Zelfhatende NRC is boos over serie Friends op Netflix: het is “wit, seksistisch en homofoob”!

Even alles wat de afgelopen jaren gemaakt werd wegzetten als seksistische en homofobe bagger: het NRC Handelsblad kan dat.

Inmiddels alweer 13 jaar van de buis, maar nog altijd een kijkcijferhit: de tv-serie Friends, waarin een clubje Amerikaanse twintigers een kijkje geeft in hun leven waarin ze het moderne lief en leed proberen te delen. Wegens succes vanaf 1 januari op Netflix.

Of nou ja, modern… voor het NRC Handelsblad is het programma niet modern genoeg meer. En daarmee wil de GroenLinksige krant zeggen dat in het tijdperk van #metoo de serie als kwaadaardig te boek moet worden gesteld. Het is seksistisch. Het is homofoob. En natuurlijk het allerergste van allemaal: er komen teveel blanke mensen in voor. Kortom: NRC lijkt ons te willen vertellen dat Friends de Leni Riefenstahl-agitprop van de jaren ’90 was. Lees maar:

“Wat in 2017 opvalt – na #MeToo en de anti-immigrantensentimenten die Brexit en de opkomst van Donald Trump aanjoegen – is hoe wit, seksistisch en LGBTQ-onvriendelijk Friends is. „De personages lokken al gelach uit van het publiek door het woord ‘lesbienne’ te laten vallen”, vertelt feminist Valerie Woolard Srinivasan in de podcast Represent nadat ze Friends opnieuw in zijn geheel bekeken had begin dit jaar. Het feit dat de ex-vrouw van personage Ross lesbisch is, is een terugkerende grap in de eerste drie seizoenen. “

U snapt: er worden in de sitcom Friends – let op die drie letters ‘com’, van comedy – door witte lieden grapjes gemaakt over mensen met een homoseksuele geaardheid, en dan weet je het natuurlijk wel: beledigende moppen uit een tijdperk waarin nog niet iedere tv-serie in een politiek-correct keurslijf hoefde. Dus kwaadaardig. Dus moet worden uitgebannen en vervangen door ultra-inclusieve en doodgekookte moderne comedy’s waarin minstens drie transgenders, een halve cast aan homoseksuelen en acteurs in alle kleuren van de regenboog een rol krijgen. Uiteraard op basis van quota, maar dat spreekt voor zich. Grapjes mogen wel, maar moeten eerst door drie zure theemutsen worden beoordeeld op hun ‘kwetsende’ karakter. Alleen als er helemaal niemand ooit aanstoot aan kan nemen, mag het op de buis.

De linkse redactie van het NRC ziet het natuurlijk wel zitten. Maar ik bedank ervoor. Doe mij dan toch maar Friends waarin die oersaaie en extremistische politieke correctheid niet tot deugd wordt verheven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. swetsnek

  hahahaah NRC heeft geen grip op netflix dat maakt hun boos hahaah
  Wen er maar aan een clubblaadje meer niet lol

 2. trampoline

  NRC probeert blijkbaar het verleden te wissen of aan te passen naar hun visie.

  Mooi, als NRC iets niks vindt, is dat voor mij juist een aanbeveling om te gaan kijken.
  NRC heeft geen enkele invloed op de series die je op Netflix kunt kijken; gelukkig maar!

 3. Code134

  Niet alleen de NRC vindt de serie homofoob en seksistisch. Als je even googelt is dat een breed gedragen opinie.

  1. Bart

   Ja er zijn helaas heel veel van die sjw mafkezen die hun debiele mening aan iedereen willen opdringen.

   En op de eisen van de sjw debielen moet je absoluut nooit ingaan want dan krijg je meteen nieuwe eisen waar zij vinden dat je je nog meer aan moet aanpassen.

   De sjw idioten zijn geestelijk gestoord en moet je eigenlijk gewoon negeren.

   1. swetsnek

    Als de club zich er aan stoort ga dan goede tijden slechte tijden kijken haha daar lopen alleen nog maar buitenlanders in daar hoor de misbaksels niet over

  2. Zout

   @Error code 134 – Program Abort: De door jou gekozen typeringen zijn afkomstig uit de linkse kerk. Voor de rest van de wereld is het gewoon grappig. Oikofobie, demofobie en novumfobie zijn in feite vele male ernstiger.

   1. swetsnek

    ik had dat gezwel al een code255 gegeven maar helaas blijft shift F7 over deleten die hap hahahaa

  3. trampoline

   Breed gedragen? Alleen onder extreem linkse gekken en laffe politici dan toch.
   Maar ik laat mijn oren nooit hangen naar “breed gedragen meningen” en zeker niet als die links zijn.

  4. sjun

   Zelfmanifestanten en hun voortdurend uitgedragen mening zijn uitstekend terug te vinden op Google. Maar dat maakt hetgeen zij trachten te indoctrineren nog niet waar. Het beste laat men zulke holle vaten hoofdschuddend begaan zolang zij nog niet in staat zijn een ander hun bedilzuchtige beperkingen op te leggen.

 4. pejoar

  wat vinden ze dan van,
  The Jeffersons,Sanford & Son,Fresh prince of Bel Air en The Cosby show om eens enkele series te noemen die een zwarte cast hebben.
  zijn die dan ook zwart-seksistisch en homofoob?

 5. Zout

  Misschien zijn witte acteurs in de meerderheid? Misschien zijn ze ook grappiger?
  Misschien wil de gemiddelde kijker alleen blanke acteurs?

  En de NRC? Die lees ik natuurlijk niet!

 6. Rex Gildo

  Friends wordt nog steeds uitgezonden op Comedy Central en ik vind het leuk om naar te kijken.
  Vooral Chandler en Phoebe zijn om te lachen.
  Joey (Matt LeBlanc) is een geile knul.
  De serie laat de multiculturele smeltkroes zien van de Amerikaanse maatschappij;
  er komen mensen in voor die de VS zo kleurrijk maken: van Ierse en Italiaanse origine, joods en homo – soms een Afro-American, geen moraliserende Cosby-show.

  1. PMG

   Nou jonguh, wat heb jij het goed getroffen in het leven, ben blij voor je!

 7. h_keur

  Wanneer wordt voetbal verboden, want ballen zijn niet gender neutraal. En er dan ook nog tegen aan trappen. Ook reserveballen op het terrein, dan ook van die andere dingen op de reserve…
  Binnenkort een ballencommissie op richten.

 8. Ni28

  Goh, een serie met enkel blanke mensen? Dat kan natuurlijk niet, zet snel alle kleurtjes bij. Het gaat niet om de serie of verhaal maar bezetting. Hoe zij de Midsomer murders hebben gedood door politieke correctheid. Al die zwarten op het super Engelse platteland. Slaat nergens op, voegt totaal niets toe aan het verhaal maar het is politiek correct. De serie Hercule Poirot moet ook over want er zijn geen zwarte mensen in. Domheid zegeviert!

 9. Ni28

  Je hebt ook van die zogenaamde zwarte films waar geen blanke in voorkomt. Daar hoor je niemand over.

  1. PMG

   Ja zoals: ‘My first BBC’ en ‘Had black, no way back’, wordt je gewoon stik jaloers van!

 10. DennisEijs

  Het was een clubje blanke vrienden, net zoals je clubjes hebt van anders culturigen of kleurigen. Er zat natuurlijk geen lesbo of homo in, verplicht tegenwoordig, of transgenders enzo. Liefst totaal genderneutraal, natuurlijk. En meer kleurlingen, maar dan niet in enige mogelijk negatief rolmodel. Grappen ten strengste verboden, want iemand mocht zich eens gekrenkt of beledigt voelen. Tevens geen vleesmaaltijd bij de kokkin uit de serie. Want vlees is moord. Vegan is de nieuwe standaard. Alcohol en roken kan ook echt niet meer. Schandelijke serie, kan echt niet meer hoor.

  1. Zout

   Ja maar… Dennis, er is en blijft altijd iets te zeuren, al zou het alleen maar zijn om te… zeuren. Het zeuren, klagen en claimen zit de linksaffers in de genen. Ze moeten als het ware wel, het kan niet anders en ze kunnen niet anders.

   Klagen, claimen en klieren.

 11. Lieke

  Ja stel je voor dat je intelligente grapjes maakt! Dat moeten we toch niet willen met z’n allen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.