‘Toenadering Turkije en Nederland komt doordat ons land zich uitsprak tegen Jeruzalem-erkenning Trump’

Lekker dan: dat Nederland en Turkije weer elkaars vriendjes willen zijn heeft alles te maken met de stellingname van ons land tegen Israël. Nederland keerde zich tegen het Amerika van Donald Trump, en daar had ome Erdogan wel respect voor, en sprak ineens over ons land als “oude vriend”.

Wie had dat gedacht? Donald Trump is doorgaans niet echt een persoon die mensen samenbrengt, maar hij heeft het toch mooi voor elkaar. De ‘matchmaker’ in het Witte Huis bracht Mark Rutte en Recep Tayyip Erdogan weer samen nadat zij vorig jaar knallende ruzie kregen. Erdogan wilde per sé een Turkse minister laten spreken in Rotterdam, en Nederland wilde dat niet. Gevolg: Nederland verklaarde eerdergenoemde minister tot ongewenst vreemdeling en Erdogan vond dat Nederlanders maar “fascisten”, “nazi-overblijfselen” en “moordenaars van Srebrenica” waren. Een diplomatieke koude winter volgde.

Maar nu de echte winter aanbreekt, ontdooien juist de bilaterale betrekkingen tussen Den Haag en Ankara. En dat heeft alles te maken met het feit dat Nederland en Turkije aan dezelfde kant streden in de rel rondom de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als de ondeelbare hoofdstad van Israël:

“Op de achtergrond schijnt mee te spelen dat Turkije waardering heeft voor het feit dat Nederland en andere EU-landen zich hebben uitgesproken tegen de eenzijdige erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door de Amerikaanse president Trump. Dat is dan wel een onvoorzien gevolg van dat besluit. Het is de vraag of president Trump dit in zijn dadendrang vooraf in overweging heeft genomen.

Minister Zijlstra (Buitenlandse Zaken) heeft enkele weken geleden op een NAVO-bijeenkomst achter de schermen gesproken met zijn Turkse collega Cavusoglu. Dat was het eerste contact tussen de beide regeringen na de crisis die ontstond in maart.”

Of Zijlstra, Rutte, Erdogan of Cavusoglu nog publiekelijk excuses gaat maken voor wat zich afgelopen maart afspeelde is niet duidelijk. Het maakt mij eerlijk gezegd niet eens zoveel meer uit of dat nu gebeurt of niet: het is al erg genoeg dat het gezamenlijk strijden tegen Israël tegenwoordig niet alleen bon ton is in de internationale betrekkingen, maar het zelfs kennelijk zó verbroederend werkt dat het gezworen vijanden weer samen aan tafel krijgt. En die elkaar al schouderkloppend weer “oude vrienden” gaan roepen.

Ik word er eerlijk gezegd een beetje misselijk van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Ni28

  Drie keer foei tegen deze regering van slapjanussen. Als er iemand is die op de knieën moet is het juist Erdogan. Maar onze laffe Rutte moest maar hiermee weer zelf beginnen. Met dit soort laffarden kan Erdogan de wereld aan in zijn eentje.

  1. Ni28

   laffarden moet lafaards zijn, Dopper.

   1. Vit

    Tikje in de war?

    1. edoc431

     Nee hij probeert doppertje een slag voor te zijn Vit, doppertje is een taalneuqertje

     1. Dubbele Komma

      sjah doppertje zit weer eens met zijn mond vol tanden zijn oogballen eruit te liegen.hahaha

      taalles in 3,2,1…..

 2. Ni28

  Drie keer foei tegen deze regering van slapjanussen. Als er iemand is die op de knieën moet is het juist Erdogan. Maar onze laffe Rutte moest maar hiermee weer zelf beginnen. Met dit soort lafaards kan Erdogan de wereld aan in zijn eentje.

 3. EllyD18

  Ben benieuwd wat Rutte gaat doen.

  1. denk eens na

   Iets met bukken en reet omhoog?

 4. lanex

  Turkije vindt Nederland door antisemitisme, en laten we er doorheen kijken als ze anders beweren. Walgelijk en smerige politiek dit!

  1. Rosasolis

   @lanex. Ben ik helemaal met je eens. Ik hoop dat wij binnenkort een DUIDELIJKE
   NEE van ons regering kreeg, tegen Erdogaan & co. En niet dat een beslissing wordt uitgesteld, terwijl dat relaties toch doorgaan achter gesloten duren. Van Erdogan kan je alleen meer dreigingen, omkopingen, en eisen verwachten.

  2. Dubbele Komma

   dit heeft niks meer met politiek te maken,dit is letterlijk je bevolking in de bek schijten.

   dictator erdo zn geitenneukende billen likken,en iedereen bang maken voor putin.

   wie snapt het nog,behalve naieve liegende dwazen als code met al zijn nep accounts?

 5. Code134

  Het standpunt van de Nederlandse regering was juist. Dat Turkije het daar toevallig mee eens is doet niet ter zake.

  1. Dubbele Komma

   waarom willen jullie linkse ziekelijke geesten toch zo graag in een dictatuur terecht komen,dorpsgekkie?

   hoe kom je toch aan die zieke geest?

   wat word jij hier wijzer van?

   betaalde staatstrol,get a life! rot lekker naar noord korea!

  2. Original NL

   @ code
   En dat bepaal jij? Onze regerings spokesman?
   Wie denk je wel dat je bent.

  3. trampoline

   Daarom heb ik de israelische ambassadeur per email laten weten dat ik achter Israel sta. Dat Jeruzalen al duizenden jaren de hoofdstad is van Israel en dat ik schijt heb aan de mening van Rutte en de EU.
   Dat zouden meer mensen moeten doen

   1. Marija

    🙂 deed ik ook

 6. trampoline

  Het kan me geen moer schelen wat Rutte en co vinden. Ik vind en doe wat ik wil.

 7. Mart

  Tja…..wat moet ik hiermee? Ik vind het niet zo leuk dat deze met moslims heulende regering tegen stemt.Maar daar geef ik de nog zelfdenkende nederlanders niet de schuld voor.Zelf heb ik absoluut niets tegen Israel, en ik vind dat ze zelf wel kunnen beslissen waar die U.S ambasade gaat komen.Fuck die bemoeizuchtige U.N en U.E….Dapper volk en slim ook die joden.

 8. Robert Leiden

  In het artikel staat “gezamenlijk strijden tegen Israel…”
  NL draagt het EU standpunt uit dat Jeruzalem onderdeel is van de 2 staten politiek.
  Het standpunt van NL is dus niet anti VS of anti Israel. Afspraak is afspraak.
  Dat dit nu aangegrepen wordt om een ordinaire ruzie te begraven is een diplomatiek/marketing truucje.
  De belangen liggen ergens anders… import/export, toerisme, militaire samenwerking, navo.
  Die belangen zijn veel hoger dan een bitchfight tijdens verkiezingstijd.

  1. Dubbele Komma

   het leukste vind ik nog dat Trump heeft gezegt dat ieder land wat er op tegen is naar zijn gratis geld kan fluiten,en als zon land militaire steun nodig heeft Trump er 2 keer over na zal denken.

   en die oorloghitsers uit brussel dus ook,lekker zeg,lekker de russische beer uit de tent lokken met je halve vliegtuig en 2 tanks en militairen die pangpang moeten roepen omdat ze geen kogels hebben,tot grote hilariteit van alexander penthouse.

  2. Original NL

   @Robert Leiden..
   Ja de belangen zijn zeer hoog.
   Erdogan zag de export van zijn moslims naar nl in gevaar komen.
   En wij bleven op meerdere bossen tulpen zitten…

 9. Rosasolis

  Volgens de nieuwsberichten van gisteren is het Erdogan die toenadering tot Nederland zoekt. En Erdogan verklaarde dat sinds dat wij “oude vrienden zijn”, dit vriendschap
  moet hersteld worden. Ons regering heeft nog niet gereageerd tot Erdogan’s pledooi.
  Maar laat ons hopen dat ons regering ronduit NEE! tegen dit vreselijk dictator zegt.
  Wij moeten niets van die vreselijke corrupt Erdogan ooit erkennen of accepteren. Dagelijks worden duizenden vrij denkers, kranten en radio/TV rapporters in hechtenis genomen als zij durven een persoonlijke opinie te geven, of iets tegen Erdogaan & co. zeggen. De gevangenissen zijn overvol van de meest intelligent burgers in alle vakken, die leven onder de meest afschuwelijke omstandigheden in de Turkse gevangenissen. Of Nederland wel of niet ons ambassade blijft houden in Tel Aviv, heeft helemaal niets te maken met Erdogan.

  1. Dubbele Komma

   volgens de berichten die ik lees stond mark trutje open voor turkije en daarna begon erdo pas te likken,trutje begon weer eens met likken.

 10. DolleDries

  Tegenprestatie van Rutte voor in elkaar gezette opzetje met de Turken vlak voor de verkiezingen .Veel domme mensen trapte daar opgejuind door de nep media in.

 11. DolleDries

  Rutte mag zijn dhimmiesnuit weer in het hol van zijn Ottomaanse overlord steken
  Posted on december 28, 2017 door Fubar in Nieuws // 3 Comments

  Het heeft de sultan zeer behaagd hoe de ongelovige voor hem gekropen heeft en nu mag de hond weer opzitten en pootjes geven.
  Erdogan: poging Rutte om onze relatie te verbeteren is ‘toereikend’
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan spreekt voor het eerst in tijden positief over de relatie met Nederland en andere Europese landen. ‘We hebben geen probleem met Duitsland, Nederland, of België,’ zei hij donderdag. ‘Integendeel: de mensen die in de regeringen van die landen zitten, zijn mijn oude vrienden.’
  Elsevier >>
  De reden dat de jizya van Rutte weer in genade wordt aangenomen is dat hij met de grootste financier van terreurorganisatie Hamas heeft meegestemd tegen het plan van Trump om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verhuizen.
  “We had problems, but our latest meetings have gone very well. I asked for their support on Jerusalem; we are all on the same page. I have called [German President Frank Walter] Steinmeier to thank him. [Dutch Prime Minister Mark] Rutte sent some signals to improve ties with us. These are satisfactory. We, of course, hope to have good ties with the EU and EU countries,” Erdoğan stressed.
  In hetzelfde artikel van Hurriyet benadrukt Erdogan nog eens dat hij poep heeft aan het Internationaal Strafhof en de Soedanese massamoordenaar van Christenen Omar al-Bashir niet op zal pakken als die naar Constantinopel komt voor een vergadering van de 57 landen van de Organisatie van Islamitische Terreurstaten.
  In his interview with the reporters, Erdoğan also informed that the International Court of Justice (ICJ) had in a letter called on Turkey to arrest Sudanese President Omar al-Bashir during his visit to Istanbul for an Organization of Islamic Cooperation (OIC) summit on Dec. 13.
  “First, we are not a party to the ICJ. Second, they are not aware of who is who and who is where. It’s nothing but a matter to be laughed at. We will arrest and hand over a leader who joined the summit of the OIC to you? What kind of an understanding is this? It’s hard to comprehend. We just laughed at it,” he said.
  Dat u weet waar Rutte staat.

  1. Dubbele Komma

   ik weet al waar socialist trutje staat en dat is niet aan onze kant. die slijmende billenruiter. gatverdamme,mn afkeer van deze “het” word met de dag groter.

 12. Nasrani

  Je zal als Christen maar op de CU hebben gestemd ………( wat ik niet gedaan heb)!Anti Israel, maar dictator en islamiet Erdogan koesteren we hier. Als Christen schaam ik mij dat de CU hier mee akkoord gaat. Hypocriet tot op het bot.

  1. Guus Geluk

   Mij is geen anti-Israël standpunt van de ChristenUnie noch de huidige regering bekend. Wat de dictators betreft lijkt het me goed om de Zijlstra-doctrine te volgen. Dictators wippen bleek een desastreuze politiek.

    1. Guus Geluk

     Totaal ongerelateerd.

 13. Guus Geluk

  Er staan veel meer belangen op het spel. Europa is er in eerste instantie op uit de migratiestroom in te dammen. Een goede relatie met de Turkse Republiek is daarbij van belang. Erdogan wil op zijn beurt de kwakkelende economie aan de praat houden en daarbij hecht hij waarde aan een goede relatie met Europa.

  Alles weer toespitsen op Jeruzalem.

  1. Dubbele Komma

   kan iemand ook uitleggen waarom een fascist als guus gelul met al zijn nep accounts toch zo graag in een dictatuur willen leven?

   en waarom heeft code dopper toch zon verschrikkelijke hekel aan mensen die juist NIET in zijn dictatoriale heilstaat willen leven?

   waarom is fascistisch gekkie code dopper toch zo gek op het ondemocratische europa?

   waarom wil deze enge griezel altijd zijn zin en wil opleggen aan adneren,hoe groot en doorzichtig de leugen ook is? helemaal gek op bezopen juncker,volgevreten timmermans en meer van dat soort nooit gekozen clowns?

   waarom is deze globalist van een code dopper toch zo VOOR de multinationals? en TEGEN onze vrijheid?

   als hij GEEN betaalde staatstrol is,wat is dan zijn drijfveer?

   mis ik iets? kan iemand me uitleggen waarom er iemand TEGEN een referendum zou zijn omdat wij er geen verstand van zouden hebben terwijl bijv alexander penthouse trots verteld dat hij geen pagina uit het oekraine verdrag heeft gelezen ,maar wel blind tekent? en onderzoeken uitwijzen dat 70% van nederland het referendum wil houden,vandaar dat het zo snel mogelijk weg moet,zelfs het referendum OVER het referendum durven ze niet aan.

   vragen,vragen,vragen.

   waarom moet en zal je dingen opdringen die de meerderheid van een land gewoon niet wil? en waarom zou je dat dag en nacht doen 7 dagen in de week met meerdere accounts?

   1. Guus Geluk

    Ik ben geen fascist, Kromma.

    1. Dubbele Komma

     je bent de grootste,de vraag is duidelijk toegelicht.

     beetje kort antwoord voor een fascist,zo lieg je jezelf onder alles uit.

     waarom ben je zo fascistisch?

     1. Guus Geluk

      Je liegt zelf, ik ben geen fascist.

     2. Dubbele Komma

      nee, jij bent VOOR globalisatie,VOOR figuren die de vvmu willen inbinden,jij bent VOOR de islam,Jij bent VOOR europa,Jij bent VOOR de kapitalisten en de grote banken je bent VOOR het afschaffen van het referendum ,je bent zo links als de pest,zit als een klein kind je domme mening maar door te drammen tegen beter weten in,dus jij bent een fascist! een hele enge ook nog want je durft het nog te ontkennen ook. je bent VOOR iedereen die anderen de mond wil dichtspijkeren met je eeuwige uit de lucht gegrepen gezanik.

      jij bent het voorbeeld van een fascist. jullie soort heeft pim vermoord.

     3. Code134

      Van Komma staat, naast zijn gebrekkige intellectuele ontwikkeling, slechts vast dat hij niet weet dat na een komma een spatie volgt.
      Overigens zie ik taalkundig wel een bescheiden verbetering.

     4. Guus Geluk

      Dat is niet correct, Dubbele Kromma, ik wil niemand de mond dichtspijkeren.

    2. van Urk

     Guus@ Waarom loop je dan achter de klotige meningen van Rutte aan? Ook al bent u geen VVD-er u prijst Rutte als gekozen MP op elke punt de lucht in. Ondanks dat Turkije oeroude vriendschappelijke banden heeft met Nederland wil nog niet zeggen dat iedere Turkse leider ons vriend moet zijn? In de periode van het Ottomaanse rijk onderhielden wij ook diplomatieke betrekkingen die toen inhielden dat Nederlandse diplomaten zich zeer onderdanig moesten gedragen om uberhaupt audientie te krijgen. Kennelijk wil Erdogan die oude tijden herleven en vindt daarbij in Rutte een ideale slaaf. Erdogan is net als uw gevrezen Poetin een dictator die uit dezelfde hout zijn gesneden. Rutte is gewoon knettergek om weer in zee te gaan met Erdogan die schaamteloos ons volk als een stel nazi,s bestempeld.

     1. Guus Geluk

      Maar de Europese lidstaten hebben er toch geen enkel belang bij om voor altijd op vijandige voet te staan met Turkije? Turkije is een NAVO-bondgenoot, zoals Rutte stelde in de Televaag, en daarnaast heeft de Europese Unie een deal met Erdogan staan met betrekking tot migratie.

      Uiteraard hoeven we niet direct dikke vrienden met Turkije te worden.

     2. van Urk

      Een NAVO bondgenoot dat wapens koopt van de Russen zeker… Neemt u zo,n militaire bondgenoot nog serieus als het zelfs nog niet in slaagt het examen te behalen om EU lid te kunnen gaan worden? Turkije heeft een dubbele agenda waar je als EU eigenlijk niks mee kan. Bij het zaken doen met Erdogan zit meestal altijd een addertje onder het gras.

     3. Guus Geluk

      “Turkije heeft een dubbele agenda waar je als EU eigenlijk niks mee kan. Bij het zaken doen met Erdogan zit meestal altijd een addertje onder het gras.”

      Dat klopt, zoals bij elk land of persoon waar de EU een deal mee maakt. Niemand zegt dat we meteen dikke vrienden worden, maar als we de betrekkingen kunnen normaliseren, is dat mooi meegenomen.

     4. van Urk

      Dus we moeten onze betrekkingen met Turkije normaliseren ten koste van Israel die eigenlijk een betere partner voor ons land kan zijn. Daar gaat het eigenlijk om.

     5. Guus Geluk

      Neen, Jeruzalem niet erkennen als hoofdstad was al besloten. (Iets waar ik het overigens niet mee eens ben). Bitter genoeg viel dit bij Erdogan wel in de goede aarde.

     6. Holland

      Het is immoreel om vriendschappelijke betrekkingen te onderhouden met een smerige dictator als Erdogan. Daarnaast zijn er ook onvoldoende economische redenen (export een krappe 5 miljard).

      Terwijl er vele goede redenen zijn om hechte banden met Israel te onderhouden: al was het alleen omdat Israel de enige democratie is in de duistere modderpoel die het Midden-Oosten heet.

     7. Guus Geluk

      Met Israël onderhoudt Nederland vriendschappelijke banden, terwijl Nederland kritisch is op bijvoorbeeld de vele bombardementen op burgers in Gaza. Hetzelfde geldt voor Erdogan: normale betrekkingen, maar kritisch op diens honger naar macht.

 14. pejoar

  ERDOGAN NOEMT NEDERLANDERS ‘NAZI-OVERBLIJFSELEN EN FASCISTEN’
  Volgens de Turkse president waren het de Nederlanders die met “hun verdorven karakter 8.000 Bosnische moslims afmaakten”.
  dit zijn maar enkele uitspraken van die flikker.
  en wat doet gleuf Rutte?

  1. Adriaan

   Die hufter van een Erdogan is zo slim dat Rutte (en het hele zootje in Den Haag) het niet eens door heeft. Nou ja, daar is ook niet veel voor nodig. Deze dictator is en blijft een dictator. Wat pejoar zoëven verwoord: ERDOGAN NOEMT NEDERLANDERS ‘NAZI-OVERBLIJFSELEN EN FASCISTEN’ Dit mag je die dictator nooit vergeven. Althans niet de eerst komende 100 jaar. Deze man is zelf de grootste nazi en fascist. Rot op met Turkije. Laten ze het maar uitzoeken met z’n allen. We hebben Turkije niet nodig. Ook niet met die zogenaamde ‘Turkije-deal’.

 15. Ritter

  Wel, Rutte heeft een islamitische dictator behaagt. Dat is tegenwoordig wat EU leiders doen.

  Veel respect voor Trump die de realiteit van Jeruzalem heeft erkent en aan een verkiezingsbelofte heeft voldaan.

  Arabieren in Israël genieten hoogste levensstandaard van de hele Arabische en moslimwereld
  https://brabosh.com/2017/12/29/pqpct-fqo/

  1. van Urk

   Ook Guatemala zal zijn ambassade verhuizen naar Jeruzalem. Denemarken stopt met subsidies aan Palestijnse organisaties. En wat doen de zogenaamde Anne Frank knuffelaars van Nederland? Die halen de banden weer aan met een antisemitische en fascistisch dictator die ook nog als NAVO partner stiekem wapens koopt van aartsvijand Poetin.

  2. van Urk

   Je kan beter 1,5 miljard moslims te vriend houden dan 14 miljoen Joden.

   1. Zout

    @Van Urk: Jouw rekensom is logisch.

    Toch, van Urk, en jij weet dat, kun je Israël beter zegenen dan vervloeken.

 16. denk eens na

  rutte heeft nog niet ze kop uit juncker zijn reet gehaald of hij zit er al bij erdogan in.

 17. Pjotter

  Zo Mark en Halbe jullie kunnen je 30 zilverlingen ophalen.!

 18. Parestado4

  O O O,dat oliekraantje en vergeet Brussel niet.Waar is het protest uit Nederlandse samenleving?

  1. van Urk

   Zoals de eerste Urker PVV-lijsttrekker het verwoorde tijdens een interview: Ik denk dat geen enkel partij zo pro-Israel is als de PVV. Zelfs de SGP houdt nog weleens zijn mond. Ook als christen kun je PVV-er zijn. Deze partij vecht immers tegen de grootste vijand van het christendom. Het is niet zo dat je altijd naastenliefde moet tonen richting mensen die misschien wel helemaal niet je naasten (willen) zijn. En wat vindt Wilders van ons dorp? Hij ziet ons dorp als een van de laatste plekken waar de samenleving volgens de Joods-christelijke traditie is ingericht. Nederland zoals het bedoeld is.

   1. Floris

    “Deze partij vecht immers tegen de grootste vijand van het christendom.”
    —————————————————————
    Te veel christenen zien de islam niet als vijand. Bij het CDA zit zelfs een mongool die de islam als bondgenoot ziet.

    Dom, dommer, domst.

    1. Ali Yas

     Het zou natuurlijk helpen als atheïsten niet bij elke maatregel tegen de islam meteen kans zien “dezelfde” maatregelen tegen het christendom voor te stellen. Verder heb je wel gelijk. De islam is bondgenoot van niemand.

     1. Zout

      Wat nog dommer is?

      Islam vergelijken met het christendom. Je kunt een verderfelijke, intolerante, progressieve veroveringsideologie niet vergelijken met een religie van vrede en ontwikkeling.

     2. Floris

      Islam en christendom zijn tegenpolen. Alleen naïeve zwevers van het slag Code 000 beweren dat ze aan elkaar verwant zijn.

 19. Dave1997

  Dat is een vlag van Luxemburg op de foto

 20. J.C.

  Onder Mark Rutte (lees A. Pechtold) is Nederland zich gaan afwenden van Israël. Dit gaat fout aflopen……..

  1. van Urk

   Het wordt tijd dat Nederland stopt met op Israel in te hakken. Het is al lang tijd dat de Nederlandse autoriteiten ermee beginnen zelfonderzoek te doen naar hun houding ten aanzien van Israel. Nederland is het enige west-Europees land dat nooit het afschuwelijke foute gedrag van zijn regering in oorlogstijd -in ballingschap in Londen- tegenover zijn Joodse bevolking heeft toegegeven. De bijbel maakt duidelijk dat een ieder die het opneemt tegen Israel er rekening mee moet houden dat ze hebben gekozen voor een strijd tegen de God van Israel en dat zal niet ongestraft blijven. Ook zij heffen de steen Jeruzalem en zullen zich daaraan vertillen.

 21. sjun

  Tijd om de meer levensbeschouwelijke achterban van de huidige regering eens te gaan mobiliseren. Welk volk vertegenwoordigt Mark Rutte eigenlijk nog?

 22. rahovener@multiweb.nl

  De hele VVD en haar kiezers lijden aan narcisme! Het blijkt maar eens wat een fantastische charlatan en een zeer grote leugenaar.
  Ons hele land wordt een politiek correct beleid gevoerd ten koste van de Nederlanders. Alles voor het partij belang en de meeste trappen er nog in ook. Ik hoop dat maart daar verandering in brengt. Het is een schande dat deze man zijn karwei kan afmaken. Dan zijn wij allemaal de klant van de voedsel banken.

 23. Zout

  @Error taalneuqertje: Van Komma staat… vast?

  Ben jij nou zo dom of ben je nou zo dwaas? Sinds wanneer staat van iets vast?

 24. rahovener@multiweb.nl

  De hele VVD en haar kiezers lijden aan narcisme! Het blijkt maar eens wat een fantastische charlatan en een zeer grote leugenaar hij is. In ons hele land wordt een politiek correct beleid gevoerd ten koste van de Nederlanders. Alles voor het partij belang en de meeste trappen er nog in ook. Ik hoop dat er in maart verandering in zal komen. Het is een schande dat deze man zijn karwei kan afmaken. Dan zijn wij allemaal de klant geworden van de voedselbanken.
  Tijd om de meer levensbeschouwelijke achterban van de huidige regering eens te gaan mobiliseren. Welk volk vertegenwoordigt Mark Rutte eigenlijk nog?

  1. Zout

   Rutte vertegenwoordigd mij in elk geval niet. Ik zou me kapot schamen met zo’n leugenaar.

 25. Rex Gildo

  De keuze van Nederland voor Turkije ten koste van Israël berust niet op karakter, maar is een ordinair economisch besluit.
  Israël telt amper 4 miljoen zielen, gerekend op basis van het feit, dat de joodse staat onverbrekelijk verbonden is met de non-seculiere zionistische religie, terwijl de republiek Turkije – waar constitutioneel kerk en staat gescheiden zijn – ruim 80 miljoen inwoners herbergt. Voor exportland Nederland is dit * hoewel uiterst ruggengraatloos * een uitermate logische politieke stap.

 26. nienke

  Ik had niet anders verwacht van onze laffe politici om de banden met deze dictator weer aan te halen.
  Schaamteloos verachtelijk om deze dictator die zovele onschuldige mensen het gevang heeft ingetrapt weer als partner te benaderen.
  Hieraan kun je wel zien hoe laf onze politici zijn.
  Liever bevriend zijn met een afschuwelijke Dictator dan met een fatsoenlijk ISRAEL
  In 1 woord WALGELIJK.

 27. garriet60

  jullie weten nu ?/ wel waar op je gestemd hebt he aan een land vernachelaar ‘want ten tijde van de stemronde in maart heeft hij jullie weer in het ootje genomen met deze onzin van de minister die het land niet in mocht .toen zijn jullie ook met OPEN OGEN in zijn val gelopen voor de 2 E xxx en volgens mij gaan ze dat in 2021 weer doen met open ogen .trappen ze weer in die vette drol .

 28. Babaji538

  Ik erken dat julllie niks erkennen
  alleen maar achter elkaar aan huppelen
  zonder iets te begrijpen of verstaan.
  Erkenning zonder erkennen. Kapotmaken.
  De hele dag alles maar kapotmaken, kapotmaken
  en kapotmaken. Vernielen. Gefeliciteerd.

  Lariekoek. Fopjournalisten.
  Niksnutten. Niets tot niks.
  Ik word niet betaald om fouten te maken,
  van foutief benaderen tot fouten.

  Hoe laag kun je zinken.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.