Femke Halsema breekt een lans voor ‘rechtse’ cultuurpolitiek: “Er is een absurd gebrek aan trots op dit land!”

Wie niet jong en links is, heeft geen hart. En wie niet oud en recht is, heeft geen verstand. Aldus een volkswijsheid die deze week ook voor de tweede achtereenvolgende keer op oud-GroenLinks-leider Femke Halsema van toepassing lijkt. Ditmaal roept ze Nederlanders op trotser te zijn op hun land.

Femke Halsema baarde eerder deze week opzien door te beweren dat mensen als Jerry Afriyie, Quinsy Gario, Sunny Bergman, Anja Meulenbelt, Clarice Gargard, Sylvana Simons en al die anderen verschrikkelijk overdrijven door te doen alsof Nederland een soort afkickende apartheidstaat is. Dat stuk tekst viel bij vele linkse Nederlanders niet in goede aarde. Een ontspoorde meneer van FNV Jong presteerde het zelfs om mevrouw Halsema fascistische sympathieën toe te dichten.

Vandaag in het Parool doet Halsema er nog een schepje bij. Allereerst door types zoals FNV Jong bestuursleden als irrelevante roeptoeters ter zijde te schuiven:

“Weet je wat de ziekte van jullie journalisten is? Jullie maken sociale media te belangrijk. Ik zit er niet meer op. In mijn vriendenkring heeft niemand het rumoer meegekregen rond mijn opmerkingen over die zwarte activisten.” (In de Volkskrant, vrijdag, zei Halsema dat je, als je alles racisme noemt, de echte racisten niet meer ziet.)

Mensen die ik spreek zeiden: ontzettend redelijk interview! Het is een kleine groep met extreme opvattingen die op sociale media actief is.”

Vervolgens brak ze een lans voor de nationale trots, die volgens Femke Halsema veel te veel wordt ondergraven door doemdenkers en mensen die kommer en kwel voorspellen. Volgens Halsema mogen we best wel een beetje trots zijn op ons land, en hoeven we er ons niet voor dood te schamen zoals de huidige generatie GroenLinksertjes dan weer wél lijkt te denken:

“Er is een absurd gebrek aan trots op dit land. Mensen als ik krijgen het verwijt dat wij niet van ons land houden, terwijl ik juist heel erg van ons moderne land houd, en het onverantwoord vind dat je niets anders doet dan met negatieve berichten naar buiten komen.”

Nederland, stelt Halsema vast, is vrijzinnig, geëmancipeerd en zachtaardig.”

Nou die zit. Nu weer eens kijken welke linkse malloot er weer met stoom in de oren gaat twitteren dat Femke Halsema de nieuwe nuttige idioot van extreem-rechts is…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. DolleDries

  Is ze aan het solliciteren?

  1. eRik2017

   Ja, voor Burgemeester van Amsterdam.
   In een week tijd twee zinnige opmerkingen!
   In verhouding tot ca 2 decennia is dat netjes!

   1. hans-e-pans

    Misschien is het kwartje dan eindelijk gevallen. Wim Kan, wie kent hem niet, vroeger ook zo’n linkse rode rakker zei tijdens een van zijn oudejaarsconferences “Drie maal linksom is ook rechtsom”.

   2. toetssteen

    eRik2017
    Ik vermoed dat u erg veel gelijk hebt.

 2. Ali Yas

  Het is veelzeggend dat de postmoderne stroming die bezit dreigt te nemen van dit land zelfs Femke Halsema te ver gaat, maar ik ben de motie-Halsema niet vergeten waarmee zij actief heeft meegewerkt aan het ondermijnen van de Nederlandse cultuur waar zij nu ineens zo blij mee is. Haar spijt komt een beetje laat, als het dat al is en niet een oproep het hoofd nog wat dieper in het zand te steken.

 3. Seneca

  ik vraag mij af waarmede de verborgen agenda van mevrouw Halsema, zich momenteel bezig houdt. e.e.a komt zeer sympathiek over, maar zoals Ali Yas zeer duidelijk stelt: ‘de Nederlandse samenleving ondermijnende motie’.

 4. Feit

  Wat is dit?

  Waarom praat ze nu, na zoveel jaren, opeens normaal?

  Stapt ze uit haar linkse religie?

 5. eRik2017

  Ik krijg echt een vermoeden dat alle reaguurders hier ineens haar woorden geloven!

  Als er binnen twee jaar tijd een Burgemeester van Amsterdam is die anders dan Halsema heet, dan geloof ik haar woorden, en mag zij er ook aan herinnerd worden.

  1. sjun

   Zou intussen de GroenLinkse ‘aanvoerder’ Jesse Klaver/Yasser Feras al de nodige afstand in woord en gebaar hebben genomen van deze woorden van Femke Halsema?

   1. Zout

    @Sjun: Yassar laat zich liever adviseren door staatsterrorist Duyvendak.

 6. Peter Loosduinen

  Ik geloof Femke pas als ze zegt dat Amsterdam gewoon weer Sinterklaas met Zwarte Piet moet gaan vieren.
  De leugenachtige club van Sylvana doet het voorkomen alsof Zwarte Piet “iets”met discriminatie van doen heeft.
  Ontmaskering van Bij 1 verdient de hoogste prioriteit zodat we deze mongolen niet in de Amsterdamse gemeenteraad krijgen.

 7. DolleDries

  Trouwens.
  President Donald Trump is kerngezond. Dat zei schout-bij-nacht Ronny Jackson dinsdagavond Nederlandse tijd tijdens een persconferentie. Wel is hij te zwaar (108 kilo), moet hij op dieet en gaan sporten. Marineman Jackson werd in 2013 onder president Barack Obama aangesteld als lijfarts van de Amerikaanse president.

  1. Henk-Jansen

   Wat heeft Trumps fysieke gesteldheid met dit artikel te maken?

   1. DolleDries

    Nou zo maar ,er werd hier nogal getwijfeld daaraan door wat links gekkies hier en ook in de media.
    Omdat dit niet te lezen is in de media dan maar zo
    Heb je het er moeilijk mee Henk.

    1. corfo

     @ DolleD.
     +++++ !!!!!

 8. Knopper

  Foei Femke foei !

 9. sjun

  Ze lijkt met het klimmen der jaren wat meer verstand te krijgen. Maar die motie van 27 oktober 2010 heeft ze nog niet weersproken. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

  1. Zout

   Alles om burgemeester te worden?

   1. Abri079

    Kennelijk wel. Het geheugen van de bewoners van dit land is nog al kort zodra het politiek betreft. Wel knap om te zien hoe een politicus van Groen Links standpunten naar stilte verschuift om te komen tot uitspraken die bijna haaks staan op haar eerdere uitlatingen.
    Iets met vos en streken?

    1. Zout

     @Abri: Natuurlijk, kwestie van tijd. Als Femke eenmaal met haar GL-bips op het pluche zit dan gaat ze gewoon weer ultralinks blaten, geen twijfel over.

     1. Abri079

      Voor ons en wellicht vele anderen niet.
      Voor de ons bekende deelnemers niet in 3,2, …….

     2. van Urk

      Zout@ Iedereen is trots op Nederland. Zolang het land in hun belang of identiteit is ingedeeld.

    2. Marija

     Goed gezien Abri079, wolf in schaapskleren speelt ze.

   2. Abri079

    In een ander item was ik ineens jou. En een deelnemer genoemd Siempie en weet ik niet wie.
    Ben blij om jou te zien reageren vanaf een ander account dan dat ik dat doe.
    Vraag me oprecht af of sommige deelnemers aan dit forum zaken wel op een rij hebben.

    1. Guus Geluk

     Zout, ik vind het niet erg als je onder tig aliassen debatteert, want het gaat mij om de bal en niet om de man. Laat alsjeblieft wel het stoken achterwege.

    2. Zout

     @Abri: Guus is uit de Wimstal, uit de trollenkrocht nabij de Julianakazerne, dan weet je toch genoeg? Lekker laten gaarkoken in de trollensnot.

     1. Guus Geluk

      Zout, wat mij betreft debatteer je onder al je dertig aliassen, maar ga niet met al je dertig aliassen zuigen.

     2. Zout

      @Abri: Mijn theorie over Guus is die van een oude man in een trollenkrochtje, welke compleet in de ban is van zijn sadomeester Wim, lijdend aan een forse dwangneurose in een ver gevorderd stadium.

 10. meanstreak2099

  hopelijk meent ze het ook en geef ik haar nu de kans om te bewijzen.

 11. Abri079

  Veel deelnemers aan dit forum zijn al uren niet reagerend. \

  Gedurende de dag wel. Is de schooldag tegenwoordig zo kort en licht of zijn de arbeidsinspanningen zo laag dat het deelnemen aan een forum een “tussendoor” activiteit is?
  Voor mijzelf?
  Haast je als je tijd hebt. Dat maakt dat je tijd hebt als je haast hebt.

  1. van Urk

   Een wezenlijk internationalisme kan slechts worden gebouwd op een basis van gezond nationalisme.

 12. P.Sisterons

  De autochtone Nederlander heeft toch steeds minder om trots op te zijn? Er wordt verwacht dat de bevolking zich zonder slag of stoot laat ondersneeuwen door drammerige buitenlanders die hier de kachel komen aanmaken.

  1. Farn

   Niks aan toe te voegen.

 13. buitenbeentje

  Het probleem zit in het zachtaardig.

 14. Babaji538

  Ebru, die was goed.
  Ze had het namelijk helemaal tot (in) Turkije,
  geschopt.
  Nog niet eens tot in het Witte Huis.
  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   Wie de schoen past, hij lope lekker !
   Ruud Johan Hermans.
   (broer van Petra Hermans)

   1. Marija

    🙂

   2. Zout

    @Corfo: Hilarisch!

 15. nienke

  Zou haar graag willen geloven maar ben toch bang dat ze deze uitspraken doet met een bepaald doel.
  Trots op ons land, als je laten blijken trots op ons land te zijn ben je een racist volgens een bepaalde groep linkse mafketels.
  Het is heel normaal om trots op je land te zijn maar zelfs in de tweede kamer durven ze slechts een Ned. vlaggetje van 10 cm te plaatsen bang dat er weer een opmerking wordt gemaakt dat dit niet kan.

  1. meanstreak2099

   de vlag is groter maar ergens in een hoekje neer gezet zodat niemand hem bijna kan zien

 16. Ben Zine

  “Het is een kleine groep met extreme opvattingen die op sociale media actief is.”

  Hoewel ik Halsema niet vertrouw, vanwege haar persoonlijke carriëre-agenda (burgemeester van 020) en vanwege het feit dat ze ooit de islamisering van ons land tot officieel beleid wilde verklaren, heeft ze hier wel degelijk een punt. Het is natuurlijk te zot voor woorden dat een stel extremistische malloten / warhoofden / dorpsgekken op social media de toon van het debat bepalen. Dat ene “Sunny Bergmans” (Who the fuck is Sunny Bergmans…) iets op Twitter roept, en dat vervolgens heel journalistiek Nederland dat overneemt. Gewoon een vorm van collectieve hysterie. Laat je die social media gewoon lekker links liggen, zoals Halsema, dan blijkt het allemaal reuze mee te vallen en gaat het slechts over een storm in een glas water. Misschien moeten we haar advies maar eens serieus ter harte nemen, en stoppen met Facebook en Twitter. Gewoon kappen met die onzin, het gaat toch allemaal nergens over.

 17. denk eens na

  Femke staat in de maai mode. Ze probeert ook rechts Amsterdam achter zich te krijgen.

 18. david1veenstra

  De moelijkheid voor mij en waarschijnlijk meer mensen is dat Halsema 15 jaar geleden nog totaal anders praatte. Eerst ga je huizen kraken en vindt dat je goedrecht. Als je dan decennia later bezitter bent van een woning of gebouw dan is het ineens tuig dat zoiets doet met JOUW bezit.
  Ik vertrouw haar voor geen meter.

  1. Heinz

   Mensen kunnen veranderen, David ! Vertrouwen voor geen meter ? Zo klein is ze niet. Ze heeft gelijk, het is in Nederland best uit te houden. Het hagelt en regent wel maar o.k. het kan slechter zeggen de Belgen.

   1. Zout

    @Heinz: Een GL’ser die veranderd?

    Ammehoela. Het is eerder andersom, neem nou van Agt die op GL heeft gestemd, dat is de realiteit. Fortuyn werd door een GL-kogel vermoord. Femke’s kaken staan niet voor niets stijf op elkaar wanneer ze begint te praten. En de Belgen zeggen nog iets: ‘Als het regent in mei, is april voorbij’

    1. Top

     In Nederland zeggen we “als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen”.
     Dus? We zijn gewaarschuwd!

    2. Heinz

     Hoi, zie je? Ik heb het je gezegd, de rode loper uitgelegd. En Zout komt binnen. Van Agt telt voor mij njet meer mee sinds de 3 van Breda….

   2. david1veenstra

    In Nederland best uit te houden? Ja, dat schreven bepaalde mensen ook die in kamp Amersfoort zaten.

 19. corfo

  Trots zijn op iets in dit “rijke” landje ? Ik zou niet weten waarop dan wel.
  Hetgeen er wás om trots op te zijn is vernietigd door achtereenvolgende “regeringen” in dit landje, daarin dapper ter zijde gestaan door de EU-dictators.
  Moeten we trots zijn op het groeiende aantal Voedselbanken of op het feit dat er duizenden kinderen zónder eten naar school moeten of dat er 100-duizenden NL’ers ónder de armoedegrens wonen of dat er een oude autobus door Friesland rijdt om gratis gebruikte kleding uit te delen aan arme gezinnen of dat een alleenstaande moeder met 3 heel jonge kinderen zonder pardon op straat gezet wordt ?? Lijken mij geen redenen om trots op te zijn.
  Dit landje is door wanbestuur van z.g. “deskundigen”, finaal de vernieling in geholpen en heeft zeer dringend ontwikkelingshulp nodig.

  1. Zout

   @Corfo: De linkse elite van de Grachtengordel hebben daar geen last vast. Evenmin de mp Rutte, die lacht alles weg en is druk bezig zijn belangen in Brussel veilig te stellen.

 20. Democritus

  Wie niet jong en links is, heeft geen hart. En wie niet oud en recht is, heeft geen verstand. Inderdaad aldus een volkswijsheid. Bij mij is deze ontwikkeling iets anders gelopen en wel: Wie niet jong is en zich meer naar rechts ontwikkelt, heeft geen verstand. En wie niet oud is en zich meer naar links ontwikkelt, heeft geen hart.

 21. nietzonderverzet

  femke, ga jij lekker je kindjes van en naar school halen en blijf weg uit de grote mensenmand, want daar ben je intussen riánt doorheen gevallen!

 22. Ni28

  Nederland is duidelijk op zoek naar eigen identiteit die tot nu toe verzwegen moest worden. Is het een begin?

 23. Knopper

  Code ?!!

  1. Zout

   Wim.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.