Aansteller Henk Krol stuurt huilbrief naar lokale partij die kunstwerkje met hem photoshopte

Geen categoriejan 13 2018, 11:00
De politiek leider van 50PLUS is boos. Een lokale partij gebruikt namelijk een foto van het Tweede Kamerlid in campagnemateriaal, en de ijdele Henk Krol kan dat natuurlijk niet zomaar over zijn kant laten gaan. En dus dreigt hij met een rechtszaak.
Henk Krol van 50PLUS is weer eens in het nieuws. Niet omdat hij iets briljants heeft bedacht, want Henk Krol bedenkt eigenlijk nooit iets origineels. Ook niet omdat hij dapper is geweest, want Henk Krol is geen durfal. Nee, Krol is in het nieuws omdat hij ruzie zoekt met een lokale politieke partij. De partij in kwestie - de Partij van de Ouderen, uit Amsterdam - gebruikt in promotiemateriaal namelijk een foto van Krol.
En dat mag niet van Henkie, want Henkie heeft geen humor:

"Krol ging in 2014 met de lijsttrekker van de Partij van de Ouderen, Wil van Soest, op de foto. Van Soest heeft die foto inmiddels bewerkt met de tekst 'ook Henk Krol staat vierkant achter ons'. Krol wil dat die foto niet meer wordt getoond en heeft een van zijn medewerkers een brief naar Van Soest laten sturen.

'Voor publicatie van deze foto heeft de heer Krol noch partij 50Plus ooit toestemming verleend', schrijft de medewerker. 'Daar kan ook geenszins sprake van zijn, nu partij 50Plus zoals u weet zelf deelneemt aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.' 50Plus dreigt bij verder gebruik naar de rechter te stappen en een dwangsom van vijfduizend euro per dag te eisen."

Gelukkig laat de PvdO zich niet zomaar intimideren door een ouderenpoliticus die in een vorig leven als werkgever z'n eigen personeel een pensioensgat bezorgde. Wil van Soest noemt Krol - die in 2014 juist heel graag op de foto wilde - daarop "kinderachtig" en lijkt er niet over te peinzen om de foto terug te trekken.
Goed bezig, Wil van Soest! Want er is niets mooiers dan een ijdele politicus die z'n zin niet krijgt. Die gaat stampvoeten en dwangsommen eisen, en maakt zichzelf volkomen. En niemand kan dat zo ontzettend goed als die malle Henk Krol.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten