Sylvana maakt het officieel: verhuist naar Amsterdam om mee te doen aan Gemeenteraadsverkiezingen

Het moment waarop de ex-VJ heeft gewacht lijkt komend voorjaar eindelijk te gaan gebeuren: Sylvana Simons wordt eindelijk een actief politicus. Ze gaat naar Amsterdam verhuizen om daar mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Amsterdam krijgt het er maar druk mee. Niet alleen meldden DENK en Forum voor Democratie zich voor de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, maar gisteren maakte ook Sylvana Simons bekend zich kandidaat te zullen stellen. Dat maakte de lokale afdeling van haar partij, BIJ1, bekend op Facebook:

“Sylvana Simons wil naar Amsterdam verhuizen om als lijsttrekker namens haar Bij1 mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen komend voorjaar.

Eerder dit jaar zei Simons om die reden te twijfelen over een rol in de Amsterdamse gemeenteraad (naast haar huiver om Ouder-Amstel te verlaten). ‘Als je in de gemeenteraad wilt meedoen, heb je iemand nodig die heel goed is ingevoerd op gemeentelijk niveau’, zei ze tegen De Telegraaf. ‘Maar ze heeft er lang en goed over nagedacht en ze heeft besloten deze nieuwe weg in te slaan’, zegt Manju Reijmer.”

Alhoewel Sylvana ook meedeed aan de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen maart en toen geen zetel wist te bemachtigen betekent dit niet dat ze volledig kansloos is bij de Gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande. Artikel 1 werd toen namelijk de grootste partij van de Bijlmer, vermoedelijk gezien de grote groep Surinaamse Nederlanders die daar wonen. Als Sylvana dat kunstje kan herhalen bij de gemeentelijke verkiezingen, dan is ze in ieder geval verzekerd van tenminste één zetel.

Het belooft een bonte boel te worden in Amsterdam, met maar liefst drie nieuwe partijen die zich hebben aangemeld. Twee ter linkerzijde (DENK, BIJ1), en eentje op rechts (FVD). Zittende raadsleden van de gevestigde partijen klagen tegen de Volkskrant al over een “totale versnippering” van de raad.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Dubbele Komma

  het weer word er niet beter op zeg,… regen regen regen.

  1. Hetzalwelweer

   Ik had op z’n minst een code rood verwacht door die mist.

   1. swetsnek

    ja het is hier ook dikke soep op dit moment

   2. Pecunia

    Hiero is alles wit, o gruwel.

    1. Scaldis

     Hier ook, zelfs mijn zwarte auto was wit geworden, en dat voor een Japanner!

  2. LieverKipsLeverworst

   Ook niet als je regen omdraait. …

 2. Anton Adriaan

  Amsterdam is al verpest sinds het jaar 1492. En nu, zo’n 500 jaar later kun je een hele stad afschrijven. Dank je wel.

 3. meijer61200

  Heeft ze nog geen proces aan haar reedt vanwege het stelen van de naam BIJ1? Wat een aanwinst voor Amsterdam dat zulks hierheen komt! Is Dokkum geen betere plek???

  1. penis aqua di rosa

   Nee één van de Caraïbische eilanden mogelijk een betere eindbestemming. Altijd lekker warm, onder palmboompie liggen, cocktailtje en onder gelijken. Wat wenst men nog meer.

   Zou beslist niet in haar buurt willen wonen.

   1. Disowned

    Waarschijnlijk een slachtoffersuitkering?

 4. ReconquistaEuropa

  De enige stad die in een dusdanige staat van ontbinding is dat extremisten als Sylvana er zowaar een zetel kunnen scoren.

 5. Pecunia

  De kans dat ik er dood gevonden wordt is nihil.

 6. Ritter

  “Artikel 1 werd toen namelijk de grootste partij van de Bijlmer, vermoedelijk gezien de grote groep Surinaamse Nederlanders die daar wonen.”

  Net als in de VS waar zwarten op Obama stemden puur vanwege zijn huidskleur.

  Als blanken op blanke politici zouden stemmen puur vanwege de huidskleur zou er sprake zijn van “racisme”; maar als zwarten dat doen word het kennelijk niet als “racisme” bestempeld.

  Zie hier de dubbele maatstaven die worden worden gehanteerd.

 7. DolleDries

  In de Telegraaf stond vandaag als nieuws dat Katja Schuurman seks heeft in een vliegtuig.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Is zo’n tripje, dus incl. seks, te boeken, of moet je wachten totdat Katja Schuurman aan boor is ?
   ’t Is hier trouwens bère-koud vanmorgen, dat wordt straks auto-krabbelen !

   1. corfo

    sorry : moet zijn : ….aan boord is ……

     1. Top

      Sinds die krant overgenomen is, staat er werkelijk geen enkel nieuws meer in. Zo wel de papieren uitgave als de krant op het net, staat vol met flauwekul en niemendalletjes. En in de IT krant staat er meer dan vijf keer soms hetzelfde nieuws. Zo zie je maar weer ”wie betaald bepaalt’ Er is iets verschrikkelijks aan de hand in Europa. We worden als makke schapen naar een samenleving gestuurd, die niets onder zou doen, als wat er in de film ‘Metropolis’ van Fritz Lang wordt gesuggereerd. We worden veranderd in slaven, die alleen nog goed zijn voor de “Elite”. En helaas, zijn er maar weinig mensen hebben dat door.

 8. meanstreak2099

  hopelijk red ze het en horen we daarna niks meer van deze trien

 9. sjun

  Geen slechte zaak dat Sylvana wat SP, GroenLinks en PvdA stemmers trekt of helemaal geen resultaat haalt. Ondertussen is er eindelijk een politiek alternatief voor de alles toedekkende en moraalclaimende sociaal-libarale eenheidspartij die het stokje van de PvdA ter stede over nam.

 10. eRik2017

  Dat wordt geen politiek, maar pure entertainment ROFLOL.
  Ik hoop dat debatten live te volgen zijn!
  Dat wordt een soort van Muppet Show.

  Hoe gaat zo’n debat over het verdelgen van bruine ratten op het Bijlmerplein. Ze zijn niet bang voor je en komen gewoon op je aflopen.
  Voorzitter, er lopen ratten over het Bijlmerplein
  (Bron: http://www.at5.nl/artikelen/168415/tientallen_ratten_op_bijlmerplein_ze_rennen_je_zelfs_tegemoet)

  Sylvana natuurlijk meteen op achterste benen, want vlgs haar gaat alles altijd over haar.

  Zie je die twee oude mannetjes (van de Muppet Show) al op de publieke tribune ziotten lachen?

  Ik denk dat als dit doorgaat, valt er geen politiek meer te bedrijven.
  Maar ja, D66 is daar al mee begonnen.

 11. Bes Tolen

  R. Het lijkt me niet verstandig, dat Surinaamse en Antilliaanse mensen uit de Bijlmer op Simons stemmen wat hen zal schaden. Ten eerste zijn ze zelf nooit slaaf geweest.
  Ten tweede zijn grote groepen vandaar afkomstig, de meerderheid, helemaal geen afstammelingen van slaven.
  Ten derde lopen er in de Bijlmer mensen rond, die van slavenhandelaren van daar afstammen.
  In de VS zijn de grootste opstokers van minderheden zulk soort lieden. Die beschuldigen altijd al anderen. Dat niet uit schuldbewustzijn maar uit valsheid. Mijn uitspraak hier lijkt mogelijk racistisch [interesseert me niet erg] maar het mag van mij wel als een waarschuwing gelden om niet op een figuur als de steenrijke Simons te stemmen, niet in het minst om onzinnige escalatie te voorkomen.

  1. corfo

   @ Bes Tolen.
   Ik kan maar niet begrijpen dat ál die zielige nakomelingen van slaven, in het land van de slavenhouders willen wonen. Of zouden het niet eens échte nakomelingen van slaven zijn en zeggen ze dat alléén maar om in de toekomst een “genoegdoening” te kunnen ontvangen ? Ik kan mij herinneren dat vele Nederlanders niet in Duitsland wilden wonen i.v.m. het gebeuren in WOII. Maar “slavenkinderen” malen kennelijk niet om hetgeen er met hun voorvaderen is gebeurd, als ze maar kunnen rotzooi schoppen enz. Smerig volk.

 12. Wim Vreeswijk

  Als het haar lukt om de kiesdrempel van 6.000 kiezers te overschrijden, gaat zij met haar 1 persoonsfractie onder haar toevallige prognosenaam bij1 zomaar jaarlijks 120.800 euri per jaar ofwel bijna een half miljoen in één raadsperiode toucheren. Kassa ping dus voor onze sielige silvana. Het is maar dat U het weet !

 13. Gerlos

  Verhuist deze zwarte dame naar Amsterdam vanwege haar seksclub of vanwege haar politieke wansmaak partij BIJ1 deze naam is al vergeven maar daar heeft deze dame natuurlijk schijt aan, BIJ1 geeft massage met happy ende en daar is deze zwarte dame Sylvana zeer goed in en geniet als ze de witte mannen ziet klaar komen, maar dat zie ik in haar politieke partij niet gebeuren als ze al gekozen wordt dat voor de echte Amsterdammers te hopen is.

 14. @Supermaharadja

  Het gaat weer vriezen vannacht in vriezenveen

 15. Bes Tolen

  Corfo. Ja! Voor om te onthouden en te gebruiken. Mooi gesteld zo.
  Vreeswijk. Zoveel verdienen ze niet. U kunt op internet er achter komen wat de verdiensten zijn. Die Simons heeft geld zat dus zal het haar niks uit maken.

 16. Babaji538

  Als serieus lezer zal ik niet alles voor zoete koek
  gaan slikken.
  De bron lijkt donkerbruin tot rood te zijn,
  terwijl wit een vuist op tafel dacht te kunnen slaan.
  Petra Hermans

 17. napels

  Gemeentekasverkiezong???

 18. Disowned

  Hier is Code zwart/bruin verkondigt…levensgevaarlijk zegt men!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.