Kerstmis afgeschaft in plaats waar Jezus opgroeide. Islamitische burgemeester geeft schuld aan Trump

Geen categoriedec 15 2017, 9:00
Er wordt dit jaar geen Kerstmis gevierd in de Palestijns-Israëlische plaats Nazareth. Zo besliste althans de islamitische burgemeester Ali Salam van het Israëlische stadje. Volgens hem is er geen "vreugde" meer te beleven aan de feestdagen nu Donald Trump de stad Jeruzalem heeft erkend als de officiële hoofdstad van Israël.
Christenen die hoopten deze Kerstdagen op pelgrimstocht naar Israël te gaan komen van een koude kermis thuis. In Nazareth, een plaats die veelvuldig genoemd wordt in het Nieuwe Testament als de stad waar Jezus z'n kinderjaren doorbracht, zal geen Kerstmis worden gevierd. Dat maakte de stad bekend na een besluit van burgemeester Ali Salam, die daarmee een streep trok door een festival en een kerstmarkt.
Volgens Sallam valt er geen enkele lol meer te beleven aan de feestdagen, omdat Donald Trump bekendmaakte dat hij Jeruzalem gaat erkennen als de hoofdstad van Israël. En dus mogen de christenen van de 75.000 inwoners tellende plaats lekker op een houtje bijten:

"The city council announced Thursday that Mayor Ali Salam, a Muslim, had ordered the axing of all planned artistic events, including a festival and large Christmas market.

“Our identity and faith aren’t up for debate,” Salam said. “The decision [by Donald Trump about Jerusalem] has taken away the joy of the holiday, and we will thus cancel the festivities this year.”"

Er wonen in Nazareth tienduizenden christenen. Ik ben heel benieuwd hoe zij tegen dit besluit van burgemeester Salam aankijken om dit jaar maar gewoon helemaal geen kerstfeest meer te vieren, omdat in de Verenigde Staten (aan de andere kant van de wereld) iets wordt besloten over Jeruzalem (helemaal aan de andere kant van Israël). Nee, natuurlijk zijn geloven geen 'debatsonderwerp', maar wat Salam hier doet is een derde geloof - het christendom - het Jeruzalem-debacle binnenslepen. Hie zijn echt maar een paar woorden voor: heel erg triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten