Voorzitter Arib kiest laf de kant van pandjesbaas Pechtold: ‘Alleen “relevante” giften moeten gemeld!”

De voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib (PvdA), staat vierkant achter Alexander Pechtold in de kwestie rondom zijn geschonken appartement in Scheveningen. Arib zegt dat Pechtold helemaal zelf moet weten of hij het appartement opgeeft in het geschenkenregister van de Tweede Kamer.

Nou kijk, dat is toch weer fijn voor de altijd integere en nooit sjoemelende D66-leider Alexander Pechtold. Wier cadeautje van een Schevenings appartement ter waarde van €135.000 volgens de politiek leider gewoon een persoonlijke gift is, en niets te maken heeft met de “politicus Pechtold.” Dat onderscheid bestaat helemaal niet en is uiterst fictief, want Pechtold leidt maar één leven. En dat wat hij als politicus krijgt kan hij ook als privé-persoon gebruiken en vice versa.

Er is dan ook een aanzienlijke hoeveelheid uitwerpselen aan de knikker, maar gelukkig voor de D66-voorman krijgt hij steun van niemand minder dan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. Zij gaat als hoofd van het parlement natuurlijk ook over het geschenkenregister waarin, zeg, giften van meer dan een ton ook opgenomen moeten worden. Maar dat hoeft helemaal niet per sé te gelden voor Pechtold zegt ze. Als de gift niet “relevant” is, dan maakt het geen sodemieter uit:

“Kamervoorzitter Arib heeft er geen oordeel over of Pechtold het appartement had moeten melden in het register. Volgens haar woordvoerder moeten “relevante” giften openbaar worden gemaakt, maar staan er geen sancties op als dat niet gebeurt en is het aan Kamerleden zelf om daar verantwoording over af te leggen.”

Waarmee Arib dus eigenlijk zegt dat hele zogenaamde geschenkenregister eigenlijk een dode letter is. Als Kamerleden een gift als ‘privé’ bestempelen, dan hoeft-ie niet in het logboek. Wel zo handig voor mannetjes als Pechtold, want iedere politicus die ooit in opspraak is gekomen met betrekking tot omkoopschandalen heeft altijd verklaard dat giften privé moeten zijn.

En zo kan Pechtold vermoedelijk binnenkort het zweet van zijn voorhoofd vegen en gewoon door als fractievoorzitter van D66. Want als zelfs Arib hem steunt, dan zal het moeilijk worden de huizengraaier te verstoten.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Seneca

  waarom worden politie functionarissen dan vervolgd als zij geld krijgen aangeboden van lieden die aan de andere kant van de wet opereren? dat is dan toch ook een privé zaak? of is de wet gelijk voor iedereen maar meer gelijk voor enkelen? gaarne uitleg van mevrouw Arib, die volgens mij ook niet in de eerste leugen is gestikt en zeer zeker niet vies is van baantjes om de Marokkaanse koning te adviseren over het reilen en zeilen van de Nederlandse politiek of is de uitdrukking Nederlands gestuntel beter op haar plaats?

  1. eRik2017

   @Seneca
   Je haalt er wat meer dingen bij nodig vind ik, maar aan de andere kant geef je precies aan hoe deze hele zaak het vertrouwen schaadt dat burgers hebben in volksvertegenwoordiging en regering.
   Tim moet geen informatie verdraaien en Arib in het beklaagdenbankje zetten. Dit zijn methodes die DENK hanteert.
   Arib heeft alleen de bestaande regels opgenoemd, en daarmee zelfs aangegeven dat Pechtold zich zal moeten verantwoorden. dat is wat anders dan steunen lijkt mij.

 2. loes530

  vind het gewoon schandalig

 3. loes530

  lijk er op dat het linkse klik het hebben afgesproken schandalig

  1. swetsnek

   loes530 dit alles werkt in het voordeel van Baudet niet druk om maken

  2. denk eens na

   Links heeft in vele gevallen ook boter op den kop

 4. DolleDries

  Heeft iemand nog wat over Rusland.
  Dit is natuurlijk politieke Maffia.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Over Rusland ? Héél koud aldaar, geen tijd meer op fake-news te maken; dus weinig écht nieuws van het oostelijk front.
   Natúúrlijk is dit maffia, mar vooral : ’t is de schuld van dhr. Trump !!!!

 5. PMG

  Ho ho, zo makkelijk gaat dat niet, ons aller DolleDries heeft reeds gisteren een aantal artikelen opgediept met passende wettelijk vastgestelde maatregelen.

  Hopelijk begint het besef nu eindelijk een beetje te komen in de komkommerrepubliek?

  Als dit D66 geen stemmen gaat kosten dan bel ik Pia.

  Die Lex van de pletterflat en blonde beflap, zijn knetter idioot!

 6. loes530

  wat Dolledries zegt politieke Maffia. is het zeker

 7. DolleDries

  Dit is duidelijk een geschenk in de politieke sfeer met alle gevaren.

  1. eRik2017

   @Dolle
   Ik kan er ook met mijn hoofd niet bij, hoe dit zonder onderzoek als geschenk buiten de politieke sfeer kan worden beschouwd.

 8. corfo

  Ja ja, Arib; het blijft buitenlands spul !
  Heeft ze er wél bij verteld wat dan wél “relevante” giften zijn ?
  Corrupte bende daar in den Haag !
  Ik denk dat de keuze van dhr. Baudet als “politicus van het jaar 2017” hiermede ook te maken heeft; wéér een rechts denkende politicus ! De populariteit van het linkse populisme is snel tanende; ook wel logisch na álle schandalen van hen en hun aanhangers.

  1. eRik2017

   @corfo. Ook aan jou. Arib zo bekijken en benoemen daar doe je haar, maar ook jezelf tekort mee.
   Ten eerst is de info een stelling van Tim. Als je het leest, zie je dat zij alleen heeft gezegd dat een politicus zelf verantwoordelijk is voor wel/niet opgeven in het register. daarmee geeft zij eigenlijk juist de boodschap dat de politicus zich zal moeten verantwoorden. Niet eens alleen de vraag of er sprake is van corruptie, maar men zal ook de reden willen weten waarom hij niets heeft opgegeven in het register.
   Wat betreft de persoon Arib, hoop ik stellig dat iedereen in dit land, autochtoon maar met name allochtoon, een voorbeeld aan haar neemt.

  2. Guus Geluk

   “Ja ja, Arib; het blijft buitenlands spul !”

   Zo ziet discriminatie er uit.

   1. Zout

    Arib is een Marokkaanse, bovendien is ze een volgeling van Mohammed.

    1. eRik2017

     @Zout
     Een vrouw die haar nek uitsteekt, mensen erop aanspreekt als die zich tegendraads opstellen bij het volgen van waarden in onze samenleving, jonge moslimvrouwen vertrouwen geeft dat er kansen voor hen liggen, het gevaar van bedreigingen daarbij accepteert. Wil jij haar wegzetten als iets dat jou niet bevalt?
     Ik heb groot respect voor deze vrouw, en velen met mij.

     Misschien wil je erom lachen of veroordelen wat ik zeg. Naast het feit dat zij een zeer competente kamervoorzitter is, voegt zij grote waarde toe om een groep mensen die geloven hun eigen cultuur en waarden te moeten behouden, te overtuigen dat hun kansen toch echt groter zijn als zij meedoen in het land waarin zij wonen.

    2. Guus Geluk

     Ja, en?

 9. loes530

  moet wij eens doen

 10. Ben Zine

  Laat ze vooral zo doorgaan, dit werkt alleen maar in het voordeel van Forum. Jan Tromp’s kwalificatie van Baudet als “mislukte dandy”, Ollongren’s dictatoriale neigingen, Pechtold’s achterbakse zakkenvullerij, Arib die zich achter Pechtold schaart, terwijl zij juist objectief behoort te zijn, etc. etc. etc. De kiezer merkt op deze manier zelf wel dat de stank onder de Haagse kaasstolp niet is te harden, en daar profiteert maar één man van. Nogmaals, laat dat elitaire kartelkliekje lekker zo doorgaan.

 11. PMG

  Die Arib schijt in haar marokkaanse onderbroek! Is ook al van de zotte dat iemand met dubbel paspoort gewoon voorzitter van de tweede kamer is!

  1. denk eens na

   Die Marokkaanse heeft niet eens een onderbroek aan.

  2. eRik2017

   Come on @ PMG
   Keertje schelden mag best, maar Arib is echt een hele goede Kamervoorzitter en ik denk ook een heel goed voorbeeld voor ieder persoon met migratieachtergrond hoe het ook kan om mee te doen en echt een loopbaan op te bouwen.
   Keertje afgeven prima, maar doe dan ook een compliment voor hen die het in onze ogen goed

 12. DolleDries

  Zou Pechtholt soms meer weten over geschenken aan PvdA’ers.

 13. loes530

  DolleDries zal mijn niks verbazen met zulke mafia benden

 14. Code134

  Dit is lege laster. Pechtold deed niets fouts.
  De verklaring is wellicht afgunst.

  1. eRik2017

   @Code134 En hoe weet jij dat? Corruptie is het ergste wat een democratisch bestuur bijna kan overkomen.
   Er is geen laster, er zijn slechts feiten. Hij zal zich moeten verantwoorden.

 15. Code134

  Arib deed niets meer dan de regels melden.
  Dit laf noemen slaat nergens op.

  1. eRik2017

   @Code134 Oh zo bedoel je, Nee dat klopt.
   Ik was even bang dat je meende dat Pechtold zich niet te verantwoorden.

 16. eRik2017

  Ik heb nergens begrepen dat Arib hem steunt. Die stelling neemt Tim in. Ik zie dat nergens.

  Zij geeft alleen aan dat er geen verplichting is om op te geven, en dat er geen sancties zijn , etc etc.

  Zij geeft hiermee alleen aan dat een ieder hier een eigen verantwoordelijkheid heeft. Hiermee geeft zij juist aan dat Pechtold willens en wetens zijn geschenkt NIET gemeld heeft. En dat betekent automatisch dat hij zich echt moet verantwoorden.
  Wat nu echt heel erg spannend wordt, is of anderen die hiertoe bij machte zijn, om hem op opheldering gaan vragen en mogelijk ook een onderzoek in laten stellen.

  Daarnaast, wie hem zal proberen te steunen en verklaring ofonderzoek proberen te voorkomen of dwarsbomen. Als een minister dat bijvoorbeeld zou doen, dan kan dat behoorlijke gevolgen hebben.
  Vraag 1, is er sprake van corruptie.
  Als ja,
  Vraag 2, wie wisten daarvanaf.
  Vraag 3, wie hebben hem gesteund dit te verdoezelen.

  Als nee,
  wie of wat zegt dat.

  1. Code134

   Juist, Arib wordt hier iets in de mond gelegd wat ze niet zei of vindt.

 17. trampoline

  Dan mogen wij dat dus ook doen bij onze belastingaangifte, toch? Weglaten wat je niet relevant vind.

 18. Ni28

  Alles heeft te maken met politicus Pechtold zolang hij in de politiek actief zit. Alles boven een tientje is relevant zeker het verkrijgen van een appartement van een andere politicus. Zijn dankbaarheid zou weleens te groot kunnen zijn. Iemand die zo graag Trump aanvalt blijkt een hypocriete politicus te zijn die graag een ander zwart maakt terwijl hij ook niet schoon is. Ik hoop dat dit nog een behoorlijke staartje krijgt. Misschien moet P. Omtzigt er op gezet worden om het uit te zoeken.

  1. eRik2017

   @Ni28 Ik hoop dat iederen het ook zo begrijpt zoals jij dat hier uitlegt.

 19. Ni28

  D66-tigers in rep en roer.

  1. PMG

   Ja, die schamen zich dood nu.

   1. denk eens na

    Schamen en politiek slecht combinatie , iets met dikke stalen plaat voor kop.

 20. sonar

  Pechie heeft ook wel eens probleem met een eigenaar over grond gehad als wethouder in Leiden,waar ook veel beloofd werd en nooit uitgevoerd .
  Dus vertrouwen in Pechie is wat je nooit moet doen ,een uitgestreken gezicht is net erg als Rutje die altijd met een grijns rond loopt,beide wolven in schaapskleding.

 21. Abri079

  Hij is in een ander item al voorbij gekomen maar artikel 363 Sr zou ik wel eens langs het gedrag van deze fractievoorzitter gezien willen hebben door politie/rijksrecherche. Ben benieuwd wat de uitkomst is.

 22. eRik2017

  6 uur geleden heeft Pechtold een verklaring afgelegd op zijn FB pagina:
  https://www.facebook.com/AlexanderPechtold/

  In zijn relaas:
  Het is een schande te groot voor woorden dat deze man zijn eigen intepretatie van de betreffende regelgeving geeft. Hierin geeft hij aan dat er volgens hem banden w.o. vriendschappen, naasten, famillie geen enkele invloed kunnen hebben op handelen in de politiek.
  Ik ben verbijsterd!

 23. Heinz

  Arib heeft volkomen gelijk als zij zegt dat dit een gift in prive is. Van prive naar prive niets meer niets minder. Daarbij zet Tim de zaak op scherp, welke geen zaak is. De Canadees doet iets weg wat voor hem ballast is. De persoon Arib aanvallen is goedkoop en onterecht.

  1. PMG

   Ja, het doet zeer, nee pijn, je stemt op D’66, uit volle overtuiging en dan dit in 1 weekend alles naar de kloten. Je klampt je vast aan de laatste strohalm … hoelang zal het duren eerdat iedereen naar je wijst en zegt: hé, had jij niet op die losers gestemd? Je voetbalclub, je werk, je kroeg, overal kijkt men je aan en schiet in de lach, proest men het uit. Geeft niet joh, vrij land, nieuwe kans!

   1. Guus Geluk

    Spreek je uit ervaring?

  2. penis aqua di rosa

   Lik lik, nee peggie moet met de billen bloot.
   Te gek voor woorden, zijn privé, maar wat is ons privé?

 24. Supernoodle

  Nu worden de giften van Wilders opeens minder interessant!?….Not..

 25. Pretpark

  Die nepnederlandse Arib had daar nooit mogen zitten,daar had Martin Bosman moeten zitten!!!!
  En ja Pechthold, heb het al meer gezegd had in 40-45 moeten leven,had ie elke dag met een stijve gelopen,zijn natte droom,een europa!!!
  Op enkele partijen na,zijn werkelijk allemaal criminelen!!!

 26. Knopper

  Vrijspraak voor Jos van Rey ,was allemaal privé !!!!!!!

 27. penis aqua di rosa

  Wat als ik geen belastingaangifte meer wens te doen: is toch ook puur privé!!

 28. Duckday

  Het stinkt van alle kanten en de zetbazen horen zien zwijgen angst dat het kabinet zal vallen want verantwoording nemen is een vies gezegde bij zulke mensen want dit is een stopwoord van die geitenoog tegen de PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.