Europa verliest zijn verstand: Slovenië, België, Luxemburg én Ierland willen allemaal “Palestina” gaan erkennen

Na decennialang de trouwste bondgenoot van Israël te zijn geweest, wisselt Europa domweg van kamp. Nadat Zweden eerder al Palestina erkende als een onfhankelijkheid overweegt een handjevol landen dat navolging te gaan geven, waaronder enkele buren van ons. Slovenië, België, Luxemburg en Ierland zijn allemaal aan het overwegen om de Palestijnen te upgraden naar een onafhankelijke staat.

Feest in het Europese Parlement. De volksvergadering die er is vóór de Europese burger maar in werkelijkheid een soort applausmachine is voor méér Europa, had weer een topdag. Want Mahmoud Abbas – de leider van de Palestijnen – kwam weer eens op bezoek om onder meer te zaniken over Israël. Bij een vorig bezoek vond Abbas het nodig om de complottheorie te verspreiden dat rabbijnen de waterputten van Palestijnen zouden vergiftigen. Zulke lariekoek verkocht Abbas vandaag niet, en dat werd dan ook direct beloond door enkele EU-lidstaten.

Om precies te zijn vier: Slovenië, België, Luxemburg en Ierland. Alle vier gaan ze binnenkort Palestina erkennen als onafhankelijk land, of overwegen ten minste bijzonder zwaar om dat te gaan doen. Verbijsterend:

“Slovenia is likely to recognize a Palestinian state by the end of the month, Channel 10 reports.

Three other countries — Luxembourg, Ireland, Belgium — are considering following suit, the report adds, though it is unclear at what stage they would officially declare their move. In addition, France is looking at ways of upgrading the Palestinians’ status at the EU.”

Het is natuurlijk volkomen bezopen. Wie ooit heeft rondgelopen op de Westerlijke Jordaanoever beseft: dit is geen gebied dat klaar is voor onafhankelijkheid. Zelfs de meest ‘gematigde’ politici pleiten er voor terrorisme of praten het goed. Bovendien tiert de corruptie er welig, zijn Palestijnen tot het bot verdeeld over de vraag of Hamas of Fatah het land moet leiden (en vergieten daar als het noodzakelijk blijkt het nodige bloed voor) en zijn er geen sterke instituties die zo’n verantwoordelijkheid aankunnen.

Het enige dat de vier EU-landen zouden bereiken met hun daad, is Israël kwaad maken. En dat is tegenwoordig kennelijk de sport, want Israël is één van de trouwste bondgenoten van de Verenigde Staten in het tijdperk van Donald Trump. En daarvoor moeten er natuurlijk straffen worden uitgedeeld. En hoe beter te straffen dan de Fatah-lieden te steunen die al decennia proberen om Israël neer te zetten als de nieuwe nazi’s? En hoe doe je dat effectief? Nou, simpel: geef ze gewoon wat ze willen en je hebt het klusje weer geklaard.

Pijnlijk, deze afgang. Al tel ik mijn zegeningen dat Nederland (nog) niet overweegt het voorbeeld van het viertal Europese ‘bondgenoten’ te volgen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. DolleDries

  Europa moet oppassen de USA niet tegen zich in harnas te jagen. Ze kunnen zeggen zoeken jullie het maar uit daar in Europa met je kloten leger..
  Dat betekent met het nog verder sarren van de Russen door de EU dat deze binnen 5 minuten in het Penthouse van Alexander Penthouse zitten in Scheveningen

  1. buitenbeentje

   Dat worden sancties tegen Amerika. Na Rusland en UK (als ze niet doen wat Juncker wil), kunnen we dan nog altijd bij Erdogan terecht, Ruttes beste vriend.

   1. tomygun

    bb ,
    Tja dat zie ik wel gebeuren ,Links is niet in staat om iets
    optebouwen alleen als zij het tot de grond hebben afgebroken
    en zij bouwen weer een klein dingetje op dan lijkt het dat zij
    iets opbouwen zo werken zij ook in Brussel .
    En dan nog zullen het de slaven moeten zijn die het werk doen
    want werken komt in hun worden boek niet voor .
    The last man standing die het verschil kan maken en dat is
    Trump en net als in wo2 hoeft maar een vliegtuig perongeluk
    zijn lading boven Brussel teverliezen .
    Hier op zal woedend door een paar overgebleven leden gereageerd
    worden door de US Ambasadeur op het matje teroepen in een
    moscee wat hun is aangeboden door een iman als vrienden dienst .

    1. Steve Van der Vekens

     Wanneer het in Europa echt de spuigaten uitloopt en burgers de kelen wordt overgesneden, zal Trump inderdaad een bommetje droppen.

   2. Hurdy

    Sancties tegen Amerika zie ik niet gebeuren, maar wellicht dat er anders gestemd gaat worden over TTIP.

 2. Henk-Jansen

  Dus voor Palestina zijn betekent gelijk dat je anti-Israël bent? Wat een onzin, de Palestijnen hebben ook recht op hun eigen stukje aarde!

  1. Zout

   Palestina bestaat al: Jordanië

   1. Henk-Jansen

    Nou dan maken we de westelijke Jordaanoever en de Gazastrook onderdeel van Jordanië, ook prima.

    1. Zout

     @Henk: Natuurlijk niet. Jordanië (Palestina) is 92.000 vierkante kilometer. Israël is (incl Gaza en Westoever) 28.000 vierkante kilometer.

     Overigens, in het oorspronkelijke plan (1922) onder het Britse mandaat zouden de joden een thuisland krijgen ter grote van het huidige Israël én Jordanië.

     http://www.mythsandfacts.org/conflict/mandate_for_palestine/mandate_for_palestine.htm

     1. Abri079

      Ik vraag me af of Jordanië dat gaat lukken?
      Lees de link van Buza eens.
      https://www.mensenrechtenwereldwijd.nl/blog/detail/458/werkgelegenheid-voor-vluchtelingen-in-jordani

    2. hans-e-pans

     Palestijnen is geen volk ook nooit geweest, het zijn in de Arabische landen de dropouts. De Palestijnen kan de Arabier geen ruk schelen. Dat er steeds over Palestijnen gesproken wordt is niet om de liefde voor de Palestijnen maar om een handvat te hebben om de Israelies te sarren.

    3. Bloem

     Beste heer Jansen, dat hebben de Palestijnen al eens geprobeerd
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_September_(conflict)

  2. van Urk

   “de Palestijnen hebben ook recht op een stukje aarde”. Moeten ze er wel wat van maken en het niet als uitvalsbasis te gaan gebruiken om raketten af te vuren richting hun buren. Maar er zijn wel meer volkeren die recht hebben op een stukje aarde maar daar hoor je die Linkse Europese antisemitische klojo,s niet over.

   1. Zout

    @Urk: Natuurlijk hebben ze recht op een stukje aarde, zolang dat maar joods grondgebied is. Er komt geen vrede want islam is een ideologie van dood en verderf.

  3. Bloem

   Antisemieten zijn altijd pro-Palestina

   1. Guus Geluk

    Maar pro-Palestina-bobo’s zijn niet altijd antisemitisch.

    1. Bloem

     In uitzonderlijke gevallen inderdaad niet, dat heeft dan eerder te maken met desinformatie, napraten of dommigheid. Iemand die goed geïnformeerd is zal niet pro-Palestina zijn, de Palestijnen zijn een terroristische groep arabieren die geweld gebruiken om hun doel na te streven. De doelstelling van de Palestijnen is vernietiging van het joodse volk. Dus wanneer je pro-Palestijns bent en je bent goed geïnformeerd, je hebt geen mentale stoornis dan streef je dus eigenlijk gewoon de doelstelling “vernietiging van de Joden”na en ben je dus gewoon een antisemiet. Meer smaken zijn er niet.

     1. harmen timmerman

      Exact, Bloem, maar maak dat figuren als Henk-Jansen maar eens duidelijk!

 3. Ernst Quispel

  De erkenning van de Palestijnse Staat is een belangrijke voorwaarde voor het bereiken van een twee-statenoplossing. Alleen als de Palestijnen op voet van gelijkwaardigheid met Israel kan onderhandelen is een faire oplossing denkbaar.

  Ik vind dit dus een goede ontwikkeling. Het ware gewenst dat Nederland op dit punt ook helder steun uitspreekt.

  1. Zout

   @Ernst: Er komen geen twee staten want de Arabieren willen geen twee staten. Ze willen één staat want de joden moeten weg. De islamitische onderhandelaars hebben de grootste behoefte aan een patstelling zodat ze zielig en alleen staan, de slachtofferrol.

   De Arabieren, Palestijnen bestaan niet en hebben nooit bestaan, hebben kunnen oefenen in het vredig samenwonen met Israël. Het enige dat ze deden, beste Marcel, is het bestoken van hun buren en het bouwen van terrortunnels.

   De Arabieren hebben in 1946 3 x nee gezegd en dat doen ze nog steeds.

   1. Ernst Quispel

    De wens van een staat dat een naburige staat niet of wel zou moeten bestaan is retoriek en weinig relevant voor de vraag of die staat daarom wel of geen bestaansrecht heeft. Het Volkenrecht gaat niet uit van ideologische retoriek maar van de feitelijke situatie. Die feitelijke situatie is dat in die regio, toen de staat Israel begon te expanderen, er al eeuwen mensen woonden die vanuit dat simpele feit bestaansrecht hebben. Hoie je ze noemt is ook niet relevant, het zijn gewoon mensen die daar wonen. Het is wonderlijk de wereld op zijn kop zetten als je kolonisten wel bestaansrecht als (nieuwe) staat gaat toekennen om die aan de autone bevolking te onhouden.
    Dit zult u toch met me eens zijn?

    1. Zout

     @Ernst: Dit zult u toch met me eens zijn?

     Ik vind dat Palestina al bestaat Ernst.

     http://www.mythsandfacts.org/conflict/mandate_for_palestine/mandate_for_palestine.htm

     1. Ernst Quispel

      De Palestijnse Staat bestaat niet, Zout, en daar gaat het dispuut ook over.

     2. Zout

      @Ernst: Jordanië bestaat en dat is Palestina.

    2. Holland

     Godskolere, Code 134 is nu al weer terug in de persoon van Ernst Quispel. De argumentatie die hij hier hanteert, hanteerde hij precies krek exact gelijk toen hij nog Simon Brouwenstein heette. En lang daarna toen hij zich Dopper noemde. En nu weer als Ernst Quispel. Alleen al die quasi interessante en elitaire kotsnaam zegt genoeg. De argumentatie van hem is zuivere kul, al vele malen onderuit gehaald en getuigt van geen enkel historisch besef. Over de conferentie van San Remo (1920) en de stichting van het Joodse Tehuis heb ik nog nimmer iets van hem vernomen. Negeren die mongool, dat is het enige wat misschien, heel misschien kan werken.

     1. Zout

      De Şpaanşe Wimşelşün Hütten is weer onder ons, wat scherp gezien beste Holland.

     2. van Urk

      Die vermoeden had ik al. Een nieuwe reaguurder in het spel kan alleen onze troll met een nieuwe nickname weer zijn.

     3. jackvanderveen

      die Ernst Kwispel is vast een Palestijn of heeft een palestijn als boyfriend. Men moet toch wat met zijn leven.

  2. Siemien

   @Ernst, Helemaal niet, er moet helemaal geen Palestijnse staat komen..

   1. Anton Adriaan

    Siemien,
    Die was er al. Het heet Palestina. 😉
    Echter, volgens een paar oude stoffige zandoverleveringen, denken bepaalde mensen daar te mogen roven en doden omdat het van hun zou zijn. De idioterie hé?

    1. Siemien

     @ Anton Nee, dat heet Jordanië dat is de eerste leugen de 2de daarop volgende is, dat jij de rollen omdraait door te stellen dat Israël rooft en dood en dat is logisch, want de berichtgeving in Nederland is zo pro-Palestijns als het maar kan en dat is ook wel weer te verklaren want Nederland is anti-Israël..

    2. Abri079

     Beste Anton Adriaan,

     Je hebt bijna helemaal gelijk. Palestina was en is geen land maar een streek.
     Verder ben ik het volledig met je eens dat bepaalde mensen denken dat het van het is en daarom met Katoesja raketten, zelfmoord aanslagen, autobommen en wat dies meer zij mogen roven en doden.

     Scherpe analyse. Dank je.

  3. Abri079

   Eerder op dit forum was hier ook een discussie over. Probleem is dat de Palestijnen leiders hebben die niet het belang van hun volk voor ogen hebben.

   Zolang de huidige status door ettert kunnen de leiders hun zakken vullen. Zij hebben dus andere belangen dan hun volk.

   Hoeveel geld is er sinds de jaren 50 al niet naar toe gegaan?
   Waar is dat geld gebleven? Iemand bankafschriften?

   Daar komt nog bij dat met de mentaliteit van die mensen het nog generaties duurt voor men uit de slachtofferrol klimt en aan eigen welzijn gaat werken.

   1. van Urk

    Wie langer naar de situatie kijkt, ziet dat de Palestijnen geen slachtoffer zijn van Israel, maar vooral van hun eigen leiders. Op de westelijke Jordaanoever ten noorden van ramallah wordt op dit moment de nieuwe stad Rawabi gebouwd. Het is de eerste stad in de Palestijnse gebieden waar een masterplan voor is bedacht. Met het project is zo,n 1 miljard dollar gemoeid, dat vooral is betaald door het Qatarese bedrijf LDR en de Palestijnse multimiljonair Bashar al-Masri. Dat staat in schril contrast met het “vluchtelingenkamp” dat even verderop ligt. De vluchtelingen zijn in veel gevallen de zonen en dochters van Palestijnen die in 1948 en 1967 Israel hebben verlaten. De kampen worden gefinancierd door onder meer de VN. Palestijnen kunnen hun kamp verlaten, als ze zich financieel kunnen redden, en behouden dan de rechten die vluchtelingen hebben, zoals gratis onderwijs en gesubsidieerde zorg. In plaats dat de vluchtelingen van hun leiders de middelen krijgen om goed te integreren op de westelijk Jordaanoever blijven zij in de vluchtelingenwijken en bekritiseren zij het dalende budget van de VN. Het is vanzelfsprekend dat er een eind aan dit conflict moet komen, maar Palestijnse leiders zouden moeten beginnen om de situatie voor hun eigen mensen te verbeteren. Israel is niet altijd de boeman.

    1. Roughwood

     Dank!

  4. Holland

   Trol134, een twee-statenoplossing is een illusie van zwakzinnig, socialistisch georienteerd volk en zal er nooit komen. Laat het los, want het gebeurt niet.

  5. Seneca

   @Quisling
   je lult uit je nek!

  6. Pjotter

   Dit is de best verwoordde manier om duidelijk te maken dat je voorstander ben voor de vernietiging van de Staat Israël, Palestijnen en vrede met Israël, laat mij niet lachen.

 4. DolleDries

  De islam heeft maar één doel het vernietigen van het Jodendom dus Israël.

  1. Siemien

   De satan heeft maar 1 doel en dat is het verslinden van een ieder die hij tegenkomt en dat doet hij onder andere door middel van de islam..

   1. DolleDries

    Die ontgaat mij ,wie is Satan.

   2. Guus Geluk

    Zout heeft zijn evangelist weer in de strijd gegooid.

  2. Zout

   @DD: En dat is al zolang het joodse volk bestaat. Binnen de islam heeft men alleen een probleem, Israël is nogal taai… 😉

 5. Anton Adriaan

  Even voor Van Urk, Zout, Dolledries en Semien, hier weer de schakel:

  http://emigreren-naar.nl/emigreren-naar-israël

  Steel een stukje zandland, en help het gekozen volk een handje zou ik zeggen.
  Israël boven Nederland hé? 😉

  1. Siemien

   Als warme omarmer van de islam wil jij dat natuurlijk heel graag.

   1. Anton Adriaan

    @Semie(t)n.
    Ik heb een hekel aan de islam. En die omarm ik allerminst!

    1. Siemien

     @ Anton Zoals zout zegt en ik beaam dit ten volle, bid voor het volk van Israël, zegent hen in Jezus naam en je zult gezegend worden..

     1. Anton Adriaan

      @Siemien,

      “Nooit zal de christengod hier vrede vinden Jezus zal nimmer leven in ons hart Vergeefs is hun strijd om onze ziel te winnen Gruwelijk zijn dood, die de Saksen tart”
      ~Heidevolk

      😉

     2. Holland

      Schreef Anton Hitler in runentekenen als afgevaardigde van Stormfront. Wodan en Donar aanbidt hij met heel zijn Germaans-Arische ziel.

     3. Zout

      @Adolf A: Ik verbreek die uitspraak.

      Hoe is jouw mensbeeld eigenlijk? Wat kun jij vertellen over de mens in de door jou verafschuwde religie(s)?

     4. Anton Adriaan

      @Hollangola,

      Ik heb het niet op Stormfront. En de term ‘arisch’ vind ik eerlijk gezegd een beetje achterhaald.
      De rest klopt wel zo’n beetje.
      😉

     5. Ernst Quispel

      Het moet worden betwijfeld of de staat Israël het op prijs stelt in de naam van Jezus te worden gezegend.

     6. Anton Adriaan

      @Zout.
      Over het mensbeeld van deze tijd heb ik geen hoge pet op. Overbevolking, voedseltekorten, enz.
      Als deze onstabiele levensvorm, de mens, ook nog een religie gaan aanhangen, die zwaar achterhaald is en nergens op staalt, waardoor er nog meer mensen op de wereld worden gezet, en dus de ellende nog dichterbij haald.

     7. Anton Adriaan

      @ Ernst Quispel.

      Dit betwijfel ik ook. Mocht dit wel zo wezen is de hypocrisie compleet.

      Dan moet ik maar weer eens het ware bijbelse verhaal ‘the life of Brian’ gaan kijken.

    2. Feit

     Waarom heb jij een hekel aan de islam, Anton?

     1. Anton Adriaan

      Voor Feit.

      De islam is een achterlijke religie die niet (meer) in onze zeitgeist past. Bovendien is het moslimfanatisme van de afgelopen 45 jaar alle spuigaten aan het uitlopen. Ook vindt ik het zorgelijk hoe men de islam in onze cultuur probeert te vermengen. Hier hebben we al eerder een les uit kunnen trekken met het christendom in ons continent. Van Abrahamistische religieuze stromen komt niets anders dan ellende. En daarom heb ik een hekel aan islam.

     2. Feit

      Ok, ff synchroniseren.

      Dank.

  2. Zout

   @Adolf A: Ik draag Israël en het joodse volk een warm hart toe. Wie hen zegent zal gezegend worden. Een aanrader als je gezond oud wil worden.

   1. Anton Adriaan

    @Zout…
    Als jij graag voor israël kruipt als minderwaardige goyim, moet je dat zelf weten.
    Maar bij mij komt het over als volksverraad! En het maakt maar weer eens duidelijk aan welke kant jij staat.
    Niet de Nederlandse!

    1. Zout

     @Adolf A: Als jij graag voor de Palestijnen kruipt als minderwaardige dhimmie, moet je dat zelf weten.

     Maar bij mij komt het over als volksverraad! En het maakt maar weer eens duidelijk aan welke kant jij staat.

     Niet de Nederlandse!

     1. Anton Adriaan

      Shlomo Zoutstein,
      Ik kruip niet voor de Palestijnen. Palestijnen zijn niet mijn volkgenoten, van volksverraad is van mijn kant dus absoluut geen sprake! Ik ook kruip ook niet voor andere reli-gekkies.

    2. Holland

     De antisemitische, jodenhatende aard van Anton Hitler komt schaamteloos naar buiten.

 6. Nederlandse_Patriot

  Tja, als je de autochtone bevolking van een land vervangt met islamitische minderheden, dan verandert de publieke opinie vanzelf…Daarnaast heb ik een bloedhekel aan Palestina én Israël.

 7. Ritter

  Het is o.a. tegen Trump aanschoppen.

  Maar dat niet alleen.

  O.a. België en Ierland zijn zeer pro-Palestijns en anti-Israël.

  Vergeet niet dat in het verleden de IRA samengewerkt heeft met Palestijnse terreur groepen.

  Daarbij is het zo dat als de Palestijnen niet tegen de Joden vechten ze wel onderling vechten. Zoals b.v. Hamas tegen de PLO. Palestijnen zijn gewoon niet in staat om een goed functionerende staat op te bouwen.

  Wat is de Palestijnse strategie ZONDER onderhandelingen over vrede met Israël?
  https://brabosh.com/2018/01/22/pqpct-ghh/

  1. Zout

   @Ritter: Wat is de Palestijnse strategie ZONDER onderhandelingen over vrede met Israël?

   De Palestijnen bestaan bij de gratie van de onrust en zijn verder in het geheel niet gebaat bij vredesgesprekken. Alleen de financiële injecties zijn bij die groep van belang en dat blijft zo omdat ze “vluchteling” zijn en dat om die reden ook willen blijven.

   Alle kansen om een beter leven op te bouwen hebben ze verknalt en vergooid. Kijk maar naar Gaza. Zelfbestuur sinds 2006 en het is nog steeds één grote gore ellende.

 8. Roughwood

  Ongelofelijke,onbegrijpelijke en totaal misplaatste steun voor dat terroristische en corrupte Palestijnse regime dat reeds jarenlang zijn eigen bevolking systematisch onderdrukt. Het Palestijns gezag heeft de afgelopen 22 jaar 33 miljard (!!!) Euro internationaal hulpgeld ontvangen. Waar is dat geld in godsnaam gebleven? Onze partijdige en antisemitische minister doet er vervolgens nog 13 miljoen bij. Groningse landgenoten met gasbevingsschade daarentegen krijgen de Haagse middelvinger en kunnen de pleuris krijgen. Dat is niet uit te leggen. Om je werkelijk kapot te schamen!

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/achtergrond/2018/01/sigrid-kaag-en-het-geld-voor-de-palestijnen-577766/

  1. Zout

   @Roughwood :

   +++++

   1. Zout

    @Urk: Goed informatief stuk! Bedankt.

  1. Abri079

   Dries,
   Dat ben ik niet met je eens.
   Dit is zo discriminerend naar de Orang Oetan!

 9. Likoednl

  Blijkbaar een beloning voor de antisemitische haatspeech van Abbas vorige week:
  https://likud.nl/2018/01/mahmoud-abbas-begraaft-de-tweestatenoplossing/

 10. A3aan

  @Snert Kwispeldoor=Ernst Quispel=CodePiktrol Waarom het tussen de Israel en de palestijnen maar niet wil boteren.

  https://www.facebook.com/HonestReporting/photos/a.10150167780399954.344656.94626919953/10152651297449954/?type=3&theater

 11. trampoline

  Ach ze doen maar bij de EUSSR.
  Dat de politici van de EUSSR de Palestijnen als volk willen erkennen wil nog niet zeggen dat de onderdrukte burgers van de EUSSR dat ook doen.

  Trouwens, wanneer gaat de EUSSR de Koerden ook als volk erkennen? Die hebben er net zoveel recht op.

 12. corfo

  Ik ben van mening dat Sodom en Gomorra vernietigd moeten worden !!!!
  En wel z.s.m.

 13. Kodi

  I have no problems with Islam exept for…

  https://pbs.twimg.com/media/DUOfYcKWkAIiuHd.jpg

  En dan krijgen we een lange vuile waslijst.

  We zijn beter af zonder de Islam.

 14. Duke

  De volgende stap is Palestina bij de EU. Sommige D66-ers zouden dat graag zien vermoed ik.

  1. Zout

   @Duke: Je brengt ze, na het eindeloze geheul met de islamietenstaat Turkije, nog op ideeën.

 15. Kodi

  Dat Joden slimme harde werkers zijn die niet zonder morren hun zuur verdiende geld in willen leveren om de elite en andere parasieten te spekken is juist waarom Moslims en dom extreem linkSS Joden zo haten.

 16. swetsnek

  Flikker er een bom op klaar geen gezeur meer

 17. Peper

  Als Europa niet snel tot bezinning komt verliezen ze nog veel meer dan allen hun verstand!
  En by the way ! iedereen heeft recht op een stukje land alleen voor hun zal dat nooit (Palestina) worden zoals hun dat willen.
  Het is nu, en zal altijd, Israël
  blijven!
  Daar kan geen mens meer wat aan veranderen!

 18. Steve Van der Vekens

  Ik denk overigens dat links Europa voor Palestina kiest om de Amerikanen op hun zenuwen te werken.
  Ze hopen aldaar de linkse gutmensh te bereiken zodat deze ook in Amerika verder gaat met het uithollen van hun verworvenheden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.