Sylvana wil een boycot van Voetbal Inside: ‘Amstel Bier, Gillette en Toto, waarom sponsoren jullie nog?!’

Als het aan BIJ1-diva Sylvana Simons ligt, dan gaat zeer binnenkort de stekker eruit van het roemruchte voetbalprogramma Voetbal Inside. De ex-VJ vindt dat het programma te kwetsend is, en dus doet ze een beroep op de sponsoren om te stoppen met het geven van geld aan het RTL-programma.

Ik heb het al vaker gezegd: homofobie (wat in feite geen fobie is, maar goed), seksisme en xenofobie zijn vaak verenigd…

Geplaatst door Sylvana Simons op Dinsdag 19 december 2017

Kajsa Ollongren is zeker niet de enige politica die zich met de media bemoeit. Maar de D66-coryfee de pijlen richt op websites, daar probeert Sylvana zich te bemoeien met het televisie-aanbod. De voetbaltalkshow Voetbal Inside is haar een doorn in het oog, zo meldt ze op Facebook. De heren zijn immers ‘racistisch’ en maken daarnaast continu grapjes over homoseksuelen, en dat mag natuurlijk niet. Humor moet uitsluitend niet-kwetsend zijn:

“Wat moet het verschrikkelijk zijn dit te aan te horen wanneer je ouders tv kijken en je zelf nog uit de kast wil komen. Treurig genoeg is het geen verrassing van de man die homofobie in de topsport al eerder normaliseerde- door dingen te zeggen als ’14-jarige homo’s stoppen met voetbal, die gaan in een kapperszaak werken’ en ‘15 potten vaseline gingen er doorheen nadat ik al die homo’s over me heen kreeg’.”

Om de tere zieltjes te sparen moet het dan maar: Voetbal Inside moet van de buis. En om dat te bewerkstelligen, wil Sylvana dat de sponsoren van het programma hun financiering stopzetten. Ze noemt Amstel Bier, Gillete en Totoen zegt dat Voetbal Inside “mede mogelijk gemaakt” wordt door deze drie merken. En: “Willen deze merken ook homofobie mede mogelijk maken? Zo nee: waarom sponsoren deze merken Voetbal Inside dan nog?”

Ik kan die vraag wel alvast beantwoorden: nou, omdat die merken zichzelf niet zien als meningenpolitie en louter hun producten – scheerschuim en bier – willen verkopen aan een mannenpubliek? Politiek incorrecte humor hoeft niet direct iedere keer te worden afgestraft met een boycot.

En om nog even verder te gaan: het moet in Nederland maar eens klaar zijn met die extreme lichtgeraaktheid. Iedereen die het toch waagt om ook maar één keer iets kwetsend te zeggen onmiddellijk moet onmiddellijk monddood worden gemaakt en van de buis geschopt. Wat is dat voor een dictatorsgedrag? In Nederland kunnen we toch gewoon tegen een stootje, Sylvana? We zijn toch geen repressieve watjesmaatschappij?

Overigens: Sylvana Simons is verreweg de bekendste supporter van de campagne en maakt hem ook mainstream door er op haar Facebook-pagina over te berichten, maar de initiatiefnemers zijn bij mij volstrekt onbekende Paul Kisner, Lieke Marsman en Roy van der Schilden. Maar ere wie ere toekomt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. corfo

  Oguttegut, daar heb je d’r weer !
  Komt m’n echtgenote net binnen met Achmed, de hond, heeft hij, Achmed dus, z’n poten niet afgeveegd, de vloer ziet zwart van de smeertroep vanuit het bos. Stomme hond, die Achmed.

 2. Supernoodle

  Ach ja!
  Übergutmensch Sylvana heeft ook weer eens een bruine keutel dwars liggen.

 3. Supernoodle

  Waarom wordt Sylvana nog gesponsord door de Nederlandse staat?
  Vragen, vragen, vragen!!

  1. hans-e-pans

   Het zal wel te veel gevraagd zijn om de stekker uit haar te trekker, schandelijke gedachte ook.

 4. Abri079

  Het is precies wat de heer Paauw zegt. De bezuinigingen in de gezondheidszorg.

 5. corfo

  Dat mens, Syilv.S. bederft het milieu in ons landje, het leef-milieu.
  Kan ze niet een poosje worden opgenomen in uhh…..bijv. de Negerhut van Oom Tom ?

 6. DolleDries

  Laat men dat verzoek maar in haar achterste douwen.

 7. A3aan

  Een boycot eisen, ik vind er geen bal aan!

 8. Zout

  Ik heb het programma nog nooit gezien. Ik zal eens gaan kijken.

 9. P.Sisterons

  In 1972 schreef Reve in een gepubliceerde brief aan Simon Carmiggelt dat migranten uit Suriname, Curaçao en de Antillen ‘allemaal met een zak vol spiegeltjes en kralen op de tjoeki tjoeki stoomboot’ gezet moesten worden, ‘enkele reis Takki Takki Oerwoud, meneer!’

 10. Gerlos

  Onze zielige Sylvana moest zo nodig weer eens commentaar leveren want ze was al weer even uit beeld, in plaats van onze mislukte immigratie, zie het bericht over de Marokkaanse haters, gaat ze los op een programma wat heeeeeel verdeel kijkers plezier geeft. Kan jij niet zeggen Sylvana als hij jij op de kijkbuis te zien bent. Kan ik mij ook zeer goed voorstellen want je mis niets. Groetjes Sylvana en ik hoop dat je nu heel lang je lippen op mekaar houdt.

 11. Roughwood

  Ja ja, daar gaan de heren van Voetbal Inside vannacht echt van wakker liggen hoor…

 12. Florissa

  Laat die mafklapper lekker in de kongo gaan wonen,allemaal plkzwart daar ,en hoeft ze zich nergens meer aan te storen, ojee, geen gratis geld daar,dat is plots minder leuk .

 13. Marija

  Mens haal je bokkepruik eens van dat hoofd.
  Ze is vanavond bij de slimste mens, hoop dat ze goed laat zien hoe intelligent ze niet is.
  Dat ze finaal door de mand valt, wat een naar mens vind ik dat toch.
  Voetbal Inside is een leuk programma, zelfs als je niet om voetbal geeft, maar neem niet sylvana op de hak, want dan wil zij je van het scherm afhalen.
  Denk dat zij zich iets te hoog inschat, alsof zij dat kan beïnvloeden.
  Gaat niet gebeuren loeder.

  1. denk eens na

   Wat dacht je van doorgestoken kaart .

 14. ayreonaut

  Dat wordt een mooie uitzending. Heb begrepen dat ze Gordon hebben uitgenodigd met zijn nieuwe vriend(in).

 15. DolleDries

  Johan Derksen . ,,Hij noemt de Gaypride – het feest en protest voor LHBTI-emancipatie – ‘een bloemencorso’ van ‘heren met een veer in hun reet’.

  Schitterend.

 16. denk eens na

  Hoe absurd kun je het maken>>>?. Blijkbaar onder links, tot idioot aan toe.

 17. Dubbele Komma

  ik snap wel waar deze afschuwelijke heks haar werkwijze vandaan haalt om adverteerders aan te schrijven.

  de npo staatspropagandazender die deze knettergekke zeikerige dorpsgek een podium geeft heeft door dit soort figuren voor elkaar gekregen dat de adverteerder vanzelf wegrennen,en dat de noord koreaanse staatstv hier aan het omvallen is!.

  pure jaloezie,ook omdat wij met zijn allen veel sympathie voor zwarte piet hebben omdat dat een vriendelijk personage is,als je die naast deze griezel zet dan is de keuze snel gemaakt qua empathie.

  geef mij zwarte piet maar ipv deze takketrol. bah,eng griezelig mens. daar wil je onze grappige aardige guitige lieve gerespecteerde zwarte piet toch niet mee vergelijken?

  waar haalt ze de arrogantie vandaan om zich te vergelijken met gekleurde mensen die WEL aardig en sypathiek zijn?

 18. sjun

  Aangezien de fatsoenspopulistische Sylvana geen geld en geen humor meebrengt *negeren* verstandige mensen wat er zoal door haar aan eisenlijstjes geproduceerd wordt. Hooguit genereert ze voldoende clickbaits en dat is dan weer de reden dat ze nog iets aan media aandacht krijgt. Ze schaart zichzelf al aardig in de categorie Meulenbelt waarvoor nagenoeg iedereen de schouders ophaalt en voortgaat met leven.

  1. Zout

   Maar Sjun, stel je nu eens voor dat je de 60 bent gepasseerd, dik, grijs en links bent, en dat je een hartsgrondige hekel hebt aan jezelf. En niet alleen aan jezelf, maar ook aan je afkomst, de cultuur, en je landgenoten.

   Dan ga je toch praten als poepen?

   1. sjun

    Dat is al eerder begonnen. Zou ze nog serieus geloven het beter te weten dan Mohammed? http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2005/05/20/976/

 19. buitenbeentje

  Gordon maakt ook grapjes over mensen, ook over homeaux, en Joling ook. Weg ermee

 20. Duckday

  Sylvana boycot Trek de stekker van die handophouders er uit

 21. DolleDries

  En dan was je racisme zeker nog vergeten?
  Laat ik er eens wél iets over zeggen.
  Want ik ben dat interview met jou uit de Veronica Gids nooit vergeten. Waarin je vertelde dat zwarte mannen altijd bezig zijn een harem te bouwen… Dat zwarte mannen kwantiteit belangrijker vinden dan kwaliteit… Dat zwarte mannen ontrouw en onbetrouwbaar zijn… Dat zwarte mannen een inhaalslag moeten maken, net als witte mannen eerder deden… Dat zwarte mannen geweldadiger zijn dan witte… Dat (andere) zwarte vrouwen het ook allemaal maar laten gebeuren…
  Ik begrijp inmiddels dat jij zoiets wel mag zeggen, als zestiende kind van een zwarte vader die ‘m vroeger overal in hing. En dat René van der Gijp niet mag zeggen dat hij -net als ik trouwens- liever naar darten kijkt dan naar snuifdoos Gordon die voor de kijkcijfers de homo speelt.
  Maar daar heb ik schijt aan.
  Ik heb, toevallig, de dochter van Johan Derksen én jou weleens in de ogen gekeken. Als ik Marieke Derksen zag, dan zag ik een zelfbewuste, zelfstandige vrouw, met stralende ogen die pure levenslust uitstraalden. Een energie-gever. Als ik jou zag, zag ik een boosaardig project van herstelbetalingsactivisten dat angstig uit haar ogen keek en in alles leek te hopen op een nieuwe rijke witte vent die haar uit haar misère kwam ‘redden’. Een energie-zuiger. En dat was nog ná je avontuur bij die Erdogan-muppets van DENK; kun je nagaan!
  Ik bedoel: doe mij honderdduizend keer liever Marieke Derksen dan Sylvana ‘Nelson‘ Simons.
  En dat heeft niks te maken met kleur, maar alles met karakter. En opvoeding. Johan Derksen did a much better job than your dad, Sylvana. (Kut, nou doe ik het ook, onnodig Engels lullen, is dat nou dat white appropriation-gedoe?)
  Weet je: ik drink geen bier, ik scheer me niet nat en ik ben geen gokker, maar dankzij jouw zoveelste sneue actie heb ik besloten vanavond Amstel te gaan zuipen, mijn kop kaal te scheren met een Gillette Venus Breeze en… een Toto-formulier in te vullen. Marieke Derksen-Sylvana Simons: een dikke, vette 1.
  Plop!
  JanD

  Bron MediaTPO

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.