Theresa May ternauwernood ontsnapt aan terroristische aanslag

Geen categoriedec 06 2017, 11:00
Twee islamistische extremisten wilden haar vermoorden.
Vorige week werden twee islamistische extremisten opgepakt in Groot-Brittannië. De jongemannen, uit Londen en Birmingham, waren namelijk van plan om de Britse premier Theresa May te vermoorden. Daartoe hadden ze een heel plan uitgewerkt:

De veiligheidsdiensten hadden de twee al langer in het vizier. Volgens de politie wilden ze een geïmproviseerde bom tot ontploffing brengen in Downing Street, bij de ambtswoning van de premier in Londen. In de chaos die daaruit zou volgen, wilden ze May doden.

Vandaag moeten deze idioten terechtstaan. Het is te hopen dat ze voor tientallen jaren in de gevangenis verdwijnen. Gezien het karakter van Britse rechters -- die verdacht veel op onze D66-rechters lijken -- zal dat waarschijnlijk niet gebeuren, maar hé, hoop doet leven.
Volgens Downing Street (de Britse versie van ons Torentje) zijn er het afgelopen jaar 9 terroristische aanslagen voorkomen in Engeland. Aangezien een aantal aanslagen wél zijn uitgevoerd had de schade dus echt enorm groot kunnen zijn in 2017.
Het bewijst maar weer eens dat Groot-Brittannië werkelijk een enorm probleem heeft met islamistisch-extremisme. Er zijn daadwerkelijk duizenden -- tienduizenden! -- extremisten in dat land. Stuk voor stuk vormen zij een bedreiging voor de rest van de maatschappij.
Ironisch genoeg doet May bizar weinig om die dreiging te verminderen. Ze is totaal en compleet afhankelijk van haar inlichtingendiensten. Als die maar één keer falen gaat het mis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten