Israël knapt vuile werk van het Westen op, en neemt Iraanse basis in Syrië onder vuur

1024px-IAF-F-35I-and-F-16I-nf
Foto: Twee vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht. Bron: Israeli Air Force / Wikimedia Commons.

Israël is het enige land in de Westerse coalitie dat nog strijdt tegen de malicieuze invloed van de sinistere Iran-Hezbollah-Rusland-coalitie die in Syrië de dienst willen uitmaken nu ISIS verlsagen is.

Sinds ISIS verslagen is, is in Syrië een nieuwe orde opgestaan. Eentje die niet alleen als doel heeft om President Assad aan de macht te houden, maar ook Syrië wil gebruiken als uitvalbasis voor allerlei geopolitieke belangen. Als je bekijkt wie die nieuwe stoelpoten zijn die Assad overeind moeten houden, dan is dat niet om vrolijk van te worden. Zo wil Rusland toegang blijven houden tot de Middellandse Zee, zodat het Europa kan lastigvallen wanneer het maar wilt.

Problematischer voor andere landen in de regio zijn echter de aanwezigheid van Hezbollah en Iran. Deze twee entiteiten hebben er nooit blijk van gegeven een afschuw van (staats)terrorisme te hebben, en willen Syrië graag gebruiken als uitvalbasis om die ene doorn in het oog van de (islamitische) regio te bestrijden: Israël.

Israël zelf zit daar natuurlijk helemaal niet op te wachten, en slaat gewoon keihard terug naar de evil coalitie die zich in Damascus gevormd heeft. En dat gaat met de voortvarendheid die we van de joodse staat kunnen verwachten: met hypermoderne bommenwerpers. Hoppa:

” Israël heeft met gevechtsvliegtuigen een Iraanse basis in aanbouw niet ver van de Syrische hoofdstad Damascus aangevallen. Dat heeft de Syrische staatstelevisie bevestigd.

De aanval was op een basis bij al-Kiswah, 15 kilometer ten zuiden van Damascus. De Syrische luchtafweer zou in actie zijn geweest. Er zijn tot in de Syrische hoofdstad hevige explosies gehoord en de elektriciteit viel in delen van de stad uit.”

Het is triest maar waar: Israël moet weer eens z’n eigen boontjes doppen. De NAVO-landen hebben het namelijk gewoon laten gebeuren dat één van de meest kwaadaardige regimes ter wereld gewoon doodleuk diens militaire aanwezigheid kan opbouwen op een steenworp afstand van kritische bondgenoten. Heel erg triest, eigenlijk.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Wat een, eh, interessant artikel zeg. Goed geschreven hoor, Tim! Netanyahu zal jou kunnen waarderen. ((Oy vey))

 2.   

  Logisch toch?
  In het Westen zijn heel veel Moslims die het niet zouden pikken als wij dat deden; dus laat men het over aan Israël, dat door Moslims toch al wordt gezien als de ultieme vijand. Daar verandert dus niets aan.
  Zo houdt het Westen haar handen schoon en kan het beweren dat wij er niets aan kunnen doen. Hoe ontzettend laf weer!

  1.   

   Joden en moslims(van het zelfde laken een pak) willen graag oorlog voeren.

   Niet onze zaak! Laat ze beiden verrekken in dat woestijngebied!

   1.   

    Ik ken weinig joden met een uitkering en vele hebben goed gestudeerd daarom gaat je vergelijking mank.

  2.   

   Leg eens uit: waarom moet het Westen een legerbasis bombarderen die in wezen geen bedreiging vormt voor de Westerse wereld?

   De moslims staan hier buiten.

   Israël ziet de Iraanse aanwezigheid kennelijk wel als een bedreiging en gaat derhalve over tot militair ingrijpen.

   1.   

    Omdat Iran met haar nucleaire aspiraties een keiharde bedreiging is voor ons. Daarom!

    1.   

     Het Westen heeft in de eerste plaats een deal met Iran gesloten en in de tweede plaats was deze specifieke legerbasis geen directe bedreiging voor het Westen. De suggestie dat het Westen zo’n basis van Iran zou willen aanvallen, mist elke grond.

     Nee, Westerse moslims worden er weer voor noppes bijgehaald. Ze hebben hier niets mee te maken.

     1.   

      Een deal gesloten met Iran. OMG, wordt eindelijk eens wakker.

     2.   

      Kun je inhoudelijk ingaan op mijn punt?

     3.   

      @guusje
      ook voor u en uw geestverwanten geldt: ‘onderschat nooit het vermogen van de mens om zijn ondergang te ontkennen’.
      @Anton Adriaan
      Ik heb vele reacties gelezen, maar die van u slaat werkelijk alles! Wat bedoelt u eigenlijk met de uitdrukking (Oy vey)?
      Is dat grappig bedoeld of etaleert u hiermede uw anti joodse gevoelens? Men zegt in Zeeland en dat is op u van toepassing: ‘u bent zo stom, u kunt alleen van brood stront maken’ (arme, zielige man).

     4.   

      Je gaat zeer off-topic, senecaatje.

 3.   

  We zouden op veel meer vlakken een voorbeeld moeten nemen aan Israel .De Israëliërs met hun 6 miljoen joden hebben de islam meer onder controle dan het westen waar maar 6 tot 9 procent de islam vertegen woordigt is.

 4.   

  Obama heeft Iran versterkt door de deal die met Iran is gesloten. Een deal waar Trump sterk tegen was.

  Ook weer een van de slechte nalatenschappen van Obama net als de val van Kadaffi (waar o.a Obama en vooral Clinton voor verantwoordelijk waren) waardoor Libië in een chaos is veranderd en vanuit dat land nu illegale migratie stromen richting Europa reizen.
  ———
  Hoe Iran probeerde om de Arabische Staten langzaam te laten verdwijnen
  https://nl.gatestoneinstitute.org/11412/iran-arabische-staten

 5.   

  Enkel volledige migratiestop kan gestage toename islamitisch antisemitisme in België afremmen

  “Mode ontwerper Karl Lagerfeld stelde vast dat men – zelfs al liggen hier tientallen jaren tussen – niet miljoenen Joden kan doden om dan later miljoenen van hun ergste vijanden binnen te halen en voegde eraan toe: “Ik ken iemand in Duitsland, die een jonge Syriër opnam. Deze Syriër zei: ‘Het beste dat Duitsland uitvond, was de Holocaust.’ De jonge man werd voor de deur gezet.”

  https://brabosh.com/2017/12/02/pqpct-fle/

 6.   

  Interessant artikel over de situatie in Gaza.
  ————————

  Hoe de opkomst van het salafisme Gaza bedreigt en Israël ernstig verontrust

  “De eens feodale Palestijnse facties Hamas en Fatah komen misschien dichter bij verzoening in Gaza, maar salafistische jihadistische groepen die gedurfde aanvallen lanceren, zouden elke toenadering kunnen bederven, waardoor de Palestijnen mogelijk in een ander conflict in het proces worden meegesleept.”

  https://brabosh.com/2017/12/01/pqpct-fjm/

 7.   

  Heel goed, wij hebben daar niets te zoeken!

 8.   

  Trollenaanval!

  1.   

   Wat maakt men hier weer druk om een aanval op een pan-militaire basis voor terroristen van een dictatoriale buitenmacht in Syrie! Israel heeft potverdorie toch geen schooltje met schoolkinderen gebombardeerd? Iran heeft zijn agressie niet meer alleen maar op Israel gericht. http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/11/iran-dreigt-europa-moet-op-zijn-tellen-passen-563077/

 9.   

  Laten wij er maar in geloven dat de basis in aanbouw niets te maken heeft met agressie naar de Joodse staat, maar eigenlijk bedoeld is om van daaruit de vrede te verkondigen. Aangezien Islam vrede is valt er weinig te vrezen. Alleen zo verschrikkelijk jammer dat die vrede met zoveel geweld wordt gebracht. Parijs, Brussel, Londen. Israel wil dit even voor zijn.

 10.   

  Moet Iran een tweede zuid Korea worden ??

  1.   

   Noord Korea

 11.   

  Zo wil Rusland toegang blijven houden tot de Middellandse Zee.

  Vreemd hè, met een marinehaven in Sebastopol, ook de enige reden waarom Rusland de Krim niet aan Oekraïne en de EU liet. Mijn Sympathie voor Rusland, de VS en de EU is zeer beperkt, maar ik vond en vind de houding van Rusland op dat gebied niet meer als logisch. Als ik president van Rusland zou zijn had ik ook niet tegen de EU gezegd dat zij mijn marine haven, de enige die ook in de winter te gebruiken is, mochten hebben en ook niet dat zij mijn toegang tot de wereld-oceanen mogen afsluiten.

  Dat de Israeli´s zich niet afhankelijk maken van de willekeur van Iran en het Westen vind ik trouwens net zo logisch. Ze hebben van beiden niets goeds te verwachten, dus houden zij hun grenzen veilig.

  1.   

   Ik zie Iran trouwens als een soort Rusland van het midden-oosten( ze zijn trouwens ook niet voor niets bondgenoten). Iran doet precies in het midden-oosten wat de Russen in Europa doen.

 12.   

  Ja dat Israël de dood of de gladiolen wat een prachtig volk om zich met hand en tand te verzetten.
  Laten we niet vergeten dat Nederland een soort bloedbroeder is met het vechten tegen Zwarte Piet.

 13.   

  De haat naar Israel wordt er bij de Moslim van jongs af aan ingelepeld. Niet gek dus dat ze adequaat corrigerend optreden en dat klusje even klaren.

  1.   

   Alsof Israël een keuze heeft? De enige reactie is de frontale actie. En Israëls tegenstanders weten dat. #juni1967

 14.   

  “malicieuze” invloed
  “sinistere” Iran-Hezbollah-Rusland-coalitie
  “evil” coalitie
  Wat een belachelijke, hoogdravende en dramatische benamingen allemaal… Het lijkt wel een propaganda praatje ! Het is overigens wel aan Rusland te danken dat de oorlog in Syrië is beëindigd, en dat er voor het Syrische volk een einde is gekomen aan die verschrikkelijke 6 jaar durende nachtmerrie. Dankzij Rusland is er weer rust, vrede, veiligheid en stabiliteit. Of was de schrijver van bovenstaand artikel dat misschien per ongeluk even vergeten ?

 15.   

  Eigenlijk is de oorlog in Syrië daarom begonnen; de macht van Assad en de invloed van Rusland alsmede dat van kernmacht Iran en de gelieerde terroristische organisatie Hezbollah zou doorbroken moeten worden.
  Nu de IS in deze regio verslagen is, wil Israël voorkomen, dat het vacuüm wordt opgevuld door vijandige elementen.

  Nog hoopvoller is het nieuws van afgelopen maand, dat de joodse staat 40.000 Afrikaanse vluchtelingen uit voornamelijk Sudan en Eritrea heeft opgedragen binnen drie maanden het land te verlaten, omdat anders gedwongen deportatie volgt.
  Waarom voert Europa en met name Nederland geen dergelijk beleid ten aanzien van gelukzoekers?

  1.   

   Omdat de invasie (meer dan 700 per maand) van de gelukszoekers in Nederland een vooropgezet en gedicteerd plan is dat vanuit Brussel wordt geregisseerd.

 16.   

  Wanneer Assad zijn regime heeft hersteld moeten we beginnen met het terugsturen van alle oorlogsmisdadigers en jihadisten opdat ze berecht kunnen worden in de landen waar ze hun slachtoffers hebben gemaakt.
  Ook hulde aan de Russen die de christelijke en andere minderheden hebben weten te redden uit de apocalyptische klauwen van de -door de westerse bondgenoten zoals de Ottomanen, Saoedies en Qatari- gesteunde suni doodseskaders.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!