Nog gekker dan Gloria Wekker: Arzu Aslan vindt dat ze Joke Smitprijs niet mocht aannemen, want ‘white institution’

Volgens Arzu Aslan en enkele van haar volgers had de met de Joke Smitprijs bekroonde Gloria Wekker haar award nooit mogen ophalen. Ze nam ‘m namelijk aan uit handen van een ‘white institution’.

Is het gestoord dat Gloria Wekker, een raciste die ‘witte mensen’ permanent schuldgevoelens aanpraat, een feministische oeuvreprijs kon winnen? Jazeker. Maar kan het allemaal nog idioter dan dat? Nogmaals: jazeker. Want waar zogenaamd gematigde feministen als Anne Fleur Dekker nog een gat in de lucht sprongen omdat Gloria Wekker nu ‘eindelijk’ erkenning krijgt, zijn er ook een stel eeuwige zeurkousen voor wie het nooit anti-racistisch (lees: omgekeerd racistisch) genoeg is.

Deze mensen zijn het clubje rondom basisschoolleerkracht Arzu Aslan. Voor wie haar niet kent: ze is de parodie op zelfverklaarde racismebestrijders. Denk Quinsy Gario, denk Sylvana Simons en denk Sunny Bergman. Bedenk vervolgens hoe Hans Teeuwen hen zou intimideren en geef het dan een bril met een dik zwart montuur, en je hebt Arzu Aslan. En Arzu vindt het allemaal maar racistisch dat Gloria Wekker een anti-racistische prijs won. Kijk maar:

Screen-Shot-2017-12-12-at-11.05.21-903x1024

En Manju Reijmer (van Sylvana’s BIJ1) is dat natuurlijk roerend met haar eens:

Screen-Shot-2017-12-12-at-11.07.24-985x1024

Zo zie je maar weer. Denk je met haatzaaiende types als Gloria Wekker de absolute bodem te hebben bereikt, en dan blijkt er toch altijd weer een extra bodem onder te zitten. Wat is Nederland toch ook een wonderlijk land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ritter

  Het is omgekeerd racisme……….dus racisme naar blanken toe. Maar dat kan kennelijk tegenwoordig.

  1. eRik2017

   Ja @Ritter, dat mag wel!
   Zolang je maar niets zegt over iets dat op Sylvana lijkt.

   1. marco1

    Bokito?

  2. Blue monday

   Nee, dat moet ook niet kunnen.

   Helaas zijn ze vol van hun eigen gelijk, ik heb geleerd dat daar niet meer mee te praten is.

 2. eRik2017

  Ik zie dat deze groepen helemaal a la Sylvana “Quasi Cool” Nederlandse teksten beginnen aan te vullen met Engelse, en wel op z’n Amerikaans. Ook nog eens het land dat ze eigenlijk verfoeien.
  Dames, het spijt mij, maar het staat vreselijk dom.
  En dan heb ik het nog niet eens over de inhoud van dat geraaskal!

 3. Floris

  Wat doen die mensen nog in het land dat ze zo vurig haten?

  1. corfo

   @Floris.
   Ach, een uitkerinkje is makkelijk te regelen voor dat soort flut-wijven;
   ook ik vraag me af wat dat soort haat-negers/negerinnen nog in ons land doet. Nota bene het land dat bevolkt wordt door afstammelingen van slavenhandelaren. Hoe hypocriet kun je zijn ?! Dat soort negers/negerinnen doet niks anders als schoppen tegen degenen die hen te vreten geven, misselijkmakend. Laten ze z.s.m. vertrekken kunnen ze tot rust komen.

  2. Blue monday

   Die vraag stel ik hier ook steeds aan de huisgasten.

   Wellicht haten ze zichzelf nog meer dan Nederland

 4. penis aqua di rosa

  Dat deze mokkels nog een podium geboden wordt.
  Gaat heen naar jullie roots, jullie komen mijn strot inmiddels uit.
  Als wij nu eens een sterke regering hadden, die stonden voor ONZE roots, was er niks aan de hand, maar met deze 150 onderkruipers zullen wij het onderspit delven. Gelukkig ben ik al 73+ en zal deze overruling niet lang meer hoeven meemaken, maar mijn arme kinderen en kleinkinderen. Wat een zootje drek bij elkaar.

  1. Blue monday

   Dat podium is vooral hier, ik ken ze alleen van DDS en lig er dubbel om….

   Dit zijn echt persiflages van zichzelf…

 5. marco1

  Schooldocent basisonderwijs dat zorgt dus gedeeltelijk hoe toekomstig Nederland denkt en de wereld bekijkt. Ziek als je er te lang over nadenkt.

  1. Heinz

   In uitzonderlijke gevallen gebeurt het dat men slimmer aan een schoolopleiding begint dan dat men er mee eindigt. Zie jij een gelijkenis?

 6. DolleDries

  De vraag ,draagt dit soort mensen bij aan de economie.

  1. Blue monday

   Nee, ze komen ook niet eens in een café, kun je geen gezellig biertje mee drinken Dries.

 7. Joris.Driepinter

  Daarom zou ik graag eens zien dat types als: Gloria, Sylvana, Humberto, Sunny en al hun andere kleurwedstrijd-vrienden eens gevraagd werd, wat ze vinden van al die blanke boeren en albino’s die vermoord worden in Zuid-Afrika?
  Deze vraag zou eens gesteld moeten worden in een live talkshow!

 8. Blue monday

  Nu begrijp ik de term “zelfhaters” die je hier hoort

  Zoveel politiek correct gezwets is mij ook teveel van het goede!

  Ik wil negerzoenen, zwarte drop, zigeunersaus, zwarte piep met rode lippen en oorringen en vandaag mag het ook met een neusring!

  Zit 1000x liever met driftige Dries aan het bier in een gezellig café dan 2 minuten in de nabijheid van deze mafketels.

  Weet zeker dat driftige nog best een leuke vent is…

  1. Abri079

   Niet met je eens. 🙂
   Een café waar dit type mens zit kan niet gezellig zijn. Voor dat zij er zitten vast wel. Nadat ze vertrokken zijn duurt het enige tijd voor de gezellige sfeer terug is. Als de gezellige mensen al niet vertrokken zijn.

 9. Duke

  Die lui haten zichzelf omdat ze asbakkenras-getint zijn (en dus ook blanke voorouders hebben) en daarom niet zo zwart zijn als een echte trotse fiere neger (het soort waar Hiddema het over had). Om dat te compenseren trekken ze aandacht door een zwart-wit polarisatie in gang te zetten, waarbij ze denken zelf zwart te zijn. Erg triest.

 10. Christina

  Je zal die negerin als lerares hebben, ben je mooi jarig mee!!
  En voor die andere zwartjoekels donderstraal op naar waar jullie vandaan kwamen, jullie moeten ons niet nou wij jullie al helemaal niet stel stomme subsidieslurpers!!
  Wat een zielig leven hebben die gasten toch!!
  Eerdaags mogen we de grote boodschap niet meer doen want dat is ook racistisch hun drol is zeker wit!!!

  1. toetssteen

   @Christina
   Ho eens even! Dit vind ik echt niet kunnen!!! Elke kleur en smaak die meedoet met deze samenleving, herhaal: meedoet, is welkom.
   Zelf heb ik vrienden m/v van elke kleur en heus niemand voelt zich oneigenlijk bejegend. Onderlinge huwelijken, prima! Dat is wat multicultureel inhoudt.

   Maar……, ik moet u bekennen dat zulks plaatsvindt op universitair niveau en ik vrees dat dat mengen wat lager op de ladder niet zal gaan gebeuren,tenzij met geweld.

   Kortom, ik ben zeker wel voor een multi samenleving, maar ik gruw voor die reli-lange tenen.

 11. Bes Tolen

  Multi? Vreemdelingen, die hier komen, horen zich aan te passen aan het land hier. Evenwel gedragen al enkele tientallen jaren Nederlandse regeringen en overheden zich m.i. als ……… nou ja, verkrachters van alles wat er in dit land als positiefs is opgebouwd. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat heel veel lieden, die hier zich helemaal niet mochten vestigen, zijn gebleven. Sommige groepen voor honderd procent. Er is maar één immigrantengroep, die rechtmatig de meerderheid (52%) haalde en dat was de Turkse (basis de cijfers van zo 1984, 1985). Bij Surinamers ligt dat vraagstuk lastiger omdat hen door de regering Den Uijl-Van Agt werd toegestaan zich nog gedurende vijf jaar na de onafhankelijkheid van Suriname in Nederland te vestigen. Ondanks de grote weerzin in de PvdA (!) zo 1975. Na die vijf jaar (1980) kwam nog in een paar jaar tijd een groot aantal (één zesde deel van het totale aantal van wat zich hier tot zo 1984/1985 had gevestigd) binnen en daar werd verder niets mee of tegen gedaan. Marokkanen zijn maar voor één derde deel legaal binnengekomen. Andere groepen vrijwel voor de volle honderd procent illegaal tot zo 1984/1985. Met uitzondering van dubieuze immigratie van zigeuners en Tamils zo begin jaren tachtig (zijn binnen gehaald door protestants christelijke actiegroep -zoiets als Kerk en Wereld in Driebergen- Tamils in samenwerking met Oost-Duitse en Russische communisten). Eerder eind zestiger en in de zeventiger jaren wel kleinere groepen. Apart Chinezen al eerder begonnen, veelal ook dubieus.
  Nederlanders uit de kerken hielpen ook veel vreemdelingen naar Duitsland. Over de grens bij Heerlen, Brunssum. Werk van R.k.priesters daar.
  Er is een puinhoop van gemaakt door de politiek maar nadien is het allemaal geregelder gegaan. Als je dat tenminste wil geloven. Geen houden aan dus.
  (Antillianen vormen een aparte groep omdat de Ned. Antillen binnen het koninkrijk vallen. Ook ten aanzien van deze groep durven regeringen overigens niets).
  Hoe moet je zo iets nu benoemen? Het kan ook faliekant fout gaan. Ik ben benieuwd. Met de massa immigratie was en is geen enkel belang van de oorspronkelijke bevolking gediend maar ja wie om ellende vraagt, kan het zeker krijgen.

 12. Jip

  Kan je zien wat er op een universiteit rondloopt. Nauwelijks binding met de maatschappij, in de eigen bubbel, eigen theorieën bedenken waarmee je kan scoren. Veel professoren zijn daar mee bezig. Kijk maar naar Discovery channel. Ook vaak veel onzin. Maar het klinkt zo leuk en verkoopt altijd wel.

 13. gimmeMystack

  Wat is dat voor achterlijk gedoe met twee talen door elkaar te spreken.
  Spreek Engels, of Nederlands.
  Zegt alweer genoeg over het immens kleine brein van deze volstrekt nutteloze schepsels.

 14. Kees

  Ik denk dat Gloria en Sylvana te vaak zijn afgewezen door blanke mannen, en dan uit zicht dat nu in haat naar die groep.

 15. Klukkluk

  Maar dan wel consequent zijn; ook de witte subsidies en witte uitkeringen weigeren zoals die € 25.000 subsidie van de witte Raad voor de Journalistiek, voor een podcastje per week door raciste Anne Tzunami Steijn. Daar moet een blanke loodgieter goevedoemme een jaar voor werken, op zijn knieen.

 16. swetsnek

  Fatsoenlijk Nederlands is er niet bij ,al dat Engelse geleuter

 17. Babaji538

  Dat rijmt.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.