LOL: appen op de fiets wordt echt verboden

Geen categoriedec 07 2017, 10:00
Weer een wet die niet zal worden uitgevoerd.
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur komt volgend jaar met een nieuw wetsvoorstel op de proppen, aldus haar ministerie. Ze wil het namelijk illegaal maken om te appen op de fiets.

Een verbod moet helder en handhaafbaar zijn, aldus de minister. Daarover voert ze overleg met het Openbaar Ministerie en de Raad van State. De stap is een onderdeel van een aantal maatregelen om het aantal verkeersslachtoffers omlaag te brengen. Vorig jaar is het aantal ernstig gewonden in het verkeer gestegen met 0,5 procent tot 21.400.

Zo, een stijging van een halve procent? Dat is wel schrikbarend inderdaad! Al die kutfietsers ook die anderen in levensgevaar brengen door te appen.
Oh wacht.
Hilarisch genoeg beweert de minister dat het draagvlak onder kiezers "groot is" voor deze wet. Dat zou zomaar kunnen, de gemiddelde Nederlander gelooft namelijk wel in alles wat onverstandig is te verbieden. Het is één van de grootste zwaktes van de Nederlandse politiek én samenleving: mensen worden zo erg "tegen zichzelf" beschermd, dat ze helemaal geen risico's meer nemen en in een belachelijk keurslijf gedwongen worden.
Want ja, dit voorstel slaat inhoudelijk helemaal nergens op. Zoals De Telegraaf uitlegt:

Uit onderzoek blijkt echter dat appen op de fiets maar in een beperkt aantal gevallen medeoorzaak is van een ongeval.

"In een beperkt aantal gevallen" is krantentaal voor: het gebeurt echt bijna nooit. Dat is natuurlijk ook niet zo gek aangezien a) mensen op een fiets langzamer gaan en dus sneller kunnen bijsturen en b) iemand op een fiets vooral zichzelf bezeert als hij/zij niet goed uitkijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten