Tunahan Kuzu neemt zijn fake news terug: artsen trekken er toch niet eerder de stekker uit bij zieke allochtonen

Het duurde tien maanden, maar dan heb je ook wat: DENK-partijleider Tunahan Kuzu neemt zijn uitspraak terug dat artsen eerder het leven van allochtone patiënten beëindigen dan dat van autochtonen. Een hele beroepsgroep werd daarmee ineens neergezet als xenofobe moordenaars.

De medische wereld werd woest door elkaar geschud door DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu. Tot verontwaardiging van velen wist de aanvoerder van de migrantenpartij namelijk te melden dat Nederlandse artsen veel eerder de ‘stekker’ eruittrekken bij allochtone patiënten dan bij autochtone mensen. Alsof artsen bij doodzieke Nederturken en -marokkanen handenwrijvend op zoek zijn naar een methode om hen zo spoedig mogelijk te doden.

In feite beschuldigde Kuzu daarmee eigenlijk de hele medische sector van massamoord, en reageerde dan ook niet vrolijk op de suggestie. Kuzu weigerde echter de uitspraak terug te nemen, want witte mensen (al dan niet in een witte jas) op de kast jagen is uiteindelijk waarvoor zijn partij is opgericht.

Maar nu, bijna een vol jaar later, laat Kuzu zich toch van zijn beste kant zien en blijkt hij bereid zijn eigen nepnieuws recht te zetten. Een beetje dan:

“Kuzu: ‘Als het nodig is om de discussie te voeren over waar het over zou moeten gaan, kwalitatief minderwaardige zorgervaring door een hele grote groep mensen, dan ben ik bereid om het terug te nemen.’ Volgens de fractievoorzitter is het ‘nooit mijn bedoeling geweest om alle artsen over één kam te scheren.’

Kuzu deed de botte claim een paar weken voor de verkiezingen. Zou hij het anders hebben gezegd als het geen verkiezingstijd was geweest? ‘Dat zou ik niet weten, we kunnen de tijd niet terugdraaien. Het neemt niet weg dat een groep mensen dit op deze manier ervaart.'”

Goed: deze bagger is dus onder voorwaarden teruggenomen. De schoonheidsprijs wint het nog niet, maar misschien dat het dankzij Kuzu ingevoerde antinepnieuws-initiatief hier nog even naar kan kijken en er vervolgens vernietigend over oordelen? Dat zou zeker helpen. En ook gerechtigheid betekenen voor al die nodeloos geschoffeerde artsen, me dunkt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Anton Adriaan

  Tunahan Kuzu zei:
  “Het is nooit mijn bedoeling geweest om alle artsen over één kam te scheren.’’

  Niet alle. Dus de artsen die wel de stekker eruit trekken bij allochtone ouderen bestaan?!

  Dit was duidelijk een verkiezingsuitspraak om allochtone zieltjes te winnen.

 2. A3aan

  “…dan ben ik bereid om het terug te nemen.” Ach mijnheer is er toe bereid maar doet het nog even niet want dan zeg je, :”Ik neem het terug”. Ik blijf het een gluiperd vinden.

 3. Gerlos

  Ben benieuwd als hij zelf aan een stekker aangesloten wordt in het ziekenhuis. ??????

 4. DolleDries

  Maar ja dan komt toch de vraag op trekken allochtone artsen eerder de stekker er uit bij autochtonen.

 5. Vit

  Het is maar goed dat ik geen arts ben.

 6. toetssteen

  En dit heeft geen consequenties voor dhr Kuzu? Me dunkt dat dit Kamerlid zijn boekje ver te buiten is gegaan.

  1. DolleDries

   Dat vroeg ik me ook af want dit is toch een zeer racistische uitspraak op Mengele niveau.

 7. Adriaan

  Hier kan ik alleen maar zeggen: Turkse hondenlul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.