CIA-baas Mike Pompeo: Trump is wel degelijk "volledig geschikt"

Geen categoriejan 08 2018, 8:00
Dat zal verder niemand verbazen.
Donald Trump ligt weer eens onder vuur. Onlangs verscheen er een boek over zijn regering. In dat boek, Fire and Fury, wordt duidelijk gemaakt dat het één grote chaos was (en is) in het Witte Huis. Ook wordt de indruk gewekt dat Trump incompetent is, en mogelijk aan bepaalde geestesziektes lijdt.
In een poging zichzelf te verdedigen na publicatie van het boek slingerde Trump dit weekend enkele tweets het Internet op. Daarin stelde hij onder meer dat hij "een stabiel genie" is.
Um.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/949618475877765120
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/949619270631256064
Door die tweets ging het partijkartel alleen maar harder los. Want nee, je ziet niet zo vaak dat een stabiel genie zich gedwongen voelt om over zichzelf te zeggen dat hij een "stabiel genie" is.
Aan de andere kant blijkt steeds weer dat Trumps strategie om zich via tweets te verdedigen wel degelijk werkt. Dus ja, misschien dit wel degelijk de ideale methode voor hem is om zich te verdedigen.
Hoe dan ook, ondertussen heeft CIA-directeur Mike Pompeo gereageerd op de speculaties dat Trump geestelijk niet in orde zou zijn. Bij het programma Fox News Sunday liet Pompeo weten dat Trump wel degelijk "volledig geschikt" is.
"Ik ben bijna elke dag bij hem," zei Pompeo. "We praten over een aantal van de ernstigste kwesties waar Amerika en de rest van de wereld mee geconfronteerd worden." Dat zijn uiterst "complexe kwesties," waar Trump vervolgens interessante, goede en lastige vragen over stelt. "Ik heb het hem zien doen."
Het enige problematische aan die uitspraken van Pompeo is dat hij zich gedwongen voelde om ze te doen. Het is niet helemaal normaal dat een president zo verdedigd moet worden.
Aan de andere kant... Ronald Reagan werd er ook regelmatig van beschuldigd dat hij "niet in orde" was. Nu, 30 jaar na dato kijken we terug op zijn tijd in het Witte Huis als Amerika's beste jaren na WO II.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten