Awkward! D66-jongeren nemen eigen Big Brother-minister Kajsa Ollongren onder vuur en willen géén Sleepwet

snapshot
Foto: Kajsa Ollongren bij Jinek in 2017. Bron: Screenshot KRO-NCRV.

Pijnlijk voor D66. Zelfs hun eigen hondstrouwe kinderfans keren zich af van het ideaal van minister Kajsa Ollongren: het oprichten van een politiestaat. Vandaag kondigen ze aan dat ze in het referendum van 21 maart over de Sleepwet zich tégen deze totalitaire moloch gaan verzetten.

D66 staat weer eens gigantisch voor paal. Nee, ditmaal geen dubieus penthouse dat ver onder de marktprijs werd verpatst richting Alexander Pechtold. Maar een PR-blunder is het wel: de Jonge Democraten – de jongerenafdeling van D66 – keren zich namelijk tegen het beleid van hun eigen minister Kajsa Ollongren. Ollongren probeert namelijk de autoritaire Sleepwet door het parlement te loodsen, maar daar zijn de Democratische kids het dus niet zo mee eens:

“Het gebeurt niet vaak dat een jongerenvleugel zich zo stevig uitspreekt tegen het standpunt van de moederpartij. De Jonge Democraten van D66 willen Nederlanders namelijk overtuigen ‘tegen’ te stemmen bij het referendum. Ze hebben de referendumcommissie gevraagd om 50.000 euro subsidie. Ze denken eraan om zo een bus te financieren om mee door het land campagne te gaan voeren. Er zijn ook plannen om onlinevideo’s te maken en ze delen privacygadgets uit, zoals ‘webcamschuifjes’.

„Er zijn nog te veel vragen over de wet”, zegt Kevin Brongers, voorzitter van de Jonge Democraten. „Zullen geheime diensten het berichtenverkeer van een huizenblok aftappen? Van een straat? Een wijk? De bevoegdheden zijn te vaag geformuleerd.””

Eigenlijk is het niet heel gek dat de Jonge Democraten tegen zijn: heel D66 was tegen, toen ze nog een oppositiepartij waren en hun laatste principes (referenda, privacy) nog niet hadden opgeofferd op het altaar van de macht. Nu is D66 de warmste pleitbezorger van de Sleepwet, en gaat die partij middels verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren en referendumcampagneleider Verhoeven vol op het orgel om politiestaat Nederland op te tuigen.

Gelukkig heeft de jeugd echter de toekomst. Zélfs de D66-jeugd, en dat wil nogal wat zeggen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

43 reacties

 1.   

  Ik ga voor de wet stemmen. Dat de overheid een soort big brother wordt is onzin want er zijn genoeg veiligheidsmechanismes ingebouwd om dat te voorkomen!

  1.   

   Dag Henk, je hebt groot gelijk hoor jongen. Natuurlijk wordt de overheid geen Big Brother, ben je mal. Die zitten er uitsluitend om jouw en mijn belangen te dienen. Voor de rest zijn ze helemaal niet in je geinteresseerd. En zeker, veiligheidmechanismen in de sleepwet in overvloed. Wat dat betreft hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Dag Henk, het beste met je en slaap lekker.

  2.   

   Beste Henk,
   Door jouw bericht ga ik er vanuit dat je de Sleepwet, de memorie van antwoord en de nota van toelichting hebt gelezen.
   Wil ons eens uitleggen welke beveiligingen er in de toekomstige Sleepwet zijn opgenomen?
   Zo kan de discussie op basis van feiten worden afgesloten.

   1.   

    @Abri079: Henk is niet zo van de discussie, die poneert liever een oneliner.

    1.   

     @Henk: Die communicatie houden zij keurig buiten de sleepwet, en al doen zij dat niet. Kaboem… einde terrorist. Wat overblijft is een overheid die haar burgers tapt.

    2.   

     Dat lees ik ook de afgelopen tijd. Waar ik met hem en anderen naar toe wil is het aantonen, voor andere nieuwere lezers, dat zodra het ingewikkelder wordt men het laat afweten. En dat lukt steeds vaker.

   2.   

    Allereerst mag de aivd, de Nederlandse veiligheidsdienst, (dit stond al in de wet en wordt niet aangepast) onderzoek doen naar terrorisme en radicalisering, gewelddadig extremisme, verspreiding van massavernietigingswapens, (cyber)spionage vanuit het buitenland, het achterhalen van de werkelijke intenties van andere landen en de beveiliging van vitale bedrijven, overheidspersonen en staatsgeheimen. Onderzoek voor welke andere redenen dan ook zijn dus niet toegestaan.

    In de nieuwe ‘sleepwet’ staat dat de AIVD alleen onderzoeksgerichte interceptie op de kabel mag inzetten als dit noodzakelijk is voor de veiligheid, proportioneel (middel moet in verhouding staan tot het te bereiken doel) en subsidiair (alleen als het doel niet met minder zware middelen bereikt kan worden). Er is dus geen sprake van massaspionage. De beveiligingen zijn dat voor elk onderzoek naar en opslag van gegevens toestemming van de minister en onafhankelijke toestemmingscommissie nodig is, die op hun beurt weer onder controle staan van de parlementaire commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (waar onder andere Geert Wilders deel van uitmaakt). Ook wordt er bij elk onderzoek een controle achteraf verricht waar gekeken wordt of alles wel netjes wettelijk verlopen is.

    Maar het alle belangrijkste is dat met deze wet beter onderzoek kan worden gedaan naar potentiële terroristen die tegenwoordig vooral via internet communiceren want een terroristische aanslag in Nederland is iets dat niemand wil zien gebeuren!

    1.   

     @Henk: En jij zo naïef dat je dat gelooft? Jij denkt dat als je de gehele NL-bevolking aan het AIVD-infuus legt je daarmee terrorisme voorkomt? En jij gelooft ook dat de slager zijn eigen vlees afkeurt? Er zal altijd en overal toestemming gegeven worden voor elke vorm van aftappen en afluisteren. Nu al is Nederland absolute kampioen op het gebied van telefoontaps.

     Nogmaals, en ik gebruik het vaak als voorbeeld, de terrorist houdt zich keurig aan de wet en weet exact hoe ze sleepnetwetgeving kunnen ontduiken. Kijk nog maar eens naar de beelden van 9/11. De piloten checkten gewoon in hoor, ze waren fullcolour in beeld, weet je nog?

     1.   

      Ik heb nooit gezegd dat je hiermee 100% terrorisme gaat voorkomen maar het verhoogd het percentage wel. Terroristen zullen toch met elkaar moeten communiceren en geweren en explosieven etc. kopen en dat kan met deze weg beter worden gemonitord.

    2.   

     Je lult weer eens uit je nek nep accountje probeer het weer eens met een ander account.

     Die sleepnet van jou dient helemaal nergens toe.

     Elke terrorist in Europa was op de korrel van de veiligheidsdiensten. Die deden om precies te zijn helemaal NIETS!

     Een terrorist die in Amsterdam bij een joods restaurant de ramen eruit mept en persoonlijk mededeelt dat hij meer aanslagen wil plegen en is bereid te sterven voor zijn zaak staat met 2 dagen weer buiten.

     Een isis strijder die word herkend in Amsterdam die door syriers word herkend als isis strijder word niks mee gedaan.

     Ik weiger mijn privacy daarvoor op te geven.

     Ik knijp nog liever jouw keel dicht dan in een dictatuur te wonen.

     Wat spreken we af?

     1.   

      En zo is het maar net.
      Ze kunnen alle informatie verzamelen via een sleepnet wat ze willen, maar het vervolg, oppakken en uitzetten of berechten ho maar, dan staan weer de mensenrechten clubs en de EU te orakelen dat het niet kan.
      Een belachelijke en overbodige wet.

    3.   

     En als jij liever geen aanslag in nederland ziet gebeuren kunnen we beter de islam in Nederland gaan indammen. Mafkees! Hypocriete hond!

    4.   

     ik ruik gewoon je angst voor jouw eigen gedoodverfde islam.

     vertrouw je ze toch niet helemaal henkie?

     vreemde zaak,je neemt het altijd voor ze op,en nuanceert altijd het islamitische gevaar met pure leugens en verzonnen waanzin en met blinddoek oogkleppen op om vooral de waarheid niet te horen,met je waarheidfobie.

    5.   

     Beste Henk Jan,
     Dank voor je reactie.
     Ik lees dat je er vanuit gaat dat de commissie stiekem zijn werk naar behoren doet. Dat gebeurt nu al niet. Wat je opmerking over de plaats van Geert Wilders hier inhoudt ontgaat mij. In principe zitten alle fractievoorzitters in de commissie.
     De beveiliging dat er een commissie vooraf en achteraf toetsen is maar betrekkelijk. Denk aan de zogenaamde bijvangst van gegevens die nu al optreedt.
     In je laatste alinea doe je een aanname over een wet die er nog niet is en over terroristen die met die wet wel “gepakt” worden. Zoals al eerder hier opgemerkt hebben de inlichtingendiensten veel mensen op de korrel en toch slagen er nog steeds mensen in om aanslagen te plegen.
     Kortom je argumenten snijden wat mij betreft geen hout en zijn niet gebaseerd op bijvoorbeeld feiten, berusten op aannames of zijn al in 2017 door specialisten ontkracht.

  3.   

   Weet je Henk, als de technologisch ontwikkeling tijdens de Duitse bezetting gedurende WO II net zover was geweest als nu, zou elke NSB-er ook vóór een sleepwet gestemd hebben.

  4.   

   Laat een ieder zich heel goed realiseren dat onze eigen overheid al jaren niet te vertrouwen is en lijnrecht tegenover de burger staat!

   Ze pappen aan met dictators en moordenaars zoals Erdogan en Hamas!

   Ze willen u gaan onderwerpen aan gecontroleerd nieuws en NOG meer censuur.

   Als je deze feiten kent en weet,wie kan er nou bij de sandalen van de profeet VOOR de sleepnet zijn.

   De overheid veracht u en is NIET te vertrouwen!!!!!!

   Eigenlijk horen journalisten kritisch te zijn tegenover de overheid, maar u weet hoe dat vandaag geregeld is.

   Vertrouw de overheid niet! daar is al decennia lang ook totaal geen reden toe.

   Hun zetten de grenzen open voor gespuis wat zich al 1400 jaar bewezen heeft in dood en verderf. En nu moeten we met zn allen onze privacy opgeven.

   Maar die grenzen blijven openstaan en al uw centen blijven verdwijnen in de bermuda driehoek van Europa!!!!!

   Denk na! U zult mijn woorden herinneren als het te laat is!!!!!

  5.   

   Het is moeilijke materie.
   Daarom hebben wij gelukkig de representatieve democratie. Wij kiezen dan eerlijke en oprechte hoog opgeleide inteligente vaderlandslievende mensen uit niet populistische kring die zich vooral zien als “weredburger”.
   Ons lot als Nederander is bij hen in geode handen.

 2.   

  De Big Brother werd hier de big sister van D66 die alle kroonjuwelen van eigen partij door jaren heen verpatst hebben om te mogen meeregeren. De sleepwet zoals deze regering hem wilt toepassen is dubieus. Want tegelijk roept men van alles over nepnieuws behalve daar waar het echt hoort, bij eigen staatsmedia die ons bedienen van halve waarheden. Elke andere stem moet het straks ontgelden. Dan is de sleepwet ineens een gevaar voor de democratie terwijl deze bedoeld werd voor bestrijding van terrorisme. Intussen zijn wij een politiestaat aan het worden. Zolang de regering door Rutte aangevoerd wordt geloof ik daar niets van.

 3.   

  Ik ben nog verdeeld.
  Aan de ene kant denk ik dat wet met de beoogde functie er wel moet komen, maar ik mis duidelijker uitleg vanuit de overheid.
  En dan die wil erbij vanuit de overheid om referenda onmogelijk te maken, het nu al aangeven dat er met een raadgevend referendum niets wordt gedaan etc.
  Dezelfde minister die zich wil gaan mengen in het bepalen wat echt en nepnieuws is.
  Het wordt zo’n “alles of niets” verhaal.

  Weet iemand een site waar e.e.a. duidelijk uitgelegd wordt?

  1.   

   Verdeeld? Heb je enig idee wat er gebeurt wanneer de Overheid de beschikking kan en zal hebben over alle gegevens, zowel digitaal als telefonisch? Dat is een totaalstaat. Het kan en het zal dus ook gebeuren.

   Dat is nog maar een nadeel…

   1.   

    @ Zout.
    Verdeeld ? Ik ben niet te verdelen.
    Wetende hóe de AIVD werkt heb ik geen énkel vertrouwen in de z.g. “veiligheids-mechanismen” in de z.g. Sleepwet. Zij staan ook nergens vermeld, en zou dat wel het geval zijn geweest dan had men daarop weer zoveel uitzonderingen aangebracht, dat er geen enkel “veiligheids-mechanisme” nog zou werken.
    Laat u niet beetnemen door ónze z.g. “overheid”.
    Zónder de z.g. Sleepwet gaat het hier óók al behoorlijk op Noord-Korea lijken.

    1.   

     Geen woord aan toe te voegen Corfo!

     1.   

      @ Zout.
      Het blijft voor mij, werkelijk waar, écht ongelooflijk dat er nog Nederlanders rondlopen die dapper mee helpen aan hun eigen ondergang.
      Zó moeilijk lijkt het mij niet, en jou kennelijk ook niet, om te zien wat er om ons heen in dit “rijke” landje gebeurt of juist NIET gebeurt.
      De NL’ers die e.e.a. niet zien of willen zien zijn toch van hetzelfde soort als die in de jaren ’40, de collaborateurs ? Levensgevaarlijk volkje !!

  2.   

   e RIK2017 , de uitleg en resultaat zie je in Duitsland !.
   Aangeklaagd door de politie om het typen van barbaaren .
   Het beoogde heilstaat .

  3.   

   Die sleepnet gaat niet tegen terroristen gebruikt worden. Maar tegen euroscepticie

   Net als het te vormen Europees leger.

   Ze weten dat op een dag de pleuris uit gaat breken in Europa. En dan komen Henk Jansen en zijn nazi kornuiten niet voor de oorspronkelijke Europese bevolking op. Dat doen ze nu al niet en deden ze ook niet in Joegoslavië.

   Leer van de geschiedenis! Verdiep je erin!

   Onze politie heeft een oplossingspercentage van 2 !!! Procent.

   Je moet een aardig bord voor je kop hebben om te denken dat dat omhoog gaat.

   Henk Jansen is een van de figuren die in Iran khomeini aan de macht hielp en achteraf toen het te laat was ging janken toen zijn linkse vriendjes werden afgemaakt.

   Denk na!

   De overheid was al fout in de oorlog en vandaag de dag heulen ze weer met de vijand.

   Een overheid die met dictators als bijv Erdogan heult en met Palestijnse terroristen kan je simpelweg NOOIT vertrouwen.

   Denk na en stem tegen!

   1.   

    Dank, hier kan ik niets meer aan toevoegen, je hebt volledig gelijk en de linkSSe koekwauzen vinden het allemaal prachtig. Het communisme is officieel bijna verdwenen maar er blijven mensen die er heilig in geloven, het lijkt op gehersenspoelde religie freak,s die geloven OM te geloven, een verloren mens deel.

 4.   

  Dag Henkie, slaap lekker, oogjes toe en oren dicht!

 5.   

  Karin Ollongren doet ook alleen maar wat haar Führer, Alex Penthouse Pechtold haar dicteert. Penthouse, op zijn beurt, doet weer precies wat Bacchus Juncker hem dicteert.

  Een wet aankondigen, vervolgens weigeren om die te verdedigen, daarna je keutel intrekken en de wet in razend tempo afschaffen.

  Die D is een schande en een leugen!

  1.   

   Ik denk niet Alexander Penthouse nog lang daar zit. Karin is al de nieuw aangewezen D66 leider. Hoe lang deze regering blijft zitten? Er zijn teveel tegenstellingen, en Alexander zal aangevallen blijven worden op zijn appartementje. Hij heeft mogelijk in januari zijn knopen al geteld toen hij riep dat hij geen minister zou worden maar in de kamer zou blijven zitten. Wetende dat hij een motie van wantrouwen aan zijn broek zou krijgen om zijn appartementje. Het draaien en constant kroonjuwelen inleveren heb je gelijk in dat het onbetrouwbaar is.
   Maar om iemand F*hr*r te noemen vind ik echt tever gaan. Niet doen.

   1.   

    Führer (Duits voor leider, gids, voerman) is dan wel de titel waarmee Adolf H. wordt aangeduid, maar daar houdt mijn vergelijking dan ook absoluut op eRik.

    Alex Penthouse Pechtold direct en rechtstreeks vergelijken met Adolf zou niet in mij opkomen. De partijdiscipline binnen D66 kent geen afspraken, men kan en mag vrij spreken over ieder politiek onderwerp en men is vrij te stemmen voor of tegen ieder onderwerp… NOT.

    https://www.geenstijl.nl/5138423/d66-draait-snapt-u-hem/

 6.   

  Het zal niemand verbazen dat is faliekant tegen deze wetgeving ben. Let op! Negen van de tien terroristen waren allang in beeld bij de overheidsdiensten alvorens zij toesloegen. Een goede terrorist blijft zolang mogelijk onder de radar, houdt zich keurig aan de wet, totdat hij toeslaat.

  Waartoe dient die sleepwet dan wel? Oordeel zelf:

  1) Er mag een ‘sleepnet’ worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Rond een verdachte mag een hele wijk afgeluisterd en digitaal afgetapt worden.

  2) Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.

  3) Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.

  4) Verzamelde data van o.a. de smartpfone en de computer, mogen met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

  1.   

   Henk Jansen is duidelijk voor invoer van een dictatuur. Dat lazen we al in zijn eerdere reacties.

   Het liefst schop ik hem persoonlijk letterlijk naar noord Korea. Het hele eind. Wat een mongool.

  2.   

   En na punt 1 – 4 Waar ben jij dan bang voor?
   Gewoon een vraag he? ik ben nog niet voor en nog niet tegen. ik ben zoekende naar argumenten.

   1.   

    @ eRik2017.
    Ik wil niet “optreden” als woordvoerder voor @ Zout, begrijp me goed.
    Ik heb al eerder gezegd : “De werkwijze van de AIVD kennende. heb ik geen énkel vertrouwen in het hele gebeuren omtrent de z.g. Sleepwet”.
    Veiligheids-mechanismen kunnen te pas én te onpas worden uit/in geschakeld zodra het de “overheid” uitkomt. Als twee straten verwijderd van mijn woning, een mogelijke terrorist zou wonen die onder de tap komt, loop ik zéér grote kans dat óók ik word getapt. Misschien heb ik een buitenechtelijke relatie, zoals zovele “politici”, dat gaat niemand iets aan, óók de overheid niet. De taps worden niet alleen geplaatst op terroristen, zodra die wet er komt wordt het aantal misdrijven waarvoor een tap mogelijk is, uitgebreid.
    Bovendien : de AIVD is niet “waterdicht” beveiligd, kan iedereen weten vanuit de media; de z.g. mollen zijn alom, óók binnen de AIVD !!

 7.   

  Het gaat nog een stap verder:

  Het CPB meent dat ‘de overheid’ met zes maatregelen de risico’s van distributie van misleidende informatie door platforms kan beteugelen.

  https://www.netkwesties.nl/1115/anonimiteit-tegengaan-en-toezicht-houden.htm

 8.   

  Het resultaat van wie er gelekt heeft in de Commissie Stiekem kunnen ze niet eens achterhalen, en dat gaat dan om een handjevol politici. (Samson is weg, dus het vermoedelijke lek is gedicht). Ze maken mij niet wijs dat ze de beveiliging met een sleepwet gaan verbeteren.
  Als die wet er is, kun je eigenlijk je mening helemaal niet meer uiten op internet. Stel je voor dat je mening in een sleepnet komt en niet bevalt. De politie staat nu al bij mensen op de stoep na wat twitterberichten, of je krijgt een knuppel tegen je hoofd of wordt bijna overreden door een auto van Klaas Dijkhoff.

 9.   

  De regering is net zo betrouwbaar als rutte , tel uit je winst. Niet te moeilijk denken.

 10.   

  Ik denk dat D’66 nu ernstig onderschat wordt. Ze lossen dat gewoon op. Referendum verkeerde uitslag? Referendum afschaffen. D’66 jongeren verkeerde ideeën? D’66 jongeren afschaffen. Zo gaat dat als je gelijk hebt. Baudet zal ze graag ontvangen denk ik.
  Maar iets zegt me dat het zo niet gaat verlopen. Raar!

  1.   

   @Egon: Zo is het natuurlijk ook. Punt is dat het de gemiddelde NL’r niet zoveel lijkt te interesseren, al hoop ik van wel.

   Want wie wil er nou een slang in z’n digitale reet waarmee iedere scheet wordt afgevangen en waar straks ruftbelasting op wordt geheven?

 11.   

  k-u-t-w-ij-f

 12.   

  Ik vind dat het lijkt of Karin, bij elke foto, moeten poepen.

 13.   

  Kijk haar gezicht uit drukking eens goed aan is een ZEER gevaarlijk harteloze vrouw ijskoud gaat over lijken

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!