Femke Halsema maakt brandhout van “white privilege”-onzin: ‘Zwarte mensen zaten hier niet achter in de bus!’

Eindelijk durft een icoon op het links het eens te zeggen: het hele gebeuren en gejank rondom “white privilege” slaat in de Nederlandse context gewoon helemaal nergens op. Nederland heeft nooit rassenwetten gekend, dus de discussie moet hier ook niet op z’n Amerikaans gevoerd worden.

Er zijn vanavond ongetwijfeld een hoop linkse meisjes die snikkend in hun bedje gaan slapen. Eén van hun idolen is namelijk ‘ontmaskerd’ als iemand die toch niet alleen maar in prachtige socialistische wensdromen kan denken, maar ook nog een portie realiteit aan de dag legt. Ik heb het over Femke Halsema, die in een geruchtmakend interview in De Volkskrant vanochtend aangaf hoe sneu dat hele gebeuren rondom “white privilege” is. U weet wel: types die zich rondom Sunny Bergman verzamelen, en klagen dat Nederland nog altijd een kolonialistisch land is dat de VOC-tijd nooit ontstegen is. Slavernij vindt hier nog dagelijks plaats!

Nou, dat slaat dus mooi nergens op vertelt Femke Halsema. Zij noemt de acties van anti-racisme-activisten ‘overtrokken’ en zegt:

“Zij bewijzen zichzelf geen dienst met bijvoorbeeld het gebruik van het Amerikaanse begrip ‘white privilege’. In Nederland hebben zwarte mensen niet apart achter in de bus hoeven zitten. Je kunt niet een discours uit een land dat een systematische onderdrukking heeft gekend, zomaar naar hier verplaatsen, en tegen Nederlanders zeggen: jullie doen hetzelfde. Dat klopt niet, en leidt af van het racisme dat hier wel degelijk is.

Als je alles racisme noemt, kun je de echte racisten niet meer vinden.”

Wat krijgen we nu? Een links persoon dat een beetje genuanceerd gaat doen en niet meehuilt met de omgekeerd racistische wolven in het bos? Nou, dan weet je het wel hè. Alle boosroepers ter linkerzijde zijn er dan als de kippen bij om het kennelijk ‘nieuwrechtse’ geluid van Femke Halsema taboe te verklaren. Dit is een Joop.nl-schrijfster:

En zelfs redactrices van De Volkskrant (waar dit intrigerende interview verscheen) menen omvloerst afstand te moeten nemen van het vraaggesprek:

https://twitter.com/Oostveenm/status/951743533291134976

Anderen insinueren gewoon dat Halsema zelf een racist is:

https://twitter.com/Hannah_ver_S/status/951745463354523649

Speciaal voor al die radicaal-linkse jankers heb ik nog wel een liedje: mimimimimi!

En weer doorrrrr!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Lex

  Hé hé zijn we dan ook eindelijk van de Zwartepieten gezeur af en gaat Knockout zwartepiet weer terug naar Suriname. Laten ze sylvana simons ook meteen meenemen dan zijn we daar ook van verlost.

  Lex

 2. Ben Zine

  Halsema is hier heel geraffineerd bezig. Met deze overigens nuchtere en realistische opvatting (hetgeen we bepaald niet van haar gewend zijn) wil ze het rechtsdenkende deel van de bevolking in Amsterdam paaien, om zo voor zichzelf het pad te effenen naar een burgemeesterschap en opvolger te kunnen worden van Eberhard van der Laan. Het is allemaal tactiek. De altijd minzaam glimlachende Halsema is een hele manipulatieve tante en heeft maar één belang voor ogen, en dat is haar eigen carrière.

  1. Zout

   Als ik mij niet vergis werd zij ook genoemd als kandidaat voor de ‘benoeming’ tot burgemeester van Amsterdam. Ik ben namelijk tegen het benoemen en voorstander van de verkiezing tot burgemeester, net als FVD.

   1. Bloem

    In Amsterdam wint Halsema met gemak. De grachtengordel is een groot links rovershol

  2. chicamo1

   Je neemt mij de woorden uit de mond.

 3. George van de linden

  DDS,waarom is GeenStijl altijd eerder met dit soort nieuws en ook veel uitgebreider met altijd een vrolijke en sarcastische draai ?

  1. Zout

   @George: Dat kun je beter aan GS vragen, toch?

 4. denk eens na

  Wijsheid komt met de jaren.

 5. J.C.

  Als ik burgemeester zou willen worden, zou ik een ogenblik net doen of ik gematigde standpunten had…………………

  1. Zout

   @J.C.: Jij hebt het in de gaten!

   Ware het niet dat Halsema warm voorstander is van de islampleitbezorging. Er staan nu al meer 22 Marokkaanse moskeeën in Amsterdam waarvan de helft onder invloed is van het salafisme.

   https://www.parool.nl/amsterdam/-helft-marokkaanse-moskeeen-in-amsterdam-onder-invloed-van-salafisme~a4489980/

 6. nienke

  Wat, is dit Halsema?
  Kan het niet geloven hier moet wat achter steken.
  Inderdaad, burgemeester van Amsterdam??

 7. Zout

  Op 27 oktober 2010 hebben de Kamerleden Femke Halsema (GL), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP) een motie ingediend van de volgende strekking: “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.” De naar Halsema genoemde motie kreeg de steun van de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer.

  M.a.w. islamisering is een doel.

  https://gerard1945.wordpress.com/2017/09/03/motie-halsema-inzake-islamisering/

 8. Babaji538

  “Baudet vs. Halsema.”
  Zinloos.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.