Racistische Asha ten Broeke gaat weer los: ‘Witte mensen zijn onderdeel van een fout systeem!’

De racistische Volkskrant-columniste Asha ten Broeke heeft er weer eens een bedenkelijk werkje geproduceerd voor de krant waarvoor ze schrijft. Ze haalt ‘witte’ mensen over de knie die wel anti-racistisch zijn, maar daarmee juist onderdeel zijn het probleem. Eh, wat?

Onder Zwarte Piet-tegenstanders in Nederland is een vorm van racisme sluipenderwijs onderdeel geworden van het discours. Ging het eerst nog om het afschaffen van een ‘kwetsend’ volksfiguur, zo verplaatst de discussie zich langzaam van de traditie naar de bedenkers van de traditie. Wie dat zijn? Jan Schenkman, de Nederlandse samenleving, of wellicht zelfs conservatieven? Nee, het label waarvoor gekozen is, is ‘witte Nederlanders’. Alles wat verkeerd gaat in dit land, is te danken aan blanke mensen die dankzij hun blankheid met zevenmijlslaarzen alles vertrappelen wat er maar te vertrappelen valt. Het hebben van een blanke huidskleur is een soort doodzonde.

Een rare en steeds racistischer wordende tendens, die inmiddels ook zo z’n aanhangers kent bij roomblanke Volkskrant-columnisten. Zoals Asha ten Broeke, die schrijft over de reacties die Arjen Lubach kreeg nadat hij in z’n laatste tv-show Zwarte Piet verketterde. Mensen spraken hem lovend toe, maar dat was natuurlijk alwéér niet goed. Lees maar:

“Toch was niet iedereen bereid om Lubach onmiddellijk tot het heldendom te verheffen. Zo kwam de immer scherpzinnige anti-racist Arzu Aslan op Twitter met een kritische analyse van Lubachs bewieroking. Waar zwarte activisten vanwege hun anti-Zwarte Pietuitspraken te maken krijgen met ellende en serieuze bedreigingen, zijn dezelfde woorden uit de mond van een witte man ineens welgesproken eyeopeners. Een wit privilege waarvan Lubach zich niet bewust toont. Bovendien krijgt hij nu alle lof, maar de activisten van kleur waaraan hij zijn inzichten te danken heeft, laat hij in zijn programma niet aan het woord. ‘This is how whiteness works’, schreef Aslan. ‘Lubach gets to be the hero van de strijd tegen Zwarte Piet.'”

En later in haar eigen woorden:

“Maar zelfs als je iets goeds doet, kun je onderdeel zijn van een fout systeem. Een symbool bestrijden zonder dat systeem te doorgronden, zonder kritisch te zijn over machtsverhoudingen waarvan je voordeel hebt, is op zijn best een onvolledig en op zijn slechtst een schadelijk idee.”

Dat u het dus weet. U bent dus niet alleen een racist als u minachtend spreekt over zwarte mensen, maar ook u bent óók een racist als u blanke mensen die racisme afwijzen bewierookt. Want alleen zwarte mensen die zich boosmaken over discriminatie van zwarte mensen, mag je becomplimenteren. Alle anderen zijn maar vuile racisten en/of onderdeel van een vuil racistisch systeem.

Weet u wat? Juist dat laatste is een uiterst racistisch idee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Domtoren52

  Ach Sneu-neus toch…..

 2. Baaz

  Ze is zelf anders spierwit, ze zou zich moeten schamen!

  1. hans-e-pans

   Volgens mij is dit een gendertype dat niet genoeg aandacht krijgt van wie dan ook.

 3. Tguard

  Aldus vanuit de ivoren blanke toren geschreven. Lachwekkend toch!!!

  1. Baaz

   Wanneer ze op haar bakfiets rijdt, dan zwaait ze wel naar iedere asielzoeker, en dat kan ook prima want op de grachtengordel lopen er soms twee, die zijn verdwaald.

 4. sjun

  Zwarte Piet blijft gewoon als gedomesticeerde Berberse slavenhaler gecombineerd met wat vooroudergeesten uit een grijzer verleden, Krampus en de ogen van Hugin en Mugin die de grijze schimmel Sleipnir berijdende Odin bijstonden. Te zijner tijd kan die culturele overdracht in voor kinderen behapbare brokken op de scholen worden overgebracht. Al was het maar om door tijdige bewustmaking slavernij en afpersing door middel van jizya in de toekomst op dit continent te voorkomen.

  Dese Asha doet serieus denken aan het typetje Bob de Rooy van Paul de Leeuw. https://www.youtube.com/watch?v=k0ABYsBTNGU

 5. Abri079

  Mevrouw u lijkt mij ook blank. Wat let u om een voorbeeld te stellen en de pil van Drion morgen in Dokkum in te nemen?

 6. corfo

  Blanke mensen zitten in een fout systeem zegt deze Asha. Welk systeem bedoelt deze raciste dan wel ? Zoals de meeste linksdenkenden roept zij een paar smerige termen als : racistisch, witte mensen, zwarte Piet enz. Ik vind de systemen zoals ze worden gehanteerd in bijv. uhhhh….Afrika, veel beter dan de onze !Is toch zeker geweldig zoals dhr. R.Mugabe in zijn land het systeem in stand hield ! Volgens mij zaten/zitten er (bijna) geen witte mensen in zijn “regering”?!
  Dit racistische mens, Asha dus, zou zich wat meer moeten verdiepen in de diverse systemen en ze moet een keer ophouden met het maken van racistische opmerkingen in de richting van de z.g. “witte mensen”.

  1. Feit

   Een zwart systeem of een moslimsysteem. Daar verlangen deze idioten zo naar.

   Want dan gaat ze het veel beter krijgen.

   De domheid van de brainwashed idiots…

 7. DolleDries

  Hopelijk krijgen we weer eens een witte Kerst.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Ik zie het zwart voor u in hoor.

  2. buitenbeentje

   Hier ligt al 30 cm. Zal voor de kerst wel wegsmelten.

   1. corfo

    @ buitenbeentje.
    Heeft u ff geluk !!!
    Woonachtig in ’t hoge noorden van NL ?

  3. Bloem

   Dat zal ook wel niet meer mogen

 8. trampoline

  De facistische extreem-linkse 5e colonne is een toenemend gevaar voor de veiligheid en stabiliteit van ons land.

 9. Feit

  Het zijn ook altijd van die lelijke volgevreten lesbisch transgender biggetjes die hiermee komen.

  Seksueel gefrustreerde racisten die alleen maar in kleur kunnen denken.

  Waarom krijgen deze allesetende walrussen altijd een podium?

  1. Christina

   Hahahaha ja inderdaad!!

 10. fusilier

  De blanke mens zorgde er wel voor dat er genoeg te eten was in zuid Afrika, ben benieuwd voor hoelang nog.

  1. corfo

   @ fusilier.
   Sinds de blanken werden verjaagd uit zuid Afrika, Zimbabwe enz. gaat het in die landen véél beter ! Geen honger meer, een op een zeer hoog peil staande democratie enz.
   Waarom zoveel negroïde mensen tóch proberen om in een bootje Europa te bereiken is voor mij een volslagen raadsel !

   1. Blue monday

    Corfo wil deze zwarte “successen” even aanhalen om aan te geven dat Afrikanen of mensen met een kleurtje het superieure blanke ras niet kunnen evenaren.

    1. denk eens na

     alleen de Aziaten kunnen dat

     1. corfo

      @ Blue monday.
      Jij hanteert héél erg gore linkse methoden.
      Wijs mij aan waar ik gezegd dat “Afrikanen of gekleurde mensen het blanke ras niet kunnen evenaren”.
      Ik constateer iets wat ieder mens met open ogen dagelijks kan aanschouwen.
      Spaar dat zéér minne mensonwaardig links geleuter maar voor je vaste vrienden.

 11. swetsnek

  Met zo’n kop ging ik door de riolering naar huis puuuuuuuu

  1. corfo

   @ swetsnek.
   Dat heeft dat mens wél geprobeerd hoor, haar kop wilde er nét in maar haar volgevreten, vette lijf niet !

   1. Guus Geluk

    “Dat heeft dat mens wél geprobeerd hoor, haar kop wilde er nét in maar haar volgevreten, vette lijf niet !”

    Vieze man.

  2. Code134

   We kunnen de kwaliteit van opinies natuurlijk ook gaan beoordelen aan de hand van het uiterlijk van degene die ze uitspreekt.
   In dat geval zou ik hier graag een foto van Swetsnek willen zien. Ik vermoed dat dit voldoende is om zijn beweringen hier ook af te serveren.

   1. swetsnek

    ga jezelf afrukken slemiel

    1. corfo

     @ swetsnek.
     Die dwaze @code134 vindt zichzelf kennelijk nogal “koninklijk”, hij spreekt over ‘we”. Geen foto sturen @ swetsnek, ik denk te weten wat die viespeuk ermee gaat doen : foto óp tafel en zijn handen er ónder !

 12. Tinneke

  Meneer Asha ff zonnebankkuurtje?

  1. Code134

   We zijn ook hartstikke nieuwsgierig naar jouw foto, Tinneke. In mijn voorstelling ben je een obese tokkievrouwtje, maar dat zou best kunnen meevallen.

   🙂

   1. Baaz

    ̶̶C̶̶o̶̶d̶̶e̶̶1̶̶3̶̶4̶̶
    ╭∩╮ Multinicker ╭∩╮

   2. swetsnek

    jou gezicht ken ik wel meer blote konten formaat zeg maar wimpie haha

 13. Code134

  Tim heeft de strekking van de intelligente column van ten Broeke niet begrepen en zijn lasterlijke opmerking dat ze een raciste zou zijn is flagrant in tegenspraak met hetgeen ze betoogt.
  Ze wijst op de merkwaardige paradox dat witte mensen in de antiracistisch discussie meer worden geloofd dan zwarte mensen. Dat is overigens sinds de Negerhut van Oom Tom al het geval. Dat ze daar morele bezwaren mee heeft vind ik niet nodig: ze toont een rechtsstatelijke moraal en het zijn meestal de hoger geplaatsten die de lager geplaatsten moeten ondersteunen in hun emancipatie.

  1. Jantje

   Het is niet meer dan logisch dat blanken eerder worden geloofd. De leugens van kleurlingen zijn vaak veel eenvoudiger dan die van blanken. Corruptie (oftewel leugens) is een afrikaans cultuurdingetje en is hier door Calvijn aardig geminimaliseerd.

  2. swetsnek

   lamzak geeft het op hahahahaha

 14. buitenbeentje

  De laatste stuiptrekkingen van een fascistisch systeem. Steeds meer mensen krijgen er genoeg van door zogenaamde bekende Nederlanders door de stront getrokken te worden en meningen opgedrongen te krijgen. Asha ten Broek is bij uitstek onderdeel van dat fascistische systeem en met haar een rijtje andere useful idiots die dat systeem verdedigen. Ook hier zijn er een aantal van dat soort, maar ze sterven langzaam, te langzaam uit.

 15. Paaldanseres

  Als linkse, rasistische, bebrilde deugzeug is “Asha ten Broeke ook een groot onderdeel van een fout systeem!”.

  1. Code134

   “bebrilde deugzeug”

   De machteloze woede van de tokkies leidt tot creatief taalgebruik.

   🙂

   1. Feit

    De pot verwijt de ketel!

    😉

   2. Paaldanseres

    Kwestie van creativiteit. De (stupide) linkse medemens (deuggleuven) geven je daar ook alle mogelijkheden toe. Ik had ook “schele deugzeug” kunnen schrijven, maar hij/zij had een bril op, met linksdraaiende vensters. Waarbij “zeug” weer word geassocieerd met varken of speenvarken. En dat kan voor dit manwijf natuurlijk ook.
    Je ziet … er zijn legio mogelijkheden.

    1. Code134

     Knap hoor.

     1. Paaldanseres

      Graag gedaan. Geen dank.

     2. Code134

      Krijgen we nu ook een link met een foto van jou? Kijken hoe we daar creatief op los kunnen gaan.

     3. dark hole

      zeg….wat komt er na het cijfer 1….? Goed zo knaapje…dat is 2! De oorzaak ligt vast in je beknepen opvatting dat de meester op de basisschool slecht was in het uitleggen van….juist…cijfers!

     4. Code134

      Ik beoogde met mijn nickname niet tot 10 te tellen. Het nummer staat ergens anders voor.

  2. Marija

   🙂

   1. corfo

    @ Code134. (2 uur ago, nr.38)
    Staat beslist niet voor jouw IQ !

  3. Kodi

   Die lijsten we in op een tegeltje.

  1. Kodi

   40.000 Somaliërs in Nederland. Meer dan de helft profiteert van een bijstandsuitkering. Tweederde heeft moeite met het lezen, spreken en schrijven van de Nederlandse taal.

   Waarom financieren wij deze lamlendigheid?

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/1378928/veel-somalische-nederlanders-werkloos

 16. Paaldanseres

  Gewoon doorlopen… tis gewoon een zeekoe met een rode trui…
  …en vooral een nietszeggende mening.

 17. Duke

  Het is dat mensen beseffen dat ze van het padje af is anders namen ze haar serieus en zouden ze aangifte tegen haar doen.

 18. Ritter

  Mensen als Asha ten Broeke zijn de echte racisten die in dit geval zich racistisch gedragen naar blanken.

  Maar kennelijk is racisme naar blanken toegestaan want ze word er door de gevestigde media niet op aangesproken.

  Het probleem wat zij heeft met blanken zit in haar hoofd; het is dus haar probleem.

  1. Ritter

   Men moet goed beseffen dat zij deze theorie (die ze aanhangt) overneemt uit de VS waar groepen als BLM dit propageren in de media, scholen en universiteiten.

   Het zijn dus niets anders dan ideeën die dit soort groepen hebben ; niets meer dan dat.

   Je zou BLM de zwarte versie van de KKK kunnen noemen. Zwart racisme naar blanken toe.

 19. dark hole

  @code0123456789
  “Ik beoogde met mijn nickname niet tot 10 te tellen. Het nummer staat ergens anders voor.”

  Toch goed van je dat je toegeeft niet tot tien te kunnen tellen! Voor dergelijke vormen van kansloosheid heeft men vroeger al een aantal gezegden bedacht…pick one

  tot geen drie kunnen tellen
  erbij staan of men geen tien kan tellen
  of men geen tien kan tellen

  1. Code134

   Domme jongen!

 20. mening66

  Wie is deze zeerob?

  1. Code134

   Krijgen we jouw foto ook te zien?

   1. tomygun

    DDS haal dit gedrogd weg hij lijkt op een pedo
    die zoekt voor de juiste foto ( slacht offer ) .
    Bij mij kan je niet tot 4 tellen bij 2 ben je af .

 21. gimmeMystack

  Bizar hoe racistisch haar uitlatingen zijn.
  Maar even serieus, waarom zien al die SJW sneeuwvlokjes er allemaal hetzelfde uit?
  Dik, Kort afgeschoren haar & een zwarte grote bril op een ontzettend zuur hoofd.
  Ze hebben het over diversiteit, maar zijn allemaal hetzelfde?

 22. EllyD19

  Witte mensen ???? Wat is dat nu weer ?
  Ernest Claes heeft een boek geschreven over de Witte, dat was dan een dorpse bijnaam voor een jongen met wit haar.
  Nee, ik ben geen witte mens hoor en wil zo ook niet genoemd worden en zeker niet door deze troela.

 23. Jantje

  Ben benieuwd welk beter systeem de niet blanken sinds kort hebben uitgevonden, dat beter is.
  Maar dat zegt ze er natuurlijk niet bij, want dat vergt dat je moet kunnen nadenken.

 24. Duckday

  ‘Anti-Piet-activisten zijn werkloze idioten’

 25. Bloem

  Vermoeiend. Eerst was het racistisch wanneer je jezelf zwart schminkte en voor vriendelijke pieterbaas te spelen, nu mag ook al niet meer blank zijn want dan ben je racistisch. Straks moeten we van de zielige mensen nog een soort van jodenster op of zo, zodat we goed herkenbaar zijn als de blanke untermenschen die kennelijk zijn

 26. Klukkluk

  Het is idd een verschrikkelijk systeem hier. Iedereen heeft en krijgt het recht op onderwijs, zorg, stemrecht, riolering, ov, vakantie, recreatie, ontplooing, sport, vrijheid en bescherming. En gratis Wifi. Ongeacht je ras of huidskleur. Brrr.

 27. Kees

  Weer zo’n wicht dat stijf staat van de haat, wat een stumper. En dan nog dat uiterlijk, ze is dubbel de klos. Zielig.

  1. Code134

   Kee, je lult over jezelf.

 28. meijer61200

  Onze hoog intelligente Asha heeft helemaal gelijk deze keer. Er is iets ernstig mis in Nederland met de diversiteit! Ik heb recent een aantal afleveringen gezien van Opsporing verzocht en zie daar alleen maar negers en andersoortige getinten. Ik begrijp niet waarom er geen blanken mogen mee acteren. Doe hier iets aan Asha als je tijd hebt tussen het eten door tenminste.

 29. nienke

  Ach ach weer zo een die aandacht zoekt.

 30. Gerlos

  Wie is toch dit onmens met haar achterlijk gezwam, het is maar goed dat de witte mensen het land regeren onmens want als zwart het gaan doen nou nou voorbeelden genoeg in de wereld toch onmens.

 31. A3aan

  Witte mensen die fout zijn? Klopt wel hoor, als je ziet wat het witte Nederlandse kabinet allemaal wil bekokstoven, poe hé!

 32. H. Brusselmans

  @Code 134, bij voorbaat een foto van mezelf:
  http://focus.knack.be/medias/11943/6115169.jpg

  Ik heb geen probleem dat men mij een witte mens noemt, zeker niet als ik daardoor het privilege krijg om anderskleurigen: “negers” te noemen.

  Helaas is het benoemen van blanke mensen als “wit” een privilige voor de anderskleurige mens, de SJW, de feminist van het zevende knoopsgat,…. .

  Waar ik wel een probleem heb, is dat zulke achterlijke shnollen (en met dat vet kalf van een Asha, gooi daar nog maar een AFD bij, een Anja Meulenbelt, iedereen van BIJ1/Artikel1/negerpartij, Moslimpartij DENK,….) mij gaan op de vingers tikken omdat ik het niet wil hebben dat men al die negers en die moslims juist die dingen wil geven (op de blote knieën) waar ze voor “uit hun land gevlucht zijn”.

  Daarbovenop komt nog dat deze verachtelijke personen u deze mensen hun cultuur wil opdringen en tegen wil en dank steeds meer van deze mensen het land binnenlaten (via massa-integratie) waardoor ze op langere termijn een burgeroorlog gaan ontketenen tussen die migranten van de Xste generatie en de mensen die het beu zijn om deze mensen opgedrongen te krijgen, allemaal uit naam van het linkse ideaal en de “diversiteit”.

  Daarom walg ik ook van wat men in België wil doen door de kinderen “die thuis een andere taal dan het Nederlands spreken”, dat ook in de klas en op de speelplaats te laten doen.
  Moest ik vroeger op de speelplaats en in de klas het dialect van thuis spreken, dan mocht ik direct nablijven en naar de directeur gaan.

  Dan vraag ik mij af: Ziet het linkse gepeupel (of willen ze het niet zien) dat ze met hun “maatregelen om de diversiteit te bevorderen” bewerkstelligen dat uw samenleving zoals ze bestond steeds verder geassimileerd wordt, totals het een ideaalbeeld (of toch tenminste een afkooksel ervan) volgens de islamitische leer wordt?

 33. Bes Tolen

  Wie in Nederland en Vlaanderen over witte mensen durft te spreken is pas een racist, een hele erge racist wel te verstaan.

  1. Code134

   En als je praat over zwarte mensen en Zwarte Piet?

   Ligt dat dan anders?

   1. toetssteen

    Vandaar het woord ‘neger’ wat donker betekent; zie Rio Negro/nog leuker: John Negroponte. Zwart is geen kleur zomin als wit.
    Lijken komen in de richting van wit, zie lijkwit.

    1. Code134

     Helder hoor.

     🙂

 34. DennisEijs

  Ze is ‘wit’, haar systeem is fout. Klopt dus.
  Maar deze ‘witte meneer’ begint zo langzamerhand genoeg te krijgen van al dit gezeur. Ik heb niet om dit gezeik gevraagd, en ik zat er ook niet op te wachten. Er komen allemaal figuren die maar willen dat ik rekening met ze ga houden. Waarom zou ik? Lazer lekker op als je het niet bevalt.

 35. Babaji538

  De zeekoei is sinds kort weer waargenomen op het vaste land.
  Dit, in het kader, van klimaatverandering, duurzaam beleid
  en goed sociaal bewogen bezig zijn (!).
  Petra Hermans

 36. hitje89

  Grappig he, als je de Volkskrant hierover vraagt krijg je als antwoord dat zij graag mensen aan het woord laten met een eigen opinie. U weet wel voor de zogenaamde open discussie. Nu ik vind dat zij hun mening wel voor zich mogen houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.