6x bedrijfsverzekeringen die verstandig zijn om af te sluiten

Geen categoriejan 09 2018, 9:30
Als ondernemer tellen je persoonlijke verzekeringen niet voor bedrijfsaangelegenheden. Het is daarom van belang om persoonlijke en zakelijke risico’s apart te verzekeren. Op deze manier ben je bij iedere mogelijke aangelegenheid, verzekerd van de juiste dekking. Mocht je nu even door de bomen het bos niet meer zien, maak dan gebruik van dit handige overzichtje met alle belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje.
1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking wanneer het gaat om bedrijfsomstandigheden. Om ook bedrijfsmatig goed verzekerd te zijn is het dus belangrijk een specifieke bedrijfsverzekering af te sluiten. In welke branche je ook werkzaam bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dus verstandig om jezelf in te dekken tegen alle mogelijke risico’s.
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is er in verschillende soorten. Buiten de algemene aansprakelijkheid kun je ook verzekerd worden voor de werkgeversaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid en milieuaansprakelijkheid. Leggen je medewerkers veel kilometers af? Overweeg dan ook even de mogelijkheid tot een verkeersschadeverzekering. Hiermee ben je ook verzekerd als werknemers een ongeval krijgen in het verkeer gedurende hun werkzaamheden.
2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Vooral bij adviserende beroepen is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van belang. Deze verzekering dekt de kosten die door fouten of nalatigheid binnen beroepsactiviteiten zijn ontstaan. Deze dekking wordt vooral aangeboden voor zuivere vermogensschade.
3. Rechtsbijstand verzekering
Je zou misschien denken dat de rechtsbijstand verzekering zowel persoonlijk als bedrijf gerelateerde zaken dekt, maar dit is niet zo. Voor het bedrijf moet een losstaande rechtsbijstand verzekering afgesloten worden. Gelukkig zijn er genoeg goedkope verzekeringen die dit heel betaalbaar maken.
Screen Shot 2018-01-09 at 12.14.08
4. Bedrijfsschadeverzekering
Deze verzekering biedt dekking in geval van een incident. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brand waarbij voorraad niet langer bruikbaar is en inkomsten wellicht misgelopen worden. Het risico hierop kan afgedekt worden met een bedrijfsschade verzekering.
5. Inventaris verzekering
De inventaris verzekering is iets specifieker. Deze biedt dekking aan puur en alleen de voorraad of inventaris. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om deze dekking ook inderdaad te mogen ontvangen. Zo moet de ruimte goed onderhouden en beveiligd zijn. Werk je vanuit huis? Dan is het wellicht mogelijk om de inboedelverzekering uit te breiden.
6. Personeelsverzekering
Werken met medewerkers brengt altijd risico’s met zich mee. Je kan je bijvoorbeeld indekken voor de bedrijfsaansprakelijkheid voor medewerkers, maar ook voor zaken als ongevallen of ziekteverzuim. In de meeste cao’s gelden vaste regels voor het afsluiten van deze verzekeringen – het is verstandig om eerst goed onderzoek te doen voordat je een verzekering afsluit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten