Volslagen idioot: Gloria Wekker wint feministische Joke Smitprijs vanwege haar onaflatende rassengezemel

De hele dag suggereren dat blanke – sorry, “witte” – mensen boete moeten doen voor allerlei misdaden uit een ver verleden? Vooral doen. Het levert je awards, €10.000 en een mooi kunststuk op. Zo bewees Gloria Wekker vandaag door de Joke Smitprijs te winnen.

Vanmiddag werd in De Balie in Amsterdam en Joke Smitprijs uitgereikt. Een jaarlijkse award voor de beste feministe van Nederland, ofzo. In de juniorcategorie ‘Aanmoedigingsprijs’ wonnen de Oranjeleeuwinnen. Fair enough: elf hardwerkende jonge meiden die het vrouwenvoetbal voor goed op de kaart hebben gezet in ons land na hun EK-winst. Helemaal prima.

Maar waarom moest in de oeuvreprijs in vredesnaam weggegeven worden aan niemand minder dan Gloria Wekker? Zucht:

“De Joke Smit-prijs is een tweejaarlijkse Nederlandse regeringsprijs en een oeuvreprijs. De prijs is dit jaar voor de 15e keer uitgereikt. Gloria Wekker ontvangt een kunstobject en een bedrag van € 10.000.

Een jury onder leiding van Eva Jinek koos Gloria Wekker vanwege haar langdurige strijd voor de verbetering van de positie van zwarte vrouwen in Nederland. Volgens de jury heeft Wekker een cruciale bijdrage geleverd aan het onderwijzen en stimuleren van studenten, journalisten, activisten en andere geïnteresseerden op het gebied van gender en etniciteit. Ze maakte het concreet en tilde tegelijkertijd het academische en maatschappelijke debat hierover naar een hoger niveau.”

Hoger niveau? I beg to differ. Mensen zoals Gloria Wekker hebben het de hele dag over ras en kunnen niet ophouden de wereld constant in ‘goede’ en ‘foute’ kampen op te delen. Voorbeeldje van de wijze waarop ze te werk gaat: mannen mogen niet op haar lezingen komen, witte onschuld bestaat niet en met name blanke mannen wordt constant aangepraat dat ze racistisch schuim zijn. De manier waarop Wekker zich uit is zo fel, dat je je mag afvragen of ze niet stiekem zelf een racistische hater van het andere geslacht is.

Mensen als Gloria Wekker zien zichzelf ongetwijfeld als enorme bevrijders van de onderdrukten, maar ze kunnen niet zien dat ze juist haat en superioriteitsdenken aanwakkeren.

En toch weet ze er een hoop mensen mee in te pakken. Anders zouden Eva Jinek (voorzitster van de jury) en minister Ingrid van Engelshoven (organisator van de verkiezing) haar nooit met zoveel trots die levensgrote cheque overhandigen. Bah.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Een heel volk beschuldigen van racisme vanwege hun kleur waarmee ze geboren zijn levert in WatershipDownKonijnenburcht Nederland heel veel geld en prijzen op.
  En dus krijgt een volbloed raciste als Gloria Wekker een inteelt-prijs uitgereikt van een Staatsdoofpotambtenaar werkzaam bij de Staatsdoofpotmedia en een lid van een partij die hun miezerige bestaan wist te redden door de Armeense genocide ontkenners van Erdo te omarmen.

  Een aanfluiting natuurlijk. Echte feministen zoals Susanna Hoff Sommers worden niet voor niets gehaat door deze haatzaaiende engnekken.

  Ze is trouwerns hoogleraar Genderstudies en Etniciteit.
  U leest het goed.
  Dit is een vak
  je kunt hier geld mee verdienen.
  Ideologische oorlogsvoering.

  Mijn hemel er vallen nog miljoenen weg te bezuinigen bij het onderwijs en het wordt tevens de hoogste tijd om de Staatsmedia volledig te ontmantelen (Cut the Cord ! en kijk alleen nog maar via het Net)

  1. lanex

   Watershipdown als voorbeeld, geweldig!

 2. Two Ravens Black Kettle

  En weet U wie zich nog meer zou omdraaien in het graf.
  Joke Smit.
  Ze wordt postuum onder gezeken door deze kliek.

  Zie ondermeer Carel Brendel
  “Feministisch boegbeeld Joke Smit over niqab, sluier en islamitische theocratie”

  Hoe ziek moet je dan wel niet zijn. Zo’n Jinek. Gatverdamme. Ze reikt een prijs uit aan iemand die diametraal tegenover Joke Smit staat. Zum kotsen.

 3. Ritter

  Politiek correct denken word beloond…………..zo gaat dat. Want de mensen die de prijzen uitreiken willen die denklijn promoten.

  Prijsuitreiking zegt vaak meer over de personen die prijzen uitreiken dan over de mensen die de prijzen krijgen.

  Neem b.v Obama. Die heeft de nobel prijs voor de vrede gekregen toen hij enkele maanden President was. Tot op vandaag kan niemand eigenlijk vertellen waarom hij die prijs heeft gekregen.

  Kennelijk vonden de prijs uitreikers dat hij de juiste agenda had………..en dus gaven ze Obama de prijs.

  Overigens heeft Gloria Wekker deze theorieën overgenomen uit de VS waar organisaties als BLM dit promoten op scholen en universiteiten. Het bestaat in essentie uit aanpraten van schuldgevoelens.

  Off Topic.

  Er in New York een aanslag gepleegd door een iemand uit Bangladesh.
  http://www.foxnews.com/

 4. Original NL

  Maar AFD heeft niets….hé hé hé!

 5. lanex

  Te lachwekkend voor woorden dit. Het academische en maatschappelijk debat wordt naar een hoger niveau getild? LOL, is er tegenspraak dan?
  Het debat is allang gegijzeld door linkse marxistische trollen, geholpen door de watjes die allemaal feminist zijn geworden, is er helemaal geen kritisch geluid meer te horen, ze kunnen het niet aan.
  Het is beangstigend hoe dit deel van de academische wereld is ingestort om deze activisten tevreden te stellen.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Wat heeft deze haatdragende raciste tot nu toe bereikt.
  Behoorlijk veel.
  Behalve polarisatie is ze er ook ingeslaagd diversiteitsfunctionarissen voor de Universiteit van Amsterdam aan te stellen.
  U hoort het goed
  belastinggeld gaat naar ‘diversiteitsfunctionarissen’.
  Maar de UvA is dan ook geen universiteit maar een Ideologische fokkerij.

  Geenstijl had wel een aardige insteek inzake Gloria de beroepszielenpoot; Gloria en haar niet aflatende strijd tegen de Eeuwige Blanke”.

  Een hele bevolkingsgroep wordt weggezet als racist. Gloria is iemand die alleen in kleuren denkt, in hokjes. Iedereen krijgt een label, een stigma.
  Zij is exact het tegenovergestelde van Martin Luther King die niet kleuren dacht, mensen geen brandmerk op het voorhoofd brandde.
  Maar ach dat zal Gans Jinek boeiuh.
  Gans Jinek reikt zelfvoldaan en grijnzend een prijs uit aan deze raciste.
  En wordt daarvoor vetgespekt met belastinggeld.
  Het kan allemaal in dit notoir slachtschapenland.

  Een rancuneuze racist die hele bevolkingsgroepen discrimineert, mensen tegen elkaar opzet en weigert de problemen voor ongelovige ‘moslima’s’ te benoemen krijgt de Joke Smit prijs.
  Ze is een sekteleider van de Ideologische UvA fabriek en krijgt centen voor een verzonnen baan.

  Deze Fake feministe zal het nooit over genitale verminkingen, eerwraak, kindbruidjes, stenigingen, afvalligheid, massaverkrachtingen van foute (want witte) meisjes hebben.
  Nee ben je mal
  Mevrouw de racist heeft het veel te druk met bevolkinsgroepen te labelen en uit te maken voor (oh de ironie) racisten.
  En de -met belastinggeld vadsig gevoerde- journalistieke dwerg Eva ‘ik reik prijzen uit aan racisten’ Jinek maar giebelen.

  Deze clowns zaten met hun schijnheilige reet op de PC jurybanken/cabal:

  “Eva Jinek, Anna Nooshin (ondernemer en modeblogger), Dylan van Rijsbergen (publicist), Belle Derks (hoogleraar sociale- en organisatiepsychologie) en Hassnae Bouazza (journalist).”

  Hassnae B journahahahahahalist. Yeah right. Bij het haatblog Joop.nl en het dagelijkse WegMetOns Staatsradio1 programma Mediaforum.

  Enfin
  Deze jury-leden hebben het gedachtengoed van Joke Smith en de echte feministen van de eerste golf grondig verkracht en ik durf te wedden dat ze daar nog ‘gruts’ op zijn ook.

  1. toetssteen

   @Two Ravens
   U verwart twee Hasna’s. Die u bedoelt is de eega van Peter Breedveld, die bij de Jeaup is Hana el Maroudi. Niet dat er inhoudelijk veel verschil tussen zit hoor.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Ah merci, kwam er toevallig zojuist achter.
    Hasna M. is inderdaad die Joop.nl ruifvreter die elke week mag opdraven bij het Mediaforum om precies dezelfde mening te verkondigen die elke minuut van de dag wordt uitgebraakt door de Staatsradio en samen met de tong-feministe Franscisco van de Vieze Witte Onderbroek ‘feministische programmaatjes maakt (hoe krankzinnig wil je het nog hebben).

    Blijft frappant dat evolutie gebeuren. In huize Bouazza kreeg Hafid 100% van het intellect en bleef Hasna over met een lege eierschaal.

 7. Frulen

  Soros gesponsorde vrouwtjes geven elkaar prijsjes in het Soros clubhuis. “De Wereld draait door”

  1. Roughwood

   Wij van WC-eend adviseren WC-eend!

 8. Bloem

  Ach gelukkig zitten de weergoden een beetje mee vandaag.
  Het is een prachtig wit landschap wanneer je naar buiten kijkt.

  1. corfo

   @Bloem.
   Óók hier is alles wit, buiten.
   Ben ff met m’n hond, Achmed, door het bos gelopen, hij vond ’t ook prachtig, maar ligt nu te slapen voor de open haard; ik ben wel eens jaloers op m’n hond want ik kan niet zomaar gaan liggen slapen natuurlijk, ik moet n.l. DDS in de gaten houden en daar heb ik ’t best wel druk mee sinds er diverse ongeletterde, linkse malloten zijn verschenen, de meeste laat ik dan ook maar LINKS liggen, de moeite niet waard.

 9. Zout

  Nog nooit van Gloria Wekker gehoord, laat staan van de Joke Smit-prijs. Komt vast omdat ik geen discipel ben van de linkerkerk.

  1. Anton Adriaan

   Know your enemy!
   Dit linkse product is alleen bejubeld in een zeer kleine kring. Helaas is deze kleine kring een “vooraanstaand” media platform. Waardoor het lijkt dat de hele wereld achter dit ding staat.
   Iedereen met een beetje gezond verstand doet er beter aan om dit te negeren.

  2. sjun

   Het rancuneuze antiracisme van Gloria Wekker is al eerder ter zake aan de hand van haar vorig jaar verschenen boekje White Innocence: Paradoxes of Colonialism and Race, Duke University Press 2016, ISBN 9780822360759 geduid: https://opiniez.com/2016/06/12/18940/

 10. corfo

  Wekker & Dekker; het kan niet gekker.
  Twee totaal van de pot gepleurde adolescenten.
  Sinds dat komisch duo “in ’t nieuws” komt, is er toch al wel héél veel veranderd in dit landje, dankzij die twee komieken.

  1. Roughwood

   A.k.a. duo Black & Dekker. Dit mag ik toch wel zeggen als zijnde een gestigmatiseerde witte boze man? Wordt mevrouw Black alleen maar vrolijk van. Die ziet haar waanideeën weer eens bevestigd!

 11. Two Ravens Black Kettle

  Wellicht kan Tim de kop veranderen

  “Haatdragende racistische inquisiteur en brandmerker Gloria ‘poetsvrouwtje’ Wekker wint feministen-prijs. Staat keert 10.000 euro aan bloedgeld uit. Jury olv. de cultuur marxistische Staatspropagandist Eva Jinek verkracht Joke Smit en pist over Martin Luther King”

  Martin Luther King:
  “‘I have a dream that one day little black boys and girls will be holding hands with little white boys and girls.’

  Poetsvrouwtje Wekker :
  “Alle bleekscheten zijn racisten”

  Joke Smit
  “Want de sluier staat voor veel meer: Voor het recht op verstoting, voor geïnstitutionaliseerde jaloezie tussen vrouwen, voor het wegsnijden van erotische verlangens, voor vormen van apartheid die hopelijk minder zijn dan in Zuid-Afrika, maar vermoedelijk nog dieper ingrijpen in het leven van mensen, voor een stelsel van onderhorigheid dat vervolgens benoemd wordt als de waardigheid van de vrouw”

  Poetsvrouwtje Wekker
  “Islam = Vrede en had ik al gezegd dat alle Blanken tot in de miljoenste graad vuile racisten zijn ?”

  Zou Eva Jinek ooit in de spiegel turen ?
  Wat moet de Staatsambtenaar Eva J. Joke Smith en Martin Luther King toch diep haten.
  De zoveelste prijs die bij de riolering kan met dank aan Eva en haar grachtengordel inteeltbende van gelijkdenkenden.
  Racisme loont in Nederland.
  Kijk maar naar het poetsvrouwtje.

  Overigens heeft de raciste Gloria Wekker niet alleen een enorme hekel aan mensen met een andere pigmentkleur en afvallige moslim meisjes maar ook aan mensen die keihard werken voor hun geld zoals poetsvrouwen. Het dedain waarmee ze spreekt over de lagerbetaalden is typerend voor dit slag ondraaglijk rechtschapen Gutmensch-volk.

  1. corfo

   @TRBK.
   +++++++ !

  2. penis aqua di rosa

   Niet meer kijken naar Jinek op TV, misschien dat de kijkcijfers dan spreken.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Juist !

    Doe dus mee
    Cut the Cord !
    Kijk via internet en zeg het tv abonnement op !

    Pas wanneer ik de mogelijkheid krijg om tv. te kijken zonder de NPO ga ik weer overwegen om een volledig abonnement te nemen.
    Dus cut the cord !
    Honderdduizenden gingen jullie al voor.
    Weiger nog langer de NPO Gedankengestapo in je huis toe te laten.

 12. Klukkluk

  Ha ha, de ene drol deelt prijs uit aan andere trol. De organisatie van dat Slavernijmonument wilde ooit de ambassadeur van Ghana uitnodigen bij een herdenking. Daar voelde men zich in Ghana ongemakkelijk bij want er lopen daar nogal wat afstammelingen van de Ashanti stammen die hun buren als slaaf verkochten aan de Portugezen en Hollanders. Veel Ghanezen houden zelfs nu nog slaven.

 13. Ni28

  Door elkaar prijzen uit te delen wordt de indruk gewekt dat het succesvolle figuren zijn. Vaak is het de laatste redmiddel. Dit soort prijzen zijn inhoudelijk niets waard. Nou ja, op die 10 000 euro dan.

 14. Duke

  Deze prijs moedigt racisme aan en financiert het ook nog.
  Alsof IS de nobelprijs voor de vrede krijgt. Walgelijk!

 15. Code134

  De Joke-Smit-prijs is een zeer eervolle en prestigieuze prijs voor mensen die een belangrijke bijdrage leverden aan de emancipatie van vrouwen.

  Dat er veel zuur en chagrijn opstijgt vanuit het rechtse populistische boze blanke-mannenkamp onderstreept nut en noodzaak van deze prijs.

  1. Anton Adriaan

   Joke Smit zou zichzelf omdraaien in het graf al ze zou weten wat voor een product deze prijs krijgt, die haar naam draagt.
   Mevrouw wekker leeft nog steeds in de jaren 70 maar met alle moderne gemakken die er toen niet waren. Feminisme is en was mischien nodig toen, maar tegenwoordig veelal onzin en streven naar geld en aandacht van dezelfde soort zweeftypetjes.

  2. Zout

   @Error Code134: De Joke-Smit-prijs is een zeer eervolle en prestigieuze prijs binnen de linkse kerk, voor linkse discipelen en voor linkse predikanten. Voor de rest is het baarlijke nonsens.

  3. Roughwood

   Oei, laat die haatzaaiende fophoogleraar uw reactie niet lezen. ‘Blanke’ moet natuurlijk zijn ‘witte’, wel uw racismejargon op peil houden en een beetje scherp blijven!

 16. penis aqua di rosa

  Wie wil er nu nog naar Jinek op TV kijken? Ik keek al nooit, maar zou ook nu geen moeite meer willen doen. Wat een buigers, likkers en miskenners van onze cultuur.
  En die wekker / hoogleraar ugh ugh ugh (ik stik zowat in mijn eigen ademhaling) hoeft voor mij niet meer af te gaan. Studierichting? Kolder in het kwadraat. Nederland is qua universitaire opleidingen volkomen de weg kwijt.

 17. chrism

  *Zucht* , dit land bestaat uit krankzinnigen en beloond ze nog ook met jawel subsidie geld u weet wel geld van u en mij ofte wel belastingen .
  En Rutte maar meer willen onder mom van ,’we komen te kort’ jajaja hun geld of toch ons geld ?

 18. Two Ravens Black Kettle

  “Wanneer dat in Moslimlanden gebeurt is het erger. Want de Islam is een religie met werfkracht, vooral in Afrika. Dat zou kunnen betekenen dat clitoridectomie [vrouwenbesnijdenis, CB] niet af- maar toeneemt. En ook de Islam veel sekten en richtingen telt is het een godsdienst met een sterke samenbindende werking; wat vandaag in Iran dreigt te gebeuren kan morgen overslaan naar elders”

  Joke Smit

  Zullen we een wedden dat het daadwerkelijke gedachtegoed van Joke Smit -dat haaks staat op die van poetsvrouwtje Wekker- vandaag bij Staatsprogramma’s als NOS-Journaal, D(e linkse)WDD en Pauw onbesproken blijft. Joke stond zeer huiverig jegens de islam en was een ‘le school feministe (geen islamofiele feminazi zoals 99% van de huidige lichting)

  De staatsambtenaar en beroepswegkijker Eva zou zich de ogen uit de kop moeten schamen. Maar dat doet ze niet want Eva beweegt zich alleen onder de gelijkgestemden.
  Kijk alleen al naar die jury. De ene ‘feministe’ maakt programma’s met de vieze witte onderbroek Fransisco van Jole (Hassnae B.) de andere werkt bij de Orwelliaanse NPO Hersenspoel-Fabriek (Eva) een derde is de grote denker Anna Nooshin (bekend van de nagellak filmpjes) de vierde is de totaal onbekende publicist Dylan ‘Zwarte Piet = Racisme !!” van Rijsbergen en de harlekijnen optocht wordt afgesloten door Belle ‘alle werkplaatsen moeten islamitische gebedsruimtes krijgen’ Derks.

  En natuurlijk is het weer de anti-D’66 die -al kroonjuwelen onderpissend- de raciste van dienst (poetsertje Gloria) een Staatsprijs onder de snuffel drukt.

  De Linkse Kerk priesters zijn zo on-ge-lo-ve-lijk voorspelbaar.

  1. toetssteen

   @Two Ravens
   De dame bij Jole heet Hasna el Maroudi. Die andere dame moet u ‘mag ik duidelijk niet zeggen’ zoeken.

   1. toetssteen

    Zie dat hij er toch door is. Ik maakte een vautje: moet zijn Hasna.

 19. PMG

  Gaap …

 20. Floris

  Als er één terrein is waar voor ECHTE feministen nog eer te behalen valt is het wel het ijveren voor verbetering van de treurige positie van moslima’s.

  Dat deze nepfeministen dat niet doen zegt alles over hun lage morele niveau. Ze zijn laf, hypocriet en hechten meer waarde aan het bashen van blanke mannen dan aan steun voor degenen die het echt nodig hebben.

  In de jury zat zelfs de beroepsmoslima Hassnae Bouazza die zo ontzettend gehersenspoeld is in die vreselijke religie dat ze alles wat krom is recht blaat. En de wereldvreemde linkse nitwits eten uit haar hand.

  Moslima’s en ex-moslima’s die wél ijveren voor verbetering van de positie van de vrouw in de islam (en die zijn er genoeg) worden door de linkse nepfeminsten genegeerd of zelfs aangevallen.

  Hoe is dat toch mogelijk, deze volkomen blinde vlek van links voor de islam?

  1. Ali Yas

   De nieuwste lichting feministen heeft niet zo zeer belangstelling voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen – dat station is al gepasseerd – maar voor het slopen van de beschaving die door Nederlandse mannen is gerealiseerd. In dat streven vinden ze mohammedanen aan hun zijde. Dat hun wegen zullen scheiden zodra het doel is bereikt, hebben alleen de mohammedanen door.

   Nederlandse mannen kunnen intussen rustig de ontwikkelingen afwachten. Zij komen weer aan de beurt als de rotzooi mag worden opgeruimd.

 21. Two Ravens Black Kettle

  Islamofiele raciste wint Joke Smit prijs !

  Zou ik voor een paar seconde in de schijnheilige huid kruipen van Pauw dan zou ik Jinek uitnodigen en vragen; ‘Eva, waarom heb je Joke Smit en Martin Luther King postuum verkracht en tienduizend euro bloedgeld overgemaakt aan de doorgewinterde raciste Gloria Wekker ?”

  Maar aangezien de Staatsmedia 1 grote grachtengordel inteeltbende is zal ze er mee wegkomen.

 22. Floris

  “Tijdens mijn jeugd heb ik me vaak wanhopig afgevraagd waarom ik eenzaam werd gelaten in mijn privégevecht tegen de islam en zijn superieur wanende religieuze eercultuur. Ondanks dat leraren, maatschappelijke werkers, en diversen andere volwassenen exact wisten wat er gaande was in mijn leven. Natuurlijk vond ik altijd een oor bij ze, en kon met ze praten waarbij ze veel mededogen toonde, maar als het er echt aan toe deed was ik uitgeleverd aan mezelf om aan de dreiging van ontvoering naar Iran te ontsnappen, om daar een gedwongen gearrangeerd huwelijk met een oudere moslimman te ondergaan die ik nog nooit had ontmoet. Onaangename bijeenkomsten in kelders van moskeeën zo gevuld met vrouwenhaat dat ik nauwelijks kon ademen. Met al zijn aanhoudende pogingen me te onderwerpen aan de islam en een onderdanige moslim huisvrouw van me te maken.

  Het is me gelukt en sloeg me vrij. Maar die weg naar vrijheid is getekend door een zelfmoordpoging op 13-jarige leeftijd, ontelbare weglopen van huis, de ene sociale gezinsplaatsing na de ander, periodes van op straat leven, en uitsluiting van familieleven wat meer pijn doet dan het toenmalig fysiek geweld van mijn vader. Vandaag de dag heb ik geen contact meer met mijn ouders, broers en zusjes of andere familieleden. Het werd een tragisch, pijnlijk, en gebroken einde.

  Tijdens deze strijd bleef er constant een vraag in mijn hoofd rinkelen. Op mijn ziel gebrand.

  Waarom durfde niemand mij echt te steunen? Waarom heeft de volwassen wereld voortdurend de rug naar mij toegewend als ik hun het meest nodig had?

  Er waren veel ontwijkende blikken en gemompel van respect voor mijn cultuur en religie. Ik besefte al snel dat iedereen doodsbang was als racist aangeduid te worden wanneer ze stelling voor mij zouden nemen, en de support geven die ik nodig had.

  Mijn minachting en teleurstelling voor hun ruggengraatloze lafheid is monumentaal.

  Dit was Zweden in de jaren negentig van de vorige eeuw. Vandaag is er nog steeds een Zweden wat weigert om de problemen te confronteren waar ik mijn hele leven tegen gevochten heb, en niet genoeg ruggengraat heeft om stelling te nemen.

  Schaam je, jullie “gillar olika” (houdt van divers), dat je bereid bent het zo ver door te voeren om islamitische meisjes op te offeren op het altaar van je goedmens zijn, en hun het recht van een veilig en vrij leven ontneemt.

  Maar daar nemen jullie geen genoegen mee, maar gaat ook nog is een afschuwelijke heksenjacht beginnen tegen diegenen die willen en durven zich tegen de islam te verzetten. In een Zweden waar het individu vrij is om zijn eigen leven te kiezen zonder angst voor zijn leven. Het zijn jullie die de werkelijke racisten zijn, de werkelijke bedreiging voor de democratie en welvaart. Het monster wat je jaagt kijkt in je spiegel. Stop met het projecteren van je eigen duisternis op je medemensen. Het is genoeg nu. Twintig jaar geleden kon je je nog er op beroepen dat je het niet wist, en er mee wegkomen. Vandaag zijn er geen excuses meer. Helemaal geen.”

  Nasrin Sjögren

  Bron: https://www.facebook.com/nasrinsofficie … 4817432106

 23. Two Ravens Black Kettle

  De eerste feministe
  De vunzige islamofiele raciste Gloria Wekker, winnaar van de islam-kritische Joke Smit prijs;

  “”Nederlanders zijn erfelijk belaste witte racisten, die leven in een staat van ontkenning. Dit zou bijvoorbeeld blijken uit het feit dat je ze niet eens fatsoenlijk “racist” kan noemen, zonder dat ze in de verdediging schieten”.
  -Was geschreven Gloria Wekker-

  De tweede feministe
  De beroepsklaagmoslima Hassnae Bouazza nam het op voor de massa aanranders in Keulen.

  De derde feministe
  Belle Derks wil dat alle bedrijven islamitische gebedsruimtes krijgen.

  De vierde feministe Anna Nooshin
  Heeft een mode vlog waar ze manipuleert met comments.

  &

  De vijfde castraat
  De beroepszelfhater Dylan ‘islam = vrede’ van Rijsbergen (natuurlijk ook actief op het met subsidies vetgemestte haatblog Joop.nl van de Vieze Witte Onderbroek en tong-feministe Fransisco van J)

  “De haatdragende Wilders woorden zijn van een delinquente doortraptheid, zijn partij is niets meer dan een boosaardige, sadistische boevenbende”.

  “Veel blanke Nederlanders schreeuwen zijn gemeen, racistisch, sarren, pesten als schoolkinderen”.

  En de Staat
  De Staat keert 10.000 euro uit aan deze racistische feminazi.
  Want NL is dood en doodziek.

  1. Floris

   Ik hou het alleszins voor mogelijk dat geen van deze sneeuwvlokjes op de hoogte is van de islamkritische houding van Joke Smit. De meeste van dit soort “gutmenschen” zijn bijzonder slecht geïnformeerd en nemen ook de moeite niet om wijzer te worden. Ze menen die immers al in pacht te hebben.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Klopt.
    En dan giechelt de nitwit Eva (van professie ideologische staatsambtenaar) zelfvoldaan dat ze een ‘journaliste’ is.
    Ze heeft zero kennis van het islam kritische gedachtegoed van Joke Smit (die daadwerkelijk een feministe was) of iemand als Christina Hoff Sommers (die ondermeer het boek schreef: “The War on Boys”) en overhandigt grijnzend 10.000 euro aan de haatdragende raciste Gloria Wekker.
    Stuk voor stuk waren de jury leden anti-Joke Smith figuren die schijten op de woorden van Martin Luther King maar in deze bananenmonarchie kan het allemaal. De grachtengordel inteelt bende rules the world en schoffeert voor de miljoenste keer de Nederlanders.

    De daadwerkelijke (en zwaar bedreigde) feministes in de islamitische wereld krijgen voor de zoveelste keer een mes in de rug van de intellectueel en spiritueel verdorde Gütmensch.
    Eva die de raciste beloont.

    Zouden er überhaupt nog echte feministen rondlopen in NL ?

    En het pijnlijke is dat deze verkrachting van Joke Smit allemaal wordt bekostigd met staatsgeld.
    Wat zou Eva weer verdient hebben voor dit verraad ?

    1. Floris

     “Zouden er überhaupt nog echte feministen rondlopen in NL ?”
     —————————————————————-
     Nahed Selim bijvoorbeeld. Ooit won ze de Harriët Freezerring. Nadat ze steeds islamkritischer begon te schrijven en in diverse boeken (oa Allah houdt niet van Vrouwen) uiteenzette hoe schrijnend de positie van de vrouw in de islam is, lieten de nepfeministen haar vallen als een baksteen.

     Deze geboren moslima heeft zich bekeerd tot het christendom.

     1. Code134

      Ja, Nahed Selim is nu dol op de Heere Jezus. Daar zit niet veel feminisme meer aan.

      Maar goed dat deze kwezel nimmer de Joke Smit prijs won.

      https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/van-progressieve-moslima-tot-conservatieve-christen~a7c9d64fe/

     2. Two Ravens Black Kettle

      Ja Nahed. Dappere vrouw.
      Wat dat betreft zou ik ook Hirsi Ali op de zuil willen hijsen, al is ze weg getreiterd uit Nederland.
      NLse ‘feministes’ noemen hen niet voor niks uncle Toms en nestbevuilers.
      Sowieso is het frappant dat het juist ex moslima’s zijn die de feministische strijd levend houden, de hypocriete bleekscheten of doorgewinterde racisten zoals Gloria Wekker hebben net zoveel met (echt) feminisme als een koe heeft met gebraden varkenspootjes.

      Ze doen me altijd denken aan het filmpje wat Richard Dawkins zoveel haat (en deplatforming op universiteiten) opleverde bij de cultuur-marxisten.
      https://www.youtube.com/watch?v=ecJUqhm2g08

     3. Floris

      Hun hypocrisie kent geen grenzen. Het is te walglijk voor woorden. Zelfbenoemde feministen die het opnemen voor het meest vrouwonvriendelijke gedrocht op aarde.

      De geschiedenis zal hen vervloeken.

 24. Ni28

  Met regelmatig wartaal publiekelijk te roepen kunt je 10 000 euro verdienen. Als je hetzelfde gaat roepen in landen waar het echt nodig is verlies je je kop. Dus dan maar hier.

 25. toetssteen

  Als de familie Wekker bij aan komst in Nederland, waar haar pa ging studeren, nou een huis met badkamer een een bediende gehad, dan had tere Gloria de zweepslagen van haar voorouders minder gevoeld…….
  Nou had Daan doorsnee alleen een teil of hij kon 1 keer in de week naar het badhuis en hij moest zes dagen per week werken voor een habbekrats, maar wat zou het hè mevrouw Wekker.

  Afdeling jankbak, net zoals de rest van het zieke clubje AFA lovers.

  1. Code134

   Wie aan de nieuwe prozadrol van Toetssteen een touw kan vastknopen komt in aanmerking voor een vliegtuig.

   1. toetssteen

    Het was historicus Han vd Horst die een boekje opendeed over de achtergrond van mevrouw Wekker.
    Dat 134 niets leest, daar kan ik niets aan doen.

 26. Farn

  Had Jinek toch hoger ingeschat.

  1. Floris

   Jinek bijt niet in de hand die haar voedert.

  2. Zout

   Jinek is een discipel van de Linksekerk. Ze wordt uit dezelfde collecte betaald als Van Nieuwkerk, Pauw, De Leeuw, etc…

 27. Two Ravens Black Kettle

  Deze prijs uitgereikt door PC-sergeants en opgespekt door de Staat is niets meer of minder dan één grote vieze vettige vunzige middelvinger richting Joke Smit, Martin Luther King, Hirsi Ali, ingegraven gestenigde meisjes en alle daadwerkelijke feministen en anti-racistische actievoerders in de jaren ’50, ’60 en ’70.
  De zoveelste hele grote F*uck You !! vanuit de Grachtengordel/NPO/D’66 naar de samenleving toe.

  Eva Jinek verdient er een uitstekende boterham mee.
  Een boterham die wij onder staatsdwang dienen te betalen.

  1. Duke

   Hirsi Ali was geen feminist maar een leugenachtige PvdA/VVD-relschopper. Gelukkig was er Verdonk. Verdonk zou overigens misschien wel passen bij Baudet/FvD.

 28. DennisEijs

  Dan moet ze zich toch bezig houden met vrouwenzaken? Of heeft ze eerwraak onder de aandacht gebracht? Ah, ze heeft witte mensen belasterd en gesmaad. Ja dat is zeer lucratief tegenwoordig. Subsidies en prijzen enzo. Maar wat heeft ze voor het feminisme gedaan?

 29. sjun

  Alweer een prijs die nergens over gaat maar wel weer belastinggeld kost. Wie NPO-TV uitlaat, mist niets lees ik ook weer hier. Vooralsnog nodigt mevrouw Jinek ook al niet uit om eens kennis te gaan nemen van wat er zoal in de ether ook van mijn belastinggeld plaatsvindt. Kunnen er niet wat netten sneuvelen om de vrijgekomen gelden maatschappelijk in te zetten?

  Terzake een beklijvende bijdrage aan bewustmaking van slavernij blijft wat mij betreft de tekening van Gregorius Nekschot nog steeds actueel: https://i.imgur.com/OiH1o47.gif

 30. Bes Tolen

  Hopelijk wordt het de mensen nu duidelijk wat een laag bij de grondse partij D66 is gewo0rden. Zo laag had ik D66 nog niet ingeschat.
  Ik heb ondertussen het vermoeden dat Jan Terlouw deze prijsuitreiking niet waardeert. Ik hoop, dat hij zich wil en gaat uitspreken. Ook als hij het toch wel met die prijsuitreiking eens is wat me beslist zou tegen vallen.
  Iedereen, die achter deze prijsuitreiking staat, deugt in mijn ogen niet. Deze prijsuitreiking is een schande. De juryleden hebben zich voor hun leven geblameerd. We weten nu echt helemaal wat we aan deze griezels hebben.
  Ook echte schande omdat het in dit geval mee om vrouwen gaat, die van de staat leven. Erg, eentje die minister is. De Nederlandse staat is diep gevallen.
  De naam van Joke Smit is nu ook in het geding. Ik vind die ontwikkeling door die jury ingezet bezoedelend en treurig.
  Al deze kwaadaardige jury vrouwen, veelal van buitenlandse herkomst, hebben niets van hier begrepen. Laat ze zo snel mogelijk voorgoed vertrekken. Oprotten heet dat in duidelijk Nederlands.

 31. meanstreak2099

  hoe kan het dat de heks van het westen een prijs heeft die eigenlijk voor de echte feministen bedoeld zijn als de nederlandse leeuwinen

 32. Kodi

  Ze bedrijft het allemaal wel erg raciaal zeg. Je zou haast denken dat het soort organisme de mens in rassen zijn verdeeld, gelet op de raciale kaart die zij trekt. Zou intelligenntie ook nog een raskenmerk kunnen zijn?

  Even wat biologie: Een soort is onderverdeeld in rassen en wat kenmerkend is aan een soort is dat de rassen of de mengverhoudingen daarvan in staat zijn om nakomelingen te kunnen voortbrengen die zichzelf kunnen voortplanten.

  Of er zijn geen rassen en dan er is ook geen racisme. Het kan niet van een twee zijn. Dus als er over racisme wordt gejankt, dan zijn we van een andere discussie ook af. Want waar geen rassen zijn, daar kan ook geen racisme zijn.

 33. Kees

  Wat voor opleiding zou ze eigenlijk hebben gevolgd? Jammer dat het niveau van deze prijs in een keer helemaal weg is.

 34. Babaji538

  6 Onmogelijkheden bij rampspoed van erkenning
  mevr. P.C.M. Hermans door enigerlei commissie voor
  een prijs, onderscheiding of award.

  1. Mijn vader begraaft de prijs, of schat, in de tuin.
  2. Hij stookt het in de openhaard op.
  3. Hij verkoopt de prijs door, met winst!
  4. Mijn pa hangt de onderscheiding op zolder te drogen
  tussen de rest van bonenstaken.
  5. Hij spoelt de award door de toilet, maar krijgt, helaas
  een boete van Brabant Water er op de koop toe, bij, met twee dagen
  een onbruikbare wc.
  6. Mijn vader vervoert de prijs tot onderscheiding in de achterlaadklep
  van de auto.

  Genomineerd zijn, onder andere,
  I. De Nobelvredesprijs
  II. Een Koninklijk lintje, en/of
  III. Een Pauselijke onderscheiding

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.