Ook ‘vrolijk’ Kerstmis voor christenen in Egypte: honderden moslims bestormen en vernielen kerk

Honderden Egyptische kansenparels hebben eerder dit weekend een kerk in Giza, in de buurt van Caïro, vernield. Ze vinden dat het gebouw gesloopt moest worden en namen zelf alvast een voorschot door alles wat ze te pakken konden krijgen te vernielen.

Morgen en overmorgen vieren alle christenen de geboorte van Jezus, maar in Egypte heeft die jaarlijkse Kerstviering toch een wrange bijsmaak gekregen. Wat het hoogtepunt van het religieuze jaar had moeten worden, veranderde voor de Koptische gemeenschap van Giza in een nachtmerrie: honderden moslims drongen een kerk binnen in Giza, in de buurt van de hoofdstad Caïro. Alles werd daar kort en klein geslagen, zo bericht de Daily Mail:

“Hundreds of Muslim demonstrators have stormed a Coptic church in Egypt calling for it to be demolished. A hostile mob wreaked havoc in the building by wrecking sacred objects and attacking worshippers after gathering outside during Friday prayers.

During the brief siege the demonstrators chanted offensive slogans and called for the church’s demolition, the diocese in Atfih said. The wounded were transferred to a nearby hospital after security guards dispersed the mob. The nature of their injuries is not known.”

De Koptische christenen van Egypte liggen er al geruime tijd onder vuur. Ze maken zo’n 10% van de bevolking uit in het (nu) islamitische land, en zijn geregeld het doelwit van aanslagen en moordpartijen uitgevoerd door geradicaliseerde Mohammed-liefhebbers. Toch hebben wij het hier in Europa nog altijd onterecht over ‘islamofobie’ en is het wél bestaande fenomeen ‘christendommofobie’ nog altijd niet echt een populaire term geworden.

Hoe dan ook: vrolijk Kerstfeest. Ook voor christenen in Egypte die noodgedwongen de kerstmis in een geruïneerde kerk moeten bijwonen vandaag en morgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Ritter

  Dit soort incidenten worden dus gepleegd door z.g “gewone moslims”.

  Overal in de islamitische wereld hebben christenen het moeilijk en staan steeds meer aan vervolging bloot. Dit is al jaren zo.

  Ook in Europa gebeurt het , als gevolg van de illegale massale immigratie. Dit soort gedrag nemen moslims dus mee naar Europa.

  Uit een onderzoek door de hulporganisatie voor christelijke asielzoekers “Gave” blijkt dat in 75% van alle Nederlandse asielzoekerscentra christenen gediscrimineerd worden. In 67% van de centra worden ze geconfronteerd met doodsbedreigingen en in 33% van de centra zijn zij het slachtoffer van lichamelijk geweld.

  ‘Christenen leven niet zeker in Duitse azc’s’
  https://www.ad.nl/buitenland/christenen-leven-niet-zeker-in-duitse-azc-s~a8a4c7ee/

  1. trampoline

   Dit heeft natuurlijk helemaal niets met de vredelievende Islam te maken toch?

   Ik denk daar totaal anders over, net zoals ik denk ocer onze liegende politici en het linkse knuffeltuig.

   1. Code134

    Heeft de genocide op de Rohinya’s ook alles met het Boeddhisme te maken?

    Denk eerst na en begin daarna op je toetsenbordje te rammelen.

    1. Nasrani

     Tja, een volk dat eerst aanslagen pleegt en mensen vermoord, roept misschien het onheil over zichzelf af. Maar gelukkig zijn er nu al veel islamitische landen die volop steun bieden, voedselpakketten droppen, luchtbruggen hebben gerealiseerd en met hun vele financiële bijdragen het leed van hun medegelovigen helpen te verminderen. Ook hebben al veel landen aangeboden deze mensen op te nemen en asiel te bieden.

     1. Zout

      @Nasrani: Ja ha, Saudi Arabië schijnt miljoenen islambroeders- en zusters opgenomen te hebben…

    2. trampoline

     Ach ja, daar heb je foutcode weer.

    3. Ritter

     Code134

     De wereld word niet geteisterd door boeddhistische terreur of Joodse terreur of christelijke terreur.

     Maar wel door islamitische terreur waar ook wij in Europa mee te maken hebben. Haast alle veiligheids- maatregelen die wij in Europa nemen staan in verband met islamitische terreur.

    4. swetsnek

     Die zijn begonnen maar konden het niet winnen klaploper, roeptoeter, dombo ,
     God wat ben jij onmenselijk dom, het bewijs dat je van de oermens afstamt .
     Met 1 verschil die vent van vroeger kon zijn wijfie wel houden .

    5. PMG

     rot op mispunt

    6. Zout

     @Error: Kun jij je vergif niet verder nuanceren dan dit?

    7. Feit

     Volgens Code heeft de genocide op joden dus ook niks met het nazisme te maken.

     Hmmm…

     Zeer radicale opvattingen houdt deze smeerlap erop na.

     1. Dubbele Komma

      code mafkees zijn plaatje blijft maar hangen,alle geschiedenis ontkennende,een gevaar voor de samenleving is het,die imbiciele wegkijker.

     2. Dubbele Komma

      ja,Feit het is gewoon een links extremist die te achterlijk voor woorden is,kaliber anne fleur misstandbedekker.

      een ongelovelijk drammende staatsmongool. totaal niet geinformeert.

      verzint zijn eigen geschiedenisboeken.

      echt een regelrecht gevaar voor de samenleving,vergeet nooit en te nimmer dat dit soort uitwerpselen Pim Fortuijn hebben vermoord!

    8. van Urk

     Code134@ De Rohinya,s begonnen zelf al in 1947 te moorden. U kunt beter bij u zelf gaan afvragen waarom moslims christenen doden of in dit geval kerken bestormen. Of waarom doden moslims uberhaupt overal ter wereld? Geen van andere religieuzen willen moslims doden. In ieder geval niet om religieuze redenen. Nergens zal men gauw een nieuwsbericht lezen dat christenen, boeddhisten of Joden een moskee bestormen en een slachting of vernieling veroorzaken. Leg mij dan dus uit waarom moslims wel andere gebedshuizen of tempels bestormen.

     1. Feit

      Ik hoop dat je geen taalfout hebt gemaakt, Urk, want meestal gaat hij daar op verder ipv inhoudelijk er op te reageren.

    9. Dubbele Komma

     de genocide op de Rohinya’s is gewoon een reactie op hun jarenlange terreur op de bewoners van myanmar,en dan hebben we het niet eens over die ruim 80 miljoen bhoedisten die vermoord zijn door moslims de laatste 1400 jaar. wat is je punt,domoor?

     ga eerst zelf eens nadenken voordat je weer onzin op je tttoetesenbord ramt.

     hoe vaak moet je de geschiedenis weer eens om je domme oren geslagen hebben?

     dom varken.

    10. Dubbele Komma

     @Code134 met al zijn nep-accounts 2 uur ago Beantwoorden
     “Heeft de genocide op de Rohinya’s ook alles met het Boeddhisme te maken?”

     als je als moslim vredelievende bhoedisten zover weet te krijgen dat ze je af willen maken,heeft dat alles met de islam te maken!!!!!!!

     hoe vaak ga je deze onzin weer aanhalen dorpsgek?

     hoe vaak wil je op je totaal onwetende muil gaan?

     flikker die nrc nou maar eens weg,want daar staat weinig wijsheid in,aan je eentonige gebalk te lezen.

  2. Nasrani

   Geheel mee eens. Hoe triest is het dat je als Christen niet gewoon kerst mag vieren in je eigen land waar de meerderheid bestaat uit ‘vredelievende volgers’ van de islam. Het is idd nog triester dat je in een ‘veilig land’ waar je naar toe bent gevlucht, dit in asielcentra dus ook niet kan doen. Maar, het aller ergste vind ik de ontkenning hiervan door Christenen in eigen land, die morgen met een hapje en drankje de komst van onze Verlosser gaan gedenken, zonder de meest geweldadige ideologie voor onze ‘broeders en zusters’ te durven benoemen en te bestrijden!
   Iedereen goede kerstdagen toegewenst.

 2. henk vintage

  Kijk in de toekomst en je ziet Europa.

  1. Ritter

   henk vintage

   Zo is het inderdaad. Je ziet dat gedrag nu al in bepaalde wijken van grote Noord/West Europese steden.

   De illegale immigranten nemen hun islam (en bijbehorend gedrag) mee en houden daaraan vast. Ook de tweede, derde en vierde generatie.

   1. van Urk

    In Turkije is het aantal christenen van twee miljoen terug gelopen tot 85.000. In Libanon is het aantal gedaald van 55% tot 35%. In Syrie bestond de helft van de bevolking uit christenen dat is vandaag nog 4%, In Jordanie van 18% naar 2% en in Irak worden zij massaal het land uitgejaagd. In Iran zijn alle christelijke scholen gesloten. In meer dan vijftig landen worden christenen stelselmatig vervolgd. Vandaag is er maar 1 land in het midden-oosten waar het aantal christenen toeneemt: Israel.

    1. Dubbele Komma

     ja van urk,en dan hebben we hier nog een geestelijk zwakzinnige die dan weer over de genocide op de Rohinya’s durft te beginnen,compleet van het pad af.
     ongelovelijk.

     het is net jougoslavie waar zelf de moslims servische dorpen uitmoorde en hoofde op staken zetten,en toen de serviers terug sloegen was de wereld te klein.

     wat een debiele mongool is die code toch,en hij blijft het maar proberen.

     we krijgen weer taalles in 3,2,1,……

 3. PMG

  Ja, dit is ons voorland, de kerken worden moskeën.

  En maar blijven volhouden dat het allemaal goed gaat, gebrek aan visie.

  Straks verplicht ster op je jas en in de trein, doen ze ook gewoon.

  1. corfo

   Ik ben er nu écht wel achter : de islam is een geloof van “vrede en liefde”.
   Nou, ammehoela ! Een groter smeerlapperij moet nog bedacht worden !
   Islam is een ideologie van moord en intolerantie. De ideologie, die dus islam heet, lokt mensen de dood in ( d.m.v. bijv. bomgordels) met de “belofte” van 10-tallen maagden en het martelaarschap. Zodra dat gespuis het vuur na a.d. schenen wordt gelegd, springen ze in de slachtofferrol zoals in bijv. in Myanmar, zij zijn echter géén slachtoffers maar dáders. Over de door de moslims, in Bangladesh georganiseerde moordpartijen, hoor ik niemand, óók de op dit forum bekende wegkijkers doen er het zwijgen toe. Maar ach, wat maak ik me druk, deze topic gaat over een stelletje islamieten die een christelijke kerk in Egypte vernielen, over enkele weken staat dat moslim-uitschot op het strand in Italië, of, nóg gekker : ze worden per vliegtuig naar Europa gebracht.
   En Korsakov Juncker dwarrelt als een dronken tor door Rome.

  2. FrederikH1

   Niet hysterisch doen: wanneer heeft zich in NEDERLAND voor het laatst een terroristische aanslag voorgedaan??? Ga maar in Syrië, Irak en Afghanistan kijken hoeveel Moslimkinderen zijn vermoord en verminkt door “CHRISTELIJKE” bommenwerpers en Drones!!!!!

   1. van Urk

    Gelukkig worden deze “christelijke” bommenwerpers ook in de lucht gehouden door mensen als FrederikH1 die waarschijnlijk geen christen is.

   2. Nasrani

    Nederland een Christelijk land noemen is bizar. Maar misschien bedoelde u een ander land?

    1. PMG

     Niet helemaal fris jij zeker, NL is een christelijk land.

   3. Jantje

    wanneer heeft zich in NEDERLAND voor het laatst een terroristische aanslag voorgedaan???
    Antwoord: 10 juni 2017, Centraal station Amsterdam.

    1. PMG

     Het was iets recenter toen de ramen er bij de Jood uitvlogen.

   4. PMG

    Fock op engerd, geen fijne kerst voor jou! IS is jou effe vergeten je kop eraf te snijden voor de camera zeker?

    1. PMG

     Mijn bovenstaande berichtje is voor FrederikH1, volgens mij de zoveelste nick van de multinicker. Christelijke bommenwerpers bestaan trouwens niet, moslimvriendje. Ze zouden je darmen uit je reet moeten trappen zoals ze dat ook bij hun geloofsgenoten deden!

   5. Mart

    Fred….binnenkort in jullie theater die aanslagen als zonder grenzen zijnde sateliet staat van uberdeutsland ,waar het helemaal mis gaat eerdaags….Blijf maar rustig slaapjes doen,stomme nederiglander.

 4. Farn

  Waar zijn onze B N ers en politici nu??? Nee nu hoor je ze niet, als christen dit bij een moskee hadden gedaan was de wereld teklein geweest. Triest in en intriest.

  1. van Urk

   Farn@ Over deze moordenaars heeft onze politici en BN ers het niet graag over want die zijn machtig en gevaarlijk. Sommigen beschikken over nucleaire wapens, een DAF truck of een bestelbus en anderen over olie. Christenen vormen vandaag de meest vervolgde groep ter wereld van 105.000 slachtoffers op jaarbasis. Deze getallen worden niet bekend gemaakt omdat voor velen die in de weg staan.

 5. FrederikH1

  Beantwoord:1) Waarom juist Nu zoveel “Moslimgeweld”; niet 50 jr eerder??
  2) Eeuwenlang hebben Christenen elkaar afgeslacht en tenslotte verbaal verketterd; tot jaren ’60. Vergeten?
  3)Dus: nog een paar generaties geduld!!!

  1. van Urk

   Beste,FrederikH1 @ Dat heeft voornamelijk met de reformatie en seculiering (kerk en staat gescheiden) te maken en met deze twee valt met geen speld tussen de muurvaste islam te krijgen. Dus..over hoeveel geduld had u het ook alweer over?

  2. PMG

   Het meest walgelijke geloof ooit, mag ik u voorstellen: de islam. Aanhangers vermoorden iedereen die niet volgens hun regels wil leven op gruwelijke wijze. Degenen die toevallig niet in de buurt zijn houden hun bek stijf dicht omdat ze bang zijn ook gepakt te worden en nu komt het; achterlijke zogenaamde humanitaire idioten verdedigen wat er wordt uitgespookt. De gruwelen zijn werkelijk met geen pen te beschrijven maar de Nederlandse politieke leiding verwelkomt deze afgrijselijke moordenaars nog steeds voor een goed gesprek tijdens een glas thee.

  3. Feit

   “Nog een paar generaties geduld.”

   Indonesië, kom er maar in…

 6. DolleDries

  Het Witte Huis heeft besloten om in alle stilte alle banden met de Palestijnen te verbreken, zo weten Israëlische inlichtingenexperts te berichten. Ook wordt alle financiële hulp aan de Palestijnen stopgezet. De maatregelen zijn een vergelding vanwege de lastercampagne van de Palestijnse president Mahmoud Abbas tegen Trump en zijn recente besluit om Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te erkennen.

  Abu Mazen, de terroristennaam van Abbas, heeft tal van waarschuwingen van het Witte Huis om zijn toon te matigen in de wind geslagen, en moet daar nu de prijs voor betalen, aldus het doorgaans goed ingelichte Israëlische DEBKAfile. Ook werd Abbas vorig week door twee Arabische kroonprinsen, Muhammed bin Salman uit Saudi Arabië en Sheikh Muhammed bin Zayed uit de Verenigde Arabische Emiraten, op het matje geroepen. Net als de heerser van Qatar, Sheikh Tamim Al Thani, eisten zei dat Abbas zijn toon tegen Trump zou matigen.
  Al die waarschuwingen bleken –zoals gebruikelijk- aan dovemansoren gericht, wat vermoedelijk komt omdat de Palestijnen in de ogen van een groot deel van de wereld, en met name Europa, nog steeds geen enkel kwaad kunnen doen en altijd alleen maar de slachtoffers zijn.
  Palestijnen niet meer welkom
  De regering Trump heeft daarom een programma opgesteld met een serie sancties tegen de Palestijnen. Zo zal het nieuwe vredesplan dat in Washington wordt opgesteld alleen aan Israël en relevante Arabische regeringen worden voorgelegd, niet aan de Palestijnse Autoriteit in Ramallah. Tevens worden alle contacten –zowel op hoog als laag niveau- met de Palestijnen bevroren, en zal het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem niet langer vragen van Palestijnse en Arabische officials beantwoorden.
  Het kantoor van de Palestijnse terreurorganisatie PLO in Washington wordt mogelijk gesloten. Palestijnse officials krijgen geen uitnodigingen meer om naar de Amerikaanse hoofdstad te komen, en zijn met name niet langer welkom in het Witte Huis en bij de Nationale Veiligheid Raad, die het Midden Oosten beleid opstelt. Deze maatregel treft ook de Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat.
  Financiële hulp stopgezet
  Het stopzetten van alle financiële hulp aan de Palestijnen zal niet aan de grote klok worden gehangen. De fondsen zijn meestal bedoeld voor specifieke economische projecten, en worden onder het mom van een ‘herbeoordeling’ simpelweg bevroren. Ook de $ 1 miljoen die de VS jaarlijks aan het UNWRA geeft, een VN organisatie die speciaal voor de Palestijnen werd opgericht en op de Gazastrook al jarenlang samenwerkt met Hamas, wordt ingetrokken.
  Tot slot heeft de Amerikaanse regering de overheden van Saudi Arabië, Abu Dhabi en Qatar verzocht om hun economische en financiële hulp aan de Palestijnse Autoriteit te bevriezen.
  Verbijsterde reacties
  Volgens bronnen in Israël zouden Palestijnse officials verbijsterd hebben gereageerd op Trumps tegenmaatregelen, en vooral door het feit dat nu ook belangrijke Arabische staten hun steun hebben ingetrokken . Wij vermoeden dat Europa en ook Nederland wel weer in de bres zullen springen, en staan de dringen om de ontbrekende miljarden in de Palestijnse kassen aan te vullen.

  1. Dubbele Komma

   Dit is heel goed nieuws,Dolledries! hier drink in een glaasje op! eindelijk een verstandige amerikaanse president!

   abbas was de financier achter het bloedbad van munchen,het is gewoon een terrorist die handen staat te schudden met onze leiders,daarmee besmet hij gelijk hun handen met bloed.

   het is tijd om een grens te trekken voor de palestijnse agressie,tot hier en niet verder we zijn er nu wel klaar mee,als je niet normaal kunt doen hoef je ook niet zo behandeld te worden.

   laat zijn eigen volk maar met deze minderwaardige hond afrekenen.

   klaar met de geschiedvervalsing gejank en terreur van de palestijnen,want er bestaan geen palestijnen. eigen shuld!

   nu de Rohinya’s nog even hun smerige wangedrag afleren,moordenaars!

  2. Ali Yas

   “Het Witte Huis heeft besloten om in alle stilte alle banden met de Palestijnen te verbreken”

   En het wordt nog mooier: Nikki Haley hield kort geleden een toespraak voor de VN waarin zij in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk maakte dat de moslimlanden die de VS zo nodig de maat moesten nemen over het verhuizen van de Amerikaans ambassade naar de hoofdstad van Israël er rekening mee moeten houden dat de VS dat soort minachting onthoudt voor als er weer eens met geld moet worden geschoven. Als dat Arabische en anderszins mohammedaanse uitschot niet snel een toontje lager gaat zingen, kon het zo maar zijn dat het HK van de VN binnenkort óók verhuist.

  3. PMG

   Aha, de bekende truc om de olieprijs op te drijven is weer uit de kast gehaald, ditmaal over de rug van de Joden. Ik zou maar heel snel wegwezen uit Israel want binnenkort gaat het los. Dat idee van Joden verplaatsen naar USA is zo gek niet hoor!

 7. Gerlos

  Hallo DENK werk aan de winkel voor jullie, het is niet zo gek he dat de Nederlanders zich al meer gaan afzetten tegen de moslims. Of is dit DISCRIMINATIE wat ik hier neer zet. Probeer het niet goed te praten malle figuren van DENK want we zijn al lang klaar met jullie partij.
  Toch wens ik jullie gezegende kerstdagen en hopelijk dat jullie partij in 2018 het loodje legt.

  1. PMG

   Goed idee Gerlos, ik wens DENK ook een zalig Kerstfeest, compleet met feestvarken! Daar zullen ze blij mee zijn!

 8. poldi

  We moeten ons maar vast blijven houden aan wat zich momenteel
  in Oost- en Midden Europa afspeelt t.w. een massief anti- immigratieblok
  Deze ontwikkeling is Brussel een doorn in het oog, een streep door de rekening
  van Juncker, Timmermans, Merkel, Macron,……en uiteraard ook een misrekening
  voor Rutte, Buma, Pechtold en Seegers……
  Deze landverraders, deze cultuurvervalsers doen niets anders dan Nederland, dan
  Europa vernielen omspitten en klaarmaken voor een Moslim bezetting……en ze zijn
  hierin al een heel eind geslaagd, ware het niet dat er nu van alle kanten tegenwerking
  komt. De Visegrad landen en Oostenrijk laten zich niet de les lezen en vormen nu
  een hecht blok tegen Brussel, tegen den Haag. Zelfs Tusk is tegen een migranten quotering,
  dus er is ook interne verdeeldheid.
  In Duitsland is het nog lang niet zeker of Merkel wel verder kan met haar Moslim- import en
  Rutte, Buma en Pechtold en Seegers zien hun draagvlak per dag slinken. Nederland snakt
  naar een nieuwe regering. Weg met Rutte III, en weg met dit huidige Europa!

 9. Steve Van der Vekens

  Tijd om in ons land de moskee’s te gaan opblazen.

  1. Code134

   Steve maakt ons duidelijk dat er genoeg extremistisch tuig in dit land rondloopt.

 10. Babaji538

  – Het is maar net hoe je het niet weet te brengen –

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.