Ongelofelijk: Anne Fleur Dekker en Gloria Wekker op shortlist Rijksoverheid voor feminismeprijs

Wie wilt een voorbeeldje dat de Nederlandse overheid structureel de kant van links boven rechts kiest? Komt-ie hoor: linkse racebaiting-activistes Gloria Wekker en Anne Fleur Dekker krijgen de kans om met hun neus in de prijzen te vallen.

We waarschuwden er vorige week al voor, en nu is het dan ook daadwerkelijk gebeurd: Anne Fleur Dekker maakt kans om de Joke Smitprijs te winnen. Dat is een feministische bokaal die om het jaar wordt uitgereikt aan maar liefst twee vrouwen die veel hebben betekend voor de strijd voor vrouwenrechten in Nederland, en niemand minder dan de Rijksoverheid rijkt de prijzen uit.

Ja, dat las je goed. Onze eigen ‘neutrale’ overheid rijkt jaarlijks een prijs uit die bestemd is voor linkse activisten. Vernoemd naar een Amsterdamse PvdA-politica uit vervlogen tijden.

De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt. Je hebt een ‘oeuvreprijs’ en een ‘aanmoedigingsprijs’. Bij die eerste hoort een geldbedrag van €10.000 van uw en mijn belastinggeld, trouwens, en de grootste kanshebber in die categorie lijkt de racistische diversiteitsprofessor Gloria Wekker te zijn:

“Angela Maas, Gloria Wekker of Soerin Narain. Wie van deze drie genomineerden krijgt maandag 11 december de Joke Smit oeuvreprijs uit handen van minister voor emancipatie Ingrid van Engelshoven? Anne Fleur Dekker, Dr. Nupur Kohli of De Oranjeleeuwinnen. Zij vormen de top drie van de online verkiezing voor de Joke Smit aanmoedigingsprijs.

De Joke Smitprijs is een tweejaarlijkse regeringsprijs die gaat  naar personen of organisaties die zich inzetten op het gebied van gendergelijkheid. De winnaar van de oeuvreprijs, die bepaald wordt door de jury, ontvangt een kunstwerk en een bedrag van €10.000. De prijs is vernoemd naar feminist Joke Smit (1933 – 1981). Met haar artikel ‘Het onbehagen bij de vrouw’, gaf ze, dit jaar precies 50 jaar geleden, het startsein voor de tweede feministische golf in Nederland.”

Of Wekker en Dekker die prijzen ook gaan winnen? Je vreest het ergste als je ziet wie er in de jury zitten. Een coryfee van de publieke omroep, een modevlogger die openlijk vriendjes is met Ismail Ilgun en daarnaast ook nog de scheldende tokkievriendin van DENK-aanhanger Peter Breedveld:

“De jury bestaat uit Eva Jinek (voorzitter), Anna Nooshin (ondernemer en modeblogger), Dylan van Rijsbergen (publicist), Belle Derks (hoogleraar sociale- en organisatiepsychologie) en Hassnae Bouazza (journalist). “

Nou, met zo’n jury kunnen Wekker en Dekker die prijs alvast in hun zak steken, me dunkt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Top

  Kan ze nog verder naast haar schoenen gaan lopen. Hij’s fijn!

 2. sjun

  Deze kan weer in de categorie “Altijd prijs met de breedsocialistische familie” op kosten van ’t Algemeen. Er zijn onvoldoende handen aan het bed maar 10.000 Euro aan fopfeministische amokmakers uitreiken daar is gemeenschapsgeld voor. De hoogste tijd om ook deze netwerkjes te dossieren en in beeld te brengen opdat er niet alleen politieke maar ook de daarbij horende maatschappelijke afrekening met de PvdA en daarbij Angehauchter kan plaatsvinden.

  1. Code134

   Ik begrijp dat de druiven zuur zijn, maar ook Sjun droeg actief bij aan haar beroemdheid.
   Anne Fleur weet treffend de inhoudelijke onzekerheid en morele verwarring van populistisch rechts bloot te leggen. Die confrontatie leidt tot zure rancune en platte agressie. De aangesprokenen beseffen niet zichzelf hiermee voor aap te zetten.

   1. marco1

    Is ook zo.

   2. FrederikH1

    Exact, Code. De rechts-populisten hebben voortdurend iets te mekkeren over “Zuur Links” en bekijk nou eens hun reactie op de nominaties voor die Feministische oeuvre-prijs: alleen maar zeikerig geklaag en infantiele “name-calling”. Is toch ook best een vorm van zielige zelfbevrediging?? Get a life, folks. Jullie tijd komt heus nog wel; geloof mij nu maar, zuurspugers….

    1. Roughwood

     Ongelofelijk. Het duo Black & Dekker, fulltime bezig met onder andere policor diversiteitsgereutel, verheerlijking van antifa terreur en het polariserend framen van de blanke Nederlander als zijnde intrinsiek racistisch en seksistisch. En blank is dan ineens wit. Het is een flagrante schande. Elke keer denk je weer dat het dieptepunt nu wel bereikt is, maar zie, het kan nog erger. En ja, ik ben blank. En nee, ik laat me geen koloniaal schuldgevoel aanpraten. En nee, ik ben geen racist! Stelletje oelewappers.

 3. marco1

  “Met de neus in de prijzen vallen.” Als je naar die ogen van die AFD kijkt valt ze met haar neus wel vaker ergens in

 4. Code134

  Anne Fleur was hier het afgelopen jaar niet uit de artikelen van DDS weg te slaan. Ik denk dat er tientallen artikelen aan haar standpunten en publieke uitingen zijn besteed. Dat illustreert haar maatschappelijke relevantie.

  Deze nominatie lijkt me dus zeer terecht. Mijn hartelijke gelukwensen.

  1. Meester Kong

   Ah volledig met u eens.

   1. Vit

    Alleen Tjeempie en Bram nog dan is het weer compleet.

  2. Original NL

   @ code 134..
   Jammer dat je impotent bent anders had je zeker een stijve gekregen bij het produceren van dit stukje…de zelfgenoegzaamheid druipt er vanaf.

  3. Dubbele Komma

   die waanzin noem jij standpunten.

   wat een ongelovelijke debiel ben je toch dhimmie dopper.

 5. Floris

  Het feminisme van tegenwoordig: overal seksisme en racisme in zien, maar wegkijken van het meest vrouwonvriendelijke monstrum aller tijden: de islam.

  Ze hadden het beter de hypocrisieprijs kunnen noemen.

 6. van Urk

  Ik denk dat ik ook maar de Linkse anarchist uithang en een stad terroriseer met een paar vrienden. Misschien dat ik ook in de prijzen val bij de overheid. Gewoon schandalig voor woorden!

  1. corfo

   @ van Urk.
   Op een dergelijke “prijs” hoef je niet trots te zijn.

 7. Ni28

  Dekker en Wekker, klinkt als een clown duo.

  1. van Urk

   Volgend jaar komt hun strip uit. Dekker en Wekker en de TamTamKloppers.

  2. denk eens na

   bassie en adriaan , peppi en kokki, rutte en buma.

  1. sjun

   Dat lijkt de enige serieus te nemen kandidate.

 8. Floris

  Dit kunnen de “feministische” faalhazen in hun zak steken:

  “Tijdens mijn jeugd heb ik me vaak wanhopig afgevraagd waarom ik eenzaam werd gelaten in mijn privégevecht tegen de islam en zijn superieur wanende religieuze eercultuur. Ondanks dat leraren, maatschappelijke werkers, en diversen andere volwassenen exact wisten wat er gaande was in mijn leven. Natuurlijk vond ik altijd een oor bij ze, en kon met ze praten waarbij ze veel mededogen toonde, maar als het er echt aan toe deed was ik uitgeleverd aan mezelf om aan de dreiging van ontvoering naar Iran te ontsnappen, om daar een gedwongen gearrangeerd huwelijk met een oudere moslimman te ondergaan die ik nog nooit had ontmoet. Onaangename bijeenkomsten in kelders van moskeeën zo gevuld met vrouwenhaat dat ik nauwelijks kon ademen. Met al zijn aanhoudende pogingen me te onderwerpen aan de islam en een onderdanige moslim huisvrouw van me te maken.

  Het is me gelukt en sloeg me vrij. Maar die weg naar vrijheid is getekend door een zelfmoordpoging op 13-jarige leeftijd, ontelbare weglopen van huis, de ene sociale gezinsplaatsing na de ander, periodes van op straat leven, en uitsluiting van familieleven wat meer pijn doet dan het toenmalig fysiek geweld van mijn vader. Vandaag de dag heb ik geen contact meer met mijn ouders, broers en zusjes of andere familieleden. Het werd een tragisch, pijnlijk, en gebroken einde.

  Tijdens deze strijd bleef er constant een vraag in mijn hoofd rinkelen. Op mijn ziel gebrand.

  Waarom durfde niemand mij echt te steunen? Waarom heeft de volwassen wereld voortdurend de rug naar mij toegewend als ik hun het meest nodig had?

  Er waren veel ontwijkende blikken en gemompel van respect voor mijn cultuur en religie. Ik besefte al snel dat iedereen doodsbang was als racist aangeduid te worden wanneer ze stelling voor mij zouden nemen, en de support geven die ik nodig had.

  Mijn minachting en teleurstelling voor hun ruggengraatloze lafheid is monumentaal.

  Dit was Zweden in de jaren negentig van de vorige eeuw. Vandaag is er nog steeds een Zweden wat weigert om de problemen te confronteren waar ik mijn hele leven tegen gevochten heb, en niet genoeg ruggengraat heeft om stelling te nemen.

  Schaam je, jullie “gillar olika” (houdt van divers), dat je bereid bent het zo ver door te voeren om islamitische meisjes op te offeren op het altaar van je goedmens zijn, en hun het recht van een veilig en vrij leven ontneemt.

  Maar daar nemen jullie geen genoegen mee, maar gaat ook nog is een afschuwelijke heksenjacht beginnen tegen diegenen die willen en durven zich tegen de islam te verzetten. In een Zweden waar het individu vrij is om zijn eigen leven te kiezen zonder angst voor zijn leven. Het zijn jullie die de werkelijke racisten zijn, de werkelijke bedreiging voor de democratie en welvaart. Het monster wat je jaagt kijkt in je spiegel. Stop met het projecteren van je eigen duisternis op je medemensen. Het is genoeg nu. Twintig jaar geleden kon je je nog er op beroepen dat je het niet wist, en er mee wegkomen. Vandaag zijn er geen excuses meer. Helemaal geen.”

  – Nasrin Sjögren

  Bron: https://www.facebook.com/nasrinsofficie … 4817432106

  1. toetssteen

   @Floris
   +10!

  2. Feit

   De hypocriete linkse kliek kan maar niet beseffen dat er een enorme grote groep moslims gegijzeld wordt door de facistische islamideologie.

   Die kunnen letterlijk de pleuris krijgen van ze.

   1. Floris

    Zoals de vrouw schrijft: “Twintig jaar geleden kon je je nog er op beroepen dat je het niet wist, en er mee wegkomen. Vandaag zijn er geen excuses meer. Helemaal geen.”

    Links is bijna misdadig bezig.

    1. tomygun

     Floris , bijna ? laat dat maar weg en vervang dat door IS .
     Onze roverheid laat hier dus even zien hoe links zij zijn
     en misdadig bezig zijn door teroristen als deze hut
     tebenoemen , zij die naar duitsland ging voor de G20 demo .
     Het goede nieuws AFD ging niet om steun tegeven aan de AFD
     nee de linkse mafklappers zijn weer aan het rellen gegaan
     en nu worden deze linkse clubs uitgekampt en hier bij worden
     ook beelden gebruikt van de eerder dit jaar gehouden demo
     van de G20 .
     Dus AFD ik hoop dat je daar goed in beeld op staat het zal in
     ieder geval niet moeilijk zijn om jou tevinden .
     En dat jij zo,n een linkse mafklapper bent weet ieder een .

 9. Ritter

  Het is net zoiets als Obama die de Nobelprijs heeft gekregen toen hij pas een paar maanden President was.

  Tot op de dag van vandaag weet niemand eigenlijk waarom hij die prijs heeft gekregen.

  Kennelijk omdat de prijsgevers hem mogen en hij een politieke agenda had die overeenkomt met die van de prijsgevers.

  Kortom, een prijs zegt vaak meer over de mensen die de prijs geven dan over wie de prijs krijgt.

 10. corfo

  Méér dan de helft van de inwoners van dit landje krijgt jaarlijks de één of andere prijs uitgereikt; veelal worden die prijzen gegeven aan mensen, die totaal niks gepresteerd hebben of ook maar één klap hebben gewerkt, de overheid hoopt met het géven van zo’n “prijs” de ontvanger te bewegen wat minder vaak hun gore/smerige taal te uiten.
  Ikzelf heb óók een prijs mogen ontvangen uit handen van een gemeentelijke niksnut, het was de prijs voor het verlenen van de mooiste naam aan een hond, de mijne heet n.l. Achmed.

  1. Meester Kong

   Ah corfo, onze door de DDS reaguurders ophanden gedragen extreemrechtse racist.
   Je gaat er nog voor zorgen dat DDS al zijn adverteerders verliest…
   Da’s mooi hoor, dit is nu net een prachtig platform waar ik zo mooi mijn ei kwijt kan 🙂 🙂

   1. corfo

    @ Mr.Kont.
    Snel terug in je riool, vieze rat.

    1. Freud

     Het is boter aan de galg gesmeerd met corfo. Als de kampioen “uitslaan van vuile taal” een rake terechtwijzing krijgt valt hij terug op de meest primitieve instincten die zijn DNA-blauwdruk bepalen. Schelden op de meest gore wijze. Je mag schrijven wat je wilt. Maar waarom kan iemand op dit forum ongemoeid tekeer gaan op een manier waar de honden geen brood van lusten? Brengt dat de oplossing van de problemen die er in dit land zeker wel zijn, dichterbij?

 11. Gerlos

  Ik had Eva Jinnek wijzer verwacht.

 12. Vraagtekentje

  Ik zeg Angela Maas, de nominatie voor de Wekker/Dekker is een aanfluiting. Prijsje van de overheid…..weer een rondje van de zaak, oftewel “de overheid bepaald, en de burger die betaald”!

 13. LieverKipsLeverworst

  Terecht! Iedere feministe is een vieze vuile trut-kutwijf. En omdat AF een vieze vuile trut-kutwijf is, verdient zij terecht de vieze vuile trut-kutwijf-award.

  1. Dubbele Komma

   anne fleur is alles behalve een feminist.

   wat heeft ze bereikt dan voor de vrouw op de wereld?

   nada,niks,nakko

   een eencellige luie parasiet is het!

 14. Duke

  De oranje leeuwinnen verdienen het. Dat die gestoorde racist van een wekker genomineerd is, is verbazingwekkend en walgelijk.

 15. DolleDries

  Prijzen zijn om uitgereikt te worden, niemand een prijs, geen veren in de kont, geen hapjes en drankjes met een leuke avond op kosten van de belastingbetaler.
  Dus er moet altijd iemand gezocht worden al moet je deze uit agressieve linkse beerput getrokken en die heeft dan prijs.
  Het is te vergelijken met prijs in de sport de minst slechtste van aller slechtste kan toch in de wedstrijd eerste worden en dus de beste met een prijs. Anders geen prijs geen notabelen hapjes en drankjes.

 16. Klukkluk

  Dit geeft wel in een notendop weer hoe ziek de overheid in dit land is. Een onnozel meisje dat met haar fascistische maten Hamburg in de fik steekt krijgt een aanmoedigingsprijs van idioten.

 17. A3aan

  Het zal, net als gisteren en eergisteren, wel weer koud worden vannacht.

 18. DennisEijs

  Vreemd, ik denk niet dat deze dames ook maar enige aanmoediging nodig hebben. Ze zijn niet weg te slaan, als ze maar even in het midden van de aandacht kunnen staan. En ik dacht dat het om gelijkheid ging, en niet over genderneutraliteit. Ik denk dat vrouwen, zelfs feministes, dolgraag vrouw zijn. De wereld wordt steeds vreemder.

 19. meanstreak2099

  nu hoop ik echt dat de nederlandse leeuwinnen winnen

 20. Babaji538

  “Your disgrace has become my grace.”
  Petra Hermans

 21. Bes Tolen

  Het is niet eerlijk maar je mag het geen schorem noemen. Zo is het. Wie is Eva Jinek overigens? Is dat die vrouw, die geen blauw van groen en geen groen van blauw kan onderscheiden? Kom, Eva, laat je niet kennen. Mogen we je binnenkort bij herhaling in groen, blauw en geel zien? Graag natuurlijk. Vooral natuurlijk. Nog liever dan graag. Wanneer ga je weer naar Amerika? Spreek je Trump ook eens? Ik ken hem al, jij niet hè?

 22. hitje89

  Goed nieuws landgenoten: De Joke Smitprijs wordt vervangen in Jerry Afriyieprijs, genomineerden voor 2017 Anne Fleur Dekker, Gloria Wekker !

 23. hitje89

  Is dit de vorm van inkapselen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.