Alles is weer pais en vree in België: terreurdreigingsniveau afgeschaald en het leger van straat gehaald

Geen categoriejan 22 2018, 19:00
Het tijdperk van terrorisme is weer voorbij! Althans, dat lijken onze zuiderburen te denken die zich nadrukkelijk minder zorgen maken over hun veiligheid na getroffen te zijn door enkele zeer bloederige aanslagen. Maar in 2018 breekt een nieuwe dag aan, en gaat het dreigingsniveau omlaag en hoeft het Belgische leger niet meer op straat de orde te bewaken.
Onze zuiderburen zijn de afgelopen jaren enkele keren gruwelijk hard geraakt door terroristische aanvallen. Herinnert u zich de schietpartij in het Joodse Museum in Brussel nog? Of de bommen in de Brusselse metro én op vliegveld Zaventem? Nou, veel Belgen in ieder geval niet meer. Of steeds slechter. Want: men gaat stoppen met de radicale terreurbeveiliging die er sinds ongeveer twee jaar is. Het dreigingsniveau wordt een tandje lager gezet, en dat betekent dat het leger niet meer actief zal patrouilleren langs gevoelige objecten en plaatsen. Knack:

"Het dreigingsniveau in België wordt verlaagd van niveau 3 (ernstig) naar niveau 2 (gemiddeld), behalve voor specifieke doelwitten. Dat heeft het OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse in ons land maandag beslist. Premier Charles Michel heeft de beslissing bekendgemaakt na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. Met de verlaging van het dreigingsniveau wordt ook de aanwezigheid van de militairen op straat teruggeschroefd. Hun aantal wordt 'op een proportionele manier' teruggeschroefd, aldus premier Michel. "

Vergeet dus de terugkeer van Syriëgangers naar Europa, waaronder de jihadenclave Molenbeek. Vergeet ook etnische spanningen onder (met name) Turkse immigranten die net als in Rotterdam vorig jaar zomaar tot een kookpunt gedreven kunnen worden. Ja, daar hoef je je allemaal geen zorgen meer om te maken bij onze zuiderburen. Daar is de rust teruggekeerd, en zal er heus geen terroristische aanslag meer voorkomen. Echt niet.
En wie het meest blij van allemaal zijn, dat zijn de bandleden van Het Goede Doel. Hun megahit België berust weer op de waarheid.
Jottem!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten