'Coole' agenten rappen zich helemaal belachelijk: 'De Rivierenbuurt, in Den Haag, daar wonen de mensen graag"

Geen categoriejan 17 2018, 18:00
Niet doen. Gewoon: niet doen.
Onze politie is decadent. Dat is natuurlijk al jaren duidelijk: waar men in landen als de Verenigde Staten - doorgaans, althans - als agent - of brandweerman, of ambulancemedewerker - nog met bijzonder veel respect behandeld wordt, is dat in Nederland allang verleden tijd. Het spreekwoord 'de politie is je beste vriend' is zo doorgetrokken, dat het tot een vriend is verworden die je zonder veel gevolgen kunt uitschelden, schoppen of anderszins 'onvriendelijk' kunt behandelen. Om er vervolgens vrijwel probleemloos mee weg te komen.
Slechts één van de vele voorbeelden hiervan is een video die de agenten van het bureau van de Hoefkade, Schilderswijk, Stationsbuurt en Rivierenbuurt, te Den Haag, woensdag op hun Facebookpagina plaatsten. In die video zien we scenes die spontaan plaatsvervangende schaamte oproepen. De heren en dames maken zichzelf én hun uniform totaal belachelijk door in een bijzonder slecht geschreven - én gezongen - rap hun liefde voor de wijk, haar mensen en het politiewerk daar te bekennen. Het begint al meteen 'goed' met deze tenenkrommende lyrics:

Multi-culti, zonder wollen sokken, onze wijk, daar moet je niet mee fokken"

Dat klinkt als iets wat een slechte B-rapper zou uitkramen, maar het is toch daadwerkelijk onze eigen politie, die kennelijk enkel nog met bepaalde wijken in contact kan komen door met woorden als 'fokken' aan te komen. Of door op vriendelijke wijze te zeggen dat je je moet gedragen:

"We staan voor de grondwet, ben je fout bezig, dan licht ik je uit bed"

Maar ook voor persoonlijke probleempjes kun je bij oom agent terecht:

"Zit je persoonlijk diep in de shit, vertel het ons ook al je daarmee zit"

Of wat dacht je van:

"Er gebeuren dingen die niet altijd goed te praten zijn, maar niemand wil de buurt verlaten, want het is hier toch wel fijn"

Juist. Prachtig allemaal.
En waarom dit allemaal moet? "Om de verbinding met de wijk beter te maken", aldus de agenten zelf. Want ze houden nu eenmaal veel van die wijk:

"De Rivierenbuurt, in Den Haag, daar wonen de mensen graag"

Hellep. Nou, als 'verbinding' hier betekent dat de wijk, en dan vooral haar minder fijne types, nu in een scheur liggen, dan is dat aardig gelukt. Als wij onze politie al niet meer serieus kunnen nemen, waarom zouden criminelen dat dan nog wel doen, kun je je afvragen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten