Donald Trump biedt excuses aan voor re-tweeten populair Dumpertfilmpje over 'moslimimmigrant'

Geen categoriejan 26 2018, 17:00
In een Brits programma heeft Donald Trump na een lange tijd zijn excuses aangeboden voor het re-tweeten van een filmpje dat door politica Jayda Fransen werd bestempeld als 'moslimgeweld op een Nederlands jongetje'. Fransen is lid van de zwaar rechtse partij Britain First en staat in haar land bekend als 'extreem-rechts'.
Het Dumpertfilmpje laat wel een vechtpartij zien, maar de agressor is in Nederland geboren en getogen. Je kan dan nog wel spreken van een allochtoon natuurlijk (oh nee mag ook niet meer), maar een moslimimmigrant is het in elk geval niet. Daarnaast ging de ophef ook vooral over het feit dat Trump iets van Fransen re-tweette.

[Pierce] Morgan [de presentator] noemde Britain First in het interview met Trump racistisch. Trump ontkende dat te weten. "Natuurlijk wist ik dat niet, ik wist toen niet van hen en nu nog steeds niet behalve het beetje wat ik gelezen heb", zei Trump.

We kunnen hier natuurlijk gaan zitten zeiken over het feit of Britain First wel of niet racistisch is, maar de partij heeft heel veel weg van de PVV in Nederland. Uiterst rechts dus, maar niet per se racistisch.
Toch blijft het fascinerend om te zien dat Twitter zo veel gezeik oplevert en zo veel tijd op nieuwsmedia. Het zijn regels met 140 tekens, hoe kunnen we dat in de context plaatsen of de kern uit het bericht halen? Ik stel politici voor om gewoon niets meer te doen met Twitter. Het is een belachelijk en incompetent middel voor politieke deliberatie.
https://www.youtube.com/watch?v=ODRJiC3u7EQ
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten