Vermoeiende vingerwapperaar Gloria Wekker weer in actie: “Nederland lijdt aan een verziekt zelfbeeld!”

Een verziekt zelfbeeld, dát is hetgeen waar Nederland last van heeft. Aldus de rassenmessias Gloria Wekker, die kennelijk zelf geen behoefte heeft om zichzelf eens op een verziekt zelfbeeld te controleren.

Hé, Gloria Wekker! Haal dat bos eens uit je ogen voordat je gaat mekkeren over de splinters in de ogen van dit land. Als ik de behandelend psychiater van de dame in kwestie was, zou dat mijn enigszins provocatieve advies aan de zogenaamde “wetenschapster” zijn. Want de auteur van Witte onschuld klaagt steen en been over hoe Nederland ontkent racistisch te zijn (hint: omdat we ook geen racistisch land zijn), en wil dat dit land een spiegel wordt voorgehouden.

Zo zegt ze althans tegen De Correspondent waar ze laat koppen: Nederland lijdt aan een verziekt zelfbeeld. En maar klagen over hoe erg al die Nederlanders zijn:

“Verdringing. Verdringing van alles wat wijst op een racistisch wereldbeeld. Dat is de kern van het boek Witte onschuld. Schrijver Gloria Wekker (Paramaribo, 1950), emeritus hoogleraar gender en etniciteit, stelt vast dat er in Nederland een diepe ontkenning is van de rol die ras speelt.

Exemplarisch is de razernij over het afschminken van Zwarte Piet. Natuurlijk, er wordt je kinderen en jezelf iets afgepakt, namelijk de onschuld en het plezier dat je aan het feest beleefde. Er is nog iets ergers: je zelfbeeld gaat eraan. Liever houden we ons blind voor wat er racistisch is aan de traditie. Verdringing dus, vindt Wekker.”

Allereerst is het natuurlijk wel fijn dat Wekker eindelijk moet toegeven dat Nederland wel degelijk iets kwijtraakt door Zwarte Piet te vervangen door Witte Piet, roetveegpiet, kaaspiet, regenboogpiet en wat voor postmoderne aberratiepiet dan ook. Maar dat is niet zoals Wekker beweert “onschuld” die samenhangt met huidskleur. Wel het plezier, dat door onverbeterlijke zeurkousen als mevrouw Dekker desnoods met geweld uit het kinderfeest geslagen wordt. En cultuursloper Wekker is daar nog trots op ook.

En ja, dat brengt inderdaad een hoop vuiligheid naar boven. Mensen die niet het academische netwerk van Wekker hebben of op handen worden gedragen door linkse organisaties zoals de jury van de Joke Smitprijs voelen zich machteloos. Dat is zeker geen goedkeuring voor scheldkanonnades of bedreigingen. Maar feit blijft wel: niet iedereen is even begaafd met woorden om zich beschaafde taal te uiten.

Maar arrogant als ze is vindt Gloria Wekker in die heftige tegenstand juist een bevestiging van haar gelijk. Want Gloria Wekker maakt geen analyses waarmee je het eens of oneens kan zijn. Nee, de charlatan uit Amsterdam verkondigt de onversneden en onverdunde waarheid. En iedereen die dat niet ziet, die heeft een verziekt zelfbeeld en neemt zichzelf in de maling. Want Gloria Wekker is heilig, en Gloria Wekker ziet alles precies goed.

Bah, mag ik even een teiltje?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Marija

  Kunnen we dat enge wijf niet voorgoed onder het tapijt vegen?

  1. Code134

   De vanzelfsprekendheid hier om andersdenkenden onder het tapijt te willen vegen of erger is kenmerkend voor fascisten.

   1. Holland

    Trol134 is daar zelf de meest actieve exponent van.

    1. Top

     Alleen op reageren met Blablabla Blaaskaak en leugenaar! Dat is echt genoeg!

    2. Feit

     Ik wou net zeggen…

     Wat een lulletje is die Code…

   2. Marija

    Jij mag je bek houden

    1. Marija

     ik bedoel dus 134,

    2. Dubbele Komma

     Hij heeft verder geen doel in zijn leven dan hier een beetje onzin ophangen met al zijn nep accounts…

     Pak hem aan met argumenten krijgen we weer die vermoeiende taalles van hem..

     Hij is een betaalde staatstrol of echt zwaar ziek in zijn hoofd van het zeewier vreten, komt werkelijk geen zinnig woord uit…

   3. Dubbele Komma

    Ja laten we het eens over fascisten hebben code hersendood….

    Je bent zelf de grootste.

   4. HW

    Eindelijk geef je toe een fascist te zijn, want je beschrijft nu exact hetgeen je en je linkse kompanen al jaren met andersdenkenden doen.
    Je wordt bedankt voor je bevestiging.

    1. HW

     Deze is voor fascist Code 134

   5. Mart

    Ik wil jou eigenlijk liefst met je poten in het beton zetten, en dan dumpen in de noordzee…zij het niet dat dan de haringen bederven…..Zomaar een gedachte onder een alcoholische versnapering op de zaterdag middag.Fasist, negerin lover Mart uit Brasil…fuck off idioot.

   6. penis aqua di rosa

    Als code134 nu eens hand in hand met in de Gloria, AFD, SS,QG en alle andere gelijkdenkenden vanaf Hoek van Holland zou gaan proberen al zwemmend Dover te bereiken, zijn wij van al dat opruiende gezwam af. Auf nie wiedersehen.

  2. Heinz

   Waar komt dat optimisme van u toch vandaan?

 2. DolleDries

  Er is wel veel veranderd ,nu oliebol voor 1,50 gulden. In het jaar 2000 30 cent

 3. Ritter

  Gloria Wekker geniet er kennelijk van Nederland naar beneden te trappen en Nederlanders schuldgevoelens aan te praten.

 4. Peter Loosduinen

  Vroeger waren er heksenprocessen waarbij helaas veel onschuldige vrouwen ten onrechte op de brandstapel geëindigd zijn.
  De bovenvermelde “vrouw” ziet er niet alleen uit als een heks maar vergiftigt met haar gezwets onze samenleving.
  Dit zou geen onschuldig slachtoffer zijn geweest !
  Dit is een echte heks.

 5. Ben Zine

  Kan iemand deze malloot niet voorzien van medicijnen ? Me dunkt dat ze die dringend nodig heeft, dan komt haar hysterische geest weer een beetje tot rust. Zo iemand zou eigenlijk tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen.

 6. Roughwood

  Verbeter de wereld, begin bij jezelf zelfingenomen nepwetenschapper!

  https://saltmines.nl/2017/12/19/gloria-wekker-ontmaskerd-haar-werk-blijkt-aantoonbare-nepwetenschap/

 7. Bloem

  Als we nu massaal toegeven aan, ja wat is het eigenlijk, laten we het voor het gemak mw. Wekker noemen, misschien houdt ze dan haar superieure mond dicht en hoeven wij hier geen stukjes meer over haar te lezen. Waarschijnlijk is dat ijdele hoop omdat ze het toegeven als aanmoediging zal zien om e.e.a. nog verder uit te vergroten en polarisatie verder aan te Wekkeren.

 8. tomygun

  Een verziekt zelfbeeld oops .
  Ik moet haar gelijk geven maar al die linkse als zij of syl of dekker
  kijk in de Spiegel dan zie je dat verziekt zelfbeeld en leer er van .

 9. meanstreak2099

  haar omgeving heeft echt hulp nodig

 10. eRik2017

  Mijn god, die vrouw die spreekt je nog een depressie aan!
  Wat is er toch met mensen als Wekker en Simons die eindeloos etniciteit als onderwerp gebruiken om de mensheid in de put te praten.
  Ga boodschappen doen, naar de Efteling of Walibi. Ga eens plezier hebben ern laat ons ff met rust! LOL

 11. denk eens na

  Ze kan beter haar handen laten wapperen, door echt te gaan werken en minder te klaagwerken.

 12. buitenbeentje

  Een psychopate die getolereerd en verheerlijkt wordt omdat ze semi-negerin is. De decadentie van Nederland in de twintigste eeuw in één foto uitgedrukt.

  Als er een ziekte is waar Nederland aan lijdt is het de neiging tot zelfdestructie. De Universitaire wereld is al kapot, getuige een hele trein vol van dit soort WC eend wetenschappers. Arm Nederland.

 13. Feit

  Gloria, rot dan op naar Ghana, dan leef je weer in je eigen paradijs.

  Blijf niet ongelukkig plakken hier.

 14. Original NL

  Het gezegde zo gek als een wekker staat als een huis!

 15. corfo

  In de Gloria Wekker, wordt per dag gekker !
  Wat een ongelooflijk zielig, gekleurd mede-“mens”.
  Dit gezegd hebbende, ga ik even van de nét gebakken oliebollen genieten om in de juiste sfeer te geraken. Oliebollen : licht bruin a.d. buitenkant en van binnen blank als meel.

 16. penis aqua di rosa

  Waar ik al nooit voorin de houding spring zijn hoogleraren, laat staan een emiritus hoogleraar in deze hahaha wetenschap hahahaha. Wat haalde ,mijn geliefde nederland, ooit binnen en wat doorzagen zij niet. In de gloria in de gloria hahaha, ik zou er voor nog geen miljoen voor wensen te werken.

  1. Code134

   In welke wetenschappelijke discipline was mevrouw Penis hoogleraar?

   1. penis aqua di rosa

    Ik heb meer verstand en wetenschap in mijn kleine teen, dan jij onder je schedeldak 134. Ik ben geen meeloper, kan zelf denken en laat mij door welke partij dan ook niets aanpraten. Ik verlang terug naar MIJN geboorteplaats en geboorteland en dat mag ik hier zeggen. Hoop het nog zonder weer een oorlog mee te mogen maken.

 17. Gerlos

  Gut o gut wat zijn we weer zielig, ik krijg xo langzamerhand het idee dat ik vreemde ben in MIJN EIGEN LAND, dit vanwege alle gezeik van diversen figuren in de laatste tijd. Staat het u niet aan in dit mooie land staat het u vrij om uw koffers te pakken en naar een ander beter land in uw ogen te vertrekken. Ik wens u met alle plezier een goede enkele reis.

 18. nienke

  Hoop zo dat al deze klagende ziekelijke wijven in 2018 een heel poosje naar hun fantastisch land opzouten en ons eens met rust laten.
  Dood ziek wordt je van dit misselijkmakend zooitje.
  Amok maken en het boeltje tegen elkaar opzetten dat is hun lust en hun leven.

 19. Baron von Munchhausen

  “Vingerwapperaar Gloria Wekker: aangesteld door de linkse maffia in Amsterdam! Heeft alles aan Nederland te danken, maar………….. lekker erop spugen! Gesteund door Ubermenschliche Gutmenschen: t.w. de driehoek DenHaag-Amsterdam en Hilversum!
  Kortom; het linkse gezwel dat Nederlanders veracht en Moslims aanbidt!

 20. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.