Populair kinderboek met Zwarte Piet wordt uit de handel gehaald, want schrijfster wordt voor ‘racist’ uitgemaakt

Dit is het treurige dieptepunt waarop de Zwarte Piet-discussie inmiddels is aangeland. Iedereen die ooit een Zwarte Piet heeft getekend, is kennelijk een “racist”.

Kan de Zwarte Piet-discussie, en dat met name het gedrag van de tegenstanders van dit onschuldige kinderfiguur, nog triester? Elk jaar denk ik dat de bodem bereikt is, maar elk jaar blijkt daar toch weer een bodem onder te zitten. En nog eentje. En nog eentje. Enzovoort. Neem bijvoorbeeld een besluit dat uitgeverij Lemniscaat. Zij halen een boek uit de handel, omdat Zwarte Piet daar prominent in voorkomt.

Maar wordt niet boos op Lemniscaat, want zij handelen op wens van de auteur van het bont gekleurde prentenboek – Charlotte Dematons. En zij geeft aan dat zij niet meer wil dat haar populaire geesteskindje verkocht wordt, omdat allerlei zogenaamd anti-racistische onverlaten het nodig hebben gevonden om de dame keer op keer voor raciste uit te maken. Daar heeft ze nu genoeg van, zo meldt De Telegraaf:

“Het boek ’Sinterklaas’ van Charlotte Dematons zal niet meer herdrukt worden, nadat de bekroonde auteur daar nota bene zelf om heeft gevraagd. Dematons is het naar eigen zeggen helemaal beu om steeds uitgemaakt te worden voor racist.

„Jammer dat het allemaal zo is geëscaleerd”, aldus uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek van Lemniscaat. „Charlotte wordt voor racist uitgescholden als ze op scholen gaat spreken. Gewoon omdat ze zwarte Pieten tekende. Dat wil ze niet meer.””

Laten we hopen dat ze dit bericht ook lezen bij Kick Out Zwarte Piet, als zij daar nog tijd voor hebben tussen de klaagzangen voor diverse media door. Laten we hopen dat mensen als Jerry Afriyie en co. zich bewust zijn dat hun gestook en getier gevolgen heeft voor gewone burgers in Nederland die alleen maar onschuldige kinderboeken tekenen. Doordat de Afriyie’s en Gario’s van deze wereld constant het hele Zwarte Piet-gebeuren de racistische hoek in duwen, kondigen hun aanhangers nu de facto Berufsverboten af voor mensen die niet in hun ideologische straatje passen.

Het is ronduit misselijkmakend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. swetsnek

  Wil je een leuk Sint en Piet feest reis dan af naar Curacao daar wordt normaal gevierd.
  Hier afschaffen al die feesten .

 2. trampoline

  Wat is Nederland inmiddels een uitermate zielig land geworden. Nationale trots wordt onderhand beschouwd als misdaad omdat een mini- actiegroepje zich daar aan ergert.
  En onze uitermate laffe overheid maakt het de hardst schreeuwende naar de zin omdat ze rust in de tent wil.
  Kennelijk moet je veel agressiever en luidruchtiger te keer gaan tegen de overheid om gehoord te worden. Ik houd er daarom mee op om me netjes te gedragen.

  1. meanstreak2099

   helaas zit er ook een kleur aan, schreeuw je als gekleurde het hardst dan is het een serieus probleem, schreeuw je als blanke het hardst dan is het racisme helaas voor onze regering

 3. Bert030

  Treurig. Wordt zij door ouders uitgescholden of door de kinderen zelf? In het eerste geval de ouders een terreinverbod geven, in het laatste geval aangifte doen tegen de ouders wegens indoctrinatie.

 4. sjun

  Ik voorzie een schone taak voor Gregorius Nekschot om de lacune te vullen.

 5. penis aqua di rosa

  Breedbek kikkers, in de ruimste zin des woord, kwaken nu eenmaal altijd boven alles uit, maar houden er geen rekening mee dat dit zich altijd tegen hen keert. In Azië een lekkernij, hier een nagel aan de doodkist.

 6. eRik2017

  Zo zo, er zijn mensen die een verbod op een boek willen. Dat is behoorlijk gevaarlijk. al hebben waarschijnlijk de bedreigers niet eens door welke parallellen je daar kan trekken.

  1. trampoline

   Inderdaad dat klinkt behoorlijk nazistisch; de gelijkenis met de boekverbrandingen in Nazi Duitsland dringt zich op.

   1. Anton Adriaan

    Of het verbod op Mijn Kampf?

 7. Two Ravens Black Kettle

  De fascistoïde, racistische stoottroepen van de Grachtengordel en Hilversum kunnen weer een scalp aan hun Orwelliaanse slachtbank hangen.
  Wat haat ik die lui toch !
  West-Europa wordt een vreugdeloze en geestdodende dystopie waar alleen de mening van de beroepsklagers en hun Hilversum (The Ministry of Truth)legitiem is.
  Alsof je in Fahrenheit 451 belandt bent.
  Links en HUN Media vormen de moderne Inquisitie, de plunderende iconoclasten, de boeken- en heksenverbranders.

  En anno 2017 worden de andersdenkenden en dissidenten nog steeds gedwongen hun eigen foltering en via de Staatsmediagifbalg te financieren.
  De heksenjagers worden hedentendage in de Grachtengordel en Hilversum.

 8. h_keur

  Er is een simpele oplossing voor dit zwart-probleem: schrap de zwarte bladzijden uit onze geschiedenis en alle aantijgingen over haat, leugen, bedrag, discriminatie, slavenhandel en overige misdragingen door onze voorvaderen, hebben niet bestaan.
  Het wordt er allemaal wel een beetje kleurloos van, maar dat schijnt de toekomst te worden van Nederland.

 9. Pjotter

  Nederland o Nederland zieliger kan haast niet meer, geen spijt dat ik je heb verlaten.

 10. chrism

  Ik begin het onderhand spuugzat te worden door al die import figuren , want een Nederlander kan ik ze gewoonweg niet noemen .
  De held willen zijn , successen willen behalen en dat alles over de rug van de kinderen , Bah wat een smerig volk zijn ze toch Smerig!!

 11. Joris.Driepinter

  Het wordt steeds gekker hier in Nederland!

  Sylvana, Sunny, Humberto, Georgina en andere KOZP-ers, wat vinden jullie eigenlijk van al die blanke boeren en albino’s die vermoord worden?

  1. Anton Adriaan

   Heel goed punt, Joris! Ik weet zeker dat niemand hier überhaupt iets van weet. Dit krijgen we nooit te horen of zien in de media.
   De blanke boeren en boere in het algemeen in Zuid-Afrika krijgen al jaren mijn steun.

 12. Ritter

  “Dematons is het naar eigen zeggen helemaal beu om steeds uitgemaakt te worden voor racist.”

  Dat betekend dus dat de tactiek van demonisering van de persoon werkt.

  Het is precies hetzelfde met de term “islamfobie”. Die word ook gebruikt om mensen te demoniseren die kritiek hebben op de islam om zo deze mensen de mond te snoeren.

 13. Arachne

  Laten we hopen dat ze dit bericht ook lezen bij Kick Out Zwarte Piet, als zij daar nog tijd voor hebben tussen de klaagzangen voor diverse media door. Laten we hopen dat mensen als Jerry Afriyie en co. zich bewust zijn dat hun gestook en getier gevolgen heeft voor gewone burgers in Nederland
  —————

  Kletskoek. Dit is wat KOZP beoogt en de methode werkt. Jerry en consorten interesseert het geen moer wat een ander vindt en wat de gevolgen zijn.

 14. DennisEijs

  Zullen we alle zwarten verwijderen? Dan is er geen enkele verwijzing meer naar zwarte piet.

  1. corfo

   @ DennisEijs.
   Bedoelt u met alle zwarten verwijderen, de zwarte mensen (de negers dus) of de kleur zwart ? Zodat we niet meer kunnen zeggen : “Het asfalt is zwart; of, wat heeft u mooi zwart haar; of, wat heeft u een mooie zwarte brommert; of, het ziet hier zwart van de negers ?” Wát bedoelt u eigenlijk ? (cynisch)

 15. peterkestassen

  Je moet als laag en ongeletterde stripfiguur toch ergens aandacht mee krijgen
  Dat zien we nu wel weer als al die Zwarten tegen hun eigen kleurling protesteren.
  Het kan niet belachelijker worden met dat volk.

 16. Gerlos

  WAT IS HET TOCH EEN VERRIJKING ONZE MULTI CULTI SAMENLEVING, IK BEN ER KLAAR MEE MET DEZE WRKLOZE IDIOTEN DIE LEVEN VAN ONZE CENTEN. OPZOUTEN DEZE MAFKIKKERS.

 17. corfo

  Zag ik toevallig vanmiddag in een winkelcentrum in een stad, in midden Nederland, twee échte zwarte Pieten lopen. Nadat ik ze een hand had gegeven en mijn “bewondering” had geuit over hun uitmonstering, bleken het twee negers te zijn die nét uit Dokkum teruggekeerd waren ! Ja, wat moet je dan ? Gelukkig kwamen er steeds meer échte, blanke NL’ers om ons heen staan, waarna de negers snel het hazenpad kozen, over hun schouder riepen ze nog iets wat leek op : “” Zwarte Piet is een zak” o.i.d.

 18. Ni28

  Hitler deed aan boekenverbrandingen waarom Rutte niet? Dit komt op hetzelfde neer. O ja, politiek bemoeit zich niet met volksgebruiken. Even vergeten.

 19. Gerlos

  Hoe komt het toch dat er al meer racisme komt in ONS LAND, denk daar maar eens over na ZWARTE mensen en meelopers die tegen ONZE ZWARTE PIET ZIJN, Ga zo door en het racisme tegen jullie en daar bedoel in ook Sylvana Siemons mee neemt alleen maar grotere vormen aan, of willen en kunnen jullie dit niet begrijpen !!!!!.

 20. Code134

  Laat die tekenares niet zo moeilijk doen: een paar roetveegjes op de pietjes en iedereen is tevreden.

  1. marco1

   Is ook zo.

 21. jowyajax

  Te triest voor woorden fat mensen zich laten intimideren door een Klein gestoord groepje , ik begrijp de ouders van kinderen niet dat ze toelaten dat het feest voor hun kinderen laten verknallen , zelf hebben ze genoten van Zwarte Piet en nu laten het het rustig toe, Als dat de egocentrische tijd is van deze ouders 20gers.30gers 40gers dan is dit triest. Ik weet nog zelf dat er in de 70tiger jaren en 80tiger jaren dit soort idioten pieten Haters geen kans hadden gemaakt , nee het is jammer dat de mensen dit gewoon toe laten. Trots op deze generatie

 22. Duke

  Iemand constant voor ‘racist’ uitmaken, alleen maar omdat er een boek over Sinterklaas en Zwarte Piet is geschreven, is simpelweg terreur. Jammer dat de schrijfster eraan heeft toegegeven, want nu krijgt dit tuig hun zin.

 23. Ruud562

  En dit gaat nu alléén om Zwarte Piet, een figuur die hier zo’n zeventien miljoen mensen volop vreugde en plezier brengt! En dan durven die antipieten het nog over racisme te hebben!
  Maar dit terzijde, kan je nagaan wat het volgende is wat ons staat te wachten met de islam! Gut, dat hebben we al ten treure ervaren, en d a t zal alleen maar erger worden, dankzij onze politicy en verblinde dwazen!

 24. Luctor et emergo

  Dit is een hele zorgwekkende ontwikkeling. Nooit in mijn jeugd is er iets racistisch of discriminerend uitgebeeld of gezegd met betrekking tot Zwarte piet. Ik krijg het idee dat dit gebruikt wordt als uitlaatklep om de haat tegen het traditionele Nederland te uiten!

 25. Christina

  Wanneer komt het moment dat de Nederlander opstaat, de echte blanke Nederlander, en die dan zegt tot hier en niet verder tegen al dat import wat ons land aan het vergiftigen is!!
  Al dat zwart en licht getint moet een halt toe geroepen worden, genoeg is genoeg en nu is het klaar!!
  Aanpassen of oprotten, goedschiks of kwaadschiks, dit is ons land en wij bepalen!!
  Weg met al die haatdragende gekleurde buitenlanders die een grote rot bek hebben en onder tussen alles leeg vreten, stelen en overal schijt aan hebben!!

 26. Knopper

  Nou op Curaçao leeft de pieten discussie ook steeds meer ,gek genoeg zijn dit witte pieten haters ,de bevolking vind zwarte piet geweldig

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.