Lijsttrekker PVV Emmen zegt sorry voor zijn Hitler-kapsel: ‘Ik heb he-le-maal niets met rechts-extremisme!’

Tom Kuilder, de lijsttrekker van de PVV Emmen, ontkent ook maar iets te maken te hebben met rechts-extremisme. Zijn kapsel, door velen herkend als de coup van Derde Rijk-dictator Adolf Hitler, was zeker geen bewuste zet, zegt Kuilder nu.

Het plaatsje Emmen in Drenthe klinkt misschien als een gekke plek voor de PVV om mee te doen met de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, maar met de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen werd de partij er wél de grootste. Reden dus voor de Provinciale Statenfractie om een zevenkoppige lijst op te stellen.

En wat blijkt? Evenals de lijsttrekker van de landelijke partij, heeft ook de leider van de PVV Emmen iets met curieuze kapsels. Toen hij bij zijn eerste interview als gemeenteraadskandidaat in beeld kwam, moest menigeen toch onwillekeurig terugdenken aan nazi-dictator Adolf Hitler. Die had namelijk precies zo’n coup. Maar volgens Tom Kuilder is dat kapsel van hem zéker geen bewuste zet:

“De lijstrekker van de PVV in Emmen, Tom Kuilder (35), werd vrijdag op sociale media mikpunt vanwege zijn uiterlijk. Hij verscheen met een ferme scheiding in zijn haar. Op internet werden vervolgens grappen gemaakt dat hij op Hitler leek. ,,Het is een nieuw kapsel’’, reageert Kuilder. ,,Zelf had ik die associatie totaal niet gemaakt. Ik vind het echt heel naar, ook voor mijn ouders.’’”

We zullen Tom maar op zijn Arisch-blauwe ogen geloven, maar vreemd blijft het natuurlijk wel. Want de jongen heeft thuis vast ook wel een spiegel hangen waarin hij kan zien hoe z’n haren erbij hangen.

Daarnaast mag hij verder iedere band met rechts-extremisme verafschuwen, maar zijn gedrag op Facebook zegt iets anders:

“Op zijn Facebook-pagina deelt Kuilder onder meer berichten van Identitair Verzet. De Nederlandse geheime dienst AIVD besteedde in het jaarverslag over 2014 aandacht aan Identitair Verzet als één van de rechts-extremistische organisaties in Nederland. Kuilder: ,,Ik volg veel, in binnen- en buitenland. Maar dat betekent niet dat ik het met alles binnen die organisaties eens ben. Voor alle duidelijkheid: met rechts-extremisme wil ik he-le-maal niets te maken hebben.’’”

Of Tom dus een ongure rechts-extremist is? Dat mag u zelf bepalen. Ikzelf vind het hele samenspel in ieder geval allemaal wel héél erg toevallig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Sam C

  Toeval bestaat niet. Dit is mijns inziens een bewuste keuze van deze man. Dit doet de PVV geen goed lijkt mij.

  1. david1veenstra

   Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent en wordt niet voor de gek gehouden zoals bij andere partijen. De man is gewoon eerlijk.

  2. loes530

   kan ook zo maar er op gezet zijn

 2. B. Pascal

  Het is natuurlijk niet alleen het kapsel. De Hugo Boss kleuren en soort gelijk costuum maken de vorm af. Hugo Boss ontwierp de SS uniformen. Het is dezelfde stijl! De rode spelt maakt de bedoeling duidelijk. Of , je moet er van houden?. Laten we niet vergeten dat 1/3 NSB stemde in 1939. Groot deel van Nederland is rechts. Dus dat het weer opstaat is niet raar. Dat komt omdat links te lang geen concessie heeft willen doen aan recht. Stap voor stap schuift de politiek in een linker hoek. (We doen het al jaren zo, is de gedachte in alle partijen), dat er nu non conformisten opstaan is niet alleen noodzakelijk maar ook een gevolg van eigen handelen in de politiek. Al ben ik niet voor deze stijl.

  1. Zout

   @B. Pascal: Een groot deel van Nederland is onverschillig en laat zich vrijwillig naaien door leugenaar Rutte c.s.

   Terug naar het onderwerp: Dit kan natuurlijk niet! Afscheid nemen van deze kerel.

   1. swetsnek

    Pascal haalt dat allemaal uit de foto Zout hij is net Sherlock Holmes lol

  2. Bloem

   Beste heer Pascal even ter informatie speciaal voor u, zo een beetje iedere zelfrespecterende zakenman en pak dragende politicus draagt wel eens iets van Hugo Boss. Ik hoop voor u dat u bij dergelijke vergelijkingen niet in een Volkswagen rijdt. In dat geval mag u zichzelf, volgens uw eigen theorie, direct aan gaan geven als rechts extremist

   1. B. Pascal

    Ik ben zelf in Hugo Boss getrouwd. Je hoeft daarmee niet te ontkennen dat Hugo Nazi was. Dat was hij wel. Basf – bayer enz idem dito.

    1. Bloem

     Wil dat dan zeggen dat u een Nazi bent? Persoonlijk ben ik meer een Armani man. De waarheid gebied te zeggen dat ik mezelf dat kan veroorloven. Desalnietemin….. u meende op basis van kapsel en pak een Nazi geïdentificeerd te hebben. Dat is een zeer populistische denkwijze. Hugo Boss was een foute man met een geweldig gevoel voor design. Twee details die niet met elkaar te verwarren zijn. Hopelijk kunt u zich in het vervolg wat genuanceerder uitlaten. Vooringenomenheid is eerder een zwakte dan een sterkte.

  3. PMG

   Sinds wanneer zijn Nazi’s rechts? Dat zijn Socialisten sukkel!

   1. B. Pascal

    Je hebt gelijk! Nazi socialisme is links, fout van mij. Goed deze PVV toont zich rechts nationaal in oude links nationaal look.

   2. B. Pascal

    Je kunt natuurlijk ook niet ontkennen dat het Naziregime zich als rechts nationaal uitte en profileerde onder de bevolking. Dat ze daarna slachtpartijen aanrichte op een linkse manier zagen weinigen aankomen. Het is van belang om de krachten kritisch te benaderen.

    1. Bloem

     Heeft u ooit overwogen een geschiedenisboek open te slaan? Zeker doen, daarna kunt u goed voorbereid deelnemen op dit forum

  4. david1veenstra

   Het is nog erger. Naarmate de oorlog vorderde, dus NA de bezetting, werd het ledental van de NSB drie maal meer. Anderen noemen dit waaarschijnlijk ‘pragmatisch’.

 3. Code134

  Een typische PVV-er.

  1. Zout

   @Error: Want?

   1. Code134

    PVV-ers mogen geen nazi’s worden genoemd maar laten niets na om ons dat te doen denken.

    1. swetsnek

     iets met vrouwtje zoeken of toch rukken code drol heeft het nog steeds niet begrepen ROOOOOOOOOOOOOOOOT OPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

    2. sonar

     Als zulke figuren als jij code dat vinden dan zijn wij goed bezig ,want het verstandelijke vermogen van jullie staat op nul,en dat komt nooit meer goed ze zijn namelijk afgestorven.

    3. Zout

     @Error: Concrete voorbeelden waar niet meer gedeald wordt?

   2. Feit

    Code denkt dat zo de gemiddelde PVV-er eruit ziet.

    Het is aandoenlijk, ik weet het…

  2. wheelboy

   hahah de voorganger van kees van der staaij ooit gezien? van der Vlies ? Die had bijna hetzelfde kapsel 20 jaar geleden . Maar of het nu slim is van die lijsttrekker ook ik zet er mn vraagtekens bij .Van de andere kant wie zoekt zal vinden .

  3. sonar

   Code wanneer schiet jij jezelf af met 134.

   1. swetsnek

    Zal niet gaan sonar, die is al veel te ver heen die paar cellen kunnen niet meer anders dan hier de hele dag rondhangen en nutteloos iets rond brallen. Hij mist zijn wijfie heel erg geloof ik

    1. sonar

     @Swetsnek K wil die code wel intoetsen , scheelt heel veel kosten op termijn als die cellen nu al niets meer doen ,is opnemen dan niet meer nodig of we sturen hem naar Dood 66.

   2. Feit

    Code is idd een enorme viezerik. Zou mooi zijn als hij zichzelf verwijderd van deze wereld. Met zijn onophoudelijke nazi vergelijkingen. De zwakkeling.

    Zijn we weer een stapje dichter bij het paradijs.

    1. swetsnek

     Zou inderdaad mooi zijn maar die hufter gaat dan voor een trein springen want dan zadelt ie de bestuurder nog met iets op, Laten we hem een stuk touw opsturen een strop erin wil in nog wel maken,

 4. david1veenstra

  Het plaatsje Emmen?
  Die Tim, die komt ook de grachtengordel niet af zo te lezen.

  De PVV lijsttrekker ziet er uit als ieder ander persoon.
  Een foto kan ook vertekenen. Onze Tim lijkt volgens Google image search precies op Michael Panhuis, de moordenaar van Anne Faber.

  http://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/waarom-michael-panhuis-de-moord-op-anne-faber-opbiechtte/3

  Alkmaar 108.618
  Emmen 107.417
  Westland 105.885
  Delft 101.007
  Venlo 100.872

  Ga terug naar school Michael, sorry, TIM

  1. PMG

   Inderdaad, wat een sukkel, het plaatsje Emmen, pffff, een grote bek over de hele wereld maar van eigen land geen idee. Melk komt van de supermarket.

 5. swetsnek

  Mussolini was kaal dussssss ?/??????

 6. Duckday

  De media begint weer tegen de PVV zwart te maken Zoek eens wat anders op er zijn er genoeg PVDA CDA VVD hoeveel strafbare feiten doofpot en ga zo maar door de linkse hap draait weer op volle toeren

  1. loes530

   zo is dat Duckday

  2. Dubbele Komma

   2 woorden: alexander penthouse.

 7. Ritter

  Laten we iemand beoordelen op zijn daden en niet op zijn uiterlijk en roddels.

  Tom Kuilder zegt dat hij niets met z.g “rechts extremisme” heeft te maken en dat neem ik aan als een feit tot het tegendeel is bewezen.

  1. Code134

   Behalve dan zijn sympathie voor het extreem-rechtse en racistische Identitair Verzet. Dat kapsel is natuurlijk helemaal niet toevallig.

   De PVV trekt bruin tuig aan. Hoe zou dat toch komen?

   1. swetsnek

    ben jij al bruinwerker geworden ??? hahahaha

   2. Anton Adriaan

    Code134,
    Het echte “bruine tuig” wil niets met de PVV en de aanhang van deze partij te maken hebben…
    Laat dat duidelijk zijn.

    1. Dubbele Komma

     nee anton mussert,het echte bruine tuig zoals jij dat noemt waren al bondgenoten met moslims in 40-45 net zoals ze dat vandaag doen.

     winston churchill had daar nog eens een aardige quote over iets van de fascisten van de toekomst zullen de anti fascisten zijn.

     goedenavond verder.

     1. Anton Adriaan

      Dubbele cummah heeft de datum 40-45 van horen zeggen. De bruine waren veel langer actief dan 1940.
      Maar weet hij veel.. hij praat ook maar andere na, ook dat bondgenoten met moslim geleuter van m. In de ogen van de “bruine” waren moslims zwaar minderwaardig. 😉
      maar nogmaals.. weet jij veel…
      linkse bomenknuffelaar

     2. Feit

      Dat is niet helemaal waar, Anton.

      Google eens: Hitler Mufti

      Ze hadden de zelfde agenda. Dat moet je toegeven.

     3. Anton Adriaan

      Klopt feit. Dat ontken ik niet. Maar dat had natuurlijk meerdere redenen waaronder manschappen, olie/munitie en zeker niet om met die gasten te knuffelen. Zij vonden bijvoorbeeld de Japanse bondgenoten veel meer superieur dan die zandbaklui. Maar wat nodig was was nodig.

     4. Feit

      Dat ben ik wel met je eens. De moslim was niet echt een ariër.

      Maar ik vind hun beide ideologie treffend op elkaar lijken.

      Met alle respect, maar je kan niet anders dan toegeven dat Hitler wel wat gemeen had met Mohammed. Buiten het feit dat ze beide machtsgeil waren is het toch zo dat zij beide leiders waren van een ideologie die toch naar 1 rijk streeft. Ze praten beiden over strijd daarvoor. (Mein Kampf vs Jihad). Ook hebben ze een perfecte afbeelding van een mens die perfect in dat rijk past. (de ariër vs het evenbeeld van Mohammed, de moslim).

      Ze schijnen dezelfde hobby te hebben nml het uitroeien van joden en andere untermenschen.

      Het zal aan mij liggen maar ik vertrouw ze allebei hetzelfde.

   3. wheelboy

    Code 134 ik heb liever met bruin tuig te maken (overigens maak je je schuldig aan discriminatie van de gekleurde medeburger).Dan met witte boorden criminelen

   4. Sam C

    Beter bruin tuig dan Linkse bivakmutsen die de hele boel slopen en een politicus hebben vermoord.

 8. Spaanse kok

  Een werkzoekende jurist met een Facebook link naar extreem rechts.
  http://www.dvhn.nl/drenthe/Lijsttrekker-PVV-Emmen-Verkeerde-indruk-door-nieuw-kapsel-22772517.html
  .
  Vreemd dat hij geen werk kan vinden.
  Dan maar de politiek in.
  Bij welke partij kom je met zo een CV door de screening heen.
  Het antwoord is duidelijk.

  1. Feit

   Weer zo’n oen..

   O wacht. Het is dezelfde oen.

  2. Dubbele Komma

   ach spaanse kraag,als alexander penthouse de politiek in kan ,mag deze knakker het ook van mij. alexander penthouse was als wethouder in leiden al corrupt,wat maakt dit dan nog uit?, doei!

 9. Bloem

  “Op zijn Facebook-pagina deelt Kuilder onder meer berichten van Identitair Verzet. De Nederlandse geheime dienst AIVD besteedde in het jaarverslag over 2014 aandacht aan Identitair Verzet als één van de rechts-extremistische organisaties in Nederland” beste heer engelbart hiermee impliceert u dat het niet zonder risico’s is om jezelf te begeven op bepaalde sites! Dat zou dan ook voor allen participanten op het DDS forum gelden. Lijkt mij een beetje enge gedachte om op een dergelijke wijze te classificeren.

  1. Ritter

   Bloem

   “Identitair Verzet” verzet zich tegen de islamisering en massale illegale immigratie.

   Kennelijk ben je tegenwoordig “extreem rechts” als je dus tegen de islamisering en massale illegale immigratie bent.

   1. Spaanse kok

    Nu is bekend van Ritter dat hij/zij probleemloos recht buigt wat krom is.
    De classificatie extreem rechts duidt op het geweld wat niet wordt geschuwd.
    Niet de hierboven genoemde zaken.
    Leuk geprobeerd maar helaas, mislukt.

    1. Bloem

     Beste Spaanse Kock, u neemt deel aan het DDS-forum. Wat maakt dat van u? Naar definitie van bepaalde groeperingen is ook DDS extreem rechts. Niet volgens mijn definitie, echter de AIVD zal echt wel meekijken om politieke aspiraties vroegtijdig te saboteren

   2. Bloem

    Beste Ritter, je bent tegenwoordig al extreem rechts wanneer je een slechte kapper hebt. De norm is extreem links, met een afwijkende mening ben je dissident en ben je vogelvrij

   3. Code134

    Mogelijk moet Ritter zich even verdiepen in het racistische en extreem-rechtse Identitair Verzet.

    http://ikje.blogspot.nl/2013/06/oorlogsverklaring-van-neofascistisch.html

    1. swetsnek

     Heb er even naar gekeken geen wonder dat je vrouw is gaan lopen zeg maar rennen jij bent gestoord tot op het bot idoot

     1. Feit

      Gestoord op het bot idd.

      Maar zeer vermakelijk, dat dan weer wel.

     2. Fortiori

      swetsnek…..je hebt talent man. Iets meer aan interpunctie doen. Dan komt er vast een leesbaar stukje van jouw hand. Absoluut doorgaan, de fles en kretek sigaretten laten staan.

     3. swetsnek

      Fortiori whats in a name hahahahaha code 12345677 or whatever laat je nakijken jongen.
      Los rondlopen is voor jou niet gezond

 10. trampoline

  Discrimineren op grond van ras, kleur of uiterlijk is bij wet verboden.
  Je mag deze man dus niet bekrtiseren vanwege zijn haardracht volgens de wet; daartegen kun je aangifte doen.

  1. Feit

   Idd, maar dat zien ze niet.

   Churchill zei het al een keer. De volgende fascisten zijn de antifascisten.

   1. trampoline

    Links negeert de wet als dat niet in hun kraam te pas komt. Daarom negeer ik links.

 11. Ni28

  Met zo kapsel moet je weten dat je over aangesproken wordt. Het is in de eerste instantie dom van hem en de vraag is wat Wilders zelf van denkt. Zijn partij trekt natuurlijk dit soort mensen bij gebrek aan nog radicalere partijen. En dat moet hij wel weten. Dit soort fouten brengen zijn partij in gevaar. En er is gebrek aan goede mensen te meer omdat je als lid van de PVV ook vervloekt wordt door de maatschappij.

 12. fusilier

  Grabbehaus en Ollengren die hebben pas een leuke C.V ? Die kwamen zo door de screening

  1. swetsnek

   JA maar Grabbehaus is kaal dat was Mussolini ook potver dilemma geloof ik en Ollengren is blond was dat niet Hitler zijn voorkeur iets met Arisch ras ????

 13. EllyD18

  Kom op Tim Engelbart, je gaat iemand toch niet met Hitler vergelijken omdat zijn kapsel er een beetje op lijkt ? Sorry hoor, maar dit slaat nergens op.

  1. sonar

   EllyD18 haal die L er maar tussenuit dat klopt beter Enge.bart.

 14. Duke

  De volgende PVV-er is vegetarier, een andere is architect en een volgende heeft een Duitse herdershond. Wat een stelletje nazi’s….

 15. fusilier

  Hitler was niet zomaar links, maar groen links vivisectie en vossejacht werd verboden in 1934. En hij was vegetarier.

  1. Code134

   Hitler was op dezelfde manier links als Wilders en Baudet: cultureel aardsreactionair rechts maar sociaal-economisch links om de laagopgeleide en minder bedeelde burger te paaien.

   1. swetsnek

    Vandaar al die architecten en chirurgen die aan zijn kant stonden.
    En niet te vergeten de toenmalige multinationals,,,,,,, dombo

 16. Bertje1234

  De stukjes van Tim worden steeds linkser lijkt het. Je hebt aan de ene kant mensen die af en toe op het dak van de moskee gaan zitten bij identitair verzet en aan de andere kant de gemaskerde “antifastisten” die met knuppels op straat iedereen neerknuppelen met de verkeerde mening. En welk groepje maakt Tim zich het drukst over? Laatst toen bleek dat een grote groep nederlandse het politieke sharia-rechtssysteem niet als een godsdienst maar een ideologie zag bleek er ook een gevoelige snaar geraakt te zijn. En nu wordt iemand pure op zijn “ararische blauwe ogen” veroordeeld als een nazi? Stel je voor dat hetzelfde geschreven zou worden over iemand met een Bin-Laden baardje die toevallig ook hetzelfde boekje leest. Dan zou de wereld weer te klein zijn.

 17. Wim Vreeswijk

  Alleen het snorretje ontbreekt nog ! Ik weet nu voldoende. Wordt vervolgd.

  1. Code134

   Wim Vreeswijk was toch een politicus van de extreem-rechtse CD van vieze Janmaat?

   Be je dat zelf of gebruik je het als geuzennaam?

 18. Wim Vreeswijk

  Met zo’n face trek je natuurlijk wel de aandacht, dus die krijgt hij !

 19. Ali Yas

  “Tom Kuilder, de lijsttrekker van de PVV Emmen, ontkent ook maar iets te maken te hebben met rechts-extremisme.”

  Dat zou Adolf óók hebben ontkend – en terecht.

 20. Jantje

  Als het schuim der aarde, Antifa, Identitair Verzet ultra rechts noemt hoeft dit nog helemaal niet zo te zijn. Identitair Verzet heeft nog nooit een aanslag gepleegd of de democratische rechten van anderen dwarsgezeten, dit in tegenstelling tot Antifa c.s.

 21. Phoenix

  Zelden zo’n onzin gelezen. Als dit kapsel naar Hitler zou verwijzen, lopen er heel wat Nederlanders rond die naar Hitler verwijzen. Maar als die lid zijn van de PvdA, D66 of de VVD, ziet natuurlijk niemand die gelijkenis. Maar als je PVV-er bent, ben je uiteraard bij voorbaat al verdacht. Wel eens van confirmation bias gehoord?

  Wim

 22. Babaji538

  De barbaarse kappers hier draaien ook.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.