Hoppa! Rechter oordeelt: ontslag 'antiradicaliseringsexpert' Saadia ait-Taleb hartstikke terecht

Geen categoriedec 21 2017, 17:00
De louche 'deradicaliseringsexpert' Saadia ait-Taleb die deze zomer de laan uit werd gestuurd bij de Gemeente Amsterdam hoeft haar baantje niet terug te krijgen, zo oordeelt de rechter donderdag.
Niets dan goeds over de doden, luidt het spreekwoord. Toch moet het even gezegd worden: hoewel de overleden Eberhard van der Laan als burgemeester van Amsterdam veel moois heeft achtergelaten, kunnen we er niet omheen dat hij er op sommige dossiers gewoon een regelrechte puinhoop van heeft gemaakt. Met als dieptepunt: de antiradicaliseringstrajecten die zijn gemeente aanbood.
Deze zomer bleek hoe bizar veel er mis wat bij dat project, waarbij er geheel naïef gedacht werd dat je geradicaliseerde moslims wel weer even op het juiste pad kunt brengen met de juiste begeleiding. En dat terwijl zelfs ex-moslimradicaal waarschuwde: mensen kunnen slechts deradicaliseren als ze dat zelf geheel oprecht willen - hen daartoe dwingen levert helemaal niets op.
Centraal bij het onderzoek naar de louche praktijken hier staan Saadia ait-Taleb en Fatima Elatik en hun corrupte Amsterdamse PvdA-netwerkje aan doorschuivers. De dames blijken vrolijk opdrachten te hebben gegeven aan familieleden en kennissen, die daarmee voor het doen van beide niets enorme bedragen aan belastinggeld konden incasseren, waar Saadia en Fatima zelf natuurlijk ook weer van profiteerden. Vooral die eerste dame maakte het wel erg bont: ze stelde een kerel waarmee ze een amoreuze verhouding had aan als expert. In die positie bereikte de man eerder dat zijn 'cliënten' radicalier dan minder radicaal werden, maar dat vond Saadia natuurlijk allemaal prima.
Totdat dit bekend werd, en het hele kaartenhuisje in elkaar donderde. Van der Laan stuurde haar - nouja - de spreekwoordelijke laan uit, en met goede redenen. Maar dat was ze het, brutaal als ze is, niet mee eens. In de hoop haar dikbetaalde baantje terug te krijgen, besloot ze dit aan te vechten bij de rechter, die haar vandaag hard in ongelijk stelde: volgens de rechtbank is bewezen dat hier sprake was van belangenverstrengeling en dat 'deze gedraging plichtsverzuim oplevert'. Dat kun je wel zeggen ja.
Toch zou dit slechts het begin moeten zijn. Deze zaak heeft maar weer eens aangetoond hoe rot de hele PvdA-maffia in onze hoofdstad is, en hoe nodig het is dat die boel wordt opgedoekt. De grachtengordelstad is het schoolvoorbeeld van de werking van het baantjescarroussel: hoewel de PvdA als partij ingestort is, hebben leden nog steeds vele van de mooiste baantjes in handen. Tijd om daar bij de gemeenteraadsverkiezingen van aankomend voorjaar eens stevig mee af te rekenen, dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten