieten, profiteurs en náre mensen”.

Dit is uiteraard buitengewoon schokkend. Antisemitisme van het zuiverste water, en dat snapt Tollenaere ook zelf. Waarom mag dit soort nazistisch gespuis zich nog altijd emeritus hoogleraar van de Universiteit Utrecht noemen? Dus hop: ontneem de man zijn eretitel, en snel een beetje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Viertel

  Duidelijk. Deze prefesser is een lul.

  1. denk eens na

   Een lul met een duitse helm op.

   1. Zout

    Een penis heeft sowieso een (vlees)helm. Dus die zetten we weg onder de noemer: pleonasme. 😉

    1. Chris Schoneveld

     Niet bij de Joden 🙂

     1. Zout

      Jij verward de eikel met de voorhuid… 😉

      Doorgaans hebben álle mannen een vleeshelm, en die noemt men: eikel.

    2. Chris Schoneveld

     In het geval van deze professor zou je bijna wensen dat de vrijheid van meningsuiting grenzen had. Aan de andere kant is het misschien goed dat we hierdoor met de neus op de feiten worden gedrukt dat anti-semitisme nog steeds bestaat, ook buiten de Islamistische gemeenschap.

 2. sjun

  De man was chemicus en geen sociale wetenschapper. De case toont echter eens te meer aan dat niet elke ‘witte jas’ van alle ‘witte jassen zaken’ verstand heeft maar het best op zijn eigen deelgebiedje bevraagd kan worden om er iets wijzer van te worden. Kritisch luisteren en doorvragen voorkomt dat je quatsch al te serieus neemt. Dat geldt overigens niet enkel de verhalen van witte jassen. Ook zwartrokken (religieuze voorgangers), ganzeveren (journalisten, nieuwslezers en columnisten) en ervaringsdeskundigen hebben de wijsheid niet in pacht en leveren slechts eigen bouwstenen voor de constructie van het hele huis der wijsheid. En al die materialen moeten op kwaliteit beproefd worden alvorens ze in te voegen.

  1. Bloem

   Ben benieuwd waarom hij chemie is gaan studeren. een goedkoop alternatief voor Zyclon-B zal een mogelijke reden geweest zijn

 3. Ruud562

  Waarom mag dit soort nazistisch gespuis zich nog altijd emeritus hoogleraar van de Universiteit Utrecht noemen? Waarom Tim?
  Omdat hij het over joden heeft en niet over zwarten of islamieten!

  1. Rosasolis

   @Ruud 562. Ben ik helemaal met je eens. Hoe is het dat zo een imbeciel ooit zo hoog is geklommen? Deze man heeft al lang geleden zijn ideeen gevormd, n.a.v. zijn Nazi
   vader. Misschien is Universiteit Utrecht hier ook enigszins schuldig. Kennelijk hebben
   zij vergeten wat het woord “Universiteit” betekend: universeel denken. Maar nooit bekrompen!

 4. Ni28

  Over deze mensen lees je nooit wat in MSM.

 5. Abraham50

  Moet kunnen. Hij kwetst geen moslims, zwarte mensen, Marokkanen, Silvana Simons of meer van die linkse hippies. Wat is het probleem dan?

 6. Bloem

  Dhr. Dopper houdt zich gedeisd, vermoed echter dat hij niet heel negatief opdeze professor zal reageren

  1. Zout

   Ze zijn momenteel met z’n vieren beste Bloem.

   1. corfo

    @ Zoet/Bloem.
    U bedoelt kennelijk :
    Dopper I
    Dopper II
    Dopper III
    Dopper IV
    ?

    1. swetsnek

     Die was ook kampbeul corfo let op mijn woorden

    2. Bloem

     Iemand met zoveel persoonlijkheden moet haast wel schizofreen zijn. Wel prettig als je alleen bent heb je nog altijd een andere persoonlijkheid om mee te kletsen

  2. Abraham50

   Ik heb gemeend namens hem te mogen spreken.

 7. sonar

  Hoogleraar scheikunde ,en wat blijkt het moet zijn schijtkunde want meer is het niet .
  Heel veel hoog geleerde die een mandaat gehaald hebben zijn van blijdschap weer gek geworden .

 8. Code134

  Het antisemitisme zit diep in onze christelijke cultuur. Dit soort Nederlanders zijn ook bepaald geen uitzondering: in de Tweede oorlog werden hier relatief de meeste Joden weggevoerd naar de vernietigingskampen, met de hartelijke hulp van veel Nederlanders.

  Het schuldgevoel is niet weg en blijkt met name uit de hysterische behoefte het antisemitisme als uniek kenmerk op de moslims te projecteren, een typisch geval van balk in eigen oog.

  1. swetsnek

   Moet jij toch wel bij zijn geweest dan met je Jodenhaat

  2. Rosasolis

   @Coda 134. Hoewel antisemitisme was altijd aanwezig door de eeuwen, niet alle Christenen waren antisemitisten. Gedurende WW 2, waren er veel Christenen,
   Protestant en Katholiek, die de Joden hadden geholpen te vluchten of onderdak hadden
   gegeven. Vele Christenen werden opgepakt en naar de Nazi kampen gestuurd. Een van die helden was dominee Dietrich Bonhoeffer, die zijn leven had gegeven om Joden en andere te redden…Ik denk dat je heb die beroemde film “Schindler’s List” gezien in de
   bioscoop of op TV. Dit is een ware verhaal van nog een Christen held. En ergens in Hitler’s krankzinnige boek “mein kampf” staat dat hij was van plan om ook “verlost te
   zijn van de Christenen”…Vergeet niet dat Jeshua (Jesus) was een Jood, en werd opgevoed met het geloof en alle tradities van de Joodse volk. En dat er vele Joden hem volgden wegens zijn hervormings idealen. Deze Joden werden de eerste Christenen. En vele van onze hedendaagse Christenen weten dit feit.

   1. PMG

    En diezelfde Joden spijkerden Christus aan het kruis! Pontius Pilatus probeerde hem nog te redden. Daarom hebben katholieken een hekel aan Joden en hielp de Paus himself de Nazi’s te vluchten na WOII. Ook Luther was super anti-joods!

    1. Bloem

     Het waren de Romeinen die hem aan het kruis nagelden. Ken uw geschiedenis

     1. PMG

      Jaja, die mochten het klusje opknappen, kregen opdracht om het uit te voeren, verder niets. De Joden hadden het verzoek ingediend en na gevraagd te zijn om een bevestiging door PP werd dit joodse verzoek ten uitvoer gebracht.

      Niet proberen af te leiden of te verdraaien Fleurtje!

     2. Guus Geluk

      Dat klopt. De veelgeprezen kerkhervormer meende derhalve dat de synagogen van Joden in brand moesten worden gestoken en spoorde de kerk voorts aan Joden kwaad te doen.

      Dit christelijk antisemitisme, gevoedt door de geschriften van Luther, heeft de Joden veel leed berokkend.

     3. Rosasolis

      @Bloem. Inderdaad de Romeinen voerden dit afschuwelijke taak uit,
      nadat de corrupte groep Joden hadden Rabbi Jesus verraden. De Bijbel
      beschrijft hoe dit ging. En als oratorium zangeres (nu gepensioneerd),
      heb ik dit geschiedenis gezongen in de prachtige arias geschreven door
      zoveel companisten. De meeste Nederlanders kennen Handel’s
      Messiah, die nu overal wordt uitgevoerd. Deel 2 van dit zeer geliefde
      oratorium is niet meer gezellig. De alt aria “He was Despised and Rejected”, vormt een van de hoogte punten van Messiah. Rond Pasen
      zijn er de passie muziek van vele companisten. Waaronder ook vele
      Stabat Maters, met Latijns text.

    2. Seneca

     U bent zeker een praktiserend RK? Mag ik uw mening vernemen over paus Leo X, die heeft gezegd: ‘dit sprookje over de jood Jezus Christus, levert ons elke dag goed geld op’.

    3. Rosasolis

     @PMG. Het waren een groep fanatieke joden, waaronder een aantal corrupte mannen die Jesus verraden. Pontius Pilatus heeft niet probeert Jesus te redden. De toenmalig wet van de Romeinen was dat wegens de Joods Paasfeest, een crimineel mocht pardon krijgen. Dus die corrupte mannen koos
     een andere in plaats van Jesus. Vergeet niet dat een dag eerder, toen Jesus kwam naar Jerusalem, hij was geschrokken van de geld handel die plaats vond in de tempel, en hij uitte hevig kritiek op deze corrupte mannen…Daarom werd hij door dit groep verraden. Luther was een hervormer die dit als zijn hoofdoel zag. Hij hield had enorm haat tegen de
     Katholieke kerk, maar veel minder tegen de Joden. In feiten vele joden bekeerde tot de Protestant geloof, of door vrije keus of via een huwelijk. Een
     van de grootste companisten van de 19de eeuw was Felix Mendelssohn, wiens
     Joodse familie bekeerde tot de Protestant geloof. Felix schreef veel prachtige
     muziek voor de kerk. In feite, hij werd de later vervanger van J.S. Bach in Leipzig. Ook G. Mahler bekeerde tot de Christelijk geloof.

     1. PMG

      Geklets! De Joden hebben Jezus vermoord en gezegd ‘Laat zijn bloed over ons en over onze kinderen komen’ (Mattheüs 27:24, 25).
      Nou, dat hebben ze geweten. Zie hieronder de vrij vertaalde tekst uit de Bijbel. Gevalletje eigen schuld, dikke bult.

      Tegen de menigte die wil dat Jezus gedood wordt, heeft Pilatus zojuist gezegd: ‘Ik heb geen basis gevonden voor de beschuldigingen die jullie tegen hem inbrengen. Ook Herodes trouwens niet’ (Lukas 23:14, 15). In een poging Jezus’ leven te sparen, kiest Pilatus nu voor een andere benadering. Hij zegt ‘Het is bij jullie gebruikelijk dat ik op het Pascha iemand vrijlaat. Willen jullie dat ik de Koning van de Joden vrijlaat?’ — Johannes 18:39.

      Pilatus weet van het bestaan van Barabbas, een gevangene die bekendstaat als rover, rebel en moordenaar. Dus vraagt Pilatus: ‘Wie willen jullie dat ik vrijlaat, Barabbas of Jezus, die Christus wordt genoemd?’ Opgestookt door de overpriesters roept het volk om de vrijlating van Barabbas, en niet die van Jezus. Pilatus vraagt nog een keer: ‘Wie van de twee willen jullie dat ik vrijlaat?’ De menigte schreeuwt: ‘Barabbas’! — Mattheüs 27:17, 21.

      Verbijsterd vraagt Pilatus: ‘Wat zal ik dan doen met Jezus, die Christus wordt genoemd?’ Het volk schreeuwt: ‘Aan de paal met hem!’ (Mattheüs 27:22) Tot hun schande eisen ze de dood van een onschuldige man. Pilatus pleit: ‘Waarom? Wat voor slechts heeft deze man gedaan? Ik heb niets gevonden waarvoor hij de dood verdient. Ik zal hem daarom straffen en hem vrijlaten’ (Lukas 23:22).

      Ondanks Pilatus’ herhaalde pogingen scandeert de hysterische menigte: ‘Aan de paal met hem!’ (Mattheüs 27:23)

      Pilatus ziet dat zijn pogingen niets uithalen. De situatie dreigt zelfs uit de hand te lopen. Daarom neemt hij wat water en wast zijn handen voor de ogen van de menigte. Hij zegt: ‘Ik ben onschuldig aan het bloed van deze man. Het is jullie eigen verantwoordelijkheid.’ Maar zelfs dit brengt het volk niet tot bezinning. Integendeel, ze zeggen: ‘Laat zijn bloed over ons en over onze kinderen komen’ (Mattheüs 27:24, 25).

   2. Code134

    Jezus was een Jood en dat gold ook voor de leden van de vroege christengemeente maar ze zetten zich tegelijkertijd zodanig af tegen de Joden die de nieuwlichterij van Jezus afwezen dat de Evangeliën naar hedendaagse maatstaven kunnen worden gelezen als antisemitische geschriften.
    Het christendom is daarmee een een uitgesproken antisemitische godsdienst geworden. De Holocaust die de christen Hitler organiseerde past daarmee ook naadloos in een eeuwenoude christelijke traditie van Jodenhaat en jodenvervolging.

    http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11291f82.htm

    1. Holland

     Code134 heeft een geheel eigen ‘theorie van alles’ ontworpen, zoals hij onomwonden te kennen geeft. Knap hoor.

    2. eRik2017

     Error Code134, je bent hierbij absoluut knetterget verklaard.
     Je weet niet eens waar je het over hebt.

     1. Code134

      Ik weet niet precies wat je bent als je ‘knetterget’ bent maar vast staat dat je me die status toedicht, eRik. Lijkt me minder erg dan knettergek.

      🙂

  3. Holland

   Code134, het verschil is dat van de Nederlanders slechts een zeer gering percentage antisemiet is en in de Nederlandse cultuur antisemitisme moreel veroordeeld wordt.

   Echter, vrijwel alle moslims krijgen Jodenhaat van jongs af aan mee en het wordt binnen hun cultuur volledig geaccepteerd en normaal gevonden.

   1. Code134

    Ik wijs liever op de feiten: in Europa bestaat het antisemitisme vanaf de middeleeuwen en we hebben een traditie van eeuwenlange pogroms, uitmondend in de Holocaust.

    Zo gek zullen de moslims het in redelijkheid niet meer kunnen maken. We zijn de laatsten om hen de les te lezen.

    1. eRik2017

     Welke feiten dan nu weer Code? bronnen? of slechts luchtbalonnen.
     En mensen praten hier gewoon Nederlands. “Uitmondend?” OMG! Een rivier mondt uit in een meer of een zee, een gebeurtenis niet. Jouw taal is panoramaliteratuur.

     1. swetsnek

      hahahaha tja eRik2017 dat weet foutcode zelf niet wat hij allemaal bazelt hahaha die idioot kletst zichzelf voorbij

     2. Mariposa78

      eRick waar does not compute naar verwijst, is de Russische koptische christenen die de Russische joden de schuld gaven voor de dood van de vermoorde van Tsaar Alexander 2de (1881/ 1882).
      Ook al is daar nooit enige bewijs voor gevonden en als je toedertijd een buitenlandse arbeider was dan werd je ook vervolgd en gedood.

    2. swetsnek

     zegt de Jodenhater persoonlijk

    3. Mariposa78

     Wat schrijf je nou? Does not kompute.
     Gezien je woord keuze van “pogroms” dan weet je ook wel dat het een Jiddisch/ Russisch woord is? en wat er mee bedoelt word?

  4. eRik2017

   @Code wat bzael je nou allemaal. Je zit hier op een blog van mensen die gewoon nedertlands spreken en jij probeert geletterd en belezen over te komen. Ik snap nooit ene hol van jouw luchtbalonnen. Een “uniek kenmerk projecteren”??

   Ook jouw misbruik van komma’s maakt mogelijk hele andere zinnen dan je bedoeld.
   Wat wou je nou zeggen?, dat de meeste Joden vnl. door toedoen van Nederlanders werden weggevoerd in verhouding tot toedoen van Duitsers. Of werden in Nederland relatief de meeste Joden aghevoerd in verhouding tot andere landen?

   Wat je ook wilt vertellen, geen cijfers, geen bronnen, enkel luchtbalonnen.
   Ik moet je wel zeggen dat jij je uberhaupt op behoorlijk glad ijs begeeft met statements over betrokkenheid van Hollanders bij de deportatie van Joden en antisemitisme in onze christelijke cultuur. Je weet niet eens wat je zegt.

 9. Rosasolis

  De appel valt niet ver van de boom, nietwaar?! Hoe is dit man ooit hoogleraar geworden?
  En is hij nog steeds in dienst bij Universiteit Utrecht? Ik hoop dat de studenten van dit universiteit een boycot tegen dit man zullen leveren aan de directie van de universiteit, en ook een protest vergadering organiseren tegen dit waardeloze man. Universiteiten behoren respect en samenwerking van leraren en studenten te bevorderen. De directie moet zorgen dat dit rotte appel verdwijnt voordat hij meerderen gaat besmetten met zijn haat tegen onschuldige mensen. Neo-Nazi’s die haat aankondigen, behoren geen eervolle functie aan een universiteit te hebben!

  1. Mart

   Helaas Rosasolis, de universiteiten prediken al decenias het marxistish denkbeeld,en vergiftigen de studenten daarmee…heb genoeg afgestudeerden in de familie…”Ome Mart begrijpt het nog steeds niet”,is hun leuze.

 10. Nasrani

  Hij zegt mijns inziens niets anders dan wat islamieten openlijk durven te zeggen. Dus, geen nieuws

 11. swetsnek

  Als ik naar die kop kijk zie ik een kampbeul ,wie ziet dat nog meer ??

 12. PMG

  Tussen ‘niet mogen’ en haten zit een heel groot gat. Zwaar overtrokken dit artikel, stemmingmakerij!

 13. Kodi

  Je kan hem hooguit verwijten dat hij eerlijk is over wat de gangbare denkrichting is om in de academische wereld door de ballotage heen te kunnen. Hij doet toch niets anders dan de gangbare politieke correctheid van het linkse deugdgilde verwoorden?

 14. Limburgse Kuifje

  Deze man nu direct strafrechtelijk gaan vervolgen voor racisme, discriminatie, groepsbelediging en het ontkennen van de holocaust. Als ‘minder, minder’ tot een proces al leidt dan mag hier strafvervolging zeker niet ontbreken. Welk OM, welke burgemeester, organiseert nu de aangifte ????

  1. PMG

   Nooit van gehoord

  2. trampoline

   Maar het Wilders proces heeft enkel tot doel om een politieke concurrent te demoniseren.
   Verschil moet er zijn, toch?
   (Cynisme off)

 15. DolleDries

  Het ontkennen van de Holocaust is toch strafbaar.

  1. PMG

   De Holocaust wordt nergens ontkent hier. Hij zegt dat de Holocaust wordt op gevijzeld m.a.w. steeds naar voren wordt gebracht.

   1. DolleDries

    Kan niet vaak genoeg opgevijzeld worden.

    https://www.youtube.com/watch?v=qIBs27l_NyQ

 16. Ritter

  Het is inderdaad schokkend maar niet meer schokkend dan wat Turkse jongeren ,die in Nederland zijn geboren (!), over Joden en Hitler zeggen.

  Deze jongeren vinden Hitler positief omdat hij Joden uitmoorden. Ze zeggen dat dus openlijk voor de camera. Kennelijk zonder schaamte omdat deze denkbeelden algemeen zijn in de islamitische gemeenschap.
  ————–

  Schokkende beelden. GingerTurk wil nieuwe Shoa
  https://www.geenstijl.nl/3360511/ntr_onbevoegd_gezag_turken_hat/

 17. C.oitus

  Hopen doet dat deze lamlul een dikke vette pneumonie krijgt die niet meer te behandelen is met antibiotica.

 18. Viertel

  Een christen, een jood en een moslim zitten gebroederlijk bijeen.
  Zegt de christen: “De joden, die hebben Jezus vermoord”
  De jood: “Nee hoor, dat waren de moslims”.
  De moslim: “Onzin, 2000 jaar geleden waren wij er nog niet”.
  De jood: “Oké, laten we het dan nu even over Jeruzalem hebben”.

 19. A3aan

  Je kunt een kind niet straffen voor de daders van de ouder(s), echter, als je 79 jaar bent mag je hopen dat het door de ouders “vergiftigde” kind het gif, de indoctrinatie van haat tegen m.n. de joden, na zo veel jaar is kwijtgeraakt. Dat het gif nog steeds in zijn lijf, hersenen, zit toont aan wat indoctrinatie met een kind kan doen, een waarschuwing voor al de geïmporteerde extreme moslims die met hetzelfde gif zijn overgoten.

 20. trampoline

  Ontkennen of bagatelliseren van de holocaust is bij wet verboden in de hele EU. Deze man dient te worden gearresteerd en veroordeeld.
  Het feit dat de Belgische overheid zich daar niet aan houdt, geeft de kwalijke rol van die overheid aan.

  1. Anton Adriaan

   Belachelijk he? Je mag van alles over alle volkeren en rassen dingen negatief zeggen, behalve over de joden en hun holocaust. Hier op deze site bijvoorbeeld mag er een totale genocide plaatsvinden onder de moslims, dan hebben we het over behoorlijk wat miljoenen. Maar das niet erg. Want islam.
   Hypocriet maar waar.

   1. Code134

    Dat is inderdaad schokkend. Typerend zijn de reacties op de genocide op Rohinya’s die nu plaatsvindt, die wordt hier schaamteloos goedgepraat omdat de slachtoffers moslims zijn.

    1. Holland

     De echte genocide van dit moment vindt plaats op de 215 miljoen christenen die vervolgd en verdreven worden, met meer dan 100.000 dodelijke slachtoffers per jaar als resultaat. Meer dan 15 maal zoveel als die Rohingya moslims die u te pas en onpas opvoert. Waarom hoor ik u daar niet over?

     1. Code134

      Welke bron heb je voor die 215 miljoen?

   2. sjun

    Voorlopig wijst een historie van 1400 jaar islam omgekeerd uit. https://youtu.be/t_Qpy0mXg8Y Om een of andere reden wens jij daaraan voorbij te gaan. Die cultuur van alles of niets wordt wel eens beantwoord zoals invaserende, plunderende, brandschattende en moordende Rohingya’s of Bengali in Myanmar ondervonden toen de lokale bevolking zich te weer begon te stellen en ze er subiet allemaal uitgooide.

    In de Europese historie zagen we ook iets dergelijks toen Spanje zich van haar eeuwenlange bezetters en uitbuiters bevrijdde. In Zweden wordt intussen in weerwil van persbreidel duidelijk dat overtolerantie met onaanspreekbaren al tot cumulerende maatschappelijke kosten ten koste van zorg, veiligheid, onderwijs, justitie, huisvesting, economie en vrijheid van meningsuitig geleid heeft.

 21. meijer61200

  Echt een moffenkop. Poets je af en toe wel de bruine laarzen van je papa? Misschien komen die nog wel eens van pas.

 22. jowyajax

  Deze man hadden ze moeten vergassen ipv van de joden wat een smerige schoft is deze kerel.

 23. Fortiori

  Er bestaat een zwaar misverstand over de rol van Nederland tijdens de bezetting. Zonder de hulp van de Nederlandse Politie was het de Duitsers nooit gelukt om zoveel Joden op te pakken en af te voeren. Dank zij een perfecte administratie van de Burgelijke Stand. Ook het onderduiken was niet een zaak die een twee drie was geregeld. Er moest flink voor betaald worden. Ook voor voedsel. Oorlogs winstmakers. Wees daarom zorgvuldig met uitspraken over heldhaftigheid.

  http://www.blikopdewereld.nl/blog/3716-de-rol-van-de-politie-in-nederland-tijdens-de-tweede-wereldoorlog

 24. Anton Adriaan

  Ik snap dat mensen dit schokkend vinden. Het is er bij ons Europeanen ook flink ingestampt dit soort mensen te haten.
  Maar ik zie een aardige verstandige man die grip heeft op de realiteit. Kan niets ontdekken wat hij nu precies fout zegt.

  1. PMG

   Breaking news:

   Protester with no legs is shot dead by Israeli troops

   Read more: http://www.dailymail.co.uk

 25. Bes Tolen

  Als het over het jodendom gaat, komen de emoties in volle hevigheid los. Mijns inziens past een rustiger beschouwing omdat mythevorming een belangrijk deel vormt van alle geschiedenis, die ons uit oude en zelfs in de jongste tijden (fantasieën, fake nieuws, propaganda, leugens, sublimatie, enzovoort) wordt overgeleverd. Natuurlijk zijn er vaststaande feiten zoals de holocaust. Maar we moeten wel ons bewust zijn, dat de achtergronden, de oorzaken van onheil een eerlijke diepgaande analyse behoeven. Waar is het fout gegaan en hoe is dat gekomen, wat heeft zich er af gespeeld of is er juist helemaal niets gebeurd en waarom wordt dit of dat verteld? Dat zo’n oud-professor uit Utrecht denkelijk principieel fout zit (wat heeft hij precies gezegd?), behoeft verder geen emotioneel commentaar. Om ieder, die ongewenste uitspraken, zelfs zulke, doet maar van alles te ontnemen of straf op te leggen, of daarvoor te pleiten, gaat m.i. te ver. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Daar hoort ook onder dat iemand van wederwoord kan worden bediend. Maar wel is aan te bevelen dat het zinnig gebeurd.

  1. Code134

   Ik ben het met Bes Tolen eens dat het geven van wederwoord bij voorkeur op een zinnige wijze gebeurt.

  2. eRik2017

   Bes Tolen lult exact dezelfde wollige taalprobeersels als Error code.
   Die is dus gewoon aan het trollen. Hij is het met zichzelf eens!

   1. Code134

    eRik2017 heeft het helemaal door: Bes Tolen en ik zijn dezelfde persoon en ik ben ook nog Guus geluk, Kong, Blue Monday, en vele anderen.

    Paranoia is best wel een nare aandoening.

   2. Zout

    Inderdaad eRik, de teller loopt en er zijn er al minimaal vijf geteld. Multinickers zijn het uiteraard altijd met zichzelf eens.

 26. PMG

  In 2009 pleitte Mark Rutte voor een zo groot mogelijke vrijheid van meningsuiting; hij eiste met partijgenoot Atzo Nicolaï de opheffing van het verbod op godslastering en bovendien van het verbod op Holocaustontkenning. Rutte verklaarde: “Hoe onzinnig het ook is dat iemand de Holocaust ontkent, verbieden moet niet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.