Video! Hans Teeuwen heeft zijn hilarische oplossing voor Zwarte Piet klaarliggen: hier is ‘Witte Dick’

Als het aan de vijftigjare cabaretier ligt, is dit wat hem dé oplossing voor het probleem van Zwarte Piet die door sommigen als racistisch wordt ervaren. We moeten het figuur gewoon vervangen door zijn creatie Witte Dick, zo betoogt één van de populairste grappenmakers van Nederland.

Menigeen zal het gemerkt hebben: de Zwarte Piet-discussie ziet moervast. Terwijl een ruime meerderheid van Nederlanders nog altijd de traditionele Zwarte Piet steunt, worden actievoerders steeds radicaler en zullen ze steeds meer acties ontplooien om het kinderfeest de aankomende jaren te blijven verstoren. Zo kan dat natuurlijk niet langer, moet Hans Teeuwen gedacht hebben. En dus komt de cabaretier op de proppen met een heuse vervanger voor de oude knecht van Sinterklaas. Hij noemt zijn creatieve ‘Witte Dick’, en zweert dat hij in tegenstelling tot Zwarte Piet niet racistisch is.

Zo is Witte Dick wit in plaats van Zwart en spreekt hij weliswaar met een Surinaams accent, maar is hij ook een orthodoxe jood. Verder staat Witte Dick voor de diversiteit, getuige de regenboogvlag en de ballonnetjes die hij in z’n nek heeft hangen. En, zo kunnen we opmaken uit een livestream van Witte Dicks geestelijke vader, ook zullen er door de vervanger van Zwarte Piet geen pepernoten meer worden uitgedeeld, maar potjes met ragout. Iets gezonder, iets meer multiculti, dus iets meer geschikt voor de moderne Sinterklaasvierder.

Hans Teeuwen pakt het voortvarend aan, en heeft zelfs al een liedje opgenomen ter ondersteuning van Witte Dick. Ik moet zeggen: ik ben overtuigd. Weg Zwarte Piet, hup Witte Dick. Kom maar op met dat Sinterklaasfeest 2018 waarbij tijdens de intocht allerlei Witte Dicks met regenboogvlaggetjes staan te zwaaien op de pakjesboot van Sinterklaas. Ik kan niet wachten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. buitenbeentje

  ha…..ha…..ha….¡

 2. Ben Zine

  Geniaal ! Zo, is dat probleem ook weer opgelost. En zwarte Piet of witte Dick, het zal de kindertjes allemaal worst wezen.

 3. Marija

  Het werkt wel op de lachspieren, maar………
  we geven weer toe he aan die vervelende zwarte piet-zeikerds.

 4. Code134

  Prima oplossing.

  Kinderen zullen er blij van worden.

 5. Ni28

  Sarcastische benadering waar om gevraagd werd. Hoe kunt je domheid anders beantwoorden?

  1. Code134

   Eens, dat trieste achterhoedegevecht voor Zwarte Piet getuigt inderdaad van domheid.

   1. Code134

    TPO: “EenVandaag geeft aan dat opleidingsniveau en leeftijd een rol spelen bij aanpassingsbereidheid. “Hoger opgeleiden zijn wat vaker bereid aanpassingen aan het uiterlijk te accepteren (23 procent) dan de laagst opgeleiden (4 procent)”

    1. buitenbeentje

     EenVandaag. Heb je ook echte, serieuze bronnen?

     1. Code134

      Het is bij mijn weten het enige onderzoek naar verzet tegen afschaffing zwarte en Piet en opleidingsniveau dat is gedaan. Het bevestigt natuurlijk wat we al weten: het verzet tegen de afschaffing getuigt niet van veel slimheid. Een verstandig mens snapt dat deze culturele verandering onvermijdelijk is.

    2. marco1

     Het is idd zo dat de gekleurde Nederlander wat meer moeite heeft zich aan te passen. Ik concludeer dat uw bewering idd juist is dat de laag opgeleide wat meer moeite heeft met zich aan te passen.

     1. Original NL

      Marco 1…..
      Je slaat de spijker op z’n kop.
      LOL.

     2. swetsnek

      hahahahah kon niet beter maar ja zo’n voorzetje vraagt om zo’n antwoordt hahaha

    3. sjun

     Culturen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten bleken bijzonder bereid aan aanpassing aan hun islamitische bezetters. Zelfs zozeer dat er nog maar weinig van de oorspronkelijke culturen over is. Dat had echter weinig met opleiding te maken…

 6. Ruud562

  Leuk bedacht, voor een circusoptreden. Maar o o k de kinderen willen Zwarte Piet en niks anders, omdat dat ze dat wél degelijk uitmaakt! Zwarte Piet is namelijk onherkenbaar, heeft iets magisch, dat ondervang je niet door andersoortige Pieten. En dit zegt/schrijft een tientallen jaren ervaringsdeskundige. Dus dat het kinderen ongemoeid laat is oeverloos gezwam!

  Daarom, Nederland zal moet kiezen: of je behoudt je traditie die zeventien miljoen mensen vreugde en plezier beleeft of je laat je inpakken door een paar honderd merendeel parasitieve dwazen, met alle andere gevolgen voor de toekomst.

 7. jowyajax

  Zwarte Piet is Niet Racistisch, dat maken die linkse MONGOLEN ervan . Laten ze eens de moet hebben om op Curaçao te demonstreren ik denk dat ze daar snel klaar zijn met deze idioten. Maar zoals het spreekwoord zegt, OP VOLHARDING VOLGT OVERWINNING Dus dat betekent dat die gene met de grootste smoel waarschijnlijk wel zal winnen, tenslotte de grootste menigte BLIJFT op zijn krent zitten.

  1. Code134

   Niet zo opgewonden, jowjajax, Hans Teeuwen komt je keurig tegemoet met dit mooie compromis.

   1. Ali Yas

    Code134 (hallo Wim! Je hoeveelste schuilnaam is dit nou?) heeft het over een “compromis” tussen een clubje drammers en de rest van Nederland. Niet doen, zou ik zeggen. Dat hoger opgeleiden bereid zijn de drammers bij te staan is allerminst een pluspunt. Die “hoger opgeleiden” hebben hun intellect vergooid aan linkse ideologen. Nederland stevent af op een onafwendbare reset waar de vrienden van Wim dankzij hun door de overheid gevulde beurs tijdig aan zullen weten te ontkomen.

    1. Code134

     Wie is Wim?

   2. Baaz

    ╭∩╮(︶︿︶) ╭∩╮

 8. Two Ravens Black Kettle

  De minstreel en harlekijn zijn bijna dood.

  Hans Teeuwen
  De laatste komiek die Nederland rijk is.

  De rest zijn staatsmechaniekjes, laffe DWDD klonen. Lekker gratuit schelden op christenen en mensen met een ‘foute’ mening en ondertussen tot aan de zool in de aars kruipen van de gelijkgeschakelden, de totalitairen en islamisten.
  Ongebreidelde Vara inteelt heeft het vak van komiek om zeep geholpen.
  De zoveelste overwinning van de agitprop. Staatsmedia.

 9. nienke

  Had wel wat anders van hem verwacht dat dit slappe optreden.
  Met andere woorden we gaan weer toegeven en dat is toch nooit de bedoeling.
  Driekwart van de Ned. bevolking wil zwarte pieten en dat houden we zo.
  Nooit toegeven aan dit ziek pesterig zooitje die schijnbaar niets anders te doen hebben dan SARREN
  We gaan toch niet weer buigen voor zo’n klein groepje mafketels.

 10. corfo

  Prachtig om Teeuwen te zien/horen over Witte Dick.
  Wat mij hindert is ’t feit dat wij, échte Nederlanders, een stukje cultuur opgeven na het geblèr van een aantal haat-negers en landverraders.
  Bovendien, als Witte Dick gemeengoed wordt, zullen de albino’s in Nederland wel ten strijde trekken tégen Witte Dick.

  1. Code134

   Ik vind Witte Dick een mooie oplossing waaraan grote behoefte is. Ik geef hem een flinke kans als vaste gast in de Sinterklaasoptocht.

   1. corfo

    @code123
    Rot toch op met je wereldvreemde reacties die kant noch wal raken.
    Maar straks ben je gelukkig weer verdwenen, want je moet je toch om 17.00 uur weer melden bij de psychiatrische inrichting in Den Dolder waar je verblijft ?
    Vieze riool-ridder !

   2. sjun

    Ik geef dan weer meer kans aan de variant Groene Sanne, exponent van een dramdwingende welkomstcultuur die potjes quinoa, lijnzaad, havermout, wortels en tarwegras uitdeelt.

    Na nog geen drie jaar ontstaat er dan vanuit ervaring het bewustzijn dat Zwarte Piet een sympathieker karakter bleek voor een kinderfeestje.

 11. Christina

  Heel erg leuk, maar niks ervan!!
  Wij blijven onze zwarte piet houden en die jankerdjes donderstralen maar op naar eigen land!
  En de linkse miepjes zoeken wel weer een andere hobby!
  En kinderen zien echt het verschil wel, de zwarte is de echte en de roetveeg of kleurtje is niet echt, vraag het aan een 5 jarige!
  Gisteravond sinterklaas gevierd en er was een echte zwarte piet bij, zoals het hoort en zoals het zal blijven!

  1. Code134

   Dat is prima Christina, sommige verouderde volksgebruiken, zoals het knallen met carbidbussen, koekhappen en het ringsteken, houden heel lang stand. Ik weet zeker dat over 50 jaar er nog mensen zullen zijn die in eigen kring de Zwarte Piet in ere houden.

   Ik vind dat dat moet kunnen.

 12. h_keur

  Ik begrijp het niet meer. We zijn toch oer nederlands. Waarom vergeten we dan Jan met de Pet??
  Dus, Jan, Piet en Klaas!!
  Wie kan daar nu tegen zijn.
  O ja, de Russen, want daar komt, zo als uit de geschiedenis blijkt, de naam Jan vandaan.

  1. Anton Adriaan

   Die naam komt uit de bijbel. Net als piet en klaas. Of ook bekend als Johannes, Petrus en Nicolas. Dus niet uit Rusland.

 13. CleopatNL

  En nog STEEDS die obsessie met een Surinaams element.
  Er moet en zal iets van Surinaams in die Fucking Piet zitten??
  Hebben jullie goed verdomme geen EIGENWAARDE!??

  1. sjun

   Logisch, half Suriname zit hier vanaf dat het land onafhankelijk werd. Dus als je in de Randstap opgroeide leerde je dat wel. Bovendien kun je in Suriname ook prima met het Nederlands terecht. Waren alle binnenkomers maar zo uitstekend geïntegreerd. Het merendeel van de Surinamers heeft dan ook weinig op met de beroepsallochtoon Sylvana Simons die een verdienmodel maakte van het zich wentelen in de slachtofferrol.

 14. CleopatNL

  Christina, Nederland is MIJN land.
  Ik ben geboren als Nederlander en mijn ouders en grootouders ook.

  Ik moet mijn LEVEN kunnen invullen en elke seconde benutten, zonder TIJDVERLIES door toedoen van jouw soort.

  Ik wil geen STAGNATIE ondervinden want het leven duurt maar kort. Geen enkele seconde verliezen omdat JIJ achterlijk bent.

  Te ACHTERLIJK om te snappen hoe het systeem.werkt. Mijn NEDERLANDERSCHAP is iets wat onvervreemdbaar bij mij hoort.

  Het is geen GELEENDE OF GEHUURDE status. Ik ben geen Marroc of Turk, ik heb geen dubbele nationaliteit.

  Ik beheers het Nederlands beter dan jij ooit zal kunnen en ik heb alle relevante wetten ter zake omgespit.

  Ik ga MIJN LEVEN leiden ZOALS HET MIJN RECHT IS. IK HEB DAAR NIEMANDS TOESTEMMING VOOR NODIG.

  WEN ER AAN MINKUKEL.

  1. Anton Adriaan

   ¿que?
   Mis ik iets? Wat heeft Christina verkeerd gezegd?

  2. Duke

   “Ik beheers het Nederlands beter dan jij ooit zal kunnen en ik heb alle relevante wetten ter zake omgespit”.
   Oefen eerst maar eens het gebruik van hoofdletters.
   Oh, en Christina heeft gelijk. Zwarte Piet blijft.
   Wie waanbeelden heeft, zoekt maar professionele hulp.

  3. marco1

   Wat zijn jullie toch jankers. Wederom zie je niet de diversiteit in de karikatuur maar alleen het surinaams accent.Wees blij dat je dankzij je kleurtje je minderwaardigheidscomplex te verbloemen door alles op racisme af te schuiven. Janker

   1. marco1

    Kan verbloemen moest dat zijn.

 15. Roughwood

  Het wachten is nu op gele Cock….

 16. Freud

  Jezus Tim, dat is vloeken in de kerk hoor!

 17. Freud

  Voor CleopatNL

  Nou die beheersing van het nederlands valt een beetje tegen hoor. 3 fouten. Wetten kun je niet omspitten. Je tuin wel. En wat wil je nu met die geloofsbelijdenis van je en wie verhindert jou te leven zoals jij wil. Iemand geeft zijn mening en jij komt direct met een litanie van je voortreffelijke NeDeRlAnDsE eigenschappen. Malle meid die je bent

 18. denk eens na

  Simons moet nu ook aan de witte dick ,zal ze blij van worden schat ik zo in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.