Zo maak je een kerstfeest perfect af

Geen categoriedec 01 2017, 7:00
Kerst staat voor gezelligheid en samen met familie bij elkaar komen om van elkaar, het lekkere eten en de sfeervolle verlichting te genieten. Een goed kerstfeest begint natuurlijk met een goed menu, een sprankelende outfit en gezellig decoratie. Je kunt met kerst zo groot uitpakken als je zelf wilt. Met de onderstaande tips geef je dit jaar jouw kerstfeest net dat ‘puntje op de i.’
Eten
kerstfoto1
Een goed kerstfeest is natuurlijk niet compleet zonder een echt feestmaal. Kerst het is perfecte moment om al je goede voornemens buiten de deur te zetten. Het nieuwe jaar staat immers om de hoek. Met kerst kan je jezelf lekker laten gaan met alle dat lekkers, van knapperig gebraden vlees, smeuige sauzen en rijke, koolhydraatrijke bijgerechtjes. De trends op het gebied van eten en drinken van dit jaar waren zonder twijfel gin en vleesvrije maaltijden. Een leuke manier op hier deze kerst op in te spelen is door een feestelijke kerstgin te serveren bij de maaltijd of een vleesvrij alternatief te kiezen voor het hoofdgerecht.
Om de zaken toch nog een beetje in het gareel te houden is het dessert de perfecte plek om het nog een beetje gezond te houden. Na een zware maaltijd kan een overdadig toetje wellicht wat veel zijn voor je maag. Je kunt daarom kiezen voor wat vers fruit met een likje slagroom of plankje kaas met druiven, zoals ze dat in Frankrijk doen. Echter zijn er tegenwoordig ook heel veel gezonde recepten voor taart. Dit artikel op blog van www.deliveroo.nl geeft je alvast heel veel inspiratie voor taart, die je zonder schuldgevoel na je kerstmaal op te peuzelen.
Outfit
kerstfoto2
In het Engels heet het de 'finishing touch': het kersje op de taart waardoor je outfit helemaal af is. Het is een passende vertaling, want nadat je met veel liefde en aandacht een taart hebt gebakken, wil je hem niet met een kale buitenkant presenteren. Zo is het ook met een outfit. Je denkt er lang en goed over na en dat accentueer je met de juiste details.
Voor de finishing touch kan je grofweg twee kanten op: subtiele accenten of juist opvallende statement items. Dat laatste kan een stijlvol, maar misschien ietwat ingetogen outfit toch helemaal laten opfleuren, terwijl een kleurrijk ensemble misschien vraagt om sobere accessoires.
Voorbeelden van statement items zijn riemen, tassen en zonnebrillen met opvallende designs. Bijvoorbeeld een paars tasje met glimmende, metalen buttons die markant afsteekt tegenover bijvoorbeeld donkere kleding. Of een haarband met grappige details zoals glittertjes of rechtopstaande kartels, die het op een troon laten lijken. Zitten er veel horizontale en verticale lijnen in je outfit, kies dan voor een tasje dat minder druk is.
Wil je een strakkere look, kies dan geometrische vormen en koel ogende materialen zoals zilver. Wil je de boodschap afleveren van 'don't mess with me', dan kan dat via een driehoek of andere oorbellen met puntvormen. Voor een beetje mysterie en provocatie hang je net als Madonna in de jaren 80 zware kruizen in je oren.
En zo zijn er nog meer manieren mogelijk om je outfit te completeren, zoals een stropdas voor heren, een riem voor beide geslachten en een broche of speld tijdens bijzondere gelegenheden. Maak het zo frappant of smaakvol als je wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten